به گزارش ایسنا، حسین جابری انصاری، معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه در نشست طوفان الاقصی که امروز در خانه اندیشه ورزان برگزار شد، اظهار کرد: پیامدهای طوفان الاقصی در سه سطح داخلی، اسرائیل، فلسطین در منطقه و فلسطین در جهان قابل بررسی است.
وی با اشاره به فروپاشی شکست ناپذیری اسرائیل تصریح کرد: مهم ترین پیامد یک منظومه بازدارندگی کاملا اسرائیل فرو ریخت و برای بازسازی تا سر حد جنون از امکانات و تجهیزات نظامی در غزه استفاده کرد، بازدارندگی که از زمان بحثهای هستهای وارد ادبیات کشور شده در واقع به شکل عامیانه بدین معناست که امکانات نظامی کشور به اندازهای باشد که بازدارنده رقیب از حمله نظامی باشد.
*ترمیم بازدارندگی با حملات جنون آمیز
انصاری افزود: بازدارندگی زمانی معنا خواهد داد که از توان نظامی استفاده نشود، استفاده جنون آمیز از تجهیزات نظامی معنی دیگری دارد. ماهیت رژیم صهیونیستی بر پایه شهرک سازی و افزایش تعداد یهودیان شکل گرفت، این رژیم علاوه بر راهاندازی جنگ و شهرک سازی به دنبال ایجاد تصویری بود که مطابق آن ورود این رژیم به نقطه امن بود.
*آتش اختلافات شعله میگیرد
انصاری با اشاره به افزایش تنشهای داخلی در رژیم صهیونیستی بیان کرد: با اعیان شدن ضعف دستگاه امنیتی و ارتش این رژیم اختلافات میان جناحهای سیاسی چپ و راست بالا گرفت، طوفان الاقصی نیز در ظاهر توانست منجر به اتحاد شود؛ اما این اتحاد دوام نخواهد آورد.
وی معتقد است شکاف بین دولت و مردم در رژیم صهیونیستی تشدید یافته و طوفان الاقصی به هیچ وجه مشکلات و شکاف جمعیت در اسرائیل را حل نکرده است و فقط باید آتش توپخانهها متوقف شود تا این اختلافات در این رژیم نمایان شود.
به گفته وی؛ اعتراضات خانوادههای اسرا صهیونیستی در کنار راهپیمایی علیه دولت نتانیاهو و صحبتهای مخالفان دولت در خصوص سازش با حماس نشان از ترک برداشتن اتحاد پوشالی میان مخالفان داخلی دارد. جنگ غزه ایستگاه آخر نتانیاهو است.
*مسئله فلسطین همچنان روی میز است
معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اسرائیل ماهیت حکومت خودگردان با فتح یا حماس را نخواهد پذیرفت، عنوان کرد: به دلیل اینکه فتح و حماس به دنبال نابودی اسرائیل هستند و تنها نحوه رسیدن به هدف برای آنها متفاوت است، اسرائیل مخالف حکومت در فلسطین و یا تشویق دولت خودگران است.
معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نگاه جریان قالب به فلسطین موجودیتی است، تاکید کرد: طوفان الاقصی منجر به خودباوری و تبلور اعتماد به نفس در میان فلسطینان شد، به طوری که با وجود حملات سنگین به غزه مردم همچنان بر حفظ خاک کشور خود تاکید دارند.
*تغییر جایگاه اسرائیل در جریان طوفان الاقصی
وی افزود: در تاریخ منازعات اسرائیل با فلسطین معمولا ابتکار عمل با این رژیم بوده است؛ اما برای اولین بار شاهد واکنش رژیم صهیونیستی به حمله فلسطینان بودیم، فلسطینیها با همه ضعف هایی که دارند، می توانند کارهایی انجام دهند که در تاریخ این کشور بیهمتا است، این خودباوری در حد یک دوپینگ است.
انصاری ادامه داد: فلسطین را باید در استاندارهای خود دید ۳۶۰ کیلومتر بدون جنگل و کوه و تنها یک نواره باریگی از صحرا که از زمین هوا و دریا در معرض شدیدترین آتش بارهای بشریت قرار دارد با این وجود هیچ یک از اهداف عمومی اسرائیل به نتیجه نرسیده و مقاومت هنوز ادامه دارد.
وی افزود: یک اسیر اسرائیلی آزاد نشده و این ملت نشان داد تسلیم شدنی نیست و پرچم سفید را بلند نخواهد کرد، باید عنوان کرد به تشبیه خود مقامات اسرائیلی کشتی تایتانیک این رژیم توسط نتانیاهو غرق خواهد شد، ایهود المرت نیز عنوان کرده بود اسرائیل دو گزینه دارد؛ مقابل جنگ را متوقف کند برای تبادل اسرا معامله کند و یا جنگ را بدون نتیجه ادامه دهد تا اسرا کشته شوند.
*نتانیاهو در بن بست
معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه تصریح کرد: نتانیاهو در وضعیت بسیار بدی قرار دارد و جنگ فلسطین را با کشته شدن بن لادن توسط آمریکا مقایسه میکند و میگوید آمریکا برای کشتن بن لادن ۱۰ سال زمان نیاز داشت و باید به من هم فرصت داد.
وی افزود: اقبال اجتماعی حماس در کرانه باختری به شدت افزایش یافته و این جنبش را در صدر محوبیت قرار داده است. متوسط محبوبیت جنبش حماس بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است؛ البته در غزه پایین تر است ولی قاعده را تغییر نمی دهد.
معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه عنوان کرد: در چند دهه اخیر و با اطمینان از اینکه امنیت در کشور جعلی اسرائیل برقرار است، این حمله باعث توقف جریان مهاجرت شده است.
وی با بیان اینکه ماهیت اسرائیل در جنگ غزه بار دیگر به جهان نشان داده شد، اظهار کرد: اسرائیل به دنبال تصویرسازی از خود به عنوان یک چهره صلح جود در جهان بود؛ اما با حمله به مناطق مسکونی و زمان و کودکان ماهیت جنایتکارانه این رژیم بر همگام مشخص شد، بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته اقبال عمومی در جهان نسبت به فلسطین به ۹۰ درصد رسیده و تنها ۱۰ درصد افکار عمومی این رژیم را توجیه میکنند.
*حمایت از خاک فلسطین ادامه دارد
انصاری عنوان کرد: پایبندی مردم فلسطین در مقابل پیگیری سیاست زمین سوخته در غزه توسط رژیم صهیونیستی نشان از اراده محکم این نسل برای حفظ خاک خود دارد.
معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه عنوان کرد: ۲.۲ میلیون نفر زیر این آتش زندگی می کند و ممکن است گفته شود که مصر اجازه ورود مهاجران از غزه را نداده اما این حرکت میلیونی کدام مرز دار میتواند کنترل کند؟
وی افزود: پیامدهای جنگ نشان داد امکان گذر از فلسطین وجود ندارد و پدیده عادی سازی با ملت فلسطین امکانپذیر نیست.
انصاری عنوان کرد: ۷ اکتبر یک سنگ محک بزرگ برای محور مقاومت است، این عملیات نشان داد محور مقاومت از سطوح مختلفی برخودار است و نمیتوان این حملات را به حساب کشورهای منطقه نوشت و استقلال عمل حماس را ندید.
معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه عنوان کرد: قطر در جریان طوفان الاقصی توانست جایگاه ویژه ای پیدا کند، هر چند ترکیه نیز با دنبال میانجیگری در این میان بود؛ اما نتوانست جایگاه خاصی را به دست آورد.
انتهای پیام
نظر شما