شناسهٔ خبر: 64181366 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

برگزاری دومین کنگره بین‌المللی جراحی‌های کم‌تهاجمی زنان و اندومتریوز

برگزاری دومین کنگره بین‌المللی و پنجمین کنگره کشوری جراحی‌های کم‌تهاجمی زنان و اندومتریوز که از تاریخ ۲۹ آذر ماه آغاز شده است، با استقبال گسترده جامعه پزشکی و پیراپزشکی کشور و با حضور بیش از هزار و ۲۰۰ شرکت‌کننده تا ۱ دی ماه ادامه دارد. برگزاری دومین کنگره بین‌المللی و پنجمین کنگره کشوری جراحی‌های کم‌تهاجمی زنان و اندومتریوز که از تاریخ ۲۹ آذر ماه آغاز شده است، با استقبال گسترده جامعه پزشکی و پیراپزشکی کشور و با حضور بیش از هزار و ۲۰۰ شرکت‌کننده تا ۱ دی ماه ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا؛ محمدرضا صادقی رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، ریاست این کنگره را برعهده داشت. خدیجه شادجو، فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا، دبیر علمی این کنگره و صفورا سلیمانی فخر، معاون آموزشی پژوهشگاه ابن‌سینا دبیر اجرایی این کنگره بودند که در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

این کنگره میزبان سخنرانان صاحب‌نام بین‌المللی، از جمله معمر از امارات، آنجلا اگوئیلار از فیلیپین، پیترو سانتولی از فرانسه، سانان یاکر از سریلانکا، الکساندر پوپوف از مسکو، جسیکا پاپیلون اسمیت از کانادا، گابی موعاد از آمریکا، توگاس تولاندی از کانادا، فرهاد نزهت از آمریکا، هومن سلیمانی مجد از انگلیس، شاهین خزعلی از انگلیس، نیکلاس لی‌لند از کانادا و عادل مبروک از انگلیس و عادل شروین بود.


همچنین از بخش‌های ویژه این کنگره می‌توان به پنل ویژه‌ی مباحث روز اندومتریوز و آدنومیوز با حضور اساتید کنگره انجمن آسیایی و کنگره انجمن جهانی اندومتریوز به ریاست پروفسور سعید البرزی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو هیئت رئیسه انجمن لاپاراسکوپی زنان اشاره کرد که در روز پایانی این کنگره برگزار شد.

اپیدمیولوژی، ژنتیک و اپی‌ژنتیک اندومتریوز، درمان جراحی اندومتریوز، باروری و حفظ باروری در اندومتریوز، تغذیه و اندومتریوز، تصویربرداری در تشخیص اندومتریوز، درمان‌های نوین اندومتریوز، آدنومیوز و درمان‌های دارویی و جراحی، هیسترکتومی به روش لاپاراسکوپی، ملاحظات پرستاری و مامایی در جراحی اندومتریوز، میوم‌های رحمی و درمان‌های دارویی، جراحی و هیستروسکوپی، آناتومی در جراحی لاپاراسکوپی، ملاحظات اخلاقی و قانونی در جراحی لاپاراسکوپی و اندومتریوز، مدیریت عوارض احتمالی در جراحی لاپاراسکوپی اندومتریوز و پاتولوژی و بیومارکر‌های اندومتریوز محور‌های این کنگره بودند.

دومین کنگره بین‌المللی جراحی‌های کم‌تهاجمی زنان و اندومتریوز دارای آموزش مداوم برای گروه‌های مختلف پزشکی و پیراپزشکی تا سقف ۱۵ امتیاز بود که با استقبال خوب و حضور حدود هزار و ۲۰۰ شرکت کننده برگزار شد.

طبق اعلام دبیرخانه علمی کنگره، ۱۲۰ مقاله به این کنگره ارسال شده است که در قالب کتابچه خلاصه‌مقالات منتشر می‌شود. همچنین، هفت کارگاه با موضوعاتی همچون هیستروسکوپی و جراحی نیچ به‌عنوان کارگاه‌های جانبی این کنگره با حضور اساتید و متخصصان نامدار کشور برگزار می‌شود.

از دیگر بخش‌های جذاب این کنگره بین‌المللی، می‌توان به دومین دوره «جشنواره فیلم‌های لاپاراسکوپی زنان و اندومتریوز» اشاره کرد. در این جشنواره، فیلم‌های لاپاراسکوپی زنان، لاپاراسکوپی اندومتریوز و هیستروسکوپی به نمایش گذاشته شد و در پایان، از چهار فیلم برگزیده هیئت داوران با اعطای جایزه و نشان ویژه جشنواره تقدیر شد.

جهاددانشگاهی، پژوهشگاه رویان، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی، انجمن علمی جراحی‌های کم‌تهاجمی زنان ایران، انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران، مرکز آموزش لاپاروسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشکده سرطان معتمد، مؤسسه پزشکی نسل امید، انجمن باروری و ناباروری ایران، انجمن علمی جامعه اورولوژی ایران، انجمن جنین‌شناسی و انجمن کولوپروکتولوژی ایران از جمله همکاران پژوهشگاه ابن‌سینا در برگزاری این کنگره بزرگ بین‌المللی بودند.

در مراسم افتتاحیه این کنگره فتح الهی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نماینده یونسکو در ایران، جمعی کثیری از اساتید و صاحبنظران پیرامون آندومتریوز حضور داشتند.

علیرضا زالی در آیین افتتاحیه، پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا را یک مرکز متعالی پزشکی در زمینه درمان ناباروری خواند.

وی ادامه داد: به دلیل سابقه فعالیت و انباشت تجربیات اساتید گرانقدر داخلی و خارجی، این مرکز محوریت فعالیت‌های درمانی و پژوهشی در زمینه بیماری‌های زنان و ناباروری است.

به گفته زالی، یکی از وظایف مهم پژوهشگاه ابن سینا در کنار اقدامات علمی، بازشناسی عوامل ابتلا به بیماری اندومتریوز و بررسی عوارض چندوجهی روانی و فیزیکی این بیماری مزمن و فرسایشی است.

رییس دانشگاه عدم تشخیص قطعی و شناسایی دیرهنگام این بیماری را از مهمترین چالش‌های درمانی دانست و افزود: تخمین زده می‌شود بین هشت تا ۱۵ سال بین بروز علام و تشخیص بیماری فاصله است و بسیاری از مبتلایان در زمان مراجعه، از سطح پیشرفته‌ای از اندومتریوز رنج می‌برند.

وی با اشاره به وجود چالش‌های فرهنگی در بازگویی و بیان علائم این بیماری و در نتیجه تشخیص دیررس بیماری تصریح کرد: اگر در نظر بگیریم از هر ۱۰ دختر، یک دختر ایرانی به اندومتریوز مبتلاست، به این معنی است که ۲ تا ۳ میلیون ایرانی با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند؛ بیماری که علایم آن به شدت در کیفیت زندگی فرد تاثیرگذار است.

زالی در ادامه قاعدگی‌های درناک، طولانی، همراه با تاخیر و لکه بینی و تداخلات ادراری را از جمله علایم ابتلا به اندومتریوز اعلام کرد و گفت: این بیماری یک بیماری صرف لگنی نیست و ارگان‌های دیگر را نیز درگیر می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره با اینکه آلاینده‌های هوا نیز از جمله عوامل پرخطر ابتلا و تشدید این بیماری است، اظهار کرد: میزان آلاینده‌های موجود در هوا با ابتلا به اندومتریوز در کشور‌های صنعتی رابطه مستقیم دارد. دی اکسین‌ها ترکیبات موجود سمی موجود در آلاینده‌ها که حتی ممکن است از طریق مصرف چربی اشباع در مواد غذایی گوشتی نیز وارد چرخه غذایی افراد شود، در بروز بیماری تاثیر بسزایی دارد.

زالی با بیان اینکه بر اساس مطالعات اخیر تغییر در جذب ویتامین دی ممکن است در افزایش شانس ابتلا به اندومتریوز موثر باشد، گفت: اگر این ادعا اثبات شود، با مداخلات تغذیه‌ای می‌توان برای اقدامات پیشگیرانه برنامه‌ریزی کرد.

وی اندومتریوز را بیماری چندوجهی با زیرپایه ژنتیک و تاثیرپذیر از عوامل محیطی اعلام کرد و گفت: برای پیگیری و درمان این بیماری نیاز به کلینیک‌ها و تخصص‌های چندوجهی است.

زالی تصریح کرد: حدود صد مرکز ناباروری در کشور مشغول به فعالیت است که وجه قابل توجه مراجعات به این مراکز را مبتلایان به اندومتریوز تشکیل می‌دهند. ۵۰ تا ۷۰ درصد بیماران درگیر اندومتریوز به نازایی در سطوحی به نازایی مبتلا می‌شوند. بر همین اساس با درمان مطلوب اندومتریوز می‌توان به درمان ناباروری نیز دست پیدا کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیت‌های ستودنی پژوهشگاه ابن سینا در حوزه ایمونولوژی، ادامه داد: تغییرات ایمونولوژیک در مسائل مربوط به اندومتریوز اهمیت بسیاری دارد و پیش بینی می‌شود بسیاری از مداخلات ایمونولوژیک و مهار حوادث ایمونوپاتولوژیک منجر به درمان قاطع اندومتریوز شود.

وی پیشرفت‌های حوزه درمان کم تهاجمی زنان به ویژه لاپاراسکوپی در کشور را ستودنی خواند و گفت: با مهارت آموزی در سال‌های اخیر طیف وسیعی از روش‌های مینیمال اینورتر و مداخلات کم تهاجمی در جریان است. درد کمتر، صرفه اقتصادی، عوارض کمتر، بازکشت سریع‌تر به زندگی روزمره و شغلی و ظاهر بهتر و زیباتر از جمله فواید این روش‌های مداخلاتی است.

وی در پایان بر ضرورت توسعه آموزش‌ها از سنین مدرسه، بازآموزش جامعه پزشکی به منظور افزایش قدرت تشخیص و بهره‌گیری از ظرفیت‌های چندوجهی برای درمان تاکید کرد.

گفتنی است، در پنجمین کنگره جراحی‌های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز بیش از یکصد شرکت کننده از کشور‌های عراق، عمان، سوریه، کویت و ... بصورت حضوری و آنلاین حضور داشتند. این کنگره که بصورت همزمان به زبان‌های انگلیسی، عربی ترجمه میشد، با استقبال گسترده متخصصان و دانشجویان از خارج کشور مواجه شد.

نمایشگاه جانبی پنجمین کنگره بین‌المللی جراحی‌های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز با حضور پر رنگ شرکت‌ها و موسسات فعال در عرصه زنان برپا شد.
انتهای پیام/