شناسهٔ خبر: 64148496 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون وزیر دفاع: تحرکات آمریکا و کشورهای فرامنطقه‌ای را در غرب آسیا رصد می‌کنیم

معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: حرکات شناورهای آمریکایی در منطقه، دریای سرخ، دریای مدیترانه و اقیانوس‌ها دائماً رصد می‌شود و این اطلاعات به صورت دوره‌ای در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، امیر سرتیپ دوم مجید فخری معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح صبح امروز در برنامه صبح بخیر ایران شبکه اول سیما، گفت: ما مجموعه‌ای را برای رصد ماهواره‌های عبوری از آسمان ایران در اختیار داریم. وزارت دفاع تجهیزاتی برای این کار تولید کرده و این ماهواره‌ها به واسطه آن تجهیزات رصد می‌شوند.

وی افزود: یک نرم‌افزار نیز توسط سازمان جغرافیایی تولید شده و در اختیار همه نیروهای مسلح قرار دارد که موقعیت و زمان عبور ماهواره‌ها را بر فراز آسمان ایران مشخص می‌کند و اطلاعات آن را در اختیار همکاران ما در نیروهای مسلح قرار می‌دهد.

رونمایی از یک شگفتانه در نمایشگاه ایران ژئو

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با اشاره به فعالیت‌های این سازمان در حوزه غیر نظامی، بیان کرد: امروز اطلاعات جغرافیایی اطلاعات بزرگ مقیاس است و می‌تواند در تصمیم گیری‌ها به ما کمک کند. به طور مثال، در حوزه کشاورزی دغدغه‌ای که رهبر انقلاب فرمودند برآورد سطح زیر کشت و محصولات کشاورزی، شناسایی محصولات آفت دیده‌، شناسایی زمین‌های مناسب کشت، پایش سطح زیر کشت و الگوی کشاورزی با داده‌های سنجش از دور و ماهواره‌ای و هوایی قابل انجام است که یکی از موضوعاتی است که در نمایشگاه ایران ژئو رونمایی خواهد شد و شگفتانه‌ای برای کشور است.

وی ادامه داد: همه فعالیت‌های این حوزه از ابتدای کشت محصولات تا برداشت یعنی همه عرصه فعالیت‌های کشاورزی قابل رصد و پایش است. این کاری است که با مجموعه شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها سازمان جغرافیایی انجام داده است.

ایران ژئو دوم تا پنجم دی برگزار می‌شود

امیر فخری همچنین از برگزاری نمایشگاه ایران ژئو در بازه زمانی دوم تا پنجم دی ماه خبرداد.

سازمان جغرافیایی موظف به تامین اطلاعات جغرافیایی نیروهای مسلح

معاون وزیر دفاع با اشاره به فعالیت‌های سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در حوزه نظامی تصریح کرد: خدمات این سازمان برابر ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع در حوزه غرب آسیا و تولید اطلاعات مکانی این محدوده جغرافیایی است. بنابراین؛ نیروهای مسلح هر کجا فعال هستند و نیاز به اطلاعات دارند، ما موظف به تامین آن هستیم.

وی افزود: اگر هواپیما یا سربازی از نیروهای مسلح اقدامی در داخل یا خارج از مرز انجام می‌دهد، موظف به تامین اطلاعات آن هستیم و یا اگر شناوری از نیروهای مسلح مانند شناور دنا یا ناو بندر مکران مشغول دریانوردی هستند و باید یک دور یا ۳۶۰ درجه به دور کره زمین گردش کنند، موظف به تامین اطلاعات مکانی آن‌ها در دریا هستیم. بنابراین؛ حوزه وظایف سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح حوزه فعالیت نیروهای مسلح است و این اطلاعات مکانی اعم از نقشه‌ها اطلاعات تصویری، تصاویر ماهواره‌ای، عکس‌های هوایی و داده‌های زمینی و توصیف این داده‌ها را در بر می‌گیرد.

 

 

رصد تحرکات آمریکا در غرب آسیا و دریای سرخ

امیر فخری در پاسخ به سوالی درباره رصد تحرکات سنتکام در منطقه غرب آسیا توسط سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، عنوان کرد: ما با کمک مجموعه‌های نیروهای مسلح این کار را انجام می‌دهیم. حرکات شناورهای آمریکایی در منطقه، دریای سرخ، دریای مدیترانه و اقیانوس‌ها دائماً رصد می‌شود و این اطلاعات به صورت دوره‌ای در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرد.

وی افزود: هر موجودیتی که آمریکا و کشورهای فرامنطقه‌ای در منطقه ما دارند به صورت مستمر توسط نیروهای مسلح رصد و پایش می‌شود‌.

اقدامات برای تامین امنیت مرزهای شرق کشور

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین امنیت مرزهای کشور تاکید کرد: در خصوص مرزهای شرقی کشور یک کار بزرگ توسط نیروهای مسلح با هماهنگی وزارت کشور و وزارت خارجه در حال انجام است تا مرزهای ما دارای استحکاماتی باشند که تروریست‌ها نتوانند به سادگی وارد کشور شده و یا عملیاتی را انجام دهند.

وی افزود: مشخص کردن نقاط مرزی و خطوط مرزی کشور بخشی است که سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح مسئولیت آن را  برعهده دارد که این کار با هماهنگی نیروهای مسلح در حال انجام است. سال گذشته بخش عمده‌ای از فنس‌کشی مرز پاکستان بر اساس موافقتنامه‌ها و قراردادها انجام شد. مشخص کردن محل دقیق احداث میله مرزی، فنس و یا دیوار وظیفه‌ای است که سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با همکاری و هماهنگی وزارت امور خارجه، مرزبانی و دستگاه‌های مختلف انجام می‌دهد، به نحوی که مرز واگذار شده و آن‌ها استحکامات را نصب می‌کنند.

امیر فخری اعلام کرد: در خصوص مرز افغانستان نیز این کار در حال انجام است.

کمک وزارت دفاع به پایش هوشمند مرزها

معاون وزیر دفاع درخصوص پایش و نظارت هوشمند مرزها عنوان کرد: پایش و نظارت هوشمند مرزی وظیفه‌ای است که بیشتر به مرزبانی واگذار شده است ولی وزارت دفاع در حوزه تامین تجهیزات به آن‌ها کمک می‌کند، تجهیزاتی که بتواند این پایش را به صورت ۲۴ ساعته برای مرزبانی فراهم کند. یعنی به محض اینکه انجام ورود یا خروج اطلاعات آن به پاسگاه‌ها و هنگ‌های مرزی منتقل شده تا آن‌ها بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند.

پایان پیام/ ت 4509

نظر شما