به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، آیین گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه با محور «علم حکمرانی و تمدن اسلامی» پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم برگزار شد. محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین با گرامیداشت شهادت آیتالله دکتر مفتح و روز گرامیداشت حوزه و دانشگاه گفت: فرهنگ دانشگاهی با فرهنگ حوزوی وجوه اشتراک و تفاوتهایی دارد. وحدت حوزه و دانشگاه باید به همافزایی مثبت و مؤثر حوزه و دانشگاه بینجامد. وحدت حوزه و دانشگاه یعنی ما این دو فرهنگ آموزشی را به رسمیت بشناسیم.
زلفیگل عنوان کرد: از جامعه دانشگاهی و جامعه حوزوی انتظار میرود که نکات مثبت موجود در هرکدام از فرهنگها را مورد استفاده قرار دهد. باید تجربه را ارزان خرید. انسان نباید همه چیز را خودش تجربه کند.
وی اظهار کرد: مفهوم دانشگاهیان از تجربیات موفق حوزه برای پیشبرد آموزش استفاده کنند و حوزویان هم به صورت متقابل از این فرهنگ استفاده کنند؛ البته بعضی اوقات فقط انتظار داریم که توسعه با توصیه موفق و محقق بشود در حالی که این اتفاق با «قانون» رقم می خورد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه باید از طریق داشتن قوانین و مقررات پیش ببریم؛ چراکه فرهنگ سالم هم از طریق قانون محقق میشود. نیازسنجی این قوانین و راهبردها وظیفه نهادهایی مانند همین پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است. اینکه چه قوانینی باید تصویب شود تا به وحدت موفق حوزه و دانشگاه برسیم باید در چنین نهادهایی رقم بخورد.
وی افزود: در فرهنگ حوزوی علاوه بر توجه ویژه به کنترلهای بیرونی، بحث «ایمان» جدیتر است. نظام ارزشیابی فرهنگ حوزوی و دانشگاهی چگونه در کنار هم قرار بگیرد که مفید باشد.
زلفیگل عنوان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه زمانی محقق میشود که در این زمینه قوانین و مقرراتی داشته باشم وگرنه با توصیه اتفاق خاصی نمیافتد. باید برنامه منسجم قابل اجرا و قابل ارزیابی داشته باشیم. ما سعی کردیم در دوره فعلی وزارت علوم چنین قوانین برنامههایی داشته باشیم. در آییننامههای جدید ارتقای اعضای هیئت علمی به همکاریهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی و برنامههای مشترک بین اعضای هیئت علمی دانشگاه و حوزویان توجه ویژه ای داشتیم.
وزیر علوم ادامه داد: طرحهای پژوهشی مشترک بین حوزه و دانشگاه در اولویت قرار گرفته است، اینکه چگونه نهادهایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر نهادها را برای تحقق این وحدت درگیر کنیم، مهم است و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه باید در این زمینه ورود کند؛ چراکه با یک برنامه ریزی درست میتوان در این حوزه تاثیرگذار بود.
وی اظهار کرد: با ظرفیت بالایی که در شهر قم به واسطه حوزه علمیه این شهر وجود دارد و با ظرفیت بالای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه انشاءلله شاهد باشیم که فرهنگ حوزوی و دانشگاهی با دو بال منجر به پرواز علم و فرهنگ در آسمان تمدن ایران اسلامی باشیم.
انتهای پیام/
∎