شناسهٔ خبر: 63993451 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

کارهایی که چهل ساله‌ها نباید بکنند

ممکن است که با ورود به ۴۰ سالگی، دچار بحران شده و به صورت ناخودآگاه به نگرانی‌های مختلف و از دست‌ دادن نشاط و سلامت جوانی خود فکر کنید.

صاحب‌خبر -

دنیای اقتصاد نوشت: با افزایش سن در دهه چهارم زندگی، مراقب از سلامت خود بیش از پیش اهمیت دارد. به همین منظور، کارهایی هست که دیگر نباید در این سن انجام دهید.

۴۰ سالگی که با آغاز دوره میانسالی همراه بوده، یک مرحله مهم در زندگی انسان است. با توجه به تغییرات فیزیولوژیکی و روانشناختی در این دوره، نیازمندی‌های جدیدی، از جمله مراقبت‌های خاص برای حفظ سلامتی جسمی و روحی وجود دارد.

اگر شما در سن ۴۰ سالگی برخی از عادات و رفتارهای خود را کنار بگذارید و درست تصمیم‌گیری و هدف‌گذاری کنید، متوجه می‌شوید که ۴۰ سالگی نه‌تنها بحران نیست، بلکه می‌توانید از این دوره از زندگی خود لذت ببرید.

با هر کسی بحث کردن

برای بسیاری از ما پیش آمده که گاهی با افراد زیادی بحث می‌کنیم که اغلب این بحث‌ها بر سر موضوعات بی ارزش و احمقانه شکل می‌گیرند. شما باید بعد از ۴۰ سالگی یاد بگیرید که با همه آدم‌ها وارد بحث نشوید و بر رفتار و صحبت‌هایتان کنترل داشته باشید.

همیشه قبل از بحث با کسی، دو سوال از خود بپرسید: کجای زندگی او هستم؟ او در زندگی من چه نقشی دارد؟

اگر جوابتان به این سوالات هیچ جا بود، بحث بی جا نکنید!

بی هدف بودن

بدون هدف و برنامه‌های از پیش تعیین‌شده، هیچ فعالیتی نتیجه مطلوب و دلخواه را نخواهد داشت. هدف‌گذاری در زندگی باعث ایجاد انگیزه و انرژی در شما می‌شود و به زندگی‌تان جهت و معنا می‌دهد.

هدف‌گذاری پس از ۴۰ سالگی، موجب افزایش اعتماد به نفس شما شده و احتمال رسیدن به موفقیت را بیشتر می‌کند.

گفتن رازهای مهم به دیگران

رازداری، یکی از ویژگی‌های مثبت انسان‌هاست که سبب موفقیت در زندگی شخصی و اجتماعی می‌شود. پس از ۴۰ سالگی، شما باید طریقه سخن گفتن در جمع را بلد باشید و بدانید که هر حرفی را کی و کجا بزنید.

رازداری و نهان کردن اسرار خود و دیگران، باعث رشد شخصیت و احساس استقلال فرد و اعتماد بیشتر دیگران نسبت به شما خواهد شد.

بی برنامه پول خرج کردن

پس از ۴۰ سالگی، شما باید برنامه‌ریزی دقیقی برای دخل و خرجتان داشته باشید، از ولخرجی دست برداشته و بتوانید مقداری پول برای روز مبادا ذخیره کنید.

برای این منظور، لیستی از تمام هزینه‌ها مانند اجاره ماهانه، قبوض آب و برق، مواد غذایی، حمل و نقل و بیمه تهیه کنید و مقداری از حقوقتان را برای آن‌ها در نظر بگیرید. سعی کنید که مقداری از پولتان را ذخیره نمایید.

نگران نظر دیگران بودن

اگر در این برهه از زمان و بعد از ۴۰ سالگی اهمیت زیادی به اظهار نظر دیگران درباره زندگی‌تان می‌دهید، یقیناً قادر نخواهید بود که مسیر رشد و پیشرفت را به پایان برسانید.

باید بدانید که هرکس زندگی متفاوتی دارد و دیگران هیچ وقت به جای شما نبودند، پس واضح است که نمی‌توانند درباره زندگی و کارهای شما اظهار نظر کنند. بهتر است که به نظر آن‌ها اهمیت ندهید و مسیر رشد و ترقی را با اعتماد به نفس در مورد توانایی‌های خود بپیمایید.

ندانید از زندگی چه می‌خواهید

عمر در گذر است و فرصت‌ها خیلی زود از دست می‌روند، شما باید بعد از ۴۰ سالگی بدانید که چه خواسته‌ای از زندگی دارید و این سوالات را از خود بپرسید: از زندگی خود چه می‌خواهم؟ می‌خواهم در پایان امروز به چه چیزی رسیده باشم؟ ۵سال دیگر به کجا رسیده‌ام؟ آیا اصلاً هدفی دارم؟

وقتی هدفی برای خود انتخاب می‌کنید و می‌دانید از زندگی چه می‌خواهید، موانع کنار می‌روند، فرصت‌ها از راه می‌رسند و زندگی شما از روزمرگی و بطالت خارج می‌شود.

با هر خبر و اتفاقی به هم ریختن

بسیاری از ما حساس و زودرنج هستیم و با هر اتفاق و خبری به هم می‌ریزیم. پس از ۴۰ سالگی شما باید به ثبات رفتاری رسیده باشید و به رفتار و صحبت‌های دیگران بیش از اندازه اهمیت ندهید.

زودرنجی بیشتر از هر کسی، به خودتان آسیب می‌رساند. به دنبال درمان زودرنجی و حساسیت باشید؛ زیرا این کار به شما کمک می‌کند تا با قدرت بیشتری در مقابل محرک‌های بیرونی دوام بیاورید.

برای هر چیز بی‌اهمیتی وقت صرف کردن

زمان، با ارزش‌ترین سرمایه هر انسان بوده که اگر به ارزش آن پی نبرد، ممکن است تمام زندگی تباه شود. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که امروز و فردا کرده و کار امروز را به فردا موکول می‌کنید، در اشتباه هستید.

پس از ۴۰ سالگی، برای موفقیت و رسیدن به اهداف نباید وقتتان را به بطالت بگذرانید و زمان زیادی را صرف کارهای بیهوده و گذراندن در فضای مجازی و… نمایید.

به سلامتی خود اهمیت ندادن

مراقبت از سلامتی پس از ۴۰ سالگی به عنوان یک وظیفه مهم برای داشتن آینده‌ای خوب مهم است. در این دوره از زندگی، شما باید مراقب سلامتی جسمی و روحی خود با تغذیه مناسب، فعالیت‌های ورزشی، مدیریت استرس، مراقبت از پوست، مشاوره پزشکی و… باشید و از این دوره به عنوان یک فرصت برای بهبود کیفیت زندگی خود بهره‌برداری کنید.