به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ناصر کنعانی امروز (دوشنبه) ۲۰ آذر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
* وتوی قطعنامه پیشنهادی توسط آمریکا
وی در واکنش به وتوی پیشنویس قطعنامه در شورای امنیت برای آتشبس در غزه توسط آمریکا این اقدام را واقعا تأسف بار خواند و گفت: شاهد اقدام تأسف بار رژیم آمریکا در وتوی قطعنامه ارائه شده به شورای امنیت و رد درخواست جامعه جهانی و دبیرکل سازمان ملل برای توقف این جنگ خونین و تأسف بار و این حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه بودیم. دولت آمریکا یک بار دیگر ایستادگی تمام عیار خودش را در کنار رژیم صهیونیستی و بلکه شراکت تمام عیار خودش در این جنایت تأسف بار علیه ملت مظلوم فلسطین نشان داد. ما به عنوان ایران مواضع خود را اعلام کردیم.
کنعانی همچنین از اقدام شجاعانه و مسؤولانه دبیرکل سازمان ملل در استفاده از بند ۹۹ منشور تشکر کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که اقدام غیرقابل دولت آمریکا در وتوی این قعطنامه را محکوم کردیم، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا نشان داد که در مسأله جنگ جاری علیه مردم در غزه یک طرف برای حل موضوع نیست، بخشی از راهحل نیست بلکه بخشی از تداوم و استمرار جنایت جنگی و نسلکشی علیه مردم مظلوم غزه است.
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین گفت که دولت آمریکا نشان داد که یک تنه در مقابل جامعه جهانی ایستاده است.
کنعانی ادامه داد: دولت آمریکا نشان داد که در ایستادگی در کنار رژیم صهیونیستی هیچ ابائی از تنهایی ندارد. دولت آمریکا با این رای خودش نه فقط رای منفی به قطعنامه ایجاد بازدارندگی و توقف جنایت جنگی بلکه نشان داد که رای به استمرار بربریت رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین داده است.
وی گفت: دولت آمریکا نشان داد که به تنهایی نه در مقابل دبیرکل سازمان ملل بلکه در مقابل درخواست نماینده دبیرکل به عنوان خواسته جامعه جهانی و در مقابل کل سازمان ملل و درخواست همه افکار عمومی دنیا ایستاده و رای به ادامه توحش و بربریت صهیونیستها علیه ملت فلسطین داده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: متاسفانه شورای امنیت از انجام وظیفه و کارآمدی خودش برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی و جلوگیری از جنایات جنگی بازمانده و نتوانسته مسؤولیت خودش را در این مقطع خیر انجام دهد. وتوی دولت آمریکا نشانگر یک بنبست در شورای امنیت و ناتوانی این شورا از انجام وظیفه ذاتی و ماموریت اصلی خودش است.
وی با بیان اینکه اصلاحات در ساختار سازمان ملل و شورای امنیت سالها مطرح است، گفت: ایران یک طرف مهم در این گفتوگوها و رایزنیهاست. ایدههای مختلفی هم مطرح است که طبیعتا بخشی از آن برخاسته از رقابتهای ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک در بین کشورهای عضو سازمان ملل است. بن بست اخیر در شورای امنیت در بحث غزه یک بار دیگر نشان داد که وضعیت این شورا نگران کننده است و در مقاطع حساس نمیتواند از انجام وظایف خود به صورت کامل بربیاید و برخی از قدرتها با سوءاستفاده از قدرت مانع از انجام وظیفه کارکردی این شورا هستند. معتقدیم شورای امنیت به عنوان مسؤول صلح و امنیت بینالمللی باید مسؤولیت پذیرتر باشد و عمل کند و ترکیب آن هم دموکراتیکتر باشد. امیدواریم در پرتو تلاشهایی که در حال انجام است شاهد کارآمدی سازمان ملل و شورای امنیت در انجام وظایف سازمانی و خطیر خود به ویژه در بحث تأمین صلح و امنیت بینالمللی باشیم.
* محصول ماشین آدمکشی رژیم صهیونیستی
وی همچنین در این نشست خبری به آمار تکان دهنده جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه در این مدت اشاره کرد و گفت: شصت و هفتمین روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه را شاهدیم. محصول ماشین آدمکشی رژیم صهیونیستی در غزه براساس آمار رسمی مراجع رسمی فلسطین تا الان ۱۷ هزار و ۹۹۷ نفر شهید است. شامل ۷۸۷۵ کودک، ۷۷۶۰ نفر مفقود و زیر آوار باقیمانده و ۴۹۲۲۹ نفر مجروح، اعداد و ارقام تکان دهنده محصول ۶۷ روز جنایت تکان دهنده صهیونیستها علیه مردم بی دفاع و مظلوم غزه است.
* فعالیتهای ایران تهدیدی علیه هیچ طرفی در منطقه نیست
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره صدور بیانیه مشترک از سوی روسیه و عربستان درباره مذاکرات انجام شده در خصوص برنامه هستهای و موشکی کشورهای منطقه بیان کرد: این واژه شما را منطبق بر بیانیه نمیتوانم تأیید کنم. کشورها در نشستهای مختلف دیدگاههای خود را درباره موضوعات مهم و قابل توجه در حوزه منطقهای و بینالمللی بیان میکنند. آنچه مسلم است موضوع مرتبط با مسائل هستهای و فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مشخص و روشن است و در سازوکارهای روشن و قانونی فعالیتهای هستهای ایران ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب سازوکارهای بینالمللی از جمله در چارچوب همکاری سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای خود را به منصه ظهور رسانده و اثبات کرده و حتی بعد از برجام در ۱۵ گزارش مدیرکل آژانس مورد تأیید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فعالیتهای موشکی ایران نیز در چارچوبهای قانونی و منطبق با عرف بینالمللی در چارچوب افزایش قدرت و توان دفاعی ملی ایران به منظور ایجاد بازدارندگی انجام میشود و در حال انجام است. اینها مواضع و دیدگاههای روشنی است و همواره مواضع اصولی و روشن ایران در این ارتباط بارها به شیوههای مختلف اعلام شده و ما در این زمینه فعالیتهای روشنی داریم و از حقوق قانونی خود استفاده میکنیم.
کنعانی تصریح کرد: این فعالیتها تهدیدی علیه هیچ طرفی در منطقه نیست و در چارچوب افزایش تواناییهای دفاعی ملی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد بازدارندگی در مقابل تهدیدهای فرضی است و ایران از حقوق مسلم خود استفاده خواهد کرد.
* ایران به هیچ برجام دیگری معتقد نیست
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برجام دو و بازنگری در برجام ۲۰۱۵ اظهار داشت: ایدههایی تحت عنوان برجام دو و ... معمولا از سوی کسانی مطرح میشود که در انجام و اجرای تعهدات خود نسبت به برجام استنکاف کردند و تعهدات پذیرفته شده خودشان را در چارچوب توافق انجام ندادند و اکنون با گذشت زمان با طرح برخی از ایدههای انحرافی به دنبال شانه خالی کردن از مسؤولیتهای خودشان و توجیه عدم اقدام و عملکرد خودشان هستند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ برجام دیگری معتقد نیست و برای آن ضرورتی قائل نیست. برجامی که امضا شده اصول، مفاد، مسؤولیتها و تعهدات روشنی را برای امضا کنندگان تعیین کرده است و آن طرفی که تکلیف و مسؤولیت خود را انجام داده، جمهوری اسلامی ایران است و طرفهایی که به تکلیف و مسؤولیتها و تعهداتی که پذیرفتهاند عمل نکردهاند، حق ندارند از موضوعات انحرافی دیگری نظیر برجام دو استفاده کنند.
* به قیل و قالها توجه نمیکنیم
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی در خصوص عصبانیت بنیامین نتانیاهو از سفر اخیر آیتالله رئیسی به مسکو و نارضایتی از گسترش همکاریهای ایران و روسیه بیان کرد: به اظهارات و قیل و قالهای طرفهای خاص در مناسبات ایران با دیگر کشورها و کشورهای دوست در منطقه و خارج از منطقه توجهی نمیکنیم و این قیل و قالها تاثیری در تلاش برای تعمیق مناسبات و همکاریهای سازنده بین ایران و شرکای ایران در زمینههای مختلف نخواهد گذاشت.
وی با اشاره به سفر آیتالله رئیسی به مسکو گفت: روابط ایران و روسیه در راستای منافع متقابل در سالهای اخیر خوشبختانه روند رو به رشد و گسترش و ارتقایی را شاهد بوده است. علاوه بر گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و کنسولی روابط ما به ویژه در حوزه تجاری و اقتصادی در سالهای اخیر رشد چشمگیری را تجربه کرده و حجم روابط تجاری دو کشور براساس آمار مراجع رسمی در سال ۲۰۲۲ میلادی به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده و طی ۹ ماهه سال جاری نیز براساس آمار مراجع رسمی، حجم تجارت دوجانبه دو کشور بیش از ۲۰ درصد رشد را تجربه کرده است.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: اینها نشانگر عملکرد خوب دو کشور در گسترش روابط در زمینههای مختلف به ویژه زمینههای تجاری و اقتصادی است. پروژههای متعددی در حوزههای مختلف در حال پیگیری و اجرا هستند و با سفر اخیر رئیس جمهور به مسکو و گفتوگو با همتای روسی بخش مهمی از پروژهها مورد توجه و تبادل نظر و پیگیری قرار گرفت. کریدور شمال - جنوب به عنوان یکی از مهمترین پروژههای ترانزیتی - تجاری به صورت خاص در دستورکار دو کشور و در چارچوب مذاکرات قرار دارد و در ملاقات روسای جمهور به آن پرداخته شد. همکاریهای دو کشور در حوزه حمل و نقل، انرژی، صنایع، بانکی، پولی، کشاورزی و ... مورد تبادل نظر قرار گرفت.
کنعانی اضافه کرد: پیش بینی ما این است که با برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در تهران در ماههای آینده شاهد ارتقای بیش از پیش همکاریهای سازنده و مبتنی بر منافع دو کشور باشیم.
* ایدهای را برای ملت فلسطین مطرح نمیکنیم
وی در پاسخ به سؤالی درباره فردای پایان جنگ در غزه نیز اظهار داشت: بارها اعلام کردیم ملت فلسطین تنها طرفی هستند که حق دارند و میتوانند در خصوص سرنوشت خود، سرزمینشان و حکومتی که در فلسطین شکل بگیرد، تصمیم بگیرند و تصمیم خود را به عمل برسانند. اینکه عدهای در خارج از منطقه مایلند که طراحیهای سیاسی را انجام دهند و برای آن طراحیها، یارگیری کنند که بتوانند آن را به عنوان خروجی از نتیجه نشستهای خود بر مردم و سرزمین فلسطین تحمیل کنند، طبیعتا از سوی ملت فلسطین هیچگاه پذیرفته نخواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: تجارب طولانی سالیان گذشته نشان داد ملت فلسطین در برابر آنچه در بیرون از سرزمین فلسطین طراحی و تلاش شد بر فلسطینیها تحمیل شود مقاومت و ایستادگی خواهد کرد و تسلیم طراحیهای خارجی به ویژه طراحیهای ناعادلانه که عموما در سالهای گذشته به نفع یک طرف متجاوز و غاصب و به ضرر منافع ملت فلسطین شکل گرفت، هیچگاه این راهکارهای غیرعادلانه را نخواهد پذیرفت.
وی افزود: راهکارهای سیاسی باید از داخل سرزمین فلسطین و از اراده و خواست ملت فلسطین شکل بگیرد. ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران ایدهای را برای ملت فلسطین مطرح نمیکنیم. ما راجع به بحران ریشه دار و مزمن فلسطین راهکار دموکراتیک را مطرح کردیم که در سازمان ملل به ثبت رسیده است. معتقدیم اگر طرفهای مدعی به دنبال راهکارهای دموکراتیک برای حل بحرانهای بینالمللی خاصه بحران فلسطین میگردند، راهکار و طرح دموکراتیک ایران میتواند پاسخگوی این نیاز باشد. اما به نظر میرسد در شرایط کنونی، طرفهای مشخصی به ویژه آمریکا به عنوان شریک تمام عیار رژیم غاصب صهیونیستی مایل است در سایه ناکامی در صحنه جنگ و ناتوانی در تحقق دستاوردهای تعیین کننده، آنچه را از طریق جنگ تاکنون به دست نیاوردند، مایلند در راهکارهای سیاسی و طراحیهای سیاسی جدید دنبال کنند.
کنعانی افزود: ملت فلسطین نشان داد که پاسخ به این طراحیها را محکم و قاطع خواهد داد و پاسخ آنها نه خواهد بود. ما در این خصوص ورود نخواهیم کرد و این به تصمیم ملت فلسطین برمیگردد و دیگران حق ندارند خواستههای سیاسی و منفعت طلبانه و یکجانبه خود را بر ملت فلسطین تحمیل کنند.
* دادگاه گروهک منافقین
خبرنگاری درباره برگزاری دادگاه گروهک منافقین که قرار است فردا (سهشنبه) ۲۱ آذرماه برگزار شود سؤال کرد که سخنگوی وزارت خارجه در این باره اظهار داشت: این دادگاه با زمینهسازیها و مقدمات حقوقی و قضایی انجام شده توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران احتمالا از فردا آغاز خواهد شد. گام دیگر در مسیر استمرار اقدامات ایران در پیگیرد قانونی و قضایی جنایتکارانی است که دستشان به خون بیش از ۱۷ هزار شهروند ایرانی اعم از شهروندان عادی تا مسؤولان عالیرتبه آلوده است.
وی با بیان اینکه سابقه ننگین این جنایتکاران هیچ گاه از پیشانی اینها پاک نخواهد شد و حمایت شرم آور برخی طرفهای غربی از این جنایتکاران هیچگاه پاک کننده دامن آنها از این جنایات ننگین نخواهد بود، اظهار داشت: جهات ذیربطی که میتوانستند به این روند قضایی قوه قضائیه کمک کنند در این خصوص ایفای نقش کردند. در این روند قضایی از روندهای عادلانه قضایی مبتنی بر قوانین و مقررات داخل ایران استفاده خواهد شد. از روشهای اصولی قضایی هم استفاده شده و حتی پیش از این به طرفها اعلام عمومی شد که متهمانی که اسامی آنها اعلام شده و قرار است در این دادگاه مورد محاکمه قرار بگیرند میتوانند وکیل معرفی کنند و ما هم منتظر جلسات این دادگاه خواهیم بود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: انتظار ملت ایران از دولت و قوه قضائیه این است که جنایتکاران و کسانی که دستشان به خون فرزندان این ملت آلوده است را به سزای عمل خود برسانند و قوه قضائیه روند قضایی خود را انجام خواهد داد.
* همکاریهای قضایی ایران و عراق
به گزارش فارس، کنعانی همچنین درباره برگزاری دومین نشست کمیته مشترک قضایی ایران و عراق نیز گفت: همکاریهای قضایی ایران و عراق یکی از زمینههای خوب و مهم همکاریهای بین دو کشور است. ما موضوعات مختلف قضایی داریم که نیازمند همکاری و مشورتهای دو کشور برای پیگیری و حل و فصل و پیگیری حقوق اتباع دو کشور است. در سایه وجود روابط برادرانه بین دو کشور رفت و آمدهای شهروندان دو کشور به صورت مستمر انجام میشود.
وی افزود: ما موضوع پیگیری قضایی و جنایی جنایتکارانی که مرتکب جنایت ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و یاران شهید آنها در خاک عراق شدند را نیز داریم و اینها نیازمند مشورت و همکاری بین دو کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح به عراق و تأکید بر روند اجرایی کردن کامل توافقنامه امنیتی بین دو کشور نیز اظهار داشت: انتظار ایران در این زمینه روشن است و آنچه سازوکارها و نهادهای نظامی انجام میدهند در چارچوب وظایف محوله است. تلاشها برای اجرایی کردن کامل این توافقنامه امنیتی ادامه دارد و امیدواریم هر چه زودتر به سطح مورد انتظار دو کشور دست یابیم.
خبرنگاری به مطالب منتشر شده درباره تعویق سفر آیتالله رئیسی به ترکیه و مطلب منتشر شده از سوی الشرق الاوسط اشاره کرد که کنعانی در این باره بیان کرد: پیش از این در مورد علت تعویق سفر رئیس جمهور به ترکیه توضیح دادیم. این سفر با توافق دو کشور و درچارچوب گفتوگوی تلفنی دو رئیس جمهور قرار بود در آن مقطع زمانی بعد از دیدار وزرای خارجه دو کشور در حاشیه نشست شورای امنیت، هماهنگیهای تکمیلی صورت بگیرد و سفر رئیس جمهور انجام شود که البته در آن مقطع به دلیل عدم صدور به موقع روادید برای وزیر خارجه و هیأت همراه این سفر انجام نشد. تعویق سفر رئیس جمهور در چارچوب گفتوگوها با توافق یکدیگر به یک بازه زمانی مناسبتری موکول شد. گمانهزنیهای موثر نیست و برخی با انگیزههای سیاسی مایلند برخی گمانهزنیها را با هدف موج آفرینی مطرح کنند.
کنعانی بیان کرد: روابط ایران و ترکیه سازنده و مکمل است و در حوزههای مختلف با هم همکاری میکنیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره دفاع همه جانبه جمهوری آذربایجان از رژیم صهیونیستی و تاثیر آن بر روابط ایران و جمهوری آذربایجان اظهار داشت: مسأله فلسطین مسأله مهم ماست و از همه کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی انتظار داریم با توجه به جنایاتی که رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین مرتکب شده و در حال ارتکاب جنایت گسترده جنگی است نسبت به روابط خود با رژیم صهیونیستی بازبینی کنند و از ابزارهای موثر برای ایجاد بازدارندگی استفاده کنند، چه در ارتباط با آذربایجان، ترکیه و دیگر کشورهای منطقه.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: انتظار ما از همه کشورهای اسلامی و غیراسلامی که دارای روابط با این رژیم در زمینههای مختلف از جمله تجاری و اقتصادی هستند انتظار میرود به عنوان اقدام انسانی در حمایت از ملت تحت ظلم فلسطین از ابزارهای خود به صورت بازدانده علیه این رژیم استفاده کنند. این انتظار کاملا انسانی، اخلاقی و صلح طلبانه است. این انتظار خود را پنهان نمیکنیم و این انتظار و خواست ملت فلسطین است و ما همواره سعی کردیم پژواک صدای حق طلبانه، عدالت خواهانه و یاری طلبانه ملت فلسطین در مجامع منطقهای و بینالمللی باشیم و درخواست خود را با جدیت و با صدای بلند اعلام خواهیم کرد.
* حمله به اهداف و نیروهای ایران بی پاسخ نمیماند
کنعانی درباره حملات رژیم صهیونیستی به سوریه و شهادت دو تن از نیروهای مستشاری ایران که سؤال یکی از خبرنگاران بود نیز اظهار داشت: آنچه مسلم است نیروهای ایران در سوریه به عنوان نیروهای مستشاری با درخواست رسمی دولت سوریه حضور دارند. حضور نیروهای ایران در سوریه حضوری قانونی و در چارچوب رویکرد اصولی ایران در حمایت از دولتها و ملتهای منطقه در مقابل تروریستهاست. ما نقش موثری در مبارزه با تروریسم ایفا کردیم و این درخواست همچنان از سوی سوریه وجود دارد و در همان چارچوب نیروهای ایران در چارچوب نیروهای مستشاری در خاک این کشور حضور دارند. حملات هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی علیه سوریه متجاوزانه و ناقض حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و ناقض حقوق بینالملل است. جامعه جهانی مسؤولیت دارد نسبت به این اقدامات اقدام بازدارنده انجام دهد. ما از حق کشور سوریه برای دفاع از خود و اقدام متقابل و بازدارنده در مقابل اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی حمایت میکنیم.
وی گفت: حمله به اهداف منافع و نیروهای ایران هیچگاه در گذشته بی پاسخ نمانده و بی پاسخ هم نخواهد ماند.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری دادگاه شهروند سوئدی در ایران نیز گفت: اتهامات و جرایم مرتکب شده از سوی این شهروند سوئدی مشخص است و مستندات کافی در ارتباط با جرایمی که مرتکب شده وجود دارد و جزئیات در این زمینه به دولت متبوع این شهروند اعلام شده است. وضعیت این شهروند سوئدی روند قضایی خود را طی میکند. قوه قضائیه به عنوان قوه مستقل و دارای صلاحیت در این زمینه وظایف و مسؤولیت ذاتی خودش را انجام خواهد داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی اظهار داشت: اینکه جنایت جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه باید فوری متوقف شود از ابتدا مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده و مشورتها و تلاشهای ما در این زمینه ادامه خواهد داشت. ما به دنبال این هستیم که مجموعه تلاشهایمان به نتیجه لازم برسد. اقدامات رژیم صهیونیستی تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است و موضوع کمک رسانی بسیار حائز اهمیت است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در این نشست درباره ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه از طریق مرز رفح نیز گفت: از دولت مصر انتظار میرود که به تلاشهای گذشته خود در این زمینه بیفزاید و زمینه را برای بازگشایی هر چه بیشتر مرز رفح فراهم کند.
این دیپلمات ارشد ایرانی در این نشست ضمن استقبال از بیانیه مشترک جمهوری آذربایجان و ارمنستان در خصوص انجام اقدامات متقابل برای اعتمادسازی از جمله آزادی نظامیان زندانی و دیگر زندانیان، آن را گامی سازنده، مثبت و قابل تحسین برای دستیابی به صلح و توافق دو کشور برشمرد و افزود: تحقق صلح پایدار در منطقه نیازمند تقویت زبان صلح و فضای اعتمادسازی است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که روند مذاکرات صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان به نتایج ثمربخشی منجر شود و گفت: آماده همکاری با دو کشور برای رسیدن به صلح پایدار و عادلانه و ایجاد همگرایی بیشتر در منطقه قفقاز هستیم.
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه همچنین در خصوص تعیین خط مبدا و حدود مرزی دریای خزر با کشورهای همسایه اظهار داشت: در ارتباط با موضوع دریای خزر، این یک روند تخصصی فنی و حقوقی است و ما در این چارچوب موضوع را دنبال میکنیم. نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور دریای خزر در این ارتباط فعال است.
وی اضافه کرد: ما در چارچوب دیدگاههای اصولی خود این موضوع را متناسب با منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و با نگاه به ضرورت همکاری مشترک و سازنده در حوزه دریای خزر دنبال میکنیم.
* برجام به قوت خود باقی است
به گزارش فارس، ناصر کنعانی درباره مذاکرات رفع تحریمها نیز گفت: روند دیپلماسی در ارتباط با موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریمها همچون سابق باز است. در این زمینه هنوز مسیر دیپلماتیک پویایی خودش را دارد. طبیعی است تحت تاثیر تحولات منطقه، پویایی دیپلماتیک میتواند با فراز و فرودهایی روبرو باشد.
وی با بیان اینکه برجام به قوت خود باقی است، افزود: کسی تاکنون غیر از دولت آمریکا از برجام خارج نشده و حتی دولت آمریکا نیز رسما اعلام نکرده برجام مرده است. به رغم آنکه در داخل این کشور مواضع متناقضی مطرح میشود که نشانگر وضعیت دوگانه آمریکا در ارتباط با تعهدات بینالمللی این کشور است. ما به برجام تاکنون پایبند بوده و متعهدترین طرف به برجام بودهایم و تا وقتی که منافع کشور اقتضا کند به برجام پایبند خواهیم بود. منافع ملی را در این چارچوب دنبال خواهیم کرد و پیگیری منافع ملت ایران مشروط به بود و نبود برجام نخواهد بود. ایران هم به تعهدات و مسؤولیتهای بینالمللی خود پایبند است و در عین حال دولت ایران منافع ملی را در چارچوبهای خاص خود در قالب پویایی روابط ایران با طرفهای منطقهای و بینالمللی دنبال خواهد کرد.
* گروههای مقاومت خودجوش تصمیم میگیرند
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره تصمیم یمن برای جلوگیری از تردد کشتیها به سمت رژیم صهیونیستی، عنوان کرد: ملت فلسطین تحت جنایت یک رژیم اشغالگر، غاصب و متجاوز قرار دارند و جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که عدم اقدام جدی برای ایجاد بازدارندگی در مقابل جنایت جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی باعث گسترش بی ثباتی در منطقه و ایجاد واکنشها و اقدامات متقابل در حمایت از ملت مظلوم فلسطین خواهد شد.
وی افزود: گروههای مقاومت در منطقه در چارچوب آنچه خود فکر میکنند و تصمیم میگیرند، در حال انجام اقداماتی هستند. حمایت از مردم مظلوم فلسطین یک اصل است. ما از اقدامات حمایتی کشورها، دولتها و ملتها از ملت مظلوم فلسطین حمایت میکنیم.
به گفته کنعانی آنچه گروههای مقاومت در منطقه انجام میدهند در چارچوب مصالح و منافع مردم آنهاست. آنها به صورت خودجوش تصمیم میگیرند و اقدام میکنند. دیدگاه آنها روشن است و در این خصوص باید به مواضع خود این گروهها رجوع کرد.
پایان پیام/ ت 3378
نظر شما