شناسهٔ خبر: 63949259 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

برای کاهش هزینه فیبرنوری در شهرهای محروم به اپراتورها مشوق داده شده است

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در همایش تبیین کلان پروژه ملی فیبر نوری گفت: کل کشور بین ۱۰ اپراتور تقسیم شده و مشوق‌هایی هم برای اجرای پروژه در شهرهای کوچک و محروم در نظر گرفته شده است تا هزینه‌ها برای خانواده‌های شهرهای کوچک و محروم کم شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس،  مهدی روحانی نژاد معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در همایش تبیین کلان پروژه ملی فیبر نوری، که در دانشگاه شهید سلیمانی برگزار شد، با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۹، گفت: بر اساس این مصوبه وزارت ارتباطات مکلف شده تا پایان سال ۱۴۰۴، ۸۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش ارتباطات پرسرعت بر بستر فیبر نوری قرار گیرند. 
رواحانی‌نژاد تاکید کرد: هدف‌گذاری وزارت ارتباطات بر مبنای ۸۰ درصد ذکر شده در سند،  تحت پوشش قرار دادن ۲۰ میلیون خانوار خواهد بود. 

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، افزود:  متاسفانه در ایران شاهدیم که برخلاف سایر کشورها عمده ارتباطات مبتنی بر ارتباطات سیار بوده و همین مسئله هم باعث پایین آمدن رنبه ما در جهان شده است و اگر در دهه گذشته روند دسترسی به اینترنت ثابت آغاز می‌شد و ارتباطات کیفیت لازم را پیدا می‌کرد، امروز در این جایگاه نبودیم. 

وی با بیان اینکه امروز اپراتورهای برای رفتن به سمت نسل پنجم اینترنت باید مبتنی بر فناوری فیبر نوری باشند، گفت: این فناوری از یک دهه گذشته آغاز شده و درحال حاضر بخش بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، تحت پوشش فیبر نوری قرار دارند،  این برنامه در دولت سیزدهم آغاز شد، البته در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ موفق شدیم زیرساخت‌های فنی و مقرراتی مانند مجوزهای حفاری و تامین مالی را تصویب کنیم. 

روحانی‌نژاد با بیان اینکه از ابتدای امسال با تشکیل حساب فیبر نوری بخش بسیاری از تامین مالی مورد نیاز را فراهم شده است، افزود: در حال حاضر ۴.۵ میلیون نفر تا امروز تحت پوشش قرار گرفته‌اند و برنامه‌ریزی ما این است که تا پایان امسال هشت میلیون خانوار تحت پوشش این فناوری قرار گیرند. تعریف ما از پوشش این است اگر کاربری درخواست تهیه فیبر نوری داشت، اپراتور ظرف یک ماه سرویس مورد نظر را ارائه کند.

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار کرد: علاوه بر شرکت مخابرات، به ۹ اپراتور دیگر مجوز ورود به حوزه فیبر نوری دارند زیرا باید تا ۳سال دیگر کل کشور تحت پوشش قرار گیرند، با همین رویکرد هم کل کشور بین ۱۰ اپراتور تقسیم شده و مشوق‌هایی هم برای اجرای پروژه در شهرهای کوچک و محروم در نظر گرفته شده است تا هزینه‌ها برای خانواده‌های شهرهای کوچک و محروم کم شود. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بحث اتصال شبکه فیبر نوری، منوط به این دولت نخواهد بود و ادامه خواهد داشت.

 

در این همایش مدیران عامل ۴ اپراتور متعهد در حوزه فیبر نوری نیز گزارشی از عملکرد خود در این حوزه دادند.

صابر فیضی مدیرعامل شرکت فناپ‌تلکام، با اشاره به اینکه کابل‌های نوری به دلیل سرعت در انتقال بسیار اهمیت دارند خصوصا اینکه تنها با ارتقا تجهیزات، سرعت آن افزایش می‌یابد، گفت: کابل نوری تنها وسیله انتقال اطلاعات است که در مقابل بمب‌های الکترومغناطیس مقاوم بوده و در گذشته صنایع نظامی از آن استفاده می‌کردند. 

وی افزود: از سال ۲٠۱۳ بیشتر کشورهای دنیا اقدام به توسعه فیبر نوری کردند اما ایران از این غافله عقب ماند و حالا در تلاش است تا این دیرکرد تا طی ۳سال جبران کند. 

فیضی ادامه داد: در یک دهه گذشته یکی از مهم‌ترین خلأهای کشور در حوزه زیرساخت اینترنت، تمرکز بر روی توسعه شبکه همراه و بی‌توجهی به زیرساخت‌های اینترنت ثابت بوده است.

 وی همچنین تاکید کرد: این شرکتی یکی از مجموعه‌های جوان در حوزه فیبر نوری بوده و یکی از شرکت‌هایی است که مجوزهای لازم در حوزه توسعه فیبر نوری را از سازمان تنظیم مقررات اخذ کرده است. 

 

فیضی با بیان اینکه به دنبال ارائه خدمات در دو بخش سیار و ثابت بر بستر فیبر نوری هستیم، خاطرنشان کرد: توسعه فیبر نوری در بخشی از کلان شهر تهران، کیش، گیلان و همدان به طور کامل به مجموعه ما سپرده شده است، همچنین شهر اهواز و بخشی از شهرهای حاشیه اصفهان نیز بر عده ما خواهد بود. در همین راستا نیز بخش عمده‌ای از کار گیلان و کیش انجام شده و در همدان نیز کار عملیاتی آغاز شده است. 

در ادامه علیرضا صیدی، مدیرعامل شرکت مبین‌نت نیز اظهار کرد: از سال ۱۹۸۶ به صورت رسمی در جهان از فیبرنوری استفاده می‌شود و پیش از آن در موارد خاص استفاده می‌کردند‌.

صیدی ادامه داد: در حال حاضر میزان استفاده از X-DLS را در کشور دارد، آمارها در مجموعه ما نشان میدهد ایکس دی‌ال‌اس در مشتریان سازمانی ۵۲درصد، مشتریان خانگی ۷۸درصد و تماس مشتریان ۷۶ درصد است در حالی که سهم استفاده از فیبر نوری در این حوزه‌ها تنها ۲درصد بوده است. 

وی افزود: استفاده از نسل پنجم یا همان 5G بدون استفاده از فیبر نوری به صرفه نیست و با توسعه آن، 5G معنا پیدا می‌کند.

صیدی به مزیت‌های استفاده فیبر نوری در کشور اشاره کرده و گفت: پهنای باند بالای فیبر نوری با کابل مسی قابل مقایسه نیست، همچنین سرعت آپلود و دانلود در فیلر نوری بسیار بالا است.

پایان پیام/

نظر شما