شناسهٔ خبر: 6393624 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رئیس ستاد زکات کشور:

جمع‌آوری زکات فطره با محوریت مساجد/ مؤسسات خیریه با شورای زکات هماهنگ باشند

گروه جامعه: رئیس ستاد زکات کشور با تأکید بر اینکه مؤسسات خیریه تنها با هماهنگی شورای زکات می‌توانند در امر زکات مشارکت کنند، گفت: محور جمع‌آوری و پرداخت زکات مساجد محلات هستند.

صاحب‌خبر -

علی شریف روحانی، رئیس ستاد زکات کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح برنامه‌های این ستاد برای جمع‌آوری زکات فطره پرداخت و عنوان کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان نهادی که تحت نظر مقام معظم رهبری است، هر ساله برنامه جمع‌آوری زکات فطره را انجام و برنامه گسترده‌ای برای این امر دارد.

وی کمیته امداد را اولی‌ترین مکان برای جمع‌آوری زکات عنوان کرد و گفت: بیش از چهار میلیون نفر زیر پوشش کمیته امداد هستند که افراد نیازمند و مستحق دریافت زکات فطره هستند. این افراد نیازمندان واقعی هستند که ما از آنها حمایت می‌کنیم، علاوه بر این دو میلیون نفر هم نیازمندان موردی و آسیب‌پذیر با کمیته امداد در ارتباط هستند که آنها هم نیازمند هستند.

شریف روحانی ادامه داد: زکات فطره با توجه به اینکه یکی از ظرفیت‌هایی است که باید به فقرا و نیازمندان برسد، هر ساله بر روی آن محاسبات برنامه‌ای صورت می‌گیرد تا از این کمک‌های مردمی استفاده شود.

روش جدید جمع‌آوری زکات

وی از اجرای یک روش جدید برای جمع‌آوری و پرداخت زکات فطره به نیازمندان خبر داد و گفت: از سال گذشته روش جدیدی برای جمع‌آوری و پرداخت زکات اجرا می‌شود که بر اساس آن محور تبلیغ، جمع‌آوری و اجرای زکات در کشور شورای مرکزی زکات است و ما به تبع شورای مرکزی زکات کشور در همه مراکز استان‌ها شورای زکات را تحت نظر نماینده ولی فقیه تشکیل داده‌ایم و در همه شهرستان‌های ایران هم شورای زکات با محوریت امام جمعه مرکز شهرستان ایجاد شده است.

مؤسسات خیریه با هماهنگی شورای زکات می‌توانند در امر جمع‌آوری زکات فعالیت کنند

رئیس ستاد زکات کشور با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای زکات در کمیته امداد قرار دارد، گفت: به همه استان‌ها ابلاغ شده است که همه با محوریت شورای زکات و دبیرخانه زکات این امر را دنبال کنند. بنابراین مؤسسات خیریه، سازمان‌ها و هر فرد یا نهادی که می‌خواهد در این جهت فعالیت کند باید با هماهنگی شورای زکات باشد.

وی ادامه داد: امر زکات مربوط به حاکم اسلامی است و حاکم اسلامی این امر را به شورای مرکزی زکات کشور تفویض کرده است. لذا با وزارت کشور و نیروی انتظامی هماهنگ شده‌ است تا نظارت کنند تنها نهادهای دارای مجوز از شورای زکات به امر جمع‌آوری زکات بپردازند؛ ما هم از همه مردم و اصحاب رسانه می‌خواهیم در اجرای این امر به ما کمک کنند.

هدف این است که وجوه فطریه عیناً به فقرا پرداخت شود

شریف روحانی تصریح کرد: هدف ما این است که در جهت فتاوای مراجع تقلید و مقام معظم رهبری وجوه فطریه عیناً به فقرا پرداخت شود و ما برای اجرای این ضرورت بر مساجد هر منطقه تمرکز کرده‌ایم و قبل از عید فطر، مؤسسات خیریه، سازمان بهزیستی، فقرای زیر پوشش کمیته امداد و ... لیست نیازمندان تحت پوشش خود را تهیه کرده به هیئت‌امنای مساجد هر منطقه ارائه می‌کنند.

وی ادامه داد: این لیست در اختیار مساجد قرار دارد تا بعد از جمع‌آوری پول فطریه به خانواده‌های نیازمند شناسایی شده تحویل داده شود. البته در صورتی که در محله‌ای فقیری وجود نداشته باشد زکات جمع‌آوری شده به نیازمندان همان شهر داده می‌شود.

مصلی‌ها، مساجد، معابر و 940 مرکز نیکوکاری محل جمع‌آوری زکات فطره

شریف‌روحانی با تأکید بر اینکه مؤسسات خیریه باید لیست نیازمندانی که می‌شناسند را با محویت شورای زکات به مساجد اعلام کنند تا به آنها زکات فطره اختصاص داده شود، گفت: پایگا‌ه‌های جمع‌‌آوری زکات مشخص است. در تمام مصلی‌هایی که نماز عید فطر برگزار می‌شود، در تمام مساجدی که نماز عید فطر برگزار می‌شود، در سطح معابر مهم شهرها و در 940 مرکز نیکوکاری در کشور که توسط کمیته امداد ایجاد شده است، که عموماً هم در مساجد هستند، پایگاه جمع‌آوری زکات برپا خواهد شد.

وی در خصوص مدت‌زمانی که طول می‌کشد تا زکات جمع‌آوری شده به دست نیازمندان برسد، اظهار کرد: با فرایندی که در مساجد ترسیم شده است در روز عید فطر و یا فردای آن پول زکات به دست مردم می‌رسد. البته صندوق‌های جداگانه‌ای برای کفاره، فطریه عام و فطره سادات در مراکز جمع‌آوری زکات در نظر گرفته شده‌است و این وجوه به هیچ عنوان مختلط نمی‌‌شود و به صورت شرعی فرایند ارائه آن به نیازمندان صورت می‌گیرد.