شناسهٔ خبر: 6392297 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مهمترين اخبار جهان(‌7- 19)

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/04/24

// خبرگزاری فرانسه: رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی با ملک سلمان پادشاه عربستان
بر ضرورت توقف فوری جنگ یمن تاکید کرد. اوباما همچنین در تماس تلفنی با سران المان انگلیس، فرانسه و امارت عربی متحده درباره جمع بندی مذاکرات هسته ای با انها گفتگو کرد.
// خبرگزاری واع عراق : نیروهای داوطلب بسیج مردمی عراق منطقه العذره در مجاورت رود فرات در شهر فلوجه را از حضور تروریست های تکفیری - صهیونیستی داعش پاکسازی کردند.
// خبرگزاری فرانسه: سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد کشورش به زودی پیش نویس قطعنامه ای را به شرکای خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد تسلیم خواهد کرد که توافق هسته ای روز سه شنبه میان ایران و قدرت های بزرگ را تایید می کند.
// شبکه فاکس نیوز: اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت:توافق با ایران هیچکدام از اهدافمان را برآورده نکرد.
// تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» : وزیر خارجه آلمان در واکنش به انتقادهای شدید نتانیاهو از توافق هسته ای ایران گفت: بهتر است نتانیاهو بجای این لفاظی های کلفت و خشن فقط نظاره گر اجرای توافقنامه باشد.
// خبرگزاری دولتی امارات از ابوظبی: رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به دنبال اعلام توافق هسته ای پنج به علاوه یک و ایران، تلفنی با ولیعهد ابوظبی درباره این توافق گفتگو کرد.
// شبکه تلویزیونی المیادین: ایهود باراک نخست وزیر سابق اسراییل به شبکه دو تلویزیون این رژیم گفت ؛ اسراییل می تواند با ایران هسته ای کنار بیاید.
// شبکه العربیه: عربستان خواستار برقراری روابط بهتر با ایران بر اساس حسن همجواری است.
این شبکه به نقل از یک منبع سعودی افزود از باقی ماندن تحریمها بر ضد ایران حمایت می کنیم.
// شبکه المیادین: شبکه دو تلویزیون اسراییل به نقل از یک مقام بلندپایه آمریکایی اعلام کرد: هیچ کسی به اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل اهمیت نمی دهد بلکه هیچ کسی به سخنان وی گوش نمی دهد.
// خبرگزاری فرانسه: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران در پیامی در صفحه رسمی خود در شبکه توییتر از «تلاش صادقانه و سخت» تیم مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران تشکر کرد.
// خبرگزاری رویترز: آمانو: نقشه راه بدست آمده بسیار محکم است و می تواند به حل مسائل مرتبط با ابعاد نظامی برنامه هسته ای ایران کمک کند. جدول زمانی صریح در این نقشه راه و قاطعانه بودن آن تفاوت بین برنامه های فعلی آژانس و برنامه های قبلی آژانس در ارتباط با راستی آزمایی و نظارت در ایران است.
// خبرگزاری فرانسه: رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در تماسی تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسراییل گفت توافق هسته‌ای با ایران به نفع امنیت اسراییل است. وی همچنین گفت وزیر دفاع خود را هفته آینده برای گفتگو درباره این توافق به اسراییل خواهد فرستاد.
// راشاتودی: جان کری گفت: پارامترهایی که در لوزان اعلام کردیم، نه تنها تغییر نکرده است و ستون اصلی توافق امروز ما را تشکیل می دهد، بلکه ترسیم جزئیات نیز پارامترها را به گونه ای برجسته کرد که توافق قوی تر شود.
//خبرگزاری فرانسه: پس از امضای توافق تاریخی در خصوص برنامه هسته ای ایران، اتحادیه اروپا روز سه شنبه تعلیق تحریم های خود را علیه ایران تا شش ماه دیگر تمدید کرد.
// پایگاه اینترنتی وزارت خزانه داری آمریکا: تخفیف تحریم های ایران به صورت تعلیق و توقف نهایی تحریم های ثانویه مرتبط با ایران اعمال می شود و این روند بلافاصله پس از تاییدیه آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران طرح های کلیدی مرتبط هسته ای ارائه شده در طرح جامع مشترک اقدام را اجرا کرده است آغاز می شود.