حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه گفت: تخلف گروه دبش از سال ۹۸ شروع شد که در همان سال گروه دبش حدود ۲ میلیون دلار در سال ۹۹، ۲۱ میلیون دلار گرفته است، اما در سال ۱۴۰۰، شصت درصد ارز واردات را به این گروه دادهاند که حتما خلاف است و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد ارز را این گروه گرفته است.
وی افزود: با متخلفان واردات چای بدون خط قرمز برخورد میشود البته دولت گفته ۶۰ فرد متخلف را برکنار کرده، اما تاکنون این افراد به قوه قضاییه معرفی نشدهاند.
اژهای با بیان اینکه متاسفانه هم در مورد چای دبش و هم در مورد واردات نهادههای دامی تخلف صورت گرفته ، اضافه کرد: در مورد ارزش مادی پرونده و اینکه تخلف صورت گرفته یا جرم باید بررسی شود و قاضی باید در این مورد تصمیم بگیرد اما بهمحض اینکه متوجه این اتفاق شدیم از کنار آن نگذشتیم.
وی با اشاره به پرونده نهادههای دامی گفت: بازرسی کل کشور، دولت و وزارت اطلاعات به جد پیگیری کردند و مصمم بودیم موضوع را پیگیری کنیم و در حال حاضرافراد متخلف تحت تعقیب قرار گرفتند، وزیر استعفا داد و قائم مقام وزیر سابق هم برکنار و تحت تعقیب قضایی قرار گرفت و تاکنون ۸ جلسه از دادگاه نهادههای دامی برگزار شده و احتمالا جلسه بعدی جلسه آخر برای گرفتن دفاع آخر باشد.
او افزود: ما میخواهیم یک مبارزه با فساد واقعی، بدون تبعیض، علنی و آشکار داشته باشیم و شما هم کمک کنید این اتفاق بیفتد.
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: باید تلاش کنیم همه دادگاههای ما غیر از آنچه قانون اساسی گفته است را علنی برگزار کنیم و در معرض مردم باشد چرا که منافع آن خیلی بیشتر از مضراتش هست حتی اگر احیانا آسیبی هم دارد، آن را برطرف کنیم و از منافع آن نگذریم.
رئیس قوه قضائیه گفت: در مورد آلودگی هوا، هم سال قبل و هم امسال گفتیم که اگر کاری نکردید و هوا از این بابت آلودهتر شد و یا برای سال بعد فکری نکردید، ترک فعل کردهاید.
وی تصریح کرد: ترک فعل برای یک دولت و یک دوره نیست هر وقت اگر کاری کسی میتواند بکند و نکرد، ترک فعل شده است.
حجت الاسلام اژهای در پاسخ به اظهارات یکی از دانشجویان در خصوص مطالبهگری خاطرنشان کرد: من واقعا تقدیر و تشکر میکنم از شما که مطالبهگری میکنید و با این کار مسئولیت ما را دو چندان میکنید، اما در این مطالبهگری کاری نکنیم که دشمن بهره ببرد و به کسی توهین شود که خود آن یک دردسر خواهد بود.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مطالبه گری باید به نحوی باشد که نتیجه و ثمر داشته باشد و اگر به نتیجه و هدف نرسیم فایدهای ندارد.
حضور رئیس قوه قضاییه در دانشگاه محقق اردبیلی با استقبالی پرشور روبهرو شد و ۱۲ نفر به نمایندگی از دانشجویان مسائلی را از جمله در تقدیر ورود دستگاه قضا به پرونده واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان، لزوم مبارزه ریشهای با فساد، برخورد بدون مصلحتاندیشی نسبت به ترک فعل و اقدامهای غلط بعضی مسئولان پیشین و لزوم تبیین جزییات پرونده موسوم به چای دبش مطرح کردند.
همچنین لزوم توجه به ارتقای کیفیت تولیدات صنعتی، رسیدگی به مقوله فروش صندلی دانشگاهها، کاهش امید به آینده با افزایش سن بازنشستگی، مقابله با سالنهای زیبایی زیرزمینی، کتمان برخی تخلفها از سوی مسئولان، مقابله با مافیای کنکور، توجه بیشتر به میراث فرهنگی و اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی از دیگر مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان در این نشست بود.
بیشتر بخوانید:
واکنش قوه قضائیه به افشاگری فساد در پرونده چایی
۴۷۲۳۶