شناسهٔ خبر: 63881799 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

چند نقطه تهران در وضعیت بنفش قرار گرفتند + جزئیات

بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، اکنون وضعیت ۶ شهر در استان تهران قرمز و ناسالم است و ۳ شهر در وضعیت بنفش و خطرناک (بسیار ناسالم) قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، کیفیت هوای امروز؛ سه‌شنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۲ در پایتخت، در ۱۸ ایستگاه کنترل کیفیت در وضعیت قرمز و شرایط "ناسالم برای گروه‌های حساس" قرار دارد.

بر اساس این گزارش در حال حاضر تهران با شاخص ۱۵۰، پیشوا با شاخص ۱۶۸، پاکدشت با شاخص ۱۶۹، اسلامشهر با شاخص ۱۸۳، شهرری با شاخص ۱۶۱ و بهارستان با شاخص ۱۷۸ در وضعیت قرمز قرار دارند.

بنفش‌های استان تهران

باقرشهر با شاخص ۲۳۴، ورامین با شاخص ۲۱۰ و قرچک با شاخص ۲۲۱ در وضعیت بسیار ناسالم و بنفش یعنی خطرناک قرار دارند.

در این میان باقرشهر رکورددار آلودگی هوا در استان تهران است و بر اساس شاخص‌های آنلاین پایش کیفیت هوا برای پنجمین روز متوالی در شرایط بسیار ناسالم قرار گرفته است.

در ساعات اولیه امروز شاخص آنلاین شهرستان شهریار به عدد ۵۰۰ نزدیک شد، اما ظهر امروز، ایستگاه سنجش کیفیت آلایندگی شهریار عدد ۱۶۱ را نشان داد.

شیدا آکار، رئیس اداره محیط زیست شهریار در گفتگو با خبرگزاری تسنیم ضمن تکذیب شاخص آلایندگی ۵۰۰ واحدی شهریار اظهار داشت: تنها مرجع رسمی اعلام شاخص آلایندگی سازمان محیط زیست است.

کارخانه‌های تولید آسفالت و بتن در شهریار تعطیل نیست

آکار به تعطیلی معادن شن و ماسه در شهرستان شهریار به دلیل آلودگی هوای استان تهران اشاره کرد و افزود: فعلا بخشنامه‌ای مبنی بر تعطیلی کارخانه‌های تولید آسفالت و بتن اعلام نشده است و این واحد‌ها فعال هستند.

رئیس محیط زیست شهرستان شهریار گفت: طبق آخرین مشاهداتی که انجام داده‌ایم، شاخص آلایندگی شب گذشته شهریار ۱۶۳ واحد بوده است.

گفتنی است بر اساس مصوبه کمیته اضطرار آلودگی هوا و به گفته میرمحمد غراوی، معاون هماهنگی عمرانی استانداری تهران، با توجه به تشدید و استمرار آلودگی و پایداری هوا و در معرض خطر قرار گرفتن شهروندان، بر اساس مصوبه کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا، فعالیت آموزشی همه مقاطع تحصیلی آموزش و پرورش در استان تهران غیر از فیروزکوه در دو نوبت صبح و عصر تا پنج‌شنبه ۱۶ آذرماه غیرحضوری و مجازی خواهد بود.

در این اطلاعیه آمده است: ممنوعیت مصرف نفت کوره و مازوت در همه واحد‌های نیروگاهی، صنعتی، تولیدی، معدنی و خدماتی استان، کماکان ادامه یابد و شرکت گاز استان نسبت به تداوم تامین سوخت گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها و سایر واحد‌های متصل به شبکه گازرسانی که فعالیت آن‌ها در این شرایط ضروری است، اقدام کند.

شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌های استان نیز جهت جلوگیری از پسماندسوزی و سوزاندن شاخ و برگ درختان، نظارت ویژه اعمال کنند. همچنین اداره کل حفاظت محیط زیست تهران نسبت به تشدید نظارت بر فعالیت واحد‌های آلاینده و همچنین سوخت مصرفی نیروگاه‌ها و واحد‌های تولیدی و صنعتی اقدام کند. / تسنیم