شناسهٔ خبر: 63843226 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

ستاره صبح گزارش می‌دهد

جزییات فساد 140 هزار میلیاردی

گروه اقتصاد: نخستین فساد کلان در سال 1374 در دولت هاشمی رفسنجانی که مبلغ آن 123 میلیارد تومان بود رونمایی شد. در این پرونده مرتضی رفیق دوست برادر محسن رفیق دوست، رئیس پیشین بنیاد مستضعفان متهم و بازداشت شد.همچنین شخصی به نام فاضل خداداد بازداشت،محکوم و اعدام شد.در دولت اصلاحات بزرگترین فسادی که کشف شد مربوط به شهرام جزایری بود که رقمی حدود 85 میلیارد تومان بود و به برخی از مقامات رشوه داده بود. وی بازداشت، محکوم و زندانی شد.وقتی اصولگرایان سکاندار دولت شدند فساد بی‌سابقه تا آن زمان که رقم آن سه هزار میلیارد تومان بود افشا و خبرساز شد. در این ارتباط مه آفرید امیرخسروی بازداشت، محاکمه و اعدام شد.همچنین در دولت های احمدی نژاد بابک زنجانی که دولت به او اجازه فروش نفت داده بود حدود 2میلیارد دلار را پس نداد،وی بازداشت،محاکمه و به اعدام محکوم شد، اما تاکنون اعدام نشده است.همچنین پرونده‌های دیگری در ارتباط با پتروشیمی و جاهای دیگر وجود داشته که قوه قضاییه به آنها رسیدگی کرده است. قابل تامل این که مجازات هایی مانند زندان و اعدام نتوانسته جلوی فساد یا اختلاس را بگیرد.در تازه‌ترین فسادی که در ارتباط با واردات چای صورت گرفته حدود 140 هزار میلیارد تومان سوء استفاده شده که تاکنون در کشور سابقه نداشته است، زیرا رقم فساد ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار است. شواهد و قرائن نشان می‌دهد ابعاد این پرونده پیچیدگی‌های زیادی دارد.رونمایی فساد بزرگ توسط سازمان بازرسی کل کشوریک اقدام بزرگ در مقابله با فساد ارزیابی می شود. مدیرعامل گروه اقتصادی که مرتکب سوء استفاده شده اکنون در بازداشت است. البته او در گذشته نیز یک‌بار بازداشت و سپس آزاد شده‌است. انتظار این است این‌بار تا نهایی شدن پرونده در بازداشت بماند.این متهم بر اساس گزارش‌ها یک پرونده بزرگ مربوط به تخلف در واردات کاغذ هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد که جزئیات آن اعلام نشده است.

صاحب‌خبر -

فساد 140 هزار میلیاردی

در این ارتباط سازمان بازرسی کل کشور از فساد با ارز ترجیحی پرده برداشته که اندازه آن، یک رکورد بی سابقه است. ماجرا از این قرار است که «یک گروه فعال در حوزه چای، از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ بالغ بر ۲.۷ میلیارد دلار ارز با نرخ نیمایی برای واردات ماشین‌آلات و واردات چای دریافت و بخش بزرگی از آن را در جای دیگری هزینه کرده است. رقم ریالی فساد حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است که تاکنون در ایران سابقه نداشته است.»
گفته می‌شود، نام این گروه صنعتی که در اطلاعیه سازمان بازرسی به آن اشاره‌ای نشده؛ احتمالاً «گروه کشت و صنعت دبش» با برند تجاری «چای دبش» یک فعالیت تجاری خانوادگی و موروثی است. عمده فعالیت این شرکت نیز در اختیار گرفتن باغات چای در کشورهای آفریقایی به صورت قرارداد سلف و واردات چای تولید شده به ایران است. این گروه چای را کیلویی 2 دلار از آفریقا خریده و به جای چای هندی 14 دلار در ایران فروخته است. خدا بده برکت!

 

قالب کردن چای آفریقایی به جای چای هندی
یعنی اختلاف قیمت این دو نوع چای هر کیلو حدود ۱۲ دلار بوده که در تناژ بالا سود سرسام‌آوری نصیب مدیران این گروه شده است.

 

تأیید فساد توسط نهادهای حکومتی
سیستمی متشکل از سازمان استاندارد، گمرک و وزارتخانه‌هایی، چون جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چای وارداتی را تأیید کرده‌اند.

 

فروش ارز نیمایی در بازار آزاد
پرسش این است که ارز دریافت شده توسط گروه صنعتی دبش به کجا رفته است؟ رییس سازمان بازرسی این‌گونه توضیح داده است: «حسب پیگیری‌های صورت گرفته، مشخص شد بخشی از ارزهایی که توسط این گروه دریافت شده، در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شده است. ذکر این نکته ضروری است که علاوه بر مبلغ مورد اشاره (یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار) مهلت مابقی ارزهای دریافتی این گروه نیز رو به پایان است و میزان ارز رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای برای این شرکت تا عدد نزدیک به ۲ میلیارد دلار قابل افزایش است.»