وی گفت: فرد یادشده اگر در حوزه محیطزیست اعلام نظر میکند، خوب است که با این مطلب هم آشنا شود که آنچه ما در حوزه آلودگی با آن درگیر هستیم، کاهش ضریب تخلیه آلودگی هوای تهران با سرد شدن هوای این کلانشهر است. جعفرزاده اظهار کرد: منابع آلایندگی در تهران ثابت است و سال گذشته نیز پایشی توسط مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست انجام شد. وی در تشریح اینکه چرا میگوییم مازوت استفاده نشود، توضیح داد: مازوت، آلایندگیای تحت عنوان ترکیبات اکسید گوگردی دارد و سازمان محیطزیست سال گذشته این آلودگی را دنبال کرد و مشخص شد که در بازه زمانی ۱۱ تا ۱۸ این شاخص افزایش مییابد. این مقام مسوول خاطرنشانکرد: برایناساس اگر مازوتی در تهران مصرف میشود، یعنی فقط در این بازه زمانی و ساعت مصرف میشود. مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: جالب اینکه این آلایندگی در ایستگاههایی که در مراکز شهر هستند افزایش داشته و در ایستگاههایی که اطراف این کلانشهر هستند رشد نداشته است. جعفرزاده ادامهداد: در این بازه زمانی ما کدام نیروگاه و واحد صنعتی را در منطقهای مانند اقدسیه تهران داریم که در ایستگاه اقدسیه ساعت ۱۱ تا ۱۸ شاخص ترکیبات گوگرد افزایش نشان میدهد؟
وی با تاکید بر اینکه این مطالب را شرکت تولید برق حرارتی و شرکت ملی پخش بهعنوان متولی اصلی سوخت میتوانند تایید کنند، اظهار کرد: آمادگی داریم در صورت لزوم و درخواست هر ارگان نظارتی، اسناد و مدارک مربوط به عدممصرف مازوت را در اختیار قرار دهیم و ثابت خواهیم کرد که نه شرکت پخش فرآوردههای نفتی یکلیتر مازوت در اختیار نیروگاهها قرار داده و نه ما مصرف داشتهایم. مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی همچنین به دادههای دیگری در این زمینه که در اختیار سازمان حفاظت محیطزیست است اشاره کرد و گفت: مقایسه همه این دادهها نشان میدهد که مازوتسوزی نیروگاهها کاملا بیمعناست. وی تصریحکرد: برایناساس، قویا مازوتسوزی در تهران را تکذیب میکنیم و نه فقط امسال، که سالهای گذشته هم مصرف نداشتهایم.
جعفرزاده همچنین با اشاره به سند ملی انرژی کشور تحت عنوان «ترازنامه انرژی» که همه ساله منتشر میشود، گفت: یکی از جداول جالب این سند ملی این است که به تفکیک بخشهای انرژیبر، سهم آلایندگی بخشهای کشاورزی، حملونقل، صنعت و نیروگاه و بخشهای خانگی و تجاری در آن مشخص شده است. مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: اکنون در تهران و دیگر کلانشهرها درگیر پارامتر ذرات معلق ۲.۵میکرون و ۱۰میکرون هستیم و اینها در سند ملی انرژی تحت عنوان اس.پی.ام گزارش میشود. جعفرزاده افزود: میتوان با مراجعه به این سند متوجه شد که بخش حملونقل چنددرصد در تولید اس.پی.ام نقش دارد و سهم بخش نیروگاهی چنددرصد است؟ وی بیان کرد: براساس این سند ۷۳درصد آلایندگی مربوط به بخش حملونقل است و سهم بخش نیروگاهی تنها ۷درصد است. حال باید دید چرا سهم ۷۳درصدی نادیده گرفته شده و سهم ۷درصد برجسته میشود؟ مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: اگر ترازنامه را هم کنار بگذاریم، «سیاهه انتشار» سندی است که سازمان حفاظت محیطزیست بهعنوان یک مرجع اصلی و غیرمنتفع از حوزه سوخت نیروگاهی که شأن نظارت در بخش آلایندگی را دارد، آن را منتشر کرده است. جعفرزاده ادامهداد: آنها در این سیاهه انتشار یک ترازنامه انرژی را تدوین و به تفکیک منابع ثابت و متحرک، میزان آلودگی هر یک را اعلام کردهاند که میزان آلایندگی نیروگاهها در بخش منابع ثابت مشخص است.
نظر شما