شناسهٔ خبر: 63743060 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در مراسم گرامیداشت هفته بسیج؛

زلفی‌گل: برخورد امیدآفرین بسیجیان مسیر دانشجویان را تغییر می‌دهد

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از ترفندهای دشمنان ایجاد تفرقه و دوقطبی و چندقطبی کردن جامعه است؛ از ین رو، بسیجیان دانشگاهی باید محور وحدت بوده و رفتار امیدآفرین و محبت‌آمیز داشته باشند چراکه اینگونه برخوردهای مناسب می‌تواند مسیر دانشجویان را تغییر دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفی‌گل روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت هفته بسیج در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، سلامت و امنیت کشور اظهار داشت: وجود بسیجی‌ها در دانشگاه‌های کشور نعمت است. در چنین شرایطی همچنین اتفاقات سال گذشته مشاهده کردیم چه بی‌احترامی هایی به بسیج و بسیجیان شد. این نوع رفتارها بیانگر این است که بسیجیان موثر هستند. البته مردم قدردان بسیجیان هستند و می‌دانند اگر زمانی مشکلی برای کشور پیش بیاید، کسانی که از ناموس و کیان شهروندان دفاع می‌کنند، بسیجیان هستند.

وی تصریح کرد: بسیجیان امتحان خود را پس دادند. در دوران دفاع مقدس اگر تفکر امام (ره) نبود و بسیجیان در عرصه حضور نداشتند، جنگ به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد. همت، صداقت و خلوص بسیجیان موجب شد در کنار ارتش و سپاه با دست خالی حتی یک وجب از خاک سرزمین ما به دست دشمن نیفتد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: امروز حضور بسیجیان در دانشگاه‌های کشور نعمتی بی‌بدیل برای جمهوری اسلامی است. امام (ره) تاکید کردند چنانچه مسئولان نسبت به بسیج کم مهری کنند ظلم و خیانت بزرگی کردند. ما دیدیدم دشمنان با چه حربه‌هایی در پی نابود کردن تفکر بسیجی و استقلال حاکم بر جمهوری اسلامی هستند و انواع کارها را انجام دادند. آخرین مورد آن داعش بود که با حربه‌های مختلف وارد شدند تا نفوذ جمهوری اسلامی را کاهش دهند. کاری که توسط آنان انجام شد حمله به مجلس شورای اسلامی و حمله به شاهچراغ بود.

وی ادامه داد: اگر تفکر و نگاه بسیجی در کشور نبود، واقعا از بین بردن داعش کار راحتی نبود. دنیای سلطه می داند اگر تفکر جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام حق‌گو و حق طلب و حامی مستضعفان جا بیفتد، منافع آنها با خطر روبرو می‌شود، به همین دلیل با جمهوری‌ اسلامی دشمنی می‌کند.

زلفی گل خاطرنشان کرد: نقش اساتید و یاوران علمی بسیجی در مقایسه با سایر بسیجیان جامعه حساس‌تر است. از این باب که ما با کسانی سر و کار داریم که می‌خواهیم آینده کشور را به دستان آنها بسپاریم و تمام این نظام قرار است دست آینده سازانی باشند که از دانشگاه‌ها بیرون می‌آیند. برخورد درست و نگاه تربیتی ما موجب می‌شود دانشجویان یاد بگیرند در آینده چگونه باشند و یک برخورد با محبت با یک دانشجو می‌تواند آن برخورد را تکثیر کند. یک نگاه و رفتار امیدآفرین و هویت ساز می‌تواند مسیر یک جوان را تغییر بدهد.

وزیر علوم افزود: یاوران علمی و اساتید در دانشگاه قدرت کمی ندارند با یک برخورد شایسته و رفع مشکل یک دانشجو، مسیر آن فرد را تغییر می‌دهد اگر از دانشجویان اشتباهی دیدیم پدرانه، برادرانه و خواهرانه کمک کنیم و نگذاریم آسیب ببیند. فرزندان مردم را مثل فرزند خودمان ببینیم با خدای خود عهد کنیم تا راهنما و مراقب دانشجویان باشیم. بسیجیان خیرین جامعه هستند، کسانی که از وقت و آبروی خود برای جامعه هزینه می‌کنند. باید قدردان آنها باشیم.

زلفی گل ادامه داد: یکی از ترفندهای دشمنان ما نسبت به ایران اسلامی ایجاد تفرقه، دوقطبی و چندقطبی سازی از ظریق شکاف قومی، زبانی و نژادی است. بسیجیان باید محور وحدت، دوستی، مدارا و مروت باشند و تلاش کنند تا وحدت ملی شکل بگیرد. بسیجی معدن محبت، مدارا، گذشت و ایثار است. هر جا دیدیم زمزمه ایجاد تفرقه شکل گرفته حساس شویم و اجازه ندهیم این اتفاق بیفتد.

وزیر علوم با بیان اینکه در دنیای امروز مثل گذشته لشکرکشی و جنگ‌های سخت افزاری معنی ندارد، گفت: دنیای امروز جنگ و صلح گران را نمی‌پذیرد بلکه دنیا از طریق جنگ نرم یعنی با کمک رسانه‌ها و فضای مجازی ذهن ها و فرهنگ را تغییر می‌دهد. با توجه به اینکه بزرگترین سرمایه هر کشوری فرهنگ آن جامعه است و فرهنگ تغییر یابد فکر نیز تغییر می‌کند، در نتیجه آن رفتار و گفتار افراد نیز تغییر می‌یابد.

وی خطاب به مسئولان و بسیجیان خاطرنشان کرد: اگر خواستید سرمایه گذاری مادام‌العمر ایجاد کنید فرهنگ را اصلاح کنید. امروز جنگ فرهنگی و کشورگشایی از نوع جدید است. امروز کشور گشایی با حمله، توپ و تانک اتفاق نمی‌افتد بلکه از طریق علم و فناوری روی می‌دهد و راحت ترین راه تسخیر یک کشور از طریق علم و فناوری است، زیرا با تولید علم جدید می‌توانیم در همه کشورها، دانشگاه‌ها حتی خانواده‌ها نفوذ داشته باشیم.

زلفی گل گفت: دنیا امروز دنبال کشورگشایی از طریق علم و فناوری است؛ بنابراین نوع نگاه به دانشگاه‌ها اعم از اساتید، دانشجویان و یاوران علمی باید از سوی حاکمیت تغییر یابد. باید بدانند بهترین جا برای سرمایه‌گذاری در کشور دانشگاه‌ها است زیرا از طریق علم و فناوری می‌شود سرمایه اجتماعی را ارتقا داد.

نظر شما