شناسهٔ خبر: 63708259 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

«سما» جشنواره‌ای برای دیده شدن فعالیت جهادی‌ها

سید علی موسوی، دبیر اجرایی جشنواره رسانه‌ای سما گفت: ایده برگزاری این جشنواره از آنجا شکل گرفت که به نظر می‌رسید فعالیت‌های جهادی کمتر در قاب رسانه‌ها منعکس می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار هنر خبرگزاری فارس، اختتامیه نخستین جشنواره تولیدات رسانه‌ای سما، عصر امروز با تجلیل از پیشکسوتان جهادی در چهار بخش تلویزیونی، رادیویی، تولیدات فضای مجازی و خبری در مرکز بسیج سازمان صداوسیما برگزار شد.

سید علی موسوی دبیر جشنواره تولیدات رسانه‌ای سما در رابطه با رسالت برگزاری چنین رویدادی گفت: حرکت‌های جهادی در کشور تبدیل به یک الگوی موفق در نظام حل مسئله در کشور شده و نیازمند عمق بخشی و هدایت رسانه‌ای هستند. رهبر انقلاب در دیداری که با جهادگران در سال ۹۸ بر این نکته تاکید داشتند که کار جهادی صرف اینکه گسترش پیدا کند کافی نیست و باید بازتاب هنرمندانه و رسانه‌ای داشته باشد. مرکز بسیج رسانه ملی بنا بر رسالت و ماموریت انقلابی خودش تصمیم گرفت تا نخستین جشنواره تولیدات رسانه‌ای سما را که این عنوان برگرفته از سازندگی محرومیت و امید آفرینی است را برگزار کند.

وی ادامه داد: این جشنواره در چهار بخش تلویزیونی، رادیویی، تولیدات فضای مجازی و خبری برگزار کردیم بالغ بر ۳۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و حدود ۱۰۰ اثر توسط داوران تایید شد و بعد از بررسی ۲۱ اثر امروز در اختتامیه از آن‌ها تقدیر خواهد شد.

حسن عابدینی معاون امور استانهای صداوسیما نیز در این جشنواره گفت: امروز شما شاهد این هستید که اعلام حربی یا اعلام عسکری چگونه پا به پای جبهه مقاومت شکل گرفته است و حیف است در این محفل از فردی یاد نکنیم که بنیانگذار اعلام حربی و عسکری بوده و همانطور که دست مقاومت را در حوزه جنگ افزار پر کرد، در حوزه رسانه هم پر کرد.

وی ادامه داد: در سال ۸۴ که ایالات متحده تازه به عراق حمله کرده بود، فرمانده شهید در شبکه العالم که تازه هم شکل گرفته بود، زمینه کمک به جبهه مقاومت اسلامی را فراهم کرد. امروز هرچه شما از اعلام حربی می‌بینید از برکت وجود فرمانده شهید سردار سلیمانی است.

معاون امور استانهای صداوسیما بیان کرد: کار‌های جهادی کار برکتی، کاراثر گذار است. زمانی که کار‌های جهادی مخلصانه انجام می‌شود یک پاسدار سبزه کرمانی ما را از پشت دیوار‌های بسته ما را به دیوار‌های بیت المقدس می‌رساند. حاج قاسم کار جهادی کرد و شما سر قبر ایشان بروید دود از کفن برآید، آن‌ها سوختند و ساختند. قطعا یک تفکر جهادی است که با خبر شهادت حاج قاسم حال‌ها بهم می‌ریزد.

عابدینی افزود: زمانی که بسیج شکل گرفت هیچ کسی باور این را نداشت که به فراسوی مرز‌ها برود و امروز می‌بینیم که در حشد شعبی عراق، دفاع وطنی سوریه، انصارالله یمن، حزب الله لبنان و در جای جای دنیا بسیج است. 

سید علی موسوی، دبیر اجرایی جشنواره رسانه‌ای سما نیز در گفتگو با خبرنگار فارس درباره ایده اولیه برگزاری این جشنواره گفت: ایده برگزاری این جشنواره از آنجا شکل گرفت که به نظر می‌رسید فعالیت‌های جهادی کمتر در قاب رسانه‌ها منعکس می‌گردد. به همین دلیل با هدف انعکاس فعالیت‌های جهادی برای جشنواره رسانه‌ای سما (سازندگی، محرومیت زدایی و امید آفرینی) فراخوان زده شد.

دبیر اجرایی جشنواره رسانه‌ای سما در خصوص آثار راه یافته به این جشنواره نیز خاطر نشان کرد: از ابتدای شروع بکار دبیرخانه، تصمیم گرفته شد که آثار حاضر در جشنواره از میان آثاری باشند که در سال جاری تولید و به پخش رسیده‌اند. 

موسوی ادامه داد: حدود ۳۰۰ اثر رادیویی و تلویزیونی در قالب‌های گزارش و مستند بررسی شدند که در نهایت حدود ۱00 اثر در هیات انتخاب تایید شدند. برخی دیگر از آثار نیز مثل آثار حوزه دفاع مقدس به جهت اینکه از نظر موضوعی نزدیک بودند، اما از آنجا که جشنواره مختص آثار جهادی و جهاد آفرینی بود، به مرحله پایانی راه نیافتند.

او افزود: در مرحله نهایی داورانی در بخش‌های رادیویی، تلویزیونی و فضای مجازی ۲۰ اثر را به عنوان آثار برگزیده جشنواره رسانه‌ای سما انتخاب کردند. مهم‌ترین هدف ما از برگزاری این رویداد این بود که قصد داشتیم فضای انعکاس فعالیت‌های جهادی را توسعه بدهیم و افراد بیشتری را برای حضور در فعالیت‌های جهادی ترغیب کنیم.

دبیر اجرایی جشنواره رسانه‌ای سما خاطرنشان کرد: یکی از نکات قابل توجه این جشنواره حضور آثار متعددی از مراکز استان‌ها در بین راه یافتگان به مرحله نهایی جشنواره شما بود که نزدیک به ۶۰ درصد برگزیدگان را شامل می‌شدند.

پایان پیام/

نظر شما