آتشبس چهار روزه بین رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت حماس در نوار غزه از ساعت ۷ صبح روز جمعه (به وقت محلی) اجرایی شد.
«خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در خارج از مرزهای فلسطین، شامگاه امروز (جمعه)، در اظهاراتی که در رسانههای فلسطینی منتشر شد، به تشریح دستاوردهای مقاومت طی هفتههای اخیر پرداخت.
خالد مشعل در بخشی از اظهارات خود گفت: «بعد از ۴۹ روز تجاوز تروریستی صهیونیستها و علیرغم شهادت برخی از رزمندگان و اعضای ارشد، حال مقاومت خوب است. تونلهای ما، مهمات و تسلیحات ما همه سالم هستند و ما همچنان قادر به مانوردهی، شلیک موشک و حمله به تانکهای نفوذی هستیم».
مشعل ادامه داد: «رزمدگان دلیر ما تانکهایی را که میلیونها [دلار] ارزش دارند و مجهز به جدیدترین تکنولوژی هستند، با بمبهای کوچکی مضحکه خود کردهاند و بزدلان داخل این تانکها را از پا در میآورند».
او همچنین اشاره کرد: «برخی از سیاستمداران غربی درباره «غزهی بعد از حماس» بحث میکنند. من به آنها میگویم وقت خود، خیالهایتان و رویاهایتان را تلف نکنید، طی چند سال انشاءالله باید اوضاع منطقه بعد از اسرائیل را مورد بررسی قرار دهید».
خالد مشعل همچنین تاکید کرد: «حضور نیروهای بینالمللی یا عربی برای اداره غزه را رد میکنیم و قهرمانان ما بخصوص نیروهای پیروز کتائب القسام این نقشهها را لگدمال خواهند کرد».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن استقبال از آغاز توافق آتشبس میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی گفت: این توافق باید به عنوان اولین گام برای پایان دادن به وضعیت وحشتناک بشردوستانه در غزه، به طور کامل اجرا و برای مدت طولانیتری تمدید شود.
جوسپ بورل طی بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد افزود: در حالی که این توافق دسترسی محدود به غذا، آب، دارو و سوخت را برای ساکنان غزه فراهم کرده است، اتحادیه اروپا تاکید می کند که کمک های بشردوستانه باید بدون هیچ قید و شرطی به غیرنظامیان غزه برسد.
وی یادآور شد: پس از عملیات نظامی اسرائیل در غزه، بیش از یک میلیون نفر خانه های خود را ترک کرده و جایی برای رفتن ندارند. در عین حال، گسترش بی رویه خشونت شهرک نشینان علیه فلسطینی ها در کرانه باختری، همانطور که وزرای خارجه G۷ بیان کردند، غیرقابل قبول است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود باید با قوانین بین المللی از جمله حقوق بشردوستانه مطابقت داشته باشد افزود: اتحادیه اروپا از تعداد زیاد تلفات غیرنظامیان، به ویژه هزاران کودک و زن ابراز تاسف می کند.
وی اضافه کرد: سازمان ملل متحد و دادستان دیوان بین المللی کیفری اعلام کرده اند که رعایت قوانین بین المللی فقط یک الزام اخلاقی نیست. حفاظت از غیرنظامیان، دسترسی بدون مانع به خدمات اولیه و احترام به مکانهای حفاظت شده مانند بیمارستانها و مدارس یک الزام قانونی است.
بورل در بخش دیگری از این بیانیه ادعا کرد که تنها راه صلح پایدار در منطقه، تحقق راه حل دو دولت (اسرائیل و فلسطین) است و «جامعه بین المللی موظف است به طور جدی برای ایجاد این امکان مشارکت کند.»
«ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت امورخارجه قطر جمعه شب گفت: امیدواریم که روزهای آینده تلاشها برای تمدید آتشبس و رسیدن به توقف جنگ بطور دائمی به ثمر بنشیند.
الانصاری اظهار کرد: کامیون حامل کمکهای بشردوستانه برای کمک رسانی حیاتی به فلسطینیهای محاصره شده در نوار غزه، وارد این باریکه شدند.
وی گفت: به نظارت شرایط موجود [در خصوص توافق آتشبس] ادامه میدهیم و تبادل اطلاعات میان طرفین و صلیب سرخ را تسهیل میکنیم.
الانصاری افزود: جمع شدن سری نخست اسیران فلسطینی به همراه خانوادههایشان براساس توافق آتشبس انجام گرفته است.
اداره امور اسیران فلسطین جمعه شب تأیید کردکه ۳۹ اسیر توسط ارتش رژیم صهیونیستی آزاد شدند.
اداره امور اسیران فلسطین در بیانیهای اعلام کرد که این گروه نخستین گروه از اسرای فلسطینی هستند که شامگاه امروز و بر اساس توافق آتش بس انجام شده، آزاد شدند.
منابع خبری اعلام کردند که این اسرا ۲۴ زن و ۱۵ کودک هستند.
الجزیره نیز اعلام کرد که مسؤولان زندانهای صهیونیستی اقدامات لازم برای آزادی این اسرا را انجام دادهاند.
گردانهای سرایاالقدس اعلام کرد که ما به توافق آتشبس پایبند هستیم اما هرگونه نقض توافق با پاسخ مناسب مواجه خواهد شد.
به گزارش المیادین، ابوحمزه، سخنگوی نظامی سرایاالقدس در اظهاراتی گفت که در طول ۴۸ روز مقاومت فلسطین شهرها ومناطق صهیونیستنشین را با صدها راکت و خمپاره هدف قرار داد.
وی تاکید کرد که مقاومت لبنان ضربات مهلکی به دشمن زد و اتفاقات آینده بزرگتر خواهد بود.
ابوحمزه افزود: در عراق پایگاههای آمریکایی مورد هدف قرار گرفتند و یمنی ها نیز دریای سرخ را به آغوش عربی باز گرداند .یمنیها به به دشمن گفتند که حق تصرف قانونی در دریای سرخ برای ما بوده و برای شما نبوده ونخواهد بود.
وی در بخش دیگری خاطرنشان کرد: کرانه باختری بخش جداییناپذیر نبرد دفاع از شرف عربی و اسلامی بوده و خواهد بود.
سخنگوی سرایاالقدس همچنین گفت: توقف عملیات نظامی در مدت آتشبس انسانی را تا زمان پایبندی دشمن اعلام میکنیم و هرگونه نقض توافق با پاسخ مناسب مواجه خواهد شد.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد: دستکم ۶۷ فلسطینی که از زمان آغاز درگیریها در ۷ اکتبر در مصر گرفتار شده بودند، روز جمعه و ساعاتی پس از اجرای آتشبس موقت، به غزه بازگشتند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا روز جمعه به وقت محلی گزارش داد که بر اساس گزارش سفارت فلسطین در قاهره فلسطینیان گرفتار در شبه جزیره سینا روز جمعه اجازه عبور به غزه را خواهند داشت و سایر فلسطینیها که در مصر هستند در صورت تمایل از روز شنبه اجازه خواهند داشت به غزه بروند.
زینت الگیندی که قبل از شروع جنگ برای معالجه پزشکی به مصر سفر کرده بود، اندکی قبل از عبور از گذرگاه مرزی رفح به سی ان ان گفت: «خاک غزه روح ماست، هوایی است که تنفس می کنیم. اینجا سرزمین استقامت است. ان شاء الله پیروزی از آن ما خواهد بود.»
مرد جوانی نیز که از ذکر نام خودداری کرد و با وجود بی اطلاعی از خانه خود خواهان بازگشت به غزه است، به سی ان ان گفت:« ۲۲ روز است که نمی توانم با خانواده ام ارتباط برقرار کنم. من نمی توانم از طریق تلفن یا اینترنت با آنها ارتباط برقرار کنم. آنها کجا هستند؟ چه اتفاقی برای آنها افتاد؟ من اطلاعی از آنها ندارم.»
یک مقام آمریکایی اغلام کرد که انتظار نمی رود شهروندان آمریکایی جزو اولین گروه از گروگان هایی (۱۳ نفر) باشند که روز جمعه توسط حماس آزاد می شوند.
این مقام آمریکایی روز جمعه به وقت محلی به شبکه خبری سی ان ان آمریکا گفت که واشنگتن امیدوار است شهروندان آمریکایی در میان ۵۰ نفر اولیه، باشند.
منابع خبری، شامگاه امروز (جمعه)، خبر دادند تعدادی از اسرای اسرائیلی به همراه نیروهای صلیب سرخ از نوار غزه در حال انتقال به گذرگاه مرزی «رفح» در جنوب نوار غزه هستند.
رادیو «اسرائیل» به نقل از منابع مصری گزارش داد: «صلیب سرخ بازداشتشدگان اسرائیلی را تحول گرفته و آنها در مسیر خود به سمت گذرگاه رفح هستند».
رادیو اسرائیل در ادامه اضافه کرد اسرای اسرائیلیای که آزادشدهاند از گذرگاه «العوجا» از طریق گذرگاه رفح به اراضی اشغالی بازخواهند گشت.
وبگاه «والا» به نقل از یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش داد صلیب سرخ ۱۳ اسیر اسرائیلی را تحویل گرفته است.
تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز همزمان خبر داد هر ۱۳ اسیر ابتدا به مقامات مصری و سپس به مقامات رژیم صهیونیستی تحویل داده خواهند شد.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در اظهاراتی گفت که که ملت بزرگ فلسطین با استقامت و پایداری حماسه آفرید و مبارزان ما به دشمن ضربه زدند.
وی تاکید کرد: با عزت و افتخار توانستیم با دشمن مقابله کنیم و اراده آن را بشکنیم و طرحهایش را با شکست مواجه کنیم.
هنیه خاطرنشان کرد که شهدا بهای آزادی و استقلال هستند.
رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: دشمن شرط بسته بود که اسرایش را با سلاح، قتل ونسلکشی بازگرداند. اکنون دشمن شروط مقاومت را پذیرفت اراده ملت شجاع ما منجر به آتش بس شد.
هنیه در بخش دیگری تاکید کرد: تحت نظارت برادرانمان در قطر و مصر وارد مذاکرات سختی شدیم و آن را با مسئولیتپذیری و توازن اداره کردیم. تاکید می کنیم که تا زمان پایبندی دشمن به اجرای توافق پایبند هستیم. از قطر ومصر تقدیر و تشکر میکنیم و بر ضرورت تداوم تلاشهای بینالمللی برای برآورده کردن حقوق ملت فلسطین تاکید میکنیم.
اسماعیل هنیه با تاکید بر وحدت ملت فلسطین از موضع عربی و اسلامی در عدم دخالت در سرنوشت غزه تقدیر کرد.
وی گفت که ملت فلسطین وارد نبرد آزادی در غزه، قدس اشغالی و تمام مناطق فلسطینی شده است.
هنیه همچنین از مقاومت لبنان، یمن و عراق تقدیر و تشکر کرد.
خبرنگار شبکه «الجزیره» امروز گفت که مقامات زندانهای رژیم صهیونیستی فرآیند آزادی ۳۹ اسیر فلسطینی از جمله ۲۴ زن را تکمیل کرده و این اسرا، هماکنون باهدف آمادگی برای مبادله به زندان «عوفر» منتقل شدهاند.
روزنامه عبری«یدیعوت آحارانوت» گزارش داد که ۲۴ اسیر زن از زندان «دامون» و ۱۵ کودک اسیر فلسطینی از زندان «مجدو»، به زندان عوفر انتقال داده شدند تا در چارچوب توافق مبادله اسرا بین حماس و اسرائیل آزاد شوند.
سخنگوی گذرگاه رفح بین نوار غزه و مصر اعلام کرد: ورود کامیونهای حامل کمکهای انسانی و سوخت به نوار غزه آغاز شده است و پیشبینی میشود امروز ۲۳۰ کامیون وارد این نوار شود.
این مسئول گذرگاه رفح در گفتگو با شبکه الجزیره مباشر همچنین گفت: پیشبینی می شود امروز حدود یکصد زخمی برای درمان در خارج از غزه از این منطقه خارج شوند.
از سوی دیگر، خبرگزاری فلسطینی معا گزارش داد رئیس هلال احمر مصر در استان شمال سینا از آماده باش کامل از طرف هلال احمر این کشور از امروز جمعه و همزمان با برقراری آتش بس خبر داد.
خالد زاید در این باره افزود: هلال احمر مصر، آماده سازی ۵۰۰ کامیون کمک برای ورود به نوار غزه از روز جمعه را به طور کامل انجام داده است. همچنین تمهیدات لازم برای استقبال از شمار زیادی از زخمی های فلسطینی از طریق گذرگاه زمینی رفح انجام شده است.
خبرگزاری معا به نقل از منابعش اعلام کرد مصر، بعد از ظهر امروز جمعه ۱۰ اسیر غیر نظامی اسرائیلی را با اطلاع سازمان جهانی صلیب سرخ، از طریق گذرگاه رفح تحویل خواهد گرفت تا آنها را در منطقه کرم ابو سالم به اسرائیل تحویل دهد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفرش به دوحه پنجشنبه شب دوم آذر ماه با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و تعدادی از کادر رهبری سیاسی این جنبش دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار آخرین تحولات غزه و کرانه غربی فلسطین، روند آتشبس موقت و نیز راههای تقویت حمایت منطقهای و بینالمللی از ملت فلسطین در زمینههای مختلف بشردوستانه، سیاسی، حقوقی و بینالمللی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
امیرعبداللهیان در دیدار با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، با تبریک مجدد پایداری، مقاومت و پیروزی ملت فلسطین و مردم صبور و مجاهد غزه گفت: پیامدهای عملیات طوفان الاقصی دنیا را تکان داد و گرچه خسارتهای انسانی ملت فلسطین در نوار غزه بسیار زیاد، تلخ و ناگوار بود، اما ابعاد پیروزی و دستاورد ملت فلسطین بسیار بزرگتر بود و موازنههای راهبردی را در ابعاد مختلف به نفع فلسطین و به ضرر رژیم غاصب، متجاوز و جنایتکار صهیونیستی تغییر داد.
وزیر امور خارجه با اشاره به ادعای اولیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه هدف از حمله به غزه نابودی حماس است، افزود: آمریکا و رژیم اسرائیل برغم بیش از یکماه و نیم تجاوز و جنگ ظالمانه و کشته و مجروح کردن دهها هزار شهروند فلسطینی، کمترین دستاوردی را در حوزه نظامیکسب نکردند و مجبور به مذاکره غیرمستقیم با حماس برای آتشبس و آزادی اسرای خود شدند.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه ارزیابی همگان این است که رژیم اسرائیل و آمریکا در میدان نبرد چیزی به دست نیاوردند، خاطرنشان کرد: آنها با طراحیهای سیاسی در پی آن هستند که آنچه را که در میدان و از طریق نظامی نتوانستهاند به دست آورند، از طریق سیاسی محقق کنند و البته این نیز یک رویایی است که قطعا تعبیر نخواهد شد و دیپلماسی مقاومتی جنبش حماس و گروههای مقاومت فلسطین این اقدامات و طراحیهای سیاسی را خنثی و بیاثر خواهد کرد.
امیرعبداللهیان با تجلیل از مقاومت عزتمندانه و شجاعانه گروههای مقاومت و مردم غزه در برابر ۴۷ روز تجاوز وحشیانه رژیم جنایتکار صهیونیستی به غزه، بر عزم قاطع جمهوری اسلامی ایران برای ادامه حمایت از ملت و مقاومت فلسطین در حوزههای سیاسی و بینالمللی تأکید کرد.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس نیز با تشکر از حمایت قاطع رهبری، رئیسجمهور، دولت و ملت ایران و نیز پشتیبانی دیپلماتیک پرتحرک وزیر امور خارجه از مسأله فلسطین و مردم آن بویژه در جریان جنگ جاری علیه غزه، آخرین وضعیت مقاومت و پایداری در غزه و نیز ابعاد توافق آتشبس موقت را تشریح کرد.
هنیه همچنین حمایتهای جهادی جریانهای مقاومت در لبنان، یمن، عراق و سوریه از برادران و خواهران خود در غزه را افتخارآمیز و دارای پیامی واضح به رژیم صهیونیستی و آمریکا توصیف کرد.
اسماعیل هنیه با تشریح برخی از ابعاد جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و خاصه جنایت این رژیم علیه بیمارستانها و زیرساختهای خدماتی و شهری غزه، دولت آمریکا را محور اصلی جنگ علیه غزه به دلیل عصبانیت آن از ابعاد و آثار راهبردی عملیات طوفانالاقصی خواند و گفت: آمریکا برغم مخالفت اولیه با آتشبس، اما با درک واقعیتهای میدان نبرد نهایتا مجبور شد در مقابل اراده ملت فلسطین و نیز خواست ملتهای جهان و رأی مثبت ۱۲۱ کشور به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل، تسلیم شده و با آتشبس و توافق با حماس موافقت کند و این نشان میدهد که سلطه آمریکا بر نظام بینالملل کاهش یافته است.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با تشکر از تلاشها و حمایتهای ویژه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تحقق آتشبس موقت، اظهار داشت: این یک پیروزی سیاسی است که بر پایه پیروزی مقاومت در میدان به دست آمده و دشمن در تحقق اهداف خود به جز کشتار زنان و کودکان و شهروندان و ویران کردن خانههای آنان ناکام ماند و ما به یاری و نصرت حتمی خداوند در پیروزی کامل بر دشمن صهیونیستی ایمان داریم.
خبرنگار شبکه «المیادین» در غزه امروز، جمعه ۲۴ نوامبر و ساعتی پس از آغاز آتشبس انسانی در غزه گزارش داد که با خروج جنگندهها و پهپادهای مملو از موشکِ رژیم صهیونیستی از حریم هوایی نوار غزه، اوضاع نسبتاً آرام است.
خبرنگار المیادین در ادامه گزارش گفت که آوارگان فلسطینی به خیابانها آمده و دیگر ساکنان هم برای مداوای مجروحان به سوی بیمارستانها و برخی دیگر هم برای تشییع پیکر شهدای شب گذشته به مقابر میروند.
براساس گزارش المیادین، کامیونهای حامل سوخت پس از هفتهها توقیف و محاصره، وارد گذرگاه رفح شدهاند. از شدت بمباران اسرائیل کاسته شده، اما اشغالگران آتشبس را در شرق رفح و شمال غرب غزه نقض کردهاند.
طبق گزارش خبرنگار المیادین، تعدادی از کامیونهای سوخت پس از تخلیه محمولههای خود برای توزیع در نوار به خاک مصر بازگشتهاند.
این خبرنگار درباره تحرکات نظامیان رژیم اشغالگر هم گزارش داد: صهیونیستها در شهر بیت حانون مستقر هستند و مانع پیشروی ساکنان میشوند؛ اشغالگران تهدید کردهاند که در صورت پیشروی و یا حرکت مردم، آنها را گلولهباران خواهند کرد.
خبرنگار شبکه «الجزیره» هم امروز از تیراندازی نظامیان اشغالگر اسرائیلی به سمت فلسطینیان در محوطههای بیمارستان الرنتیسی به منظور جلوگیری از بازگشت آنها به خانههایشان خبر داد.
سخنگوی نیروهای رژیم صهیونیستی اعلام کرد، نیروهای این رژیم در جریان آتش بس با حماس، در مواضع خود میمانند.
به گزارش خبرگزاری تاس، "دنیل هاگاری" سخنگوی نیروهای رژیم صهیونیستی اعلام کرد: با توجه به آتش بس بین اسرائیل و حماس، نیروهای ما در طول این روند در مواضع خود میمانند که شامل نوار غزه نیز میشود. من تاکید میکنم که این مواضع داخل نوار غزه هم هستند و بر روی آن توافق شده است.
نیروهای رژیم صهیونیستی قصد دارند تا از این وقفه برای آماده سازی و برنامه ریزی استفاده کنند.
وی ادامه داد: به دست گرفتن کنترل شمال نوار غزه نخستین بخش در یک جنگ طولانی است و ما برای مراحل بعدی آماده میشویم. ما در انتظار به آینده نگاه میکنیم. در چند روز آینده بر برنامهریزی و مقدمات نهایی برای مراحل بعدی جنگ تمرکز خواهیم کرد.
در پی آغاز اجرای آتش بس موقت انسانی میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، کامیونهای حامل سوخت بعد از هفتهها محاصره وارد گذرگاه رفح شدند.
خبرنگار المیادین گزارش داد که کامیونهای حامل سوخت وارد گذرگاه رفح شدهاند. همچنین قرار است ۲۰۰ کامیون حامل کمکهای غذایی و پزشکی از طریق گذرگاه رفح طی امروز وارد نوار غزه شود.
تعدادی آمبولانس که مجروحان فلسطینی را از طریق گذرگاه رفح انتقال میدهند، وارد مصر به سمت بیمارستان العریش مصر شدند.
خبرنگار المیادین همچنین گزارش داد که وضعیتی از تخریب گسترده بیمارستانها، مدارس و ساختمانها در بیت حانون به چشم میخورد.
این آتش بس از ساعت هفت صبح به وقت فلسطین و برای تبادل اسراء اجرایی شده است.
دقایقی قبل از اجرای آتش بس، رژیم صهیونیستی حملات هوایی شدیدی به مناطق مختلف نوار غزه داشت. قایقهای اشغالگر نیز ساحل رفح در جنوب نوار غزه را هدف قرار دادند. توپخانه رژیم صهیونیستی نیز اطراف منطقه الخیام را هدف گرفت.
اجرای این توافق پس از تاخیر یک روزه آغاز شده است. در ابتدا قرار بود توافق تبادل اسراء بین رژیم صهیونیستی و جنبش حماس از صبح روز پنجشنبه آغاز شود، اما تا روز جمعه به تعویق افتاد.
یک مقام صهیونیست گفته بود، اختلافات مانع آغاز آتشبس در غزه است.
یک منبع سیاسی رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه از وجود اختلافاتی میان کابینه این رژیم و جنبش حماس خبر داد که مانع آغاز اجرای آتشبس در نوار غزه شده بود.
منابع رژیم صهیونیستی مدعی بودند که به فهرستی از اسامی اسرای اسرائیلی که حماس قصد آزاد کردن آنها را دارد دست نیافتهاند.
جنبش حماس روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد: بعد از مذاکرات سخت و پیچیده که روزهای زیادی زمان برد به یاری خداوند و تلاشهای گسترده قطر و مصر به توافق آتش بس انسانی (آتش بس موقت) به مدت چهار روز دست یافتیم.
بیانیه القسام پیرامون آتشبس موقت در غزه
گردانهای قسام (شاخه نظامی جنبش حماس) نیز در بیانیه ای اعلام کردند که آتشبس موقت از امروز جمعه ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ مصادف با ۱۰ جمادی الاول ۱۴۴۵ هجری راس ساعت ۷ صبح (به وقت فلسطین) اجرایی خواهد شد.
-آتشبس ۴ روز خواهد بود که از صبح جمعه شروع خواهد شد و طی آن هرگونه اقدام نظامی گردانهای قسام و گروههای مقاومت فلسطین و دشمن صهیونیستی در طول ایام آتشبس متوقف خواهد شد.
- توقف پرواز هواپیماهای اسرائیلی به طور کامل در جنوب نوار غزه
-توقف پرواز هواپیماهای اسرائیلی در شهر غزه و شمال نوار غزه به مدت ۶ ساعت در روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ عصر
- در مقابل هر اسیر اسرائیلی، ۳ اسیر زن و کودک فلسطینی آزاد خواهد شد.
-طی ۴ روز آتشبس موقت ۵۰ اسیر اسرائیلی اعم از زن و کودک کمتر از ۱۹ سال آزاد خواهند شد.
- ورود روزانه ۲۰۰ کامیون مواد غذایی و تجهیزات پزشکی برای همه مناطق در نوار غزه
- ورود روزانه ۴ کامیون سوخت و گاز مایع (پخت و پز) برای همه مناطق در نوار غزه.
رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین بامداد چهارشنبه و پس از پذیرش شروط مقاومت توسط تلآویو، درباره مفاد آتشبس و تبادل اسرا به توافق رسیده بودند.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس نیز درباره اهمیت آتش بس در غزه گفت: مردم غزه و مقاومت با پایداری و ایستادگی توانستند رژیم صهیونیستی را به پذیرش شروط مقاومت در آتش بس مجبور کنند.
این آتش بس پس از آن انجام میشود که طبق اعلام دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه، شمار شهدای غزه به ۱۴ هزار و ۸۴۵ نفر از هفتم اکتبر تاکنون رسیده است.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که ۶۱۵۰ نفر از شهدا کودک و ۴۰۰۰ نفر هم زن هستند. شمار مجروحان نیز به بیش از ۳۶ هزار نفر رسیده و ۷۰۰۰ نفر نیز مفقود و زیر آوار هستند. تاکنون ۱.۵ میلیون نفر آواره و بیسرپناه شدند.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه تأکید کرد که ۲۳۴ هزار واحد مسکونی خسارت جزئی دیده و ۴۶ هزار واحد به طور کامل تخریب شده است.
در مقابل، یک روزنامه عبری به نقل از وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نوشت، جنگ علیه غزه هزینههای بسیار سنگینی را به این رژیم تحمیل خواهد کرد و این رژیم تا دهها سال کسری بودجه خواهد داشت.