شناسهٔ خبر: 63652195 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

۸ درصد کودکان زیر ۵ سال چاق هستند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: امروزه شیوع دیابت یک را داریم که روبه افزایش است همچنین حدود ۸ درصد کودکان زیر ۵ سال چاق هستند که باید این موضوع نیز مورد بررسی قرار گیرد. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: امروزه شیوع دیابت یک را داریم که روبه افزایش است همچنین حدود ۸ درصد کودکان زیر ۵ سال چاق هستند که باید این موضوع نیز مورد بررسی قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رییس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: خوشبختانه درصد تولید علم از محل ارتباطات بین المللی در رشته غدد و متابولیسم حدود ۳۵ درصد است این رشته قابلیت این را دارد که این رتبه افزایش یابد.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم مرجع علمی در دنیا شویم نمی‌توانیم از علوم جدید فاصله بگیریم باید به سمت علوم نوین و جدید برویم و علم را به سمت پزشکی فردمحور ببریم.

پناهی گفت: دیابت از نظر مرگ و میر در سال ۲۰۰۹ رتبه ۱۱ را داشت، اما در سال ۲۰۱۹ با رشد ۷ درصدی رتبه پنجم را داراست. امسال براساس یک قراردادی پیشگیری از دیابت را مورد هدف قرار می‌دهیم، بحث چاقی نیز یک مقوله جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: امروزه شیوع دیابت یک را داریم که روبه افزایش است همچنین حدود ۸ درصد کودکان زیر ۵ سال چاق هستند که باید این موضوع نیز مورد بررسی قرار گیرد.

معاون وزارت بهداشت گفت: استفاده از روش‌های نوین در پیشگیری و درمان و کم کردن هزینه‌های سلامت، از جمله موضوعات مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در ادامه این رویداد، فریدون عزیزی رئیس چهاردهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: همزمان با کار‌های پژوهشی خوشحال هستیم که مسایل تولید علم نیز افزایش پیدا کرده است در ۱۰ سال گذشته از رتبه ۱۸ دنیا به رتبه ۱۴ و اکنون به رتبه ۱۰ در تولید علم دنیا دست یافته ایم.

وی ضمن مقایسه مجموعه تولیدات علمی حیطه علوم غدد و متابولیسم را با تولیدات علمی سایر علوم در ایران افزود: حدود ۲۰ سال پیش، رتبه پنجم را در تولید علم در منطقه داشتیم، اما در ۵ سال گذشته از سایر کشور‌ها فاصله گرفتیم و رتبه اول را در منطقه و رتبه ۱۰ را در دنیا داریم.

وی تصریح کرد: برای افزایش نواوری، تولید علم نافع و رسیدن به مرجعیت باید حفظ و تکریم دانشمندان، تقویت ساختارها، افزایش اعتبارات پژوهشی، هدفمند کردن تحقیقات و ... را مدنظر قرار دهیم.

انتهای پیام/