سردار جلالی در اولین همایش سراسری پدافند غیرعامل و مدیریت بحران که در دانشگاه علوم و فنون حضرت امیر المومنین (ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار می شود، گفت: آمریکایی الگوهای مختلفی برای انجام این کار پیش بینی کردند و در این شرایط حفاظت از زیرساخت ها اولویت است و باید به گونه ای رفتار کرد که در زمان بحران، خدمات به مردم قطع نشود و از روش های سنتی حفاظت فاصله گرفت.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: با تاکید بر این که دانش سیستمی و استفاده از شبکه ها باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: اثر حمله به زیرساخت ها مستقیم و غیر مستقیم است اما باید الگوی تداوم خدمات رعایت شود تا در صورت هر حمله سایبری و تهدیدی خدمات به مردم قطع نشود.
وی افزود: قانون پدافند غیر عامل تصویب و ابلاغ شده و براساس آن کمیته و شورای پدافند غیر عامل تشکیل شده است، اجرای این قانون برای همه دستگاه ها الزامی و برای اولین بار اجرا نشدن این قانون و مصوبات، جرم انگاری شده است و در صورت تخلف، دستگاه قضایی برخورد می کند.
جانشین فرمانده دانشگاه علوم و فنون حضرت امیر المومنین (ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این همایش گفت: در این دانشگاه رسته های مختلف نیروی زمینی در چهار دانشکده تخصصی آموزش می بینند.
سردار امیر حسین اکبری افزود: با برگزاری این همایش درصدد هم افزایی بیشتر و نزدیک کردن ظرفیت های دستگاه های دولتی و یگان های نظامی هستیم تا در زمان بحران بتوان بهترین عملکرد داشته باشیم و برپایی نمایشگاه امروز در همین راستا است و بخش کوچکی از توانمندی ها به نمایش درآمد.
وی اضافه کرد: در این دانشگاه رسته های مختلف پدافند غیر عامل آموزش داده می شوند و به دنبال همکاری بیشتر با دستگاه های دولتی هستیم.
در پایان این مراسم از خانواده شهید استاد ابوالفضل علیجانی و همچنین اساتید حوزه پدافند غیرعامل تجلیل شد.
همچنین در حاشیه این همایش سردار جلالی از نمایشگاه پدافند غیرعامل بازدید کرد و در جریان آخرین اقدامات و تمهیدات دستگاه های دولتی در حوزه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران قرار گرفت.
شاهکار مهندسین دفاعی در دوران دفاع مقدس
سردار جلالی با بیان اینکه در بسیاری از جاها که کارها به بن بست میخورد این مهندسین بودند که با ابتکار خود بن بستها را باز میکردند، گفت: ایجاد گذرگاه با ساخت پل، راه عبور دریایی، عبور از سرزمینهای باتلاقی و رساندن جاده به جزایر همه از جمله شاهکار مهندسین دفاعی در دوران دفاع مقدس است.
وی با بیان اینکه دانش، ابتکار، شجاعت و جرات در تصمیم گیری بود که از مهندسین به عنوان پشتیبانی، نیرویی راهبردی در جنگ برای تحقق غیرممکنها پدید آورد، خاطرنشان کرد: اینها موضوعاتی درس آموز است که باید به نسل جوان و آینده ساز منتقل شود.
سردار جلالی با بیان اینکه مهندسی بعد از جنگ هم تداوم فعالیت داشت، گفت: گروهی از مهندسین جوان به کهنهکاران جنگ اضافه شدند که ظرفیت عظیمی را ایجاد کرد که نقش اساسی در سازندگی ایران پس از جنگ ایفا کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه مهندسی ما که پیش از انقلاب وابسته به نیروهای خارجی بود، امروز خود مجری طرحهای پیچ و عظیمی است، خاطرنشان کرد: امروز ما از یک دانش مهندسی عمیق و دقیق بومی برخورداریم به طوری که بیش از ٩٧ درصد ظرفیتهای مهندسی در داخل کشور قابلیت برنامه ریزی است.
سردار جلالی با بیان اینکه ما تقریبا نیاز به شرکتهای خارجی در حوزه مهندسی طراحی و ساخت نداریم، گفت: این خودکفایی حاصل انتقال ظرفیت و تجارب دفاع مقدس به نسل جدید است.
وی با بیان اینکه ما در حوزه پدافند غیرعامل به ویژه در در حوزه دفاعی پیشرفتهای بزرگی داشته ایم، خاطرنشان کرد: ساخت شهرکهای موشکی جلوههایی از این دانش مهندسی بومی است که به دست مهندسان جوان ما ایجاد شده که بخش بزرگی از توان بازدارندگی ما حاصل آن تلاش هاست.
قادریم هر طرح دفاعی زیرزمینی را در داخل طراحی کرده و بسازیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از مهندسی به عنوان یک موجود زنده یاد کرد که هر روز شاهد توسعه و تحول است و فعالیت در یک عرصه جدید است که باید تحولات آن را رصد و با آن حرکت کرد.
وی با بیان اینکه امروز به لحاظ دانش فنی و مهندسی در حوزه پدافند غیرعامل به خودکفایی کامل رسیدهایم، تصریح کرد: ما در حال حاضر قادریم هر طرح دفاعی زیرزمینی را که کشور به آن نیازمند باشد در داخل طراحی کرده و بسازیم. این پیشرفت حاصل رشد علمی همراه با تعهد به انقلاب اسلامی و انگیزه جوانی است.
سردار جلالی با بیان اینکه امروز ما در حوزه تهدیدات علیه کشور شاهد یک تحول هستیم، تصریح کرد: با طیفی از تهدیدات مواجه شدیم که همه طیف مهندسان را برای دفاع از کشور فرامی خواند. به عبارتی امروز دفاع از کشور یک دفاع فنی-مهندسی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ظهور هوشمندی در علم مهندسی خاطرنشان کرد: با وجود خدماتی که در این حوزه در دسترس قرار گرفته است باید به مخاطرات آن نیز توجه داشت. از همین رو امروز نسل مهندسان جوان ما باید الگوهای پدافند غیرعامل در حوزه هوشمندسازی را ارائه کند و باید به این برسیم که چگونه ضمن بهره مندی از خدمات هوش مصنوعی از تهدیدات آن ایمن باشیم.
نظر شما