به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ابراهیم رضائی در این دیدار که در محل دومای دولتی روسیه برگزارشد ابراز امیدواری کرد با اجرای کامل معاهده جامع همکاریهای بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، شاهد جهش در روابط دوکشور باشیم.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قتل عام مردم بیدفاع غزه در زندان روباز جهان توسط رژیم صهیونیستی، بر مواضع مشترک جمهوری اسلامی ایران و روسیه در زمینه تحولات غزه تاکید و از رویکرد بشردوستانه روسیه در این خصوص قدردانی کرد.
وی در این راستا افزود: معتقدیم پشت صحنه همه جنایتهای این روزها در غزه، آمریکاییها هستند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، با بیان اینکه آمریکا پناهگاه و تکیهگاه اصلی اقتصادی، سیاسی، امنیتی، اطلاعاتی و نظامی صهیونیستها است، تصریح کرد: آمریکائیها حتی در شورای امنیت سازمان ملل نیز کارشکنی کردند.
وی در این زمینه تأکید کرد: معتقدیم همکاریهای ایران و روسیه میتواند به برقراری صلح در منطقه کمک کند و انتظار ما از دوستان روسی این است که در این زمینه فعالتر شوند.
در این دیدار، همچنین موضوع تحقق هدفگذاری روسای جمهوری ایران و فدراسیون روسیه برای ارتقای حجم مبادلات تجاری به سالانه ۱۰ میلیارد دلار مورد تبادل نظر قرار گرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به همکاریهای دوجانبه، شتاببخشی به طرحهای مشترک از جمله احداث راه آهن رشت - آستارا را خواستار شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به همکاریهای نزدیک ایران و روسیه در مسائل منطقهای و بینالمللی، تقویت این همکاریها را به ویژه در قالب نقشآفرینی دومای دولتی روسیه در توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه فلسطین، حائز اهمیت خواند.
ولادیمیر واسیلیف، رئیس گروه دوستی پارلمانی دومای دولتی روسیه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روند توسعه مناسبات دوجانبه و تعاملات گروههای دوستی دو کشور، از کریدور شمال- جنوب به عنوان یکی از طرحهای مشترک یاد کرد که علاوه بر ملتهای ایران و روسیه، دیگر کشورهای منطقه از مزایای آن برخوردار میشوند.
واسیلیف، همکاریهای پارلمانی میان ایران و روسیه را ثمربخش خواند و ابراز امیدواری کرد، این همکاریها در حوزههای انرژی، صنعت، کشاورزی و فناوریهای برتر نیز بیش از پیش، توسعه یابد.
وی با اشاره به عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای و بریکس گفت: باتوجه به اینکه جهان در حال حرکت به سمت نظام چندقطبی براساس موازین حقوق بین المللی میباشد، عضویت در این سازمانها، در همگرایی هرچه بیشتر بین کشورها مفید و مؤثر خواهد بود.