شناسهٔ خبر: 6362693 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

خروج یونان از منطقه یورو منتفی شد

صاحب‌خبر -


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بروکسل ، پس از 17 ساعت مذاکره بین یونان و شرکای اروپایی، مقامات اتحادیه اروپا و منطقه یورو از حصول توافق با دولت یونان برای آغاز مذاکرات سومین بسته کمک مالی به این کشور خبر دادند.

بازگشت یونان به منطقه یورو، واکنش های مختلفی درپی داشت.

در نخستین اقدامات اعتراض آمیز به توافق یونان و منطقه یورو، اتحادیه کارکنان یونان روز دوشنبه اعضای خود را به برگزاری اعتصابی بیست و چهار ساعته دعوت کرد.

فراخوان این اعتصاب در حالی صادر شده که قرار است روز چهارشنبه پارلمان یونان درباره تدابیر ریاضت اقتصادی که صبح روز دوشنبه دولت یونان و منطقه یورو در نشستی در بروکسل درباره آن توافق کردند، رای گیری کند. دولت یونان در ازای امضای این توافق نامه یک وام جدید ظرف سه سال آینده دریافت خواهد کرد.

صدراعظم آلمان پس از توافق در مورد طرح جدید کمک به یونان گفت: راه دراز و طولانی در پیش است تا یونان دوباره در مسیر رشد اقتصادی قرار بگیرد.

آنگلا مرکل گفت: یونان ظرف سه سال 82 تا 86 میلیارد یورو دریافت خواهد کرد.

رئیس جمهور فرانسه هم  این توافق را "تصمیم تاریخی" اتحادیه اروپا و "انتخاب شجاعانه"الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان دانست.

فرانسوا اولاند گفت: اگر امروز توافقی حاصل نمی شد، اعتبار اروپا آسیب می دید.

ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا تصمیم گرفته شده درباره یونان را بسیار خوب دانست.

ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا نیز  در بیانیه کوتاهی اعلام کرد: احتمال خروج یونان از منطقه یورو از بین رفت.

در همین حال معاون وزیر کشور و اصلاحات اداری یونان  گفت: این توافقی اجباری تحت فشار شدید بود و ما توانستیم استقلالمان را حفظ کنیم و از مرگ ناگهانی ناشی از تعطیلی بانکها اجتناب کرده ایم.

درحالی که بسیاری از سیاست مداران اروپایی از این توافق استقبال کردند اما مردم منطقه یورو از جمله آلمان و ایتالیا خواستار خروج یونان از منطقه یورو شدند.

در همین حال وزیران دارایی منطقه یورو عصر دیروز به منظور گفتگو درباره کمک مالی ضروری به یونان برای تامین مالی کوتاه مدت، تشکیل جلسه دادند.

بنابراین با اعطاء سومین بسته کمک مالی حوزه یورو به یونان، این کشور باید اصلاحاتی را در زمینه افزایش مالیات، کاهش حقوق بازنشستگان و همچنین تغییر در قانون کار ایجاد کند.

قرار است این توافق به تأیید پارلمان یونان و کشورهای حوزه یورو برسد.