شناسهٔ خبر: 63603703 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تذکرات اعضای شورای شهر تهران؛

از مشکل تصفیه خانه منطقه ۲۲ و ترافیک سنگین تا سیاست غلط شورای پنجم

تهران بزرگ - ایرنا - تذکرات نمایندگان پارلمان شهری پایتخت در جلسه یکصد و نود و چهارم شورا موضوعات متعددی از جمله لزوم ساخت تصفیه خانه در منطقه ۲۲، چاره جویی برای ترافیک کور شهر بویژه در روزهای بارانی و مشکل عدم ساخت پارکینگ به عنوان یکی از سیاست‌های غلط شورای پنجم را به خود اختصاص داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران روز سه‌شنبه در جلسه شورا با اشاره به بازدید خود به همراه معاون خدمات شهری شهرداری تهران از دریاچه شهدای خلیج فارس، گفت: یکی از معضلات منطقه ۲۲ نبود تصفیه خانه است و ضرورت دارد معاونت شهرسازی طی بخشنامه‌ای مقرر کند صدور مجوز ساخت برای برج‌ها منوط به راه اندازی تصفیه خانه باشد.

سوده نجفی با بیان اینکه فاضلاب یکی از برج‌ها در محلی رها شده و این منطقه به نیزار تبدیل شده است، اظهار کرد: هیچ حصاری در این محدوده وجود نداشت و ایمن سازی نیز نشده بود و اگر کودکی به این نیزار سقوط کند، حجم آب به اندازه‌ای بالاست که منجر به غرق شدگی او خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری در دریاچه شهدای خلیج فارس، ادامه داد: در تخصیص حقابه به این دریاچه، شرکت آب منطقه‌ای باید اقدامات لازم را انجام دهد و ادامه این روند آسیب زا خواهد بود اما متاسفانه آب منطقه‌ای توجهی به موضوع نداشته است.

وی افزود: هشت چاه عمیق در این منطقه بدون مجوز در حال حفاری بود که ضرورت دارد شهرداری از صدور مجوز خودداری کند البته در طول یک سال اخیر مجوزی صادر نشده اما نهادهایی که این چاه‌ها را حفاری کرده‌اند باید مورد پیگیری قانونی قرار گیرند.

نجفی همچنین به کمبود فضای پارک در منطقه ۲۲ اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران و منطقه ۲۲ باید نسبت به تامین فضای تفریحی و پارک در این منطقه اقدام کنند از سویی فضایی در محدوده اجاره داده شده که ماهیانه ۲۵۰ مییلون تومان اجاره آن است که این مبلغ خارج از عرف بوده و به صرفه و صلاح شهرداری نیست.

این عضو شورای شهر تهران در تذکر خود به بارش باران روز گذشته در سطح شهر و گرفتاری مردم در ترافیک عصرگاهی اشاره کرد و افزود: به عنوان عضو شورا از مردم عذرخواهی می‌کنم اما حقیقت این است که مدیریت شهری تنها دستگاه متولی ترافیک نیست و تقاضا داریم دستگاه‌های مرتبط نیز در این خصوص اقدام کنن.

به گفته وی، مدیریت شهری در سال جاری مبلغ قابل توجهی را در بودجه برای توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت اختصاص داد.

با ساخت بزرگراه جدید ترافیک تهران روان نمی‌شود

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ترافیک سنگین روز گذشته تهران، گفت: مردم تهران وضعیت بدی را در ترافیک شب گذشته تجربه کردند.

سید جعفر تشکری هاشمی اظهار کرد: امروز در بحث ترافیک از مرز بحران‌ها گذشته‌ایم دیشب مرز زمانی سفر سه تا پنج برابر شد و بخش‌های زیادی زحمت کشیدند تا مشکلات مردم کاهش یابد.

وی افزود: از نیروهای خدمات شهری که تلاش می‌کردند نقاط آبگرفتگی مرتفع شود و رانندگان تاکسی و اتوبوس تشکر می‌کنیم که تلاش کردند با خدمات رسانی خود مشکلات مردم کمتر شود.

تشکری هاشمی با اشاره به حجم بالای تردد خودروهای شخصی و تک سرنشین در معابر، یادآور شد: کاهش سرعت خودروها در زمان بارندگی، آبگرفتگی معابر، خرابی چراغ‌های راهنمایی، نبود وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات بارندگی و موارد این چنینی در شب گذشته قابل مشاهده بود.

وی با بیان اینکه طرح جامع ترافیک در حال بررسی است، تاکید کرد: ما نمی‌توانیم با ساخت بزرگراه‌ها و معابر جدید ترافیک شهر را روان کنیم، به جز یک بزرگراه در شرق تهران و چند پروژه نیمه تمام نباید به سمت پروژه‌های خودرو محور برویم.

تشکری هاشمی به تصمیم شجاعانه شورا و اختصاص رقمی بیش از حد تصور برای حمل و نقل عمومی اشاره کرد و افزود: امیدواریم بتوانیم از وضعیت اسفبار ترافیک جلوگیری کنیم البته در طرح جامع بدنبال این هستیم که با مدیریت تقاضای سفر، شرایط را کنترل کنیم.

وی اضافه کرد: شهرداری تهران به تنهایی نمی‌تواند منابع مالی را تامین کند اما به هر شکل امیدواریم با تلاش شهرداری تهران بتوانیم آلام مردم را کاهش دهیم.

سامانه املاک و مستغلات شهرداری تهران به بهره‌برداری برسد

رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: با وجود مصوبات شورا مبنی بر ساماندهی املاک شهرداری و واگذاری املاک و اموال به افراد حقوقی و حقیقی، هنوز سامانه املاک و مستغلات به بهره برداری نرسیده است، درخواست می‌کنیم شهرداری تهران نسبت به بهره برداری از سامانه اقدام کند و گزارشات لازم را ارائه دهد.

زهرا شمس احسان با اشاره به ضرورت بهره برداری از سامانه املاک و مستغلات، اظهار کرد: استفاده اثربخش از ظرفیت‌های موجود از وظایف شهرداری تهران است.

وی افزود: طبق مصوبه تعیین تکلیف املاک واگذار شده به اشخاص حقوقی و حقیقی در ۱۵ تیر ماه سال ۱۴۰۰، واگذاری املاک و اموال به نهادها و موسسه‌های مردم نهاد و فرهنگی، منوط به مصوبه شورا و نظارت معاونت فرهنگی و اجتماعی به این فضاها است.

نساختن پارکینگ یکی از غلط ترین سیاست های شورای پنجم

رییس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز تذکر خود را به موضوع کمبود پارکینگ در پایتخت اختصاص داد و گفت: سیاست ساخته نشدن پارکینگ در مناطق مرکزی یکی از غلط‌ترین سیاست‌ها بوده و عملا در ساخت پارکینگ محدودیت ایجاد کرده‌ است همین دوستان در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ طرحی را مبنی بر الزام شهرداری بر ساخت پارکینگ‌ها تصویب کرده‌اند که همین مصوبه نیز به سال ۱۳۸۳ بر می‌گردد.

مهدی اقراریان همچنین ضمن تبریک به مناسبت هفته بسیج، ابراز امیدواری کرد که شهرداری تهران حمایت‌های خود را از این قشر بیش از پیش تقویت کند.

وی با بیان اینکه تذکرش در مورد سفر مدیران شهری ناظر به تذکر آقای صادقی در خصوص دستاوردها و شفافیت سفرهای خارجی مطرح می‌شود، تاکید کرد: یکی از همکاران ما در سفر اندونزی حضور دارند و هدیه ۵۰۰ دلاری شهرداری تهران را به تیم ملی تحویل می‌دهند، سوال ما این است که این هزینه ها شخصی است؟ آیا هماهنگی با کمیته ورزش صورت گرفته است؟

این عضو شورای شهر با اشاره به وضعیت منطقه ۱۲، یادآور شد: امروز وضعیت ترافیک منطقه ۱۲ از خط قرمز عبور کرده و نمی‌دانیم باید از کلید واژه بحران استفاده کنیم یا نه؟ کارشناسان کمیته حقوقی شرایط را بررسی کردند و دیدیم که اشخاصی ۱۰ تا ۱۲ وانت خریده‌اند و از آنها به عنوان مغازه و انبار استفاده می‌کنند.

وی افزود: در ایام اخیر آتش سوزی گسترده‌ای اتفاق افتاد و میلیاردها تومان خسارت به اموال زد؛ آتش‌نشانان به موقع به منطقه رسیدند اما به دلیل وضعیت ترافیک نتوانستند به محل آتش سوزی برسند.

اقراریان با تاکید بر اینکه شهرداری وظایفی در این زمینه دارد، گفت: ما باید پول عوارض کسر پارکینگ را برای ساخت پارکینگ در مناطق پرترافیک هزینه می‌کردیم؛ بنده از شهردار تهران تقاضا می‌کنم، وضعیت منطقه را از نزدیک ملاحظه کنند اینکه بگویند زمینی خریداری شده و پارکینگ راه‌اندازی خواهد شد پاسخ مناسبی به تذکر ما نیست و ما تا پایان کار این درخواست‌ها را پیگیری خواهیم کرد.

رییس شورای شهر تهران نیز در پاسخ به این تذکر تاکید کرد: بنده موافقم که برای وضعیت ترافیک منطقه ۱۲ کمیته‌ای تخصصی با حضور شهرداری تهران، نیروی انتظامی و نهادهای مرتبط شکل بگیرد و اتفاقات را پیگیری کنند، وضعیت ترافیک در این محدوده رها شده است؛ لذا کمیسیون عمران و حمل و نقل باید در این رابطه وقت بگذارد و موارد را پیگیری کند باید فکری شود تا یک سال آینده وضعیت بهتری را شاهد باشیم.

مهدی چمران با بیان اینکه احداث پارکینگ در این منطقه میل به سفر را افزایش می‌دهد، گفت: توقف موتورسیکلت‌ها و وانت بارها و دست فروشان در کنار خیابان در چند خط، فضایی برای عبور عابران پیاده نیز باقی نگذاشته است.

هدیه به فوتبالیست های نوجوان در اندونزی با هزینه شهرداری و شورا نبوده است

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در پاسخ به مطالب مطرح شده درمورد سفر یکی از اعضای شورای شهر به اندونزی و هدیه دلاری به نوجوانان فوتبالیست، گفت: این اقدام به هیچ عنوان با هزینه شهرداری و شورا نبوده است، آن دوره گذشته که مردم با دود به هم پیغام دهند و با چمدان به هم پول برسانند و این موضوع که برای هدیه به اعضای تیم فوتبال نوجوانان سفر به اندونزی صورت گرفته اشتباه است.

وی با اشاره به وضعیت روند پروژه بوستان ایرانیان با پنج میلیارد تومان اعتبار و دسترسی محله عظیمیه به بزرگراه آزادگان شرق با هشت میلیارد تومان اعتبار گفت: برغم کمبود جدی فضای سبز در جنوب شهر و عدم دسترسی مردم به بزرگراه ها، متاسفانه این دو پروژه پیشرفت فیزیکی صفر دارند و از شهرداری می خواهیم موانع را رفع کند. شهرداری منطقه ۲۰ باید اهتمام جدی را در اجرای این دو پروژه داشته باشد.

نظر شما