شناسهٔ خبر: 63547154 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

مواد تشکیل دهنده آنتی اسکالانت چیست؟

صاحب‌خبر -

امروزه تصفیه آب یکی از مراحل حیاتی در حفظ سلامت و ایجاد آب با کیفیت برای مصارف مختلف می باشد. در این فرآیند استفاده از آنتی‌ اسکالانت‌ ها، موادی با توانایی مهار یا کاهش اثرات سخت‌ آبی می‌ تواند نقش با اهمیتی ایفا نماید. در این بخش به بررسی مواد تشکیل‌ دهنده آنتی‌ اسکالانت در فرآیند تصفیه آب و نقش آن در بهبود کیفیت آب می‌ پردازیم.

مواد تشکیل دهنده آنتی اسکالانت چیست؟

  1. اسکالانت و چالش‌ های آب

اسکالانت‌ ها، رسوبات سخت‌آبی میباشند که از مواد معدنی مثل کلسیم و منیزیم تشکیل می‌ شوند و می‌ توانند در لوله‌ ها و تجهیزات آبیاری، چاه‌ها، و دستگاه‌ های تصفیه آب تجمع یابند. این مواد می‌توانند باعث کاهش بازدهی دستگاه‌های تصفیه آب، خرابی تجهیزات، و افزایش هزینه‌های نگهداری بشوند.

  1. آنتی‌اسکالانت‌ در تصفیه آب

آنتی‌اسکالانت‌ها، موادی می باشند که جلوی تشکیل و رسوب اسکالانت‌ ها را می‌ گیرند. این مواد از طریق تشکیل کلات‌ها یا تغییر شکل اسکالانت‌ها به فرم‌های غیررسوبی، از تجمع آنها جلوگیری می‌ کنند. بعضی از مواد آنتی‌ اسکالانت‌ها شامل پلی‌ فسفات‌ ها، گلیکول‌ ها و سایر ترکیبات مختلف میباشند .

جهت سفارش و خرید انواع آنتی اسکالانت می توانید به وب سایت آبین abin   مراجعه فرمایید :

  1. انواع آنتی‌ اسکالانت‌
  1. پلی‌ فسفات‌ ها : این ترکیبات بعنوان یکی از موثرترین آنتی‌ اسکالانت‌ها شناخته شده‌ اند و میتوانند بعنوان آنتی‌ اسکالانت چندین فلز مختلف از جمله کلسیم و منیزیم را جذب کرده و از تشکیل رسوبات جلوگیری نمایند.

  2. سیترات‌ها : این ترکیبات هم معمولا بعنوان مهارکننده‌های اسکالانت مورد استفاده قرار می‌ گیرند و با تشکیل کلات‌ها، اثر تشکیل رسوبات را کاهش می‌ دهند.

  3. پلی‌ آکریلیک اسید و اصلاحگر های پلیمری : این ترکیبات بعنوان آنتی‌ اسکالانت‌ های موثر در مواجهه با رسوبات معدنی در فرآیند تصفیه آب بکار می‌ روند.
  1. نقش آنتی‌اسکالانت در بهبود کیفیت آب : استفاده از آنتی‌ اسکالانت‌ها در پروسه تصفیه آب منجر به بهبود کیفیت آب میشود. این مواد با جلوگیری از تشکیل رسوبات سخت‌آبی، دستگاه‌های تصفیه آب را کارآمدتر نگه می‌ دارند و از دیگر مزایا میتوان به بیشتر شدن عمر مفید تجهیزات و کاهش هزینه‌های نگهداری اشاره داشت.

مواد تشکیل دهنده آنتی اسکالانت چیست؟

ترکیبات آنتی‌ اسکالانت‌ در فرآیند تصفیه آب

ترکیبات آنتی‌ اسکالانت‌ ها که در فرآیند تصفیه آب استفاده می‌ شوند اغلب شامل گروه‌ های مختلف شیمیایی هستند که توانایی مهار یا کاهش تشکیل رسوبات سخت‌آبی را دارند. در زیر به برخی از ترکیبات آنتی‌ اسکالانت‌ ها که در تصفیه آب به کار می‌روند، اشاره می‌ شود:

  1. پلی‌ فسفات‌ ها : این ترکیبات شامل گروه‌های فسفات مختلف هستند که می‌ توانند با یون‌ های کلسیم و منیزیم در آب واکنش داشته و از تشکیل رسوبات جلوگیری نمایند. این گروه شیمیایی میتواند در فرمول‌ های مختلفی همانند Na₃PO₄ یا Na₄P₂O₇ یافت شود.

  2. سیترات‌ ها : سیترات‌ ها گروه‌ هایی از ترکیبات آلی میباشند که شامل گروه‌ های کاربوکسیلات هستند. این ترکیبات می‌توانند با یون‌ های کلسیم و منیزیم تشکیل کلات‌ها کنند و از تشکیل رسوبات جلوگیری نمایند.

  3. پلی‌ آکریلیک اسید و اصلاحگر های پلیمری : این گروه شیمیایی شامل ترکیبات پلیمری میباشد که می‌ تواند به صورت فیلمی روی سطح اجسام جامد در آب گسترش یابد و از تشکیل رسوبات سخت‌آبی جلوگیری نماید. ترکیبات مختلفی از این گروه شیمیایی شامل پلی‌ آکریلیک اسید و پلی‌ مالئیک انیدر وجود دارد.

  4. مواد کلات‌زای طبیعی : بعضی از گیاهان و مواد طبیعی دیگر نیز می‌ توانند مواد آنتی‌ اسکالانت فعال داشته باشند. برای مثال، عصاره‌هایی از برگ‌ها و گل‌های خاص ممکن است به عنوان ترکیبات آنتی‌ اسکالانت مورد استفاده قرار بگیرند.

ترکیبات آنتی‌اسکالانت‌ها بسته به نیازهای خاص هر سیستم تصفیه آب و مشخصات آب محلی تعیین می‌ شوند. استفاده از این ترکیبات در فرآیند تصفیه آب به کاهش رسوبات سخت‌ آبی و بهبود عملکرد تجهیزات کمک میکند.

نتیجه‌گیری : استفاده از مواد تشکیل‌ دهنده آنتی‌اسکالانت در فرآیند تصفیه آب از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد. این مواد با جلوگیری از تشکیل رسوبات سخت‌ آبی افزون بر بهبود کارایی تجهیزات، در حفظ کیفیت آب و ارتقا یافتن سلامت مصرف‌کنندگان نیز نقش اساسی ایفا می‌ کنند.