شناسهٔ خبر: 63524059 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

عقب‌نشینی غرب در آستانه نشست شورای حکام

کشورهای غربی که در آخرین نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره مسائل سیاسی پادمانی ایران درمورد صدور قطعنامه در جلسه آتی هشدار دادند، در یک عقب‌نشینی آشکار اعلام کرده‌اند در اجلاسیه پیش‌رو نیز برنامه‌ای برای صدور قطعنامه ندارند.

صاحب‌خبر -

عقب‌نشینی غرب در آستانه نشست شورای حکام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما چهار منبع دیپلماتیک غربی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که صدور قطعنامه علیه ایران برای جلوگیری از «تنش‌های دیپلماتیک و پیشرفت‌های هسته‌ای ایران» در نشست هفته آینده شورای حکام بعید به‌نظر می‌رسد. آن‌ها احتمال صدور یک بیانیه غیرالزام‌آور دیگر را مطرح کرده‌اند که به نظر می‌رسد در این رابطه نیز اجماعی وجود ندارد.

رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی نوشته‌ است: «ما نمی توانیم قطعنامه صادر کنیم. صدور قطعنامه این خطر را به همراه دارد که آنها (ایرانی‌ها) را به غنی‌سازی ۹۰ درصدی هدایت کند».

دو دیپلمات دیگر هم به این خبرگزاری گفته‌اند، همه کاری که می‌توان در ماه‌های آینده انجام داد، حمایت از تلاش‌های رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تقویت نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران است.

یکی از دیپلمات‌ها ادعا کرده است: «خیلی زود است که بگوییم آیا ایران به یک کشور هسته‌ای تبدیل می‌شود یا مانند الان در آستانه (تبدیل شدن به یک کشور هسته‌ای) باقی می‌ماند. اما  اکنون به روند غنی‌سازی ادامه خواهد داد.»

کشورهای غربی در نشست شهریور ماه گذشته طی بیانیه‌ای مشترک ادعاهای پادمانی و اتهام‌پراکنی علیه پیشرفت‌های اتمی ایران را تکرار کردند و خواستار همکاری تهران با آژانس برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده شدند.

در مقابل ۹ کشور ونزوئلا، چین، بلاروس، کوبا، نیکاراگوئه، ایران، زیمباوه، فدراسیون روسیه و جمهوری عربی سوریه طی بیانیه‌ای از همکاری های تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال و حمایت کردند.
در این بیانیه که نماینده سوریه قرائت کرد آمده است که «روند همکاری‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل‌وفصل مسائل پادمانی «باید به صورت غیرسیاسی و بدون مداخله بیرونی و با هدف پیشرفت در رسیدگی به آنها انجام شود».

آن‌ها همچنین از طرف‌های مشارکت‌کننده در مذاکرات وین خواستند تا از فرصتی که با حسن نیت ایران فراهم شده استفاده کنند و به میز مذاکره بازگردند تا به اجرای کامل توافق از سوی همه طرف‌ها دست یابند.

نظر شما