شناسهٔ خبر: 63522036 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

چهل و دومین روز جنگ غزه/ در حال به روزرسانی

لحظه به دام افتادن سربازان اسرائیل در تله انفجاری حماس+ فیلم/ شرط نتانیاهو برای پذیرش آتش بس موقت

جنگ میان گروه‌های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس، وارد چهل و دومین روز خود شده است؛ جنگی که بی سابقه‌ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.

صاحب‌خبر -

لحظه به دام افتادن سربازان اسرائیل در تله انفجاری حماس+ فیلم/ شرط نتانیاهو برای پذیرش آتش بس موقت

بین الملل تابناک: جنگ میان گروه‌های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس، وارد چهل و دومین روز خود شده است؛ جنگی که بی سابقه‌ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.  

حماس از انهدام ۶۲ خودروی نظامی اسرائیل خبر داد
۱۴۰۲/۰۸/۲۷ - ۰۰:۳۴

ابوعبیده سخنگوی نظامی گردانهای القسام –شاخه نظامی جنبش حماس- گفت که طی چهار روز گذشته نیروهای حماس موفق به از کار انداختن ۶۲ خودروی  نظامی اسرائیل شده‌اند.

وی اضافه کرد مبارزان گردان‌های القسام دیروز موفق به تخریب ساختمانی در بیت حانون شده‌اند که نیروهای ویژه اسرائیل در آن تجمع کرده بودند. 

ابوعبیده تصریح کرد مبارزان حماس در میدان هستند و از خیابانی به خیابان دیگر نیروها و خودروهای دشمن را دنبال می‌کنند. 

او گفت که حماس خودش را برای مبارزه‌ای طولانی آماده کرده است و نیروهای اشغالگر هر چه بیشتر در غزه بمانند بر خسارت‌هایشان اضافه می‌کنند. 

ابوعبیده گفت که نظامیان رژیم اشغالگر به جرائم تجاوزکارانه خود علیه نوزادن و غیرنظامیان ادامه می‌دهند.

سخنگوی گردان‌های القسام تأکید کرد مبارزان القسام نظامیان رژیم اشغالگر را مجبور به عقب‌نشینی از بسیاری از جبهه‌ها کرده‌اند. 

ابوعبیده ورود نظامیان اسرائیلی به داخل مجموعه بیمارستانی الشفاء را یک رسوایی برای جامعه بین‌المللی توصیف کرد. 

۳۷۲ نظامی صهیونیست در عملیات طوفان الاقصی به هلاکت رسیدند
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۲۳:۱۳

 سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی جمعه شب اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۷۲ نظامی این رژیم کشته شدند.

دانیل هاگاری، افزود: ما به کار خود ادامه خواهیم داد و تمام تلاش خود را برای بازگرداندن ربوده شدگان از دست حماس انجام خواهیم داد.

وی مدعی شد: ما عملیات خود را در بیمارستان شفا تا زمانی که افراد ربوده شده را پیدا کنیم، عمیق تر می‌کنیم و برای رسیدن به تونل‌ها و جمع‌آوری اطلاعات درباره گروگان‌ها به عملیات خود در بیمارستان ادامه می‌دهیم.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی همچنین، گفت: جنگ غزه در یک منطقه پرجمعیت در حال وقوع است و به زمان نیاز دارد و ما به عملیات خود ادامه خواهیم داد.

هاگاری در ادامه با بیان این ادعا که در حمله به بیمارستان شفا جسد یک گروگان را پیدا کردیم، افزود: مصمم هستیم در جنوب نوار غزه و هر جایی که نیروهای حماس حضور دارند، پیشروی کنیم.

رژیم صهیونیستی خواستار تخلیه جنوب غزه شد
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۲۲:۳۵

 شبکه خبری اسکای‌نیوز امروز جمعه به نقل از ساکنان مناطق جنوبی غزه گزارش داده اسرائیلی‌ها با پخش کردن اعلامیه‌هایی خواستار ترک این مناطق از سوی ساکنان شده‌اند. 

رژیم صهیونیستی قبل از آغاز حمله زمینی به غزه از تاکتیک مشابهی برای تخلیه مناطق شمالی غزه استفاده کرده و از ساکنان این مناطق خواسته بود ظرف حداکثر ۴۸ ساعت محل سکونت خود را تخلیه و به سمت جنوب بروند.  

این اعلامیه‌ها بعد از اظهارات وزیر جنگ اسرائیل مبنی بر اینکه عملیات نظامی اسرائیل در نهایت «هم مناطق شمالی و هم مناطق جنوبی» را در برخواهد گرفت در خان یونس پخش شده‌اند. 

 

در بخشی از این اعلامیه به زبان عربی که نسخه‌ای از آن به دست اسکای‌نیوز رسیده آمده است: «شما باید برای ایمنی خودتان فوراً محل سکونت خود را ترک کرده و به پناهگاه‌های شناخته‌شده بروید.»

در این بیانیه اشاره‌ای به اینکه منظور از این پناهگاه‌ها چیست نشده است.

واکنش القسام به ادعای وجود اسرا در بیمارستان‌ها
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۲۱:۴۲

گردان‌های عزالدین قسام در بیانیه‌ای تاکید کرد که در پاسخ به دروغ‌پردازی‌های بنیامین نتانیاهو و سخنگوی ارتشش مبنی بر وجود اسرای صهیونیست در بیمارستان‌ها اعلام می‌کنیم که تعدادی از آن‌ها را به دلیل اوضاع وخیمشان و در راستای حفظ جان آن‌ها به مراکز مراقبت منتقل کردیم تا درمان و بهبود یابند.

در این بیانیه آمده است که اخیرا یک اسیر صهیونیست به نام «آریه زالمن زدمانوفچ»یکی از این موارد بود که بعد از درمان و بهبودی به مکان بازداشتش منتقل شد اما به دلیل وحشتزدگی از حملات مکرر صهیونیست‌ها در نزدیکی مکان بازداشتش جان خود را از دست داد.

گردان‌های القسام آورده است:ما اسناد ‌ومدارکی منتشر می‌کنیم که این مساله را اثبات می‌کند.

ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز نیز اعلام کرد که جسد نظامی زن صهیونیست که در غزه اسیر بوده را پیدا کرده است.

مقاومت فلسطین اعلام کرد که این نظامی زن صهیونیست چند روز پیش در جریان بمباران خود صهیونیست‌ها به هلاکت رسیده است.

القسام تل‌آویو را هدف حملات راکتی قرار داد
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۲۱:۱۰

گردان‌های عزالدین قسام اعلام کرد که در پاسخ به جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان، تل آویو را هدف حملات گسترده راکتی قرار داده است.

رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که راکت‌های زیادی از سمت نوار غزه به سوی تل‌آویو شلیک شده و صدای شدید انفجار شنیده شده است.

حزب‌الله یک تانک اسرائیلی را منهدم کرد
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۲۰:۳۰

جنبش حزب‌الله لبنان، عصر امروز (جمعه)، در چند بیانیه از حمله به پایگاه‌ها و ماشین‌آلات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در مجاورت خطوط مرزی لبنان خبر داد.

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد حدود ساعت ۴:۳۵ عصر امروز در اطراف مقر فرماندهی لشکر ۹۱ در پادگان «برانیت» با سلاح مناسب یک تانک اسرائیلی را هدف حمله قرار داده است.

حزب‌الله همچنین پیش از صدور این بیانیه خبر داد حدود ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر امروز  یک گروه از نیروهای مکانیزه ارتش رژیم صهیونیستی را در شهرک «المناره» با سلاح مناسب هدف قرار داده است.

مقاومت اسلامی لبنان در عین حال از حمله پهپادی به گروهی از نظامیان اسرائیلی در اطراف موضع نظامی «المطله»، حمله با «سلاح مناسب» به موضع نظامی «الراهب»، موضع نظامی «برکیه ریشا» و پایگاه‌های «العاصی» و «الضهیره» خبر داد.

منابع لبنانی به دنبال این حملات، خبر دادند راکت‌ها و پهپادهای شلیک‌شده مستقیما با اهداف موردنظر برخور داشته‌اند و در پایگاه‌های اسرائیلی دود و آتش رویت شده است.

سازمان ملل: اسرائیل از آب به عنوان«سلاح جنگی» استفاده نکند
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۲۰:۱۱

پدرو آروژو آگودو گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشت روز جمعه به وقت محلی گفت: «هر ساعتی که اسرائیل برخلاف قوانین بین‌المللی، مانع از تأمین آب آشامیدنی سالم در نوار غزه می‌شود، مردم این منطقه را در معرض خطر مرگ ناشی از تشنگی و بیماری‌های مرتبط با کمبود آب آشامیدنی سالم قرار می‌دهد.»

وی گفت: «این تلفات که اغلب در جنگ دیده نمی شوند, قابل پیشگیری هستند و اسرائیل باید از آنها جلوگیری کند. اسرائیل باید استفاده از آب به عنوان سلاح جنگی را متوقف کند.»

آروجو-آگودو خطاب به رژیم اسرائیل یادآور شد که جلوگیری عمدی از ورود منابع مورد نیاز برای تامین آب سالم به نوار غزه ناقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر است.

سازمان‌های بشردوستانه از جمله آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) بر ضرورت سوخت برای راه‌اندازی ایستگاه‌های نمک‌زدایی و پمپ‌های آب در غزه تاکید کرده‌اند.

به گفته آنروا، تقریباً ۷۰ درصد از مردم غزه اکنون آب «شور و آلوده» می نوشند. فاضلاب نیز در برخی مناطق در خیابان ها پخش شده و سازمان ملل به دلیل کمبود سوخت نمی تواند اقدام به دفع زباله کند.

پدرو آروژو آگودو روز جمعه هشدار داد که کم آبی و بیماری های منتقله از طریق آب در غزه به دلیل "مصرف آب شور و آلوده" در حال افزایش است.

مدیر بیمارستان شفا: در معرض نسل‌کشی هستیم
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۹:۱۹

مدیر مجتمع پزشکی الشفا در گفت با الجزیره گفت: ما در معرض نسل کشی قرار داریم و در هر دقیقه شهید می‌دهیم. وضعیت بسیار دردناک است و چیزی به جز مرگ و اجساد وجود ندارد و رژیم صهیونیستی همچنان بیمارستان را محاصره کرده است. ما یک داروخانه بزرگ داریم اما رژیم صهیونیستی از ورود به آنجا ممانعت می‌کند.

وی تاکید کرد: نیروهای ارتش صهیونیستی در آزادی کامل در داخل بیمارستان حرکت می‌کنند و این مساله هرگونه مقاومت در داخل مجتمع پزشکی را رد می‌کند.میزان آب ‌و غذایی که رژیم صهیونیستی اجازه داد وارد بیمارستان شود تنها برای ۲۰۰نفر است،این درحالی است که تقریبا ۷۰۰۰نفر در بیمارستان حضور دارند.

مدیر بیمارستان شفا افزود: نوزادان نارس با خطر رو به رو هستند و ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا زنده بمانند. ما همچنان به دفن اجساد شهدا در مقبره‌ای که در داخل بیمارستان حفر کردیم ادامه می‌دهیم.رژیم صهیونیستی درخواست ما برای فراهم کردن سوخت و انتقال مجروحان به بیرون از بیمارستان را نادیده گرفت. مایه ننگ است که مجروحان به دلیل نبود مکانی برای درمان جان بدهند. ما به نیازهای اساسی زندگی و ایجاد راهی امن برای انتقال بیماران نیاز داریم.

وی گفت: بیمارستان به یک زندان بزرگ تبدل شده وافراد داخل آن در معرض مرگ دسته‌جمعی هستند. آواره‌ها راه‌های بیمارستان را پر کرده‌اند و در ساختمان های مختلفی پراکنده شده‌اند. به دلیل نداشتن قدرت فراهم کردن دارو موارد بیماری هر روز در حال افزایش است وبه همین دلیل موارد مرگ نیز درحال افزایش است. بیماران در برابر چشم جهانیان درحال جان دادن هستند و این یک جنایت جنگی است.به جهانیان اعلام میکنیم که سازماندهی بین‌المللی هیچ چیزی به ما ندادند.ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود سلاح در بیمارستان صحت ندارد و از رژیم صهیونیستی میخواهیم که بیماران، آواره‌ها ‌کادرهای پزشکی را آزار ندهد.

 
قانونگذار اروپایی: آمریکا و اروپا شریک کشتار مردم غزه هستند
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۹:۱۶

«میک والاس» نماینده جمهوری ایرلند در پارلمان اروپا امروز (جمعه) کشورهای غربی حامی رژیم موقت صهیونیستی را در قتل عام مردم غزه شریک دانست.

والاس با بیان اینکه تل‌آویو با حمایت‌های آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا به جنایت جنگی در غزه می‌پردازد، گفت که مردم اروپایی باید برای توقف این کشتار به دولت‌هایشان فشار بیاورند.

وی در این‌باره توضیح داد: «شکی نیست که اسرائیل بدون حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا نمی‌توانست این کار (جنایات در غزه) را انجام دهد. این [حمایت‌ها] برای اسرائیل کاملا حیاتی هستند. پس باید این حمایت‌ها متوقف بشود».

این قانونگذار اروپایی اظهار داشت: «مردم کشورهای سراسر اتحادیه اروپا و مردم سراسر آمریکا، که نشان داده‌اند از قتل عامی که [در غزه] رخ می‌دهد وحشت‌زده شده‌اند، باید به سیاستمدارانی که همدست این نسل‌کشی هستند فشار بیاورند».

والاس با بیان اینکه این جنایات جنگی، جنایات ما نیز هستند؛ تصریح کرد: «فقط اسرائیل نیست که جنایات جنگی مرتکب می‌شود. اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس هم با حمایت‌های بی‌وقفه و بی‌قید و شرط خود از این نسل‌کشی، آن جنایات جنگی را مرتکب می‌شوند».

وی در پایان تاکید کرد: «بنابراین، برعهده مردم تمام کشورهای مختلف است که به آنها فشار بیاورند تا این همدستی در قتل عام غزه پایان یابد».

بورل: نوار غزه باید تحت کنترل فلسطینی ها باشد
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۷:۱۰

جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه طی سفر به مناطق اشغالی گفت که فلسطینی‌ها باید پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس به زندگی در نوار غزه زیر نظر تشکیلات خودگردان ادامه دهند.

بورل گفت: نمی‌توان مردم فلسطین را از غزه بیرون کرد تا دوباره به کشورهای دیگر پناهنده شوند و هیچ تغییر یا اشغال مجدد شهر غزه نباید اتفاق بیفتد. نوار غزه باید توسط تشکیلات خودگردان فلسطین با حمایت شورای امنیت سازمان ملل اداره شود.

بورل روز پنجشنبه وارد سرزمین‌های اشغالی شد که پیش از آن با مقامات کشورهای منطقه از جمله عربستان، قطر، بحرین و اردن دیدار کرده بود.

وی در اولین سفرش به سرزمین‌های اشغالی همان صحبت‌هایی را تکرار کرد که اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در سخنرانی اوایل این ماه در پارلمان اروپا ارائه کرده بود. وی گفت: حضور دائمی اسرائیل در نوار غزه تحمل نمی‌شود و نباید هیچ یک از شهروندان فلسطینی نوار غزه به اجبار کوچ داده شوند.

بورل در مقاله‌ای که روز چهارشنبه در مجله فرانسوی گراند منتشر شد، راه حل پایدار در منطقه باید بر اساس تعهد طرفین صورت گیرد. با این حال، چنین درخواست‌هایی برای مشارکت اعراب در بحث چگونگی اداره غزه در آینده تاکنون با تردید دیپلمات‌های عرب در بروکسل مواجه شده است.

اجازه ورود روزانه 2 تانکر سوخت به نوار غزه
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۶:۱۷

 تل‌آویو، عصر امروز (جمعه)، اعلام کرد با ورود روزانه ۲ تانکر سوخت به نوار غزه موافقت کرده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام تل‌آویو گزارش داد: «شورای جنگ با اتفاق‌آرا در بیانیه‌ای با توصیه مشترک ارتش اسرائیل و شاباک مبنی بر پذیریش درخواست آمریکا  و اجازه ورود روزانه ۲ کامیون حامل سوخت دیزل به غزه موافقت کرده است».

در ادامه این بیانیه اشاره شده است که این موافقت در راستای رفع نیازهای سازمان ملل متحد برای حمایت از زیرساخت‌‌‌های آب و فاضلاب غزه صورت گرفته است.

منبع مذکور در ادامه اشاره کرد محموله کامیون‌ها بعد از ورود به گذرگاه مرزی «رفح» (راه ارتباطی مصر با غزه)، از طریق آژانس‌های سازمان ملل متحد میان مردم غزه در جنوب این منطقه توزیع خواهد شد. تل‌آویو شرط کرده است که این سوخت‌ها نباید به دست مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) برسد.

آژانس کاریابی و امدادرسانی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، این هفته، اعلام کرده بود پیش از آغاز جنگ در نوار غزه، ۵۰ کامیون حامل سوخت به صورت روزانه وارد این منطقه می‌شد.

طبق اعلام سازمان ملل متحد، نوار غزه با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت روزانه به ۱۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه نیاز دارد.

تبادل آتش در مرز لبنان؛ حزب‌الله سه مقر صهیونیست‌ها را گلوله‌باران کرد
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۵:۲۶

 حزب‌الله لبنان امروز (26 آبان) اعلام کرد که در پاسخ به جنایات رژیم اسرائیل در غزه، سه مقر نظامیان این رژیم در نزدیکی مرز لبنان را هدف قرار داده است.

حزب‌الله گفته است که در حمله اول تجمع نظامیان اسرائیلی را در نقطه مرزی «مثلث الطیحات» با «سلاح مناسب» مورد هدف قرار داده که منجر به تلفات در میان آن‌ها شده است.

همچنین تجمع نظامیان اسرائیلی در نقطه «المرج» و مقر نظامی «رامیم» متعلق به ارتش اشغالگر نیز هدف حمله حزب‌الله قرار گرفته است.

خبرنگار شبکه المیادین نیز از بلند شدن دود از  پایگاه «الجرداح» متعلق به ارتش اسرائیل در نزدیکی مرز لبنان خبر داده است.

 در پی این حملات، ارتش اسرائیل تمامی منطقه «الجلیل غربی» را منطقه بسته نظامی اعلامی کرد و به گفته رسانه‌های اسرائیلی تمامی شهرک‌های صهیونیست‌نشین این منطقه زیر حملات حزب‌الله قرار دارد.

در مقابل نیز شبکه المنار از حمله جنگنده‌های اسرائیلی به حومه روستاهای «الناقوره» و «الجبین» در جنوب لبنان خبر داد.

بازداشت 2735 نفر در کرانه باختری از ابتدای جنگ غزه
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۳:۰۰

 انجمن اسرای فلسطینی (نهاد غیر دولتی) شامگاه پنج‌شنبه (۲۵ آبان) اعلام کرد که از هفتم اکتبر و آغاز جنگ غزه ۲۷۳۵ نفر در کرانه باختری به دست ارتش و نهادهای امنیتی اسرائیلی بازداشت شده‌اند.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، از ابتدای جنگ غزه، شهرهای کرانه باختری نیز به شکل روزانه شاهد یورش نظامیان اسرائیلی به اردوگاهها و شهرها و روستاهای فلسطینی و بازداشت جوانان است.

طبق آمار انجمن اسرای فلسطینی، در یورش صبح روز گذشته نظامیان اشغالگر، ۸۵ جوان فلسطینی بازداشت شدند.

از سوی دیگر اما ارتش رژیم اسرائیل در صفحه اجتماعی ایکس، با کاهش بیش از هزار نفری آمار بازداشت شدگان، تعداد آن‌ها را ۱۷۵۰ نفر در سراسر کرانه باختری اعلام کرد.

به ادعای ارتش اسرائیل، ۱۰۵۰ نفر از بازداشت شدگان وابسته به حماس هستند و شامگاه چهارشنبه نیز ۳۳ فلسطینی در مناطق مختلف کرانه باختری بازداشت شدند که از آن میان ۲۰ نفر عضو حماس بودند.

کارشناسان سازمان ملل درباره گسترش نسل‌کشی در غزه هشدار دادند
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۲:۵۹

ک نهاد مستقل از کارشناسان سازمان ملل، اقدامات رژیم صهیونیستی در تلافی حملات هفت اکتبر حماس را نوعی نسل کشی در حال پیشروی در غزه توصیف کردند.

به گزارش شبکه خبری ان‌بی‌سی‌نیوز، یک نهاد مستقل از کارشناسان سازمان ملل متحد حملات تلافی جویانه اسرائیل علیه گروه مقاومت حماس را یک نسل کشی در حال گسترش علیه فلسطینیان دانستند.

این گروه از کارشناسان در بیانیه‌ای که امروز منتشر کردند، لفاظی‌های خشونت‌آمیز برخی سیاستمداران اسرائیلی همراه با تلفات جانی گسترده و تخریب زیرساخت‌های اساسی را از جمله اقدامات رژیم صهیونیستی برای نسل کشی قلمداد کرده و از ایجاد شرایط جاری در کرانه باختری که منجر به آوارگی اجباری شده، انتقاد کردند.

در این بیانیه آمده است: عدم اجرای فوری آتش‌بس، ساکنان منطقه را به سمت نسل‌کشی با ادوات جنگی پیشرفته قرن بیست و یک سوق داده است.

کارشناسان سازمان ملل همچنین نسبت به حضور اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر در سرزمین های اشغالی هشدار داده و از آن خواسته اند که در حملات خود علیه حماس، به چارچوب و قوانین بین المللی پایبند باشد.

در این بیانیه به تخریب تونل ها در غزه به بهانه مقابله با حماس اشاره و تاکید شده است: نباید با هدف تخریب این تونل ها، زیرساخت های غیرنظامی هدف قرار گیرد.

افزایش نگرانی‌ها از گسترش جنگ در مرز لبنان و فلسطین اشغالی
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۲:۵۸

 اسکای نیوز در مطلبی با اشاره به تداوم تبادل آتش میان نیروهای رژیم صهیونیستی و حزب الله، از تشدید درگیری ها در مرز لبنان و فلسطین اشغالی خبر داد.

به گزارش روز جمعه از این شبکه خبری انگلیسی، گزارش ها حاکی است نگرانی از گسترش جنگ غزه به سایر مناطق به ویژه لبنان افزایش یافته است.

به نوشته این شبکه خبری، جنگ میان حزب الله و صهیونیست ها که یک روز پس از درگیری در غزه آغاز شد، اساسا نسخه‌ای نظامی‌شده از قایم باشک است.

از زمان آغاز جنگ در باریکه غزه، حزب‌الله به عنوان یکی از گروه های شبه نظامی، همراه با تعدادی دیگر از گروه‌های حاضر در منطقه در حال مبادله آتش با اسرائیل هستند.

هرچند به گفته ناظران باوجود تبادل آتش و واکنش به هر حمله توپخانه ای، دو طرف دستکم در حال حاضر به دنبال نابودی و یا پیشروی در قلمرو یکدیگر نیستند.

اسکای نیوز در ادامه خاطرنشان کرده است: همزمان با این آتشفشان در حال خروش، گروه دیگری هم وجود دارد که از سال ۱۹۷۸ در تلاش برای حفظ صلح در مرزهای لبنان است. این نیروی موقت سازمان ملل در لبنان موسوم به «یونیفیل» یک نیروی چند ملیتی است که وظیفه نظارت و بازدارندگی را برعهده دارد و متشکل از ۵۵۰ سرباز ایرلندی است.

سرهنگ کاهال کیوهن فرمانده این گروه در گفت و گو با اسکای نیوز تاکید کرد: حملات در روزهای اخیر تشدید شده و در حال تشدید به سمت اعماق خاک لبنان است.

به گفته این فرمانده، در حال حاضر طیف گسترده‌تری از تسلیحات مرگبار توسط دو طرف استفاده می شود.

حزب الله نیز هشدار داده است که یک میلیارد عرب آماده حمایت از غزه هستند. به گفته کارشناسان جنگ حزب الله و اسرائیل می تواند خطرناک تر از درگیری کنونی در غزه باشد.

سناتور وارن: بمباران غزه را متوقف کنید
۱۴۰۲/۰۸/۲۶ - ۱۲:۵۷

الیزابت وارن سناتور دموکرات آمریکایی با اشاره به اینکه «بحران غزه در حال شدت گرفتن است» خواستار توقف بمباران‌های رژیم صهیونیستی شد.

این سناتور ماساچوست بامداد جمعه در شبکه ایکس نوشت: حملات هوایی اسرائیل ساختمان‌های مسکونی و زیرساخت‌های عمومی را ویران می‌کند. محدودیت ورود کمک‌های بشردوستانه زندگی را حتی سخت‌تر کرده است. همین حالا بمباران را متوقف کنید.

از سوی دیگر شماری از معترضان حامی فلسطین و مخالفان جنگ، در بوستون مرکز ایالت ماساچوست تظاهرات کرده و از وارن خواستند تا اقدامات بیشتری برای توقف خصومت‌ها انجام دهد.

حدود ۱۰۰ معترض تردد صبحگاهی روی یک پل که بوستون به کمبریج را متصل می‌کند، مختل کردند. آنها شعار می‌دادند: آتش بس؛ همین حالا.

آنها بنری در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: یهودیان میگویند: آتش‌بس اکنون.

پایگاه خبری هیل اخیرا در گزارشی نوشت که جنگ غزه، آمریکا را به دو اردوگاه طرفداران فلسطین و اسرائیل تقسیم کرده است. به عنوان مثال در مجلس سنا، برنی سندرز سناتور مستقل و سناتور الیزابت وارنِ دموکرات اگرچه درخواستی برای آتش‌بس نداده‌اند اما هرگونه اشغال غزه توسط اسرائیل را رد کرده‌اند.

سندرز هفته گذشته «کشتار کور مردم بی‌گناه» فلسطین را محکوم کرد و گفت که حملات رژیم صهیونیستی باید متوقف شود.

وی با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین را «یکی از وحشتناک‌ترین لحظات تاریخ مدرن» خواند و افزود: بمباران اردوگاه‌های آوارگان و آمبولانس‌ها و کشتار هزاران زن، مرد و کودک بی‌گناه خلاف قوانین بین‌المللی است و قابل قبول نیست. این اقدامات باید متوقف شود.

این سناتور مستقل با هشدار درباره این «فاجعه انسانی» گفت: آمریکا پول زیادی به اسرائیل می‌دهد. کار ما این شده است که بگوییم حق دفاع از خود دارید. اما کودکان فلسطینی به اندازه کودکان اسرائیلی و آمریکایی مهم هستند.

لحظه به دام افتادن سربازان اسرائیل در تله انفجاری حماس+ فیلم

صحنه‌هایی از بمب‌گذاری ورودی یکی از تونل‌های قسام در بیت حانون به روی گروهی از نیروهای یگان مهندسی ارتش رژیم صهیونیستی که طبق اذعان رژیم صهیونیستی به کشته شدن 5 افسر اسرائیلی منجر شد.

mp4 تعداد بازدید : 6463
<div id="video-display-embed-code_1730905" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.tabnak.ir/fa/news/play/embed/1205073/1730905?width=400&height=300"></script></div>

نهادهای سازمان ملل: در ایجاد مناطق امن در غزه مشارکت نمی‌کنیم

  سران چندین نهاد سازمان ملل در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند در ایجاد هیچ «منطقه امن» در غزه که توسط یک طرف درگیری اعلام شده باشد مشارکت نخواهند کرد. 

این بیانیه به امضای ۱۲ نفر از نهادهای سازمان ملل اعم از مسئول امور انسانی سازمان ملل، رئیس شورای حقوق بشر، رئیس صندوق کودکان و رئیس سازمان جهانی بهداشت رسیده است. 

مقام‌های سازمان ملل تصریح کرده‌اند که اعلام مناطق امنی که مورد موافقت همه طرف‌ها نباشد غیرنظامیان را در معرض خطر قرار می‌دهد. 

در بخشی از این بیانیه مشترک آمده است: «منطقه امنی که به صورت یکجانبه اعلام شود یا با حضور نیروهای مسلح اجرایی شود در واقع امن نیست.» 

 آمریکا و اروپا طرح استقرار نیروهای بین‌المللی در غزه را بررسی می‌کنند

 بلومبرگ پجشنبه شب به نقل از منابع آگاه گزارش دارد که آمریکا و اروپا در حال بررسی طرحی برای استقرار نیروهای حافظ صلح بین‌المللی در غزه پس از جنگ هستند.

 بلومبرگ افزود که با افزایش شمار غیرنظامیان کشته‌شده، آمریکا و اروپا اسرائیل را تحت فشار قرار داده‌اند تا به اقدام نظامی خود پایان دهد.

منابع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، درباره طرح استقرار نیروهای بین‌المللی در غزه گفتند که مقام‌های آمریکا و اروپا همچنان با سوالات مهمی در این باره روبرو هستند؛ از جمله اینکه آیا چنین عملیاتی در غزه کارآمد است یا خیر. این در حالی است که آنها اذعان دارند که اسرائیل به این طرح بدبین است.

اما این مقام‌های گفتند که حتی بحث درباره این طرح ممکن است که اسرائیل را وادار کند تا به اقدام نظامی خود پایان داده و برنامه‌های بعدی را مد نظر قرار دهد.

به نوشته بلومبرگ، یکی از گزینه‌هایی که مقام‌های آمریکا و اروپا در حال بررسی آن هستند، تمدید نقش «سازمان نظارت بر آتش‌بس سازمان ملل» است.

این سازمان در سال ۱۹۴۸ تاسیس شد و هدف آن کمک به اجرای توافقنامه‌های آتش‌بس میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها پس از بروز جنگ ۱۹۴۸ بود.

به گفته منابع آگاه، ماموریت‌های مشابهی که سازمان ملل در نقاط دیگر دنیا از جمله در هائیتی و سومالی داشته است، ممکن است که مبنایی برای اجرای طرح استقرار نیروهای بین‌المللی در غزه قرار گیرد.

مقام‌های اسرائیلی که به شرط افشا نشدن نامشان سخن گفتند، نسبت به موثر بودن و توانایی نیروهای سازمان ملل در اجرای این طرح ابراز تردید کردند.

آنها گفتند که نیروهای اسرائیلی باید وارد غزه شده و به میل خود از آنجا خارج شوند تا اطمینان حاصل شود که حماس یا سایر نیروهای ضداسرائیلی احیا نخواهند شد.

دو دیپلمات در خاورمیانه گفتند که پس از حمله هفتم اکتبر حماس، مقام‌های اسرائیلی دیگر اعتماد چندانی به حضور نهادهای خارجی در غزه ندارند.

بلومبرگ همچنین به نقل از منابع آگاه گزارش داد که کشورهای عرب از رایزنی درباره جزئیات این طرح اکراه دارند و در حال حاضر بر آتش‌بس تاکید دارند.

نتانیاهو: با آزادی اسرا، آتش‌بس موقت را می پذیریم

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی جمعه گفت: در صورت تحویل گرفتن گروگان‌ها آتش‌بس موقت برقرار می‌شود.

 نتانیاهو که تاکنون بیش از ۱۱ هزار غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رسانده است، مدعی شد:تلاش داریم این مأموریت (حمله به غزه) را با کمترین تعداد تلفات غیرنظامیان انجام دهیم.

وی افزود: اگر ما گروگان‌ها را تحویل بگیریم آتش‌بس موقت برقرار خواهد شد و ما الان به این وضعیت نزدیکتریم تا زمان آغاز عملیات زمینی.

نتانیاهو با تروریست خواندن نیروهای مقاومت و از یاد بردن تروریسم دولتی اسرائیل مدعی شد: به دنبال آن هستیم که مسؤولیت نظامی در غزه را برعهده بگیریم تا مانع از ظهور تروریسم شویم و ما به دنبال اشغال غزه نیستیم.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر ادعا کرد: دلایل قوی در اختیار داریم که برخی از گروگان‌ها در بیمارستان شفا نگه داری می‌شدند.

مقام‌های رژیم صهیونیستی ادعا می‌کنند حماس سلاح‌ها را در تونل‌های زیر بیمارستان‌ها مخفی می‌کند و یک مرکز فرماندهی در زیر بیمارستان «شفا» بزرگترین بیمارستان غزه ایجاد کرده و بر این اساس، این ساختمان‌ها را به یک هدف نظامی قانونی برای رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است؛ آن هم در حالی که حماس و کارکنان بیمارستان این موضوع را تکذیب کرده‌اند.

 

 

 

نظر شما