شناسهٔ خبر: 63503586 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

رئیس‌جمهور:

تنش آبی ۳۵۰۰ روستا در دو سال گذشته برطرف شد/ سد غدیر باباحیدر آبگیری شد

نهمین سفر استانی رییس جمهور در دور دوم سفرهای استانی به چهارمحال و بختیاری انجام شد، در این سفر قرار است پروژه های مختلفی افتتاح شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز پنجشنبه برای برگزاری نهمین سفر استانی دولت مردمی در سال جاری، با استقبال نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد، استاندار و جمعی از مسئولین استانی وارد شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری شد.

دیدار با اقشار مختلف مردم، ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا، برگزاری شورای اداری، بازدید از برخی پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی و خدماتی و برگزاری نشست خبری در پایان سفر از مهمترین برنامه‌های سفر یک‌روزه رئیس جمهور به چهارمحال و بختیاری است.

رئیس جمهور را در این سفر وزرای کشور، جهاد کشاورزی، نیرو، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آموزش و پرورش، بهداشت، صمت معاون اجرایی و رئیس دفتر رئیس جمهور همراهی می‌کنند.

آبرسانی به نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری مهم‌ترین دستاورد دولت در استان است

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز در بدو ورود به فرودگاه شهرکرد در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مردمان چهارمحال و بختیاری جلوه‌ای از کار و تلاش هستند، گفت: این مردمان بسیار خونگرم و وفادار به انقلاب و ارزش‌های آن هستند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در سفر اول به چهارمحال و بختیاری مصوباتی داشتیم که باید اجرایی می‌شد و با تلاش مسؤولان بسیاری از آن‌ها به نتیجه رسیده است.

وی طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت این استان را مهم‌ترین پروژه چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: این استان دارای ظرفیت‌های فراوانی است، اما مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: تلاش مسؤولان و مصوبات این سفر باید در راستای رفع محرومیت، بیکاری و رنج مردم در این استان باشد.

وی در پایان تاکید کرد: پیگیر مصوبات سفر اول هستیم تا بتوانیم اعتماد مردم را نسبت به نظام اداری کشور افزون کنیم.

۱۵ طرح حوزه آب و برق در چهارمحال و بختیاری با حضور رییس‌ جمهور بهره‌برداری شد

وزیر نیرو در این آیین با تشریح ویژگی طرح‌های افتتاح شده گفت: امروز یکی از آرزوهای دیرینه مردم استان چهارمحال و بختیاری به منصه ظهور رسید و ۱۵ طرح که بیشتر در حوزه آب است و نیز تعداد معدودی طرح در حوزه برق‌رسانی بهره‌برداری شد.

علی‌اکبر محرابیان افزود: برای اجرا و تکمیل این تعداد طرح ۲۷ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده که این حجم اعتبار و پروژه در حوزه آب این استان بی‌نظیر است.

وی تصریح کرد: مهمترین ویژگی این طرح‌ها این است که از بالادست تا نقطه نهایی آنها از جمله احداث سد، اجرای خطوط انتقال، شبکه تصفیه‌خانه و ایستگاه پمپاژ و تصفیه فاضلاب به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر نیرو، آبرسانی به ۵۰ درصد از جمعیت چهارمحال و بختیاری را در زُمره مهمترین این طرح‌ها برشمرد و گفت: این طرح آب پایدار ۱۳ شهر اصلی استان و ۱۳ مجتمع روستایی را تامین می‌کند و در حالی که عملیات اجرایی آن از سال ۹۰ آغاز شده بود اما تا قبل از دولت سیزدهم، تنها از ۳۰ درصد پیشرفت اجرایی یعنی بطور متوسط سالانه ۲.۷ درصد پیشرفت برخوردار شده بود معهذا طی ۲ سال اخیر سالانه ۳۵ درصد پیشرفت داشته و سرعت اجرای آن در دولت سیزدهم ۱۳ برابر شده است.

محرابیان ادامه داد: اینکه این طرح نیاز آبی ۵۰ درصد از مردم استان را تامین می‌کند به معنای این نیست که در گذشته مردم از زاینده‌رود برداشت نمی‌کردند بلکه در گذشته نیز آب بدون تصفیه از چشمه کوهرنگ برداشت می‌شد اما اکنون با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه، آب با کیفیت و تصفیه‌ شده و پایدار برای مردم تامین شده است.

وی به چالش‌های تامین آب در این استان در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: گاهی برداشت آب به سبب یخ زدن چشمه و گاهی بر اثر کُدورت با چالش جدی روبرو می‌شد و مسوولان را مجبور به اجرای طرح‌های پدافندی می‌کرد اما با افتتاح این طرح، چالش‌های یاد شده رفع می‌شود.

وزیر نیرو، استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در احداث سازه‌های ایستگاه پمپاژ و سازه آبگیر را از جمله توانمندی‌ها مهندسان بومی عنوان کرد و گفت: با این اقدام مهندسی ۱۴۰ میلیارد از هزینه‌ها کاسته شد.

محرابیان به دیگر طرح‌های قابل بهره‌برداری اشاره کرد و افزود: آبگیر سد و اجرای خطوط انتقال آب «سد باباحیدر» به طول ۵۰ کیلومتر، دیگر طرح مهم امروز است که تا قبل از دولت سیزدهم متوقف شده بود اما اکنون با بیش از ۹۳ درصد پیشرفت سازه سد و تکمیل خطوط انتقال، آب آشامیدنی ۱۵ درصد از مردم استان معادل ۱۳۶ هزار نفر در پنج شهر و ۱۱ مجتمع روستایی شهرستان فارسان تامین می‌شود.

وی یادآور شد: در مجموع امروز ۶۵ درصد ازمردم استان چهارمحال و بختیاری از نعمت آب پایدار در بخش‌های آشامیدنی، کشاورزی و صنعت برخوردار شدند.

وزیر نیرو با قدردانی از تلاش جهادگران قرارگاه امام حسن(ع) در اجرای طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان اظهار داشت: در قالب این طرح نیز ۱۱۷ روستای دارای تنش آبی استان از نعمت آب پایدار برخوردار می‌شوند و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان دولت سیزدهم تمام روستاهای دور و نزدیک استان آبرسانی خواهند شد و تنش آبی در روستاهای استان از میان برداشته می‌شود.

محربیان ابراز امیدواری کرد که تا ۲ سال آینده با تلاش‌های بکار گرفته شده، مُهر پایانی بر تمام طرح‌های حوزه آب و برق استان زده شود و در این پیوند از صبوری مردم و وحدت مسوولان و نمایندگان مجلس و تلاش مدیران و پیمانکاران قدردانی کرد.

 تنش آبی سه هزار و ۵۰۰ روستا در دولت سیزدهم برطرف شد

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در دومین سفر خود به استان چهارمحال و بختیاری و در آیین بهره‌برداری متمرکز از ۱۵ طرح حوزه آب و برق این استان اظهار داشت: خرسندیم از این حیث که بخش قابل ملاحظه‌ای از آنچه به مردم عزیز این استان در سفر نخست برای رفع مشکلات حوزه آب وعده داده شده بود، به ثمر رسیده است و بابت تلاش‌های بصورت گرفته، هم از وزیر نیرو و هم مدیران استانی و پیمانکاران که در به سامان رساندن این طرح‌ها نقش داشتند، قدردانی می‌شود.

وی ادامه داد: چهارمحال و بختیاری یک استان حاصلخیز و پُرآب است که در آن سخن از کمبود آب نیست بلکه مدیریت آب در آن باید مطمح نظر قرار بگیرد زیرا اگر آب موجود درست مدیریت شود، منابع مورد نیاز برای بخش‌های آشامیدنی، کشاورزی و صنعت را در اختیار داریم و مشکلی هم در این زمینه شکل نمی‌گیرد.

رییس‌ جمهور با ابراز خوشحالی از رضایت مردم این استان از افتتاح طرح‌های تامین آب تصریح کرد: مردم استان چهارمحال و بختیاری خرسندند که بخش قابل توجهی از طرح‌های آبرسانی استان آنها حل شده و ما هم از این بابت خوشحالیم که گام های مهمی در این زمینه برداشته شده است و در آینده نیز بقیه کارها تکمیل خواهد شد.

آیت‌الله رئیسی به طرح "سد غدیرِ باباحیدر" اشاره کرد و گفت: حدود ۱۴ سال از احداث این سد می‌گذرد و اگر در سال‌های گذشته این طرح به موقع افتتاح شده بود، هزینه اجرای عملیات آن بسیار کمتر می‌شد اما اکنون هزینه تکمیل این سد ۱۰ برابر افزایش یافته، با این وجود سد مزبور هم‌اینک به سامان رسیده است و امروز شاهد آبگیری آن هستیم.

وی، رفع تنش آبی ۱۱۷ روستا را از دیگر اقدامات شاخص دولت سیزدهم در استان چهارمحال و بختیاری توصیف کرد و افزود: این مهم با همکاری مردم و قرارگاه امام حسن (ع) محقق شده است که امروز یک مجتمع آبرسانی روستایی در شهرستان لُردگان افتتاح می‌شود و خرسندیم که مردم مناطق روستایی به آب پایدار دسترسی پیدا کرده‌اند و در آینده نزدیک نیز این تعداد به ۲۰۰ روستا می‌رسد.

رییس‌ جمهور با اشاره به وجود تنش آبی در ۱۰ هزار روستای کشور یادآور شد: در طول ۲ سال اخیر تا امروز این چالش در سه هزار و ۵۰۰ روستا برطرف شده که این مهم جز با کار جهادی، اخلاص و انگیزه مدیران و بخش‌های مختلف قابل حل نبود.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در باره امیدآفرینی در کشور تاکید کرد: بر اساس آنچه رهبر معظم انقلاب توصیه کردند باید در دل مردم ایجاد امید کنیم و امید در دولت سیزدهم نیز با کار و تلاش محقق می‌شود که نمونه آن را در اجرای طرح‌های تامین آب استان چهارمحال و بختیاری شاهدیم بطوریکه سرعت اجرای طرح‌های آبی در این استان ۱۳ برابر سال‌های گذشته شده است.

وی، نهضت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام را از دیگر برنامه‌های مهم دولت سیزدهم در راستای امیدآفرینی در کشور برشمرد و گفت: نهضت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، یک مساله اولویت‌دار است که آن را با قوت ادامه خواهیم داد.

آیت‌الله رئیسی یادآور شد: اگر طرح‌های عمرانی زودتر به سامان برسد و تکمیل شود از تحمیل هزینه‌ها جلوگیری می‌شود بطور مثال اجرای یک طرح آبرسانی در چهارمحال و بختیاری حدود ۱۴ سال به طول انجامیده و همین موضوع باعث افزایش هزینه‌های ساخت و ساز آن شده است.

رییس‌ جمهور کشورمان تصریح کرد: هنر ما این است که رضایت مردم را در کارها برآورده کنیم و این رضایتمندی نیز با عمل و اقدام جهادی تحقق پیدا می‌کند.

آیت‌الله رییسی افزود: استان چهارمحال و بختیاری مردم ولایی، نجیب، مقاوم و عشایر غیوری دارد که اینها همه سرمایه‌های کشور هستند و نباید با طولانی کردن اجرای طرح‌ها، امید و انگیزه را در جامعه با چالش روبه‌رو کرد.

نظر شما