شناسهٔ خبر: 63445143 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

آتش‌بس نمایشی!

جنگ علیه باریکه غزه اکنون دیگر از یک ماه هم فراتر رفته است. هر چند رژیم صهیونیستی با هیاهو به دنبال القای این است که در جنگ زمینی پیشروی خوبی داشته اما این مسئله از سوی بسیاری مورد تردید قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: برخی رسانه‌های آمریکایی از روی میز بودن طرحی برای آتش‌بس موقت چهارساعته خبر می‌دهند. اما اینکه این موضوع چقدر قابل تصور بوده و چه سناریوهایی درباره آینده غزه پیش رو است موضوع مهمی است. در این رابطه گفتگویی با محمد محسن فائضی کارشناس مسائل فلسطین انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

به گزارش روزنامه قدس، فایضی در ابتدا با اشاره به سخنان دو روز پیش سید حسن نصرالله درباره اینکه زمان در این جنگ به نفع مقاومت است، گفت: در یک‌ماه گذشته رژیم صهیونیستی با حملات هوایی خود مراکزغیرنظامی در نوار غزه را بمباران کرده تا بتواند مقدمه‌ای برای ورود زمینی ارتش به این منطقه باشد، اما در هفته‌های اخیر که به‌صورت زمینی به نوار غزه حمله کرده نتوانسته به‌خوبی در این منطقه پیشروی داشته باشد. به نظر کارشناسان نظامی، حماس نمی‌خواهد نیروهای خود را در مناطقی که سربازان صهیونیستی مستقر شدند هزینه کند. حجم حملات صهیونیست‌ها شدید است و درک حماس این است آینده جنگ طولانی خواهد بود. بنابراین با تله‌گذاری و درگیری‌های پراکنده مانع ورود بیشتر و موجب آسیب‌پذیری اسرائیلی‌ها در غزه شده و ما شاهدیم نظامیان صهیونیستی سه روز در اطراف بیمارستان شفا مستقر شده‌اند و نتوانسته‌اند پیشروی کنند.

بازیابی هویت فلسطین در طوفان الاقصی

او در ادامه اظهار کرد: هدف اصلی این کار صهیونیست‌ها این بود نوار غزه را از بعد اجتماعی به یک بحران انسانی بکشانند تا نیروهای مقاومت وادار به عقب‌نشینی شوند، اما طوفان الاقصی به‌خوبی نشان داد فلسطین در مسیر بازیابی هویت خودش می‌ایستد و به‌زودی نتیجه خواهد گرفت.

کارشناس مسائل فلسطین در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم صهیونیستی توانسته در حملات زمینی دستاوردی داشته باشد، گفت: با توجه به حملات گسترده هوایی و زمینی صهیونیست‌ها، دستاورد آن‌ها تا امروز بسیار ناچیز و حتی صفر است؛ یعنی نه ضربه جدی و اساسی به ساختار نیروهای مقاومت در غزه وارد کرده‌اند و نه توانسته‌اند حتی یک نفر از رهبران حماس و جهاد را به‌صورت مستقیم ترور کنند. فایضی با اشاره به اینکه امروز هیچ امیدی در میان فرماندهان و افسران رژیم صهیونیستی درباره آینده این جنگ وجود ندارد، گفت: به نظر می‌رسد اسرائیل اکنون به‌خوبی فهمیده تا دستیابی به پیروزی متصور برای خود، فاصله بسیار زیادی دارد. موضوعی که به‌طور خاص از سوی یوآف گالانت، وزیر جنگ اسرائیل و شمار دیگری از ژنرال‌های ارشد اسرائیلی نیز مورد اشاره قرار گرفت؛ جایی که وی گفت جنگ در غزه ممکن است تا یک سال به‌طول انجامد.

اسرائیل بدون دستاورد در ۳۸ روز

او با اشاره به دست وپا زدن اسرائیلی‌ها برای آزادی اسرای خود از دست نیروهای حماس در هفته‌های اخیر، گفت: یکی دیگر از شکست‌های رژیم صهیونیستی در برابر نیروهای مقاومت، آزاد نشدن اسرای نظامی بوده، به‌طوری‌که حتی نتوانسته حماس را مجبور به آزادی اسیران نظامی صهیونیست کند و پس از فیلم تبلیغاتی که در هفته‌های اخیر درباره یک زن سرباز اسرائیلی ساخته شد مقاومت بلافاصله با قدرت رسانه‌ای خود دروغ صهیونیست‌ها را برملا کرد.

کارشناس مسائل فلسطین در ادامه اظهار کرد: این مجموعه اتفاقات نشان می‌دهد اسرائیلی‌ها نتوانسته‌اند دستاوردی در ۳۸روز گذشته بدست آورند و حتی ورود محور مقاومت ازجمله حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و نیروهای مقاومت در عراق و سوریه جنگ را برای اسرائیل در آینده سخت‌تر خواهد کرد.

فایضی ادامه داد: در این میان باید توجه داشت رژیم اسرائیل با توجه به جو منفی داخلی و بین‌المللی که علیه آن ایجاد شده نمی‌تواند به صورت نامحدود به جنگ علیه نوار غزه اقدام کند و البته که از نظر نظامی و اقتصادی نیز با تداوم جنگ غزه، متحمل آسیب‌ها و خسارات جدی خواهد شد.

شلیک «یاسین» به سین برنامه صهیونیست‌ها

او تصریح کرد: البته استفاده گسترده نیروهای حماس از راکت‌های یاسین برای انهدام ادوات زرهی ارتش اسرائیل و البته کارآمدی این راکت‌ها در عرصه میدانی، حاکی از این است که جنبش حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطینی، از پیش برای شکار دسته زرهی ارتش رژیم صهیونیستی در صورت حمله زمینی به نوار غزه، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند. نکته قابل تأمل در این زمینه این است هزینه تولید هر راکت یاسین، چیزی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار است اما قیمت هر تانک مرکاوای اسرائیلی، ۳.۵میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

کارشناس مسائل فلسطین با توجه به مطرح شدن مسئله آتش‌بس از سوی آمریکایی‌ها، افزود: مهم‌ترین مسئله‌ای که امروز مطرح است آتش‌بس موقت است. نخستین هدف آمریکا از طرح این ایده فریب افکار عمومی داخلی و جهانی است. از طرفی واشنگتن نمی‌خواهد هزینه‌های سنگینی که در این جنگ کرده بدون دستاورد باشد و بیان این موضوع نوعی تنفس مصنوعی به تل‌آویو نیز است. البته این جنگ در کوتاه‌مدت تمام نخواهد شد مگر اینکه یک غافل‌گیری بزرگ از سوی نیروهای محور مقاومت در یمن، لبنان، عراق و سوریه صورت گیرد تا رژیم صهیونیستی مجبور به آتش‌بس دائمی شود.

برچسب‌ها:

نظر شما