شناسهٔ خبر: 63417791 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیسی: کشور‌های اسلامی فلسطینی‌ها را مسلح کنند

روزنامه جوان

رئیس‌جمهور ایران در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در ریاض: راه‌حل پایدار، تشکیل دولت واحد فلسطینی از بحر تا نهر بر مبنای اصل مردم‌سالار هر فلسطینی یک رأی اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است که جمهوری اسلامی قاطعانه از این نگاه حمایت خواهد کرد

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در جریان نشست فوق‌العاده کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی، رئیس‌جمهور ایران با ارائه پیشنهادی ده‌بندی برای حل بحران فلسطین به ویژه بحران غزه، خاطرنشان کرد که اگر جنگ ادامه یابد، کشور‌های اسلامی با تسلیح فلسطین، به آن‌ها کمک کنند و چنانچه جلسه یاد شده کارآمد نباشد، احتمال دارد مردم دست به کار شوند.
اتحادیه عرب روز جمعه، نشست فوق‌العاده‌ای را در عربستان و به منظور بحث درباره وقایع غزه برگزار کرد. عربستان سعودی دیروز نیز میزبان نشست فوق‌العاده کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی از جمله ایران بود. سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران در جریان سفر به ریاض و ملاقات با شماری از چهره‌های حاضر در نشست یادشده سخنرانی کرد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران پیش از سخنرانی وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رئیس‌جمهور محترم پیشنهاد‌های مهمی را در اجلاس ارائه خواهند کرد. به‌رغم حضور تمام‌قد امریکا در جنگ با مقاومت آزادیبخش فلسطین در غزه، نتانیاهو دومین شکست بزرگ خود را رقم زد.» جنبش حماس نیز در پیامی از شرکت‌کنندگان خواست تصمیمی تاریخی و سرنوشت‌ساز اتخاذ کنند و امریکا را به عنوان مسئول مستقیم این نسل‌کشی تحت فشار بگذارند. این جنبش بر تشکیل کمیته‌های تخصصی در زمینه‌های پزشکی، انسان‌دوستانه، امدادی و پارلمانی و فرستادن فوری آن‌ها به سمت گذرگاه رفح و به چالش کشیدن اسرائیل و نیز ضرورت ورود کالا‌های امدادی، پزشکی، غذایی و سوخت برای نجات بیمارستان‌های از کار افتاده در غزه تأکید کرد.
رئیسی در آغاز سخنرانی خود با سلام به مردم فلسطین و شهدای غزه و تشکر از دولت عربستان برای میزبانی چنین نشستی، بر لزوم وحدت جهان اسلام برای حل مسئله فلسطین تأکید کرد. او عرصه کنونی را عرصه نبرد حق علیه باطل دانست که در آن صهیونیست‌ها نماد فرعون زمان هستند و امریکا با اقداماتی از قبیل گسیل ناوگان جنگی به منطقه و تسلیح صهیونیست‌ها به سلاح‌های مرگبار، آمر و شریک اصلی جنایات جاری در غزه است. ابراهیم رئیسی تأکید کرد که کشور‌های حاضر در این نشست باید وارد میدان شوند و از این رو پیشنهادی ده‌بندی را مطرح کرد. اولین و فوری‌ترین اقدام، توقف کشتار مردم غزه و پایان حملات کور علیه غیرنظامیان به ویژه حمله به بیمارستان‌ها، مدارس و اردوگاه‌ها و مراکز امدادرسانی است. دومین مورد رفع کامل محاصره انسانی غزه و بازگشایی فوری و بدون قیدوشرط گذرگاه رفح با همکاری طرف مصری برای امدادرسانی و ورود غذا و دارو به غزه خواهد بود، ضمن اینکه ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه باید مورد اتفاق سران کشور‌های اسلامی قرار گیرد و برای عملیاتی کردن آن کمیته اجرایی تشکیل شود. رئیس‌جمهور ایران در سومین گام، خروج فوری نظامی رژیم صهیونیستی از غزه را خواستار شد. وی به همه کشور‌ها از جمله کشور‌های اسلامی برای عدم توجه به هرگونه طرح امریکایی- صهیونیستی با عنوان مشارکت در تأمین امنیت مرزی مناطق اشغالی و فلسطینی که نهایتاً کمک یا دفاع یا توجیه اشغالگری است، هشدار داد. او تأکید کرد در وهله چهارم قطع هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی خصوصاً در حوزه انرژی باید در اولویت قرار گیرد. همچنین باید از جنبش‌های مردمی در تحریم کالا‌های اسرائیلی حمایت و پشتیبانی شود. شناسایی ارتش رژیم اشغالگر به عنوان یک سازمان تروریستی از جانب کشور‌های اسلامی، تشکیل یک دادگاه بین‌المللی برای تعقیب و مجازات سران جنایتکار صهیونیست و امریکا با اولویت جنگ اخیر، تأسیس یک صندوق ویژه برای بازسازی فوری غزه با تقبل کشور‌های اسلامی در این اجلاس، اعزام کاروان‌های حامل کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم فلسطین از کشور‌های مختلف اسلامی، نامگذاری روز جنایت صهیونیست‌ها و بمباران بیمارستان المعمدانی به عنوان روز نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت از دیگر مواردی بودند که در این پیشنهاد ده‌بندی به آن‌ها اشاره شد. رئیس‌جمهور ایران در دهمین مورد تأکید کرد که در صورت تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و تداوم مدیریت امریکایی در این جنگ نابرابر، کشور‌های اسلامی با تسلیح مردم فلسطین، آن‌ها را در مبارزه با اشغالگرِ جنگ‌افروز، کمک کنند و خاطرنشان کرد: «این‌ها همه راهکار‌های فوری و کوتاه‌مدت است. اما راه‌حل پایدار، آنچه امام خامنه‌ای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی مطرح کردند و امروز در سازمان ملل ثبت شده است، تشکیل دولت واحد فلسطینی از بحر تا نهر بر مبنای اصل دموکراتیک هر فلسطینی یک رأی اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است که جمهوری اسلامی قاطعانه از این نگاه حمایت خواهد کرد.»
رئیسی در حاشیه نشست ضمن ملاقات با رئیس‌جمهور مصر گفت که انتظار عموم این است که گذرگاه رفح باز شود تا کمک‌های جهانی به سمت غزه سرازیر نمود.
توافق اسلو فقط وضعیت را بدتر کرده است
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب روز شنبه در اجلاس ریاض گفت: «شورای امنیت سازمان ملل در پایبند ساختن اسرائیل به توقف کشتار‌های وحشیانه‌اش شکست خورد. اسرائیل حمله‌ای را برای نسل‌کشی و کشتار جمعی در غزه آغاز کرده است.» ابوالغیط اظهار داشت: «کوچاندن اجباری فلسطینیان جنایتی جنگی است که نمی‌توان آن را پذیرفت و هیچ سخنی درباره جدا کردن غزه از کرانه باختری و قدس شرقی قابل‌قبول نیست. راه‌حل دو کشوری مورد درخواست تمام جهان به جز اشغالگران است.» محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی نیز با اعلام اینکه عملیات نظامی باید فوری متوقف شود، کوچاندن اجباری ساکنان غزه را رد کرد. وی بر مخالفت کشورش با جنگ همه‌جانبه ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه تأکید کرد. بن‌سلمان ضمن انتقاد از برخورد دوگانه جامعه بین‌الملل، از شکست شورای امنیت و جامعه بین‌الملل در پایان دادن به جنگ علیه غزه سخن گفت و به حمله به غیرنظامیان و زنان و کودکان و بیمارستان‌ها و ساختار زیربنایی این منطقه اشاره کرد. عبدالله دوم، پادشاه اردن دیگر سخنران نشست روز شنبه گفت: «ظلمی که به مردم فلسطین می‌شود در ۷ اکتبر گذشته آغاز نشده بلکه هفت دهه از آن می‌گذرد. نیرو‌های اشغالگر پزشکان و تیم‌های امدادی و کودکان و زنان و حتی سالمندان در نوار غزه را می‌کشند.» وی نیز راه‌حل دوکشوری را تنها راه پایان رنج مردم فلسطین دانست و تصریح کرد: «جلوگیری اسرائیل از ورود آب و غذا و دارو به ساکنان نوار غزه جریمه جنگی است. فرایند صلح باید فوراً آغاز شود و در غیر این صورت جایگزین آن تداوم خشونت و کشتار است. جهان بهای شکست در حل مسئله فلسطین را خواهد پرداخت.» با این حال، بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه با تأکید بر اینکه سخن گفتن از راه‌حل دودولتی اولویت نیست و فایده‌ای ندارد، یادآور شد: «توافق اسلو در ۳۲ سال پیش تاکنون تنها موجب بدتر شدن اوضاع فلسطینی‌ها شده است.» وی تصریح کرد: «نرمش بیشتر اعراب مساوی است با خشونت و قتل عام بیشتر صهیونیست‌ها علیه ما، جنایت ادامه‌دار را نمی‌توان از نحوه برخورد ما به عنوان کشور‌های عربی و اسلامی با رویداد‌های تکراری به شیوه‌ای پراکنده مرتبط با موضوع فلسطین جدا کرد. مقاومت شجاع فلسطین واقعیت جدیدی را در منطقه ما تحمیل کرد و با ابزار‌های سیاسی که در اختیار داریم قادر هستیم معادلات را تغییر دهیم.»
در بیانیه پایانی این نشست ضمن محکومیت حمله رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، جنایت‌های جنگی و کشتار‌های شنیع انجام شده، بر لزوم لغو محاصره اعمال شده علیه غزه و ورود فوری کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه که شامل مواد غذایی، دارو و سوخت به غزه است، تأکید شده است. در این بیانیه ضمن مخالفت با هر اقدامی در توجیه جنایات کنونی، آمده است: «از شورای امنیت می‌خواهیم که تصمیمی فوری برای محکوم کردن تخریب وحشیانه بیمارستان‌ها در نوار غزه توسط اسرائیل بگیرد. ما همچنین از تمامی کشور‌ها می‌خواهیم که صادرات سلاح و مهمات را به مقامات اشغالگر متوقف کنند.»

نظر شما