صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/04/22
00:04:30.16
فرانسه تنها کشور مدافع کمک مالی به یونان است و برای این کار خود نیز استدلال می کند کشورهای اروپایی در حل مشکل یونان تاکنون زمان زیادی از دست داده اند و برای آنکه به موفقیت برسند، چاره ای جز هزینه کردن ندارند.
به گزارش شبکه خبری فرانس 24 ،بحران یونان فضای روابط حاکم بر منطقه یورو را مسموم کرده است. به طوری که آلمان به طور تلویحی صحبت از خروج موقت یونان از منطقه یورو می کند.ولفگانگ شویبله وزیر دارایی آلمان پیشنهاد داده است یونان به مدت پنج سال ازمنطقه یورو خارج شود. اما فرانسه با این پیشنهاد مخالف است.از همین رو، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه از آلکسیس سیپراس درخواست کرده است با پیشنهادهای معقول تری ، نظر موافق آلمان رادر قبال خود به دست آورد. اولاند حتی از مسئولان حزب سوسیالیست فرانسه خواسته بود تا با زیگمار گابرئیل رهبر سوسیال دموکرات های آلمان که با حزب مرکل دولت ائتلافی تشکیل داده اند تماس بگیرند و از او بخواهند نزد مرکل پادرمیانی کند تا موضع معتدل تری در قبال یونان در پیش گیرد.
این درحالی است نیکلا سارکوزی رئیس جمهور پیشین فرانسه، اولاند را متهم کرده است به خاطر یونان ، در حال از بین بردن ائتلاف بین فرانسه وآلمان است.
بحران یونان ، از نظر اقتصادی نیز باعث اختلاف نظر بین فرانسه وآلمان شده است.با این توضیح که آلمان به اشاره به بحران یونان ، فرانسه را متهم می کند برای کاستن از کسری بودجه خود ، طرح های ریاضت اقتصادی بیشتری را به اجرا نمی گذارد و از آن طرف،فرانسه نیز آلمان را متهم می کند که به بهانه یونان، تلاش می کند سیاست اقتصادی و مالی مختص به خود را بر منطقه یورو تحمیل کند.
کارشناسان مسائل اقتصادی می گویند یوروگروپ(گروه وزیران دارایی منطقه یورو) شرایط سختگیرانه اقتصادی دیگری پیش روی یونان گذاشته و از دولت این کشور خواسته است این درخواست های جدید را اجرا کند. اقدامی که برخی کارشناسان هدف از طرح آن را مجبور کردن یونان به خارج شدن از منطقه یورو می دانند چون به طور قطع پارلمان یونان با این شرایط و درخواست های جدید موافقت نخواهد کرد .
اگر کشورهای اروپایی با دادن وام به یونان موافقت نکنند ، طرح بی(b) به اجرا گذاشته می شود. برای اجرای این طرح نیز باید دست کم 85 درصد آراء به دست آید.این آراء نیز به نسبت مشارکت هر کشور در تامین وجوه و اعتبار مالی ساز وکار ثبات مالی اروپا تعیین می شود.
ساز وکار ثبات مالی اروپا ،برنامه تامین مالی اضطراری مشارکتی و وابسته به وجوه جمع آوری شده از بازار های مالی است که کمیسیون اروپا آن را ضمانت می کند. وظیفه این نهاد؛ حفظ ثبات مالی اتحادیه اروپا با کمک به کشورهایی است که با مشکل مالی مواجه شده اند.
در اینجا نیز آلمان با توجه به اینکه 27 درصد پول مورد نیاز سازوکار ثبات مالی اروپا را تامین می کند تصمیم گیرنده اصلی است. بعد از آلمان،فرانسه با 20 درصد و ایتالیا با 18 درصد در رتبه های دوم و سوم قرار می گیرند. در نتیجه اگر این سه کشور موافقت نکنند آلکسیس سیپراس به وامی که برای اداره کشور درخواست کرده است نخواهد رسید. این درحالی است به دست آوردن موافقت این سه کشور نیز برای یونان کار دشواری است . چون برخی از این کشورها به ویژه آلمان اصلا موافق کمک بیشتر به یونان نیستند.آلمان ، اتریش،فنلاند،هلند و اسلواکی مخالفان سرسخت کمک مالی دوباره به یونان هستند.
ایتالیا، اسپانیا ایتالیا یعنی کشورهایی که خودشان با مشکلات اقتصادی مواجه هستند در این خصوص تردید دارند.تنها کشور حامی کمک به یونان، فرانسه است.فرانسه برای این موضع خود استدلال می کند ما تاکنون زمان زیادی از دست داده ایم و برای آنکه به موفقیت برسیم، چاره ای جز هزینه کردن از خود نداریم.
00:05:27.01
∎