شناسهٔ خبر: 63314614 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

رهبر انقلاب و خط مشی نظام 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۰/ ۰۸/۱۴۰۲ و در آستانه روز مبارزه با استکبار جهانی،موضوع مهمی را مطرح کرده و خطاب به دانش‌آموزان و دانشجویان گفتند: «اینکه شما میگویید مرگ بر آمریکا، این صرفاً یک شعار نیست، این یک خطّ‌مشی است.»

صاحب‌خبر -

شعار در تعاریف عمومی به معنای علامت، نشان، نشانه،سخن آرمانی یا عبارتی رایج برای اشاره به یک هدف دراز مدت و راهبردی،آمده است. شعار مرگ بر آمریکا که نماد تنفر مردم ایران و بسیاری از ملل دیگر جهان از آمریکاست به معنای مرگ بر ملت این کشور نیست بلکه سیاست های استکباری و سلطه گرانه آمریکا را نفی کرده و مستوجب نابودی می داند.
خطمشی نیز در تعاریف عمومی، تعیین کننده مسیر و محدوده تصمیم گیری برای مدیران هر نظام اداری تلقی می شود.بر این اساس مسئولین، برنامه ریزان،قانونگذاران و مجریان یک نظام،باید در قلمرو خط مشی تعیین شده حرکت کرده و سیاست های کشور را با قید سازگاری با آن خط مشی، تنظیم نمایند.
در تعریفی دیگر، هر تصمیم متخذه توسط کشورها و سازمان‌ها، برای انجام یا عدم انجام یک اقدام جهت تحقق اهداف مورد نظر را می‌توان خط‌مشی تلقی نمود.در عین حال خطوط ‌مشی‌ مهمترین ابزار مدیران در جهت تحقق راهبردهای کشور هستند که با رویکردی آینده نگرانه و فرانسلی، آیندگان را از تکرار خطاها و شکست ها بر حذر داشته و به سوی تکرار پیروزی ها و موفقیت ها هدایت می کنند.
بر اساس قوانین موضوعه، خط مشی به طور رسمی توسط بالاترین مقام هر کشور تعیین شده و نه تنها مسیر تفکر یا شیوه اندیشه مدیران نظام را مشخص نموده بلکه موجب هماهنگی میان دستگاه های مختلف می گردد.در جمهوری اسلامی ایران نیز ولی فقیه به عنوان عالی ترین مقام قانونی،تعیین کننده خط مشی نظام اسلامی است.
با توجه به مراتب فوق،رهبر انقلاب در سخنان اخیر خود،با یک بیان جامع و صریح،عبارت مرگ بر آمریکا را صرفا یک شعار ندانسته بلکه آن را به عنوان خط مشی معرفی کرده و بدینصورت انتظار و مطالبه خود را از مسئولین نظام برای حرکت در مسیر این خط مشی،مطرح ساخته اند.
در قوه مجریه، بر اساس اصل 134 قانون اساسی، رئیس ‏جمهور موظف است با همکاری وزیران، برنامه و خط مشی دولت را تعیین و قوانین را اجرا ‏‌کند.طبعا در اجرای رهنمود رهبر انقلاب، باید مقابله با آمریکا در تمام حوزه های سیاسی،اقتصادی،فرهنگی و... به عنوان خط مشی دولت تعیین و از سوی کارگزاران و مجریان عملیاتی شود.
در قوه مقننه نیز این خط‌مشی باید به منزله یک راهنما، مورد توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و در مراحل قانونگذاری اعمال گردد.
از آنجا که شعار مرگ بر آمریکا،مبتنی بر منطق و استدلال قوی و صراحت بوده و از قابلیت اجرایی و جامعیت برخوردار است، می بایست به عنوان خط مشی جمهوری اسلامی ایران توسط نخبگان حوزه و دانشگاه و اصحاب قلم و بیان برای مردم تبیین و روشن گردد.
نکته آخر این که در روند ایجاد یک نظم جدید در جهان، شعار مرگ بر آمریکا به دلیل حمایت ها و هدایت های کاخ سفید نسبت به جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین،تبدیل به یک شعار جهانی شده است. مردم جهان بتدریج به این باور رسیده اند که آمریکا تهدیدی جدی برای صلح و امنیت و اجرای موازین بین المللی است. این وضعیت می تواند در آینده،شعار مرگ بر آمریکا را تبدیل به یک خط مشی مشترک برای ملت ها و حتی دولت های جهان کرده و تقویت کننده چندجانبه گرایی و سلطه ستیزی باشد.

نظر شما