تشخیص دقیق سرطان با کمک پروانهها
پژوهشگران آمریکایی تلاش کردند با تقلید از سیستم بینایی نوعی پروانه، یک حسگر تصویربرداری ابداع کنند که میتواند سرطان را با دقت ۹۹ درصد تشخیص دهد. موجودات زیادی با حواس پیشرفتهتر از انسان در سیاره ما وجود دارند. لاکپشتها میتوانند میدان مغناطیسی زمین را حس کنند. میگوی آخوندکی میتواند نور پُلاریزهشده را تشخیص دهد. فیلها میتوانند فرکانسهای بسیار پایینتری را نسبت به انسانها بشنوند. پروانهها میتوانند طیف گستردهتری از رنگها از جمله اشعه فرابنفش را درک کنند.گروهی از پژوهشگران با الهام از سیستم بینایی پیشرفته پروانه «پاپیلیو شوتوس»، یک حسگر تصویربرداری ابداع کردهاند که قادر به دیدن محدوده فرابنفش غیرقابل دسترس برای چشم انسان است.
کرم ضد پیری با ملانین مصنوعی
به ادعای دانشمندان، کرم جدید ضد پیری «سوپر ملانین» میتواند راه را برای مراقبت از پوست هموار و آینده این محصولات را متحول کند. دانشمندان یک کرم سوپر ملانین ساختهاند که توانایی تسریع بهبودی پوست، محافظت در برابر اشعههای مضر خورشید و حتی به طور بالقوه برگرداندن زمان را به معنای ضد پیری بودن دارد.دانشمندان دانشگاه «نورث وسترن» این ملانین مصنوعی را ایجاد کردهاند که آن را زیستسازگار، تجزیهپذیر و غیر سمی میدانند.ملانین یک رنگدانه طبیعی است که در انسان وجود دارد و مسئول رنگدانههای بافتهای مختلف از جمله پوست، مو و چشم است.
چتبات اختصاصی ایلان ماسک
شرکت جدید هوش مصنوعی ایلان ماسک موسوم به xAI از ربات گفتگوگر خود مبتنی بر مدل زبان بزرگ به نام گروک که به شبکه اجتماعی X(توییتر سابق) متصل است، رونمایی کرد. مدل هوش مصنوعی مولد گروک(Grok) بر اساس مدل اختصاصی شرکت xAI است که ایلان ماسک ادعا میکند یکی از بهترینها در بازار هوش مصنوعی مولد است.پس از اعلام اولیه شرکت xAI متعلق به ایلان ماسک، این شرکت توسعه هوش مصنوعی، محصول جدید خود را عرضه کرد. این شرکت با عرضه اولین مدل هوش مصنوعی خود به نام گروک، جامعه هوش مصنوعی را شگفت زده کرده است.گروک یک چتبات یا ربات گفتگوگر است که میتواند با استفاده از مدل اختصاصی شرکت xAI با کاربران در مورد موضوعات مختلف گفتگو کند.