شناسهٔ خبر: 63270911 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

پیش بینی بورس شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲

به طور کلی تا زمانی که این شاخص ارزیابی بورس تهران، نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته دوم مهرماه، نوسانات زیادی را به پرتفوی اهالی بازار سهام تحمیل کرد. سرنوشت بازار در هفته سوم معاملات آبان‌ماه، در انتظار مشخص‌شدن روند التهابات ژئوپلتیک است.

سرمایه با ماهیت ریسک‌گریز خود، در صورت افزایش دامنه آتش جنگ غزه، به سرعت به سمت دارایی امن‌تر فرار خواهد کرد. همچنین درصورتی که ریسک‌های سیستماتیک رو به کاهش گذارند، فرصت‌های بازار سهام شناسایی خواهند شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، هفته پر نوسان بازار سهام، با سرخ‌فامی قابل پیش بینی معاملات به پایان رسید. در حالی که منفی سنگین روز ابتدایی هفته، شاخص را از روی سد محکم دو میلیون واحدی، به سمت پایین پرت کرد، جریان مثبت معاملات روز بعدی، نوسان اندکی به اهالی بازار سهام داد.

روز سه‌شنبه نیز با شناسایی سود آن دسته از سهامدارانی که در اواخر بازه معاملاتی شنبه، دست به خرید زده بودند، بازار جوی متعادل داشت. در رابطه با آخرین روز معاملاتی هفته، می‌توان گفت، ریسک‌گریزی بازار از ریسک‌های ژئوپلتیک که مدتی است بر بازار سایه افکنده است، باعث شد تا بورس تهران با سرخ‌فامی به استقبال هفته سوم آبان رود.

در پایان معاملات آخرین روز هفته معاملاتی گذشته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۵۴ درصدی، معادل ۱۰ هزار و ۶۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، باز هم از مرز دو میلیون واحدی فاصله گرفت. کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن که نشان‌دهنده بررسی روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط است، عملکردی موازی، اما با شدت بیشتری را به ثبت رساند و با افت ۱.۴۹ درصدی معادل ۹ هزار و ۹۶۲ واحد، در ارتفاع ۶۶۰ هزار واحدی قرار گرفت.

شاخص کل فرابورس که منعکس کننده سطح عمومی قیمت سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است نیز با افت ۱.۰۱ درصدی معادل ۲۴۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در محدوده ۲۴ هزار و ۶۳ واحدی قرار گرفت.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) بورس در روز چهارشنبه را، سه هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان نشان می‌داد. ارزش معاملات نسبت به روز سه‌شنبه افزایش اندکی را تجربه کرد، اما قرارگیری ارزش معاملات در کانال سه هزار میلیارد تومانی، همچنان برای حرکت به سوی پویایی بازار کافی نیست.

به طور کلی تا زمانی که این شاخص ارزیابی بورس تهران، نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات آخرین روز هفته را ۶.۷ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

قدرت خرید در بازار روز چهارشنبه رقم منفی ۱.۲۷ را به ثبت رساند که حاکی از زور بیشتر فروشندگان در بازار داشت. همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز چهارشنبه، خبر از خروج ۷۷۷ میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

در صورتی که خروجی سخنرانی حزب‌الله، شعله‌ور شدن بیشتر آتش جنگ غزه باشد، نگرانی‌ها از گسترش ابعاد جنگ و درگیر شدن ایران در این میدان، بورس تهران را به سمت منفی هدایت خواهد کرد. در گزارش‌های پیشین گفته شد که بازار در قیمت‌های ارزنده‌ای گرفته و خریداران نیز در کمین شکار قیمت‌های فعلی نشسته‌اند.

گرچه سیاست‌های فعلی دولت همچنان به نفع تولید‌کنندگان نیست و تغییرات جدی، به هدف حمایت از تولیدکننده نیاز است، اما در صورتی که سایه تیره جنگ رو به کم‌رنگی گذارد، می‌توان انتظار رشد بازار تا سده اول کانال دو میلیون واحدی را داشت.

در کنار التهابات جنگی که بر شرایط بورس اثرگذار است، اهالی بازار سرمایه به دقت روند افزایش نرخ اوراق منتشر شده از سوی دولت را دنبال می‌کنند. با توجه به کسری بودجه ۳۸۰ هزار میلیارد تومانی دولت، کارشناسان انتظار دارند، روند نرخ این اوراق، به شکل افزایش رشد کند. این در حالی است که نرخ تامین مالی برای بخش خصوصی از طریق انتشار اوراق و یا از سایر طرق، در حال عبور از ۳۵ درصد است. / فرارو