شناسهٔ خبر: 63167343 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

سنگین‌ترین بمباران صهیونیست‌ها در شب تاریک غزه، بدون برق و اینترنت اتفاق افتاد

جنایت جنگی ونسل کشی زیر آسمان خونین غزه

تشدید حملات علیه غزه پس از نزدیک شدن به آتش‌بس و تصویب پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در سازمان ملل حماس: شکست سنگینی به اشغالگران در جنگ زمینی وارد کردیم

صاحب‌خبر -

  [ راضیه زرگری ]  جمعه شب، فلسطینیان غزه از درگیری با خودروهای زرهی و پیاده نظام رژیم صهیونیستی در شبانه‌روز در سه نقطه در نوار غزه خبر دادند. مقامات نظامی رژیم اشغالگر قدس اعلام کردند که حدود 100جت 150هدف در غزه را در شدیدترین بمباران هوایی جنگ، مورد هدف قرار دادند. از آنجایی که اینترنت و خدمات تلفن همراه تقریبا از غروب جمعه به‌طور کامل در غزه قطع شد، اطلاعات در مورد وضعیت نوار ساحلی 2.3میلیون نفری غزه اندک و محدود بود. با این حال، تصاویری از مواضع دوربین‌های رسانه‌ای در خارج از غزه در سرزمین‌های اشغالی و مصر، شبی از حملات هوایی بی‌پایان و توپخانه را نشان می‌دهد که آسمان غرق در تاریکی غزه را، نارنجی رنگ کرده بود.گزارش‌های انگشت‌شماری که جمعه شب و شنبه صبح از داخل غزه منتشر شده است، وضعیت به‌شدت آشفته و متاثرکننده‌ای را نشان می‌دهد؛ خانواده‌هایی که با کمک نور چراغ‌قوه و موبایل، بی‌جان و نیمه‌جان از زیر آوار بیرون کشیده می‌شوند، کودکانی که بعد از بمباران از ساختمان‌ها بیرون آمده، در شوک آوارگی و بی‌پناهی به‌دنبال پدر و مادرشان می‌گردند و راهروهای بیمارستانی مملو از اجساد و مجروحانی که با خونریزی‌های شدید نیاز به رسیدگی سریع دارند، درحالی‌که تیم‌های امداد و احیا که با سراسیمگی به‌دنبال وسایل رسیدگی به مجروحان و مدیریت شرایط هستند.

چرا مذاکرات آتش‌بس به نتیجه نرسید؟
رژیم صهیونیستی درحالی‌که بسیاری از رسانه‌ها از احتمال قریب‌الوقوع آتش‌بس در غزه با میانجیگری دوحه، خبر می‌دادند، همه کارت‌های روی میز را بر هم زد و با تشدید بی‌امان بمباران در جمعه شب تاریک غزه، یک‌بار دیگر ماهیت تفکر صهیونیسم را به رخ جهانیان کشید. منابع آگاه در گفت‌وگو با شبکه لبنانی المیادین، تصریح کردند، اقدام جمعه شب رژیم صهیونیستی در تشدید حملات علیه نوار غزه، پس از نزدیک شدن به دستیابی به یک توافق آتش‌بس و تبادل اسرا با میانجیگری قطر صورت گرفت. به‌گفته این منابع، «اسرائیل» می‌خواست تنها یک روز به آتش‌بس پایبند بماند و گذرگاه رفح را برای تنها یک روز باز کند، امری که مقاومت، آن را رد کرد. این منابع تصریح کردند: «این توافق شامل آزادی کلیه زنان، کودکان و نوجوانان فلسطینی زیر ۱۸ سال ازجمله ۴۰ زن و ۱۰۰ کودک و نوجوان در مقابل آزادی ۱۰۰ اسیر غیرنظامی اسرائیلی بود. از دیگر شروط این توافق، باز شدن آب به روی نوار غزه، بازگشایی گذرگاه رفح برای ورود سوخت و ماشین‌های سنگین به‌منظور آواربرداری و ممانعت از پرواز جنگنده‌ها، بالگردها و پهپادهای رژیم صهیونیستی بر فراز نوار غزه در طول ایام آتش‌بس بود.»
تشدید حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در حالی صورت می‌گیرد که جمعه شب، مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش‌نویس یک قطعنامه‌ غیرالزام‌آور را که خواستار برقراری آتش‌بس انسان‌دوستانه در غزه است، با ۱۲۰ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۴۵ رأی ممتنع به تصویب رساند.

سردخانه‌ها پر است و بیمارستان‌ها دیگر جایی برای مجروح تازه ندارند
به‌دنبال شبی که غزه در قطع ارتباطات و سکوت رسانه‌ای، تحت شدیدترین بمباران‌های رژیم اشغالگر در سه هفته گذشته قرار گرفت، سازمان بهداشت جهانی، بیانیه‌ای صادر کرده و مجددا خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه شد. این بیانیه به همه طرف‌های درگیر یادآوری می‌کند که همه اقدامات احتیاطی را برای محافظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام دهند. این شامل کارکنان بهداشتی، بیماران، امکانات بهداشتی و آمبولانس‌ها و غیرنظامیانی است که در این مراکز پناه گرفته‌اند. باید تدابیر فعالی اتخاذ شود تا اطمینان حاصل شود که آسیبی نمی‌بینند و گذرگاه ایمن برای جابه‌جایی تجهیزات پزشکی، سوخت، آب و غذا به داخل و سراسر غزه فراهم شود.
کادر درمان که در کنار بیماران خود مانده‌اند، با کمبود منابع مواجه هستند، بدون جایی برای نگهداری مجروحان جدید و هیچ وسیله‌ای برای تسکین درد بیماران. هر ساعت تعداد زخمی‌ها بیشتر می‌شود، اما آمبولانس‌ها در خاموشی ارتباطات نمی‌توانند به آنها دسترسی پیدا کنند. سردخانه‌ها پر است. بیش از نیمی از کشته‌شدگان زن و کودک هستند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که نتوانسته است با کارکنان خود در غزه ارتباط برقرار کند و آژانس‌های دیگر نیز نتوانسته‌اند با نیروهای خود ارتباط برقرار کنند. در این بیانیه آمده است: «سازمان جهانی بهداشت از همه کسانی که این قدرت را دارند، درخواست می‌کند تا هم‌اکنون به جنگ پایان دهند، مطابق با قطعنامه سازمان ملل که جمعه تصویب شد و خواستار آتش‌بس بشردوستانه و همچنین آزادی فوری و بدون قیدوشرط اسرای غیرنظامی است.»
گفتنی است وزارت بهداشت فلسطین روزگذشته (شنبه) از شهادت بیش از 7‌هزار و ۷۰۳ شهروند فلسطینی از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون در نوار غزه در اثر بمباران‌های وحشیانه و بدون توقف رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد که ۷۰ درصد شهدای فلسطینی، زن، کودک و سالخورده هستند.
 
مصر: مسئولیت عدم‌پذیرش آتش‌بس با اسرائیل است
وزارت امورخارجه مصر روزگذشته با انتشار بیانیه‌ای، مسئولیت عدم‌پذیرش قطعنامه آتش‌بس بشردوستانه در فلسطین توسط تل‌آویو را به‌عهده رژیم صهیونیستی دانست و درخصوص پیامدهای انسانی و امنیتی حمله زمینی به نوار غزه، هشدار داد. وزارت امور خارجه مصر شنبه، ۲۸ اکتبر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مصر کابینه اسرائیل را مسئول نقض قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد می‌داند که در شامگاه جمعه صادر شد؛ قطعنامه‌ای که خواستار آتش‌بس فوری و اجرای آتش‌بس بشردوستانه برای حفظ جان غیرنظامیان است و اجازه می‌دهد تا کمک‌های انسانی بلافاصله و بدون وقفه وارد نوار شود.»

حماس: شکست سنگینی به اشغالگران در جنگ زمینی وارد کردیم
جنبش حماس در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که اشغالگران در تهاجم زمینی روز گذشته به غزه، در کمین‌های مقاومت افتاده و بعد از کشته و زخمی شدن نیروهای خود مجبور به فرار و عقب‌نشینی شدند.جنبش حماس فلسطین روز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه در روز گذشته شکست خورد و تلفات مستقیمی به صفوف دشمن وارد گشته و شماری از نظامیان ارتش صهیونیستی کشته و زخمی شدند.
در بیانیه حماس آمده است که حمله زمینی اشغالگران به نوار غزه که در 3محور انجام شد با شکست دشمن همراه بود و تعدادی از نظامیان آن کشته و زخمی شدند. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین افزود که رزمندگان مقاومت برای دفع این حمله دشمن اشغالگر از موشک‌های کورنت و راکت‌های «یاسین» استفاده کرده و نیروهای دشمن در کمینی که مقاومت فلسطین برای آنها آماده کرده بود، گرفتار شدند.حماس ادامه داد که انتظار می‌رود دشمن دوباره برای نفوذ به غزه تلاش کند. اشغالگران بعد از شکست روز گذشته برای خارج کردن کشته‌ها و مجروحان خود از بالگردها استفاده کردند.«علی برکه»، یکی از رهبران حماس نیز شنبه در همین زمینه اعلام کرد که حمله زمینی رژیم اشغالگر به غزه در 3محور شکست خورد و صهیونیست‌ها با مقاومت محکم و منسجمی روبه‌رو شدند و آزمایش آنها در جنگ زمینی با غزه ناکام ماند. وی در گفت‌وگو با المیادین تأکید کرد اشغالگران در کمین‌هایی افتادند که رزمندگان مقاومت در همه محورها برای آنها آماده کرده بودند و ارتش دشمن بعد از کشته و زخمی شدن شماری از نیروهای خود مجبور به عقب‌نشینی شد. دشمن جمعه شب‌گذشته متحمل خساراتی سنگین شد و برای انتقال کشته‌ها و زخمی‌های خود از بالگرد استفاده کرد.

قبل از پایان تجاوزهای اشغالگران به غزه هیچ بحثی درباره اسرای اسرائیلی نمی‌کنیم
«اسامه حمدان» از دیگران رهبران حماس نیز به نوبه ‌خود در این زمینه اعلام کرد که رژیم اشغالگر بعد از شکست سنگین در 7اکتبر از مقاومت در عملیات طوفان الاقصی امید به پیروزی در حمله به غزه داشت. آنچه اکنون در غزه اتفاق می‌افتاد یک علامت سؤال بزرگ برای همه کسانی که فکر می‌کردند، می‌توان با صهیونیست‌ها سازش کرد، به‌وجود می‌آورد.
وی افزود: «در نتیجه، آمریکایی‌ها متوجه شدند با آغاز عملیات طوفان الاقصی همه تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر شکست خورد. ما از همه کسانی که به نام مشروعیت فلسطین سلاح در دست دارند، می‌خواهیم سلاح خود را به سمت دشمن اشغالگر نشانه بگیرند.»
این رهبر حماس با تأکید بر اینکه قبل از پایان تجاوزهای رژیم غاصب به غزه، هیچ بحثی درباره اسرای اسرائیلی انجام نمی‌شود گفت: «ادعاهای آمریکایی‌ها چیزی از میزان مداخلات آنها در جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه کم نمی‌کند. تا زمانی که دولت آمریکا از حمایت سیاسی- مالی و تسلیحاتی رژیم صهیونیستی دست نکشد، در هر قطره خونی که در فلسطین ریخته شده شریک و مسئول است.»