شناسهٔ خبر: 6315996 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روزانه 4.5 میلیون تن نایلکس تجدید پذیر در تهران توزیع می شود

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت: روزانه 4.5 میلیون تن نایلکس تجدیدپذیر از نوع مواد اولیه گیاهی در میادین سطح شهر تهران توزیع می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا سید احمد صفوی روزیکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز بدون نایلکس با اشاره به اینکه ماهیانه نمونه ای از محصولات تولیدی هر شرکت برای راستی آزمایی خاصیت زیست تخریب پذیری به آزمایشگاه های معتبر ارسال می شود افزود: توزیع این میزان نایلون در سطح پایتخت با هدف رعایت و حفظ محیط زیست و سلامت شهروندان صورت گرفته است.

وی گفت: اگر هر خانواده تهرانی در هر هفته یک نایلکس کمتر مصرف کند 816 میلیون کاهش مصرف در این زمینه خواهیم داشت.

صفوی با بیان اینکه در جهان روزانه 2.5 تریلیون نایلکس مصرف می شود گفت: ایران نیز در مصرف نایلکس جزو 10 کشور نخست در جهان است.

وی با بیان زیان های زیست محیطی ناشی از مصرف بی رویه مواد پلیمری و اینکه حداقل یکصد سال زمان صرف تجزیه نایلکس در طبیعت می شود خاطرنشان کرد: به همین سبب موجب انباشت پلاستیک در طبیعت فراهم می شود و ضمن نابودی محیط زیست، سلامت انسان نیز به خطر می افتاد.

صفوی با بیان اینکه روز نمادین بدون نایلکس حساسیت جامعه را نسبت به مضرات و مشکلات پلیمر بالا می برد خاطر نشان کرد: فرهنگ سازی در این زمینه بسیار مهم است و باید به شهروندان اطلاع رسانی کافی شود.

وی افزود: از سال 1389 تغییر الگو مصرف برای تولید نایلکس تجزیه پذیر در سازمان میادین میوه و تره بار آغاز شد و 21 تیر ماه روز بدون نایلکس انتخاب شد.

صفوی با بیان اینکه امسال برای این روز شعار 'پلاستیک کمتر، زمین پاک تر و سلامت بیشتر' در نظر گرفته شده است افزود: با همکاری سازمان های مختلف به هفته بدون نایلکس تبدیل شده است تا فرصت برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی لازم باشد.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با بیان اینکه در این هفته پاکت های کاغذی و کیسه های پارچه ای در میان شهروندان توزیع می شود تاکید کرد: باید هزینه های این تغییر الگو را پرداخت کنیم و شهرداری نیز فرهنگ سازی لازم را انجام دهد.

وی تاکید کرد: در این هفته 10 هزار پاکت کاغذی و 10 هزار کیسه پارچه ای تولید و آماده برای مصرف در اختیار شهروندان قرار می گیرد.

در این جلسه علی محمد شاعری رییس ستاد محیط زیست شهرداری تهران با بیان اینکه دو میلیون تن مواد پلاستیکی در سطح کشور به مصرف می رسد گفت: از این میزان 600 هزار تن ظروف پلاستیکی و 200 هزار تن کیسه های پلاستیکی در سطح کشور استفاده می شود و سهم هر شهروند تهرانی به طور روزانه استفاده از یک کیسه پلاستیکی تعیین شده است.

وی با بیان اینکه برای کاهش مصرف کیسه ها پلیمری نیازمند سه گام هستیم افزود: در اولین گام باید گرایش شهروندان به مصرف کیسه های پلاستیکی را کاهش دهیم که نیازمند یک فرهنگ سازی مستمر است و در گام دوم باید برای مصرف نایلکس ها مالیات بیشتری در نظر بگیریم و در گام سوم مواد جایگزین را تولید و در اختیار مردم قرار دهیم.

شاعری علت اصلی استفاده از نایلکس با پایه پلیمری را فراوانی وجود مواد نفتی در کشور دانست و تصریح کرد: تولید مواد پلاستیکی با پایه نفتی ارزانتر است به همین دلیل تولیدکنندگان راغب به تولید آن هستند که برهمین اساس شاهد سبک زندگی غلط در مصرف پلاستیک در کشور هستیم.

تهرام/7561/1831

نظر شما