شناسهٔ خبر: 63141929 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

دومین عملیات صهیونیستی - امریکایی در ورود به غزه شکست خورد

با وجود ادعای مقامات رژیم‌صهیونیستی درباره آماده‌شدن برای ورود زمینی به غزه، دومین عملیات نفوذ به این منطقه هم که با مشارکت نیرو‌های امریکایی انجام شد، ناکام ماند؛ اقدامی که هرچند صهیونیست‌ها برای حفظ آبرو آن را بزرگ‌ترین تهاجم زمینی عنوان کردند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: با وجود ادعای مقامات رژیم‌صهیونیستی درباره آماده‌شدن برای ورود زمینی به غزه، دومین عملیات نفوذ به این منطقه هم که با مشارکت نیرو‌های امریکایی انجام شد، ناکام ماند؛ اقدامی که هرچند صهیونیست‌ها برای حفظ آبرو آن را بزرگ‌ترین تهاجم زمینی عنوان کردند، اما عقب‌نشینی سریع اشغالگران بدون هیچ‌گونه دستاورد نظامی، از شکست این برنامه حکایت دارد. همزمان، نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که نیمی از شهروندان اسرائیل با حمله زمینی به غزه به شدت مخالفند.

شوک عملیات «طوفان الاقصی» همچنان بر سطوح امنیتی و سیاسی تل‌آویو و کل سرزمین‌های اشغالی حاکم است و به نظر می‌رسد هنوز این ضربه دردناک را هضم نکرده و همچنان در هر کاری که در نتیجه آن انجام می‌دهند شکست می‌خورند. پس از عملیات زمینی ناکام نیرو‌های صهیونیستی و امریکایی به نوار غزه که یک‌شنبه گذشته انجام شد، صهیونیست‌ها پنج‌شنبه شب هم شانس خود را برای ورود به این منطقه امتحان کردند، اما این بار هم به دلیل درایت نیرو‌های فلسطینی، نتیجه‌ای عاید اشغالگران نشد.
به گزارش الجزیره، ارتش اسرائیل شامگاه پنج‌شنبه اعلام کرد که نیرو‌های پیاده این کشور بدون توجه به شکست و خسارات متحمل شده در تهاجم محدود قبلی و هشدار‌های بین‌المللی به شمال نوار غزه نفوذ کرده و به اهداف گروه‌های فلسطینی حمله کردند. ارتش صهیونیستی در بیانیه‌ای افزود که این بزرگ‌ترین تهاجم از زمان آغاز جنگ است. به گزارش رویترز، ارتش اسرائیل گفته که این حمله با هدف نابودی زیرساخت‌های حماس و فراهم کردن زمینه حمله زمینی به نوار غزه صورت گرفته است. رادیو ارتش صهیونیستی مدعی شد که نیرو‌هایی از گروه ۳۶ وابسته به ارتش به مدت چند ساعت در داخل غزه بوده و پس از اجرای عملیات به خاک اسرائیل بازگشتند. روزنامه «یدیعوت آحارانوت» در این باره نوشت: «عملیاتی که در شمال غزه با ورود نیرو‌های زمینی انجام شد، یک عملیات مهندسی در نزدیکی مرز بود.» به گزارش روزنامه الاخبار لبنان، ساعاتی پس از صدور این بیانیه، ارتش اسرائیل اعتراف کرد که تانک آن با موشک هدایت شونده شلیک شده از غزه مورد اصابت قرار گرفته و یک سرباز صهیونیست کشته شده است. برخی منابع محلی در غزه هم تأیید کردند که نیرو‌های اشغالگر پنج‌شنبه شب در کمین بزرگ و دقیق مقاومت فلسطین در حوالی خان‌یونس گیر افتادند و درگیری‌های شدیدی در محل رخ داد که برای شهروندان قابل شنیدن بود. به نظر می‌رسد که کابینه اسرائیل و نهاد‌های امنیتی آن راهی بهتر برای نجات خود از شکست اخیر در برابر گروه‌های مقاومت فلسطین ندارند، جز اینکه با فریب رسانه‌ای، دستاورد‌های خود را بزرگ‌نمایی کرده تا اطلاعات مربوط به تلفات شهرک‌نشینان، شکست امنیتی و اطلاعاتی را پشت آن پنهان کنند. این عملیات کوچک درحالی از سوی صهیونیست‌ها انجام شده که بر سر ورود زمینی به غزه بین مقامات تل‌آویو اختلاف نظر‌های شدیدی وجود دارد و به همین منظور در سه هفته گذشته تصمیم جامعی در این زمینه نگرفته‌اند. روزنامه نیویورک‌تایمز دیروز در این باره نوشت که اسرائیل در حال فکر کردن درباره این موضوع است که یک عملیات زمینی بزرگ در غزه انجام دهد یا انجام چندین عملیات کوچک در یک منطقه محدود را انتخاب کند. سفیر رژیم صهیونیستی در روسیه هم دیروز مدعی شد که عملیات زمینی این رژیم به غزه به بهانه حذف حماس، غیرمنتظره و بدون اعلام قبلی آغاز خواهد شد، اما دو شکست پیاپی در هفته گذشته نشان داد که نفوذ به این منطقه کار چندان راحتی هم نخواهد بود.
با توجه به اینکه حماس و جهاد اسلامی اشراف کاملی بر غزه دارند و نزدیک به ۵۰۰ کیلومتر زیر غزه تونل حفر کرده‌اند، شرایط برای نیرو‌های اشغالگر دشوار خواهد بود. رهبران حماس هم بار‌ها گفته‌اند که غزه را به جهنم صهیونیست‌ها تبدیل خواهند کرد و افزایش تلفات دشمن صهیونیستی می‌تواند مخالفت‌های داخلی در سرزمین‌های اشغالی علیه کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم را افزایش دهد.
اسرائیل برای ورود زمینی به غزه دست به دامن امریکایی‌ها شده است تا ابتکارعمل عملیات را به دست بگیرند تا شاید تلفات کمتری را متحمل شوند. به گزارش الجزیره، خالد مشعل، رئیس حماس در خارج از فلسطین روز پنج‌شنبه در سخنانی با بیان اینکه ۴ هزار نیروی دلتای امریکایی به همراه ارتش اشغالگر در جنگ غزه حضور دارند، تأکید کرد: «امروز واشنگتن با برنامه‌ریزی و مدیریت مشترک و مشارکت کیفی در نبرد برای تحقق یک جنگ زمینی یا مانور برای رقم خوردن کمترین خسارات تلاش می‌کند، زیرا اسرائیل تحمل خسارات و تلفات مشابه ۷ اکتبر را ندارد.»
شایان ذکر است که امریکا از همان ابتدای حملات اسرائیل به غزه، تمام قد از جنایات این رژیم حمایت کرده است و دو ناو هواپیمابر و ۲ هزار نیرو به دریای مدیترانه اعزام کرد تا در صورت لزوم از صهیونیست‌ها حمایت کنند. مقامات کاخ سفید حتی به ایران و سایر گروه‌های مقاومت در منطقه هشدار دادند که در صورت گشودن جبهه جدید علیه سرزمین‌های اشغالی، واشینگتن هم مداخله خواهد کرد.
نصف صهیونیست‌ها مخالف حمله زمینی به غزه
به رغم تحرکات کابینه تندرو نتانیاهو برای ورود زمین به غزه، افکارعمومی سرزمین‌های اشغالی چندان با این اقدام موافق نیست. نتایج نظرسنجی روزنامه «معاریو» یک هفته قبل حاکی از این بود که ۶۵ درصد شهرک‌نشینان از حمله زمینی در مقیاس بزرگ به نوار غزه حمایت می‌کنند، اما با نظرسنجی جدید مشخص شد که تنها ۲۹ درصد از آن‌ها اکنون موافق ورود فوری به غزه هستند. بر اساس این نظرسنجی، نیمی از اسرائیلی‌ها خواهان توقف هر گونه حمله زمینی به غزه هستند. آن‌ها در پاسخ به این سؤال که آیا ارتش باید اقدام زمینی را علیه غزه شروع کند، ۴۹ درصد از شهرک‌نشینان معتقدند قبل از شروع عملیات زمینی باید کمی احتیاط کرد و فعلاً باید منتظر بمانند. ۲۲ درصد هم گفته‌اند که نظری در این باره ندارند.
صهیونیست‌ها با توجه به تلفاتی که در عملیات طوفان الاقصی متحمل شدند، از این نگران هستند که با ورود زمینی به غزه، تلفات آن‌ها افزایش خواهد یافت و افراد زیادی ممکن است به اسارت گروه‌های مقاومت درآیند. خانواده اسرای اسرائیلی در روز‌های اخیر با اعتراضات خود علیه کابینه، خواستار استعفای نتانیاهو از قدرت شده‌اند، زیرا تندرو‌ها را مسبب اصلی بحران در سرزمین‌های اشغالی می‌دانند.