شناسهٔ خبر: 63112147 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

در گفت و گو با جماران؛

عضو اتاق بازرگانی: شرکت ها منابع برداشت پنهانی دولت هستند! در پاسخگو کردن دولت ها ضعف قانونی داریم

متاسفانه تشکلی که باید به بخش خصوصی اعتقاد راسخ داشته باشد در کشور ما نیست. زیرساخت‌های کشور هم دولت‌محور هستند و در پاسخگو کردن دولت هم ضعف قانونی داریم!

صاحب‌خبر -

 ابوالفضل روغنی عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با جماران، با اشاره به یکی از بندهای، برنامه هفتم توسعه در خصوص اینکه دولت، رشد سرمایه‌گذاری بخش دولتی را ۱۲ درصد و بخش خصوصی را ۶ درصد اختصاص داده است، اظهار کرد: برخی سازمان‌های توسعه‌ای در کشور وجود داشته که دولتی بودند. به عنوان مثال، در گذشته، دولت بر روی ایمیدور سرمایه‌گذاری داشت آن هم به دلیل حجم سرمایه‌گذاری بالایی که داشت. بعد به بخش خصوصی واگذار شد. اگر نگاه چنین موضوعی باشد مشکلی نیست ولی قطعاً چنین نگاهی وجود ندارد.

 

شرایط کشور برای سرمایه گذاری مناسب نیست

وی ادامه داد: طبیعتاً باید فرصت سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی داده شود. به هر نسبت که می‌توانند از دولت کم کنند و به بخش خصوصی بدهند ولی این مستلزم ایجاد زیرساخت‌هاست. در واقع زیرساخت‌ها باید اصلاح شود. منابع قانونی کشور باید اصلاح شود، همین وضع موجودی که شاهد هستیم شرایط خوبی برای سرمایه‌گذاری کشور نیست. اما علی‌رغم تاکیدات رهبری و علی‌رغم قوانین مثل اصل 44 ، خصوصی سازی و واگذاری که دولت‌ها، بانکها و نهادهای دولتی باید واگذارکنند. آنچه به عنوان بخش اقتصادی بشمار می آید  دولت نباید ورود پیدا کند.

برنامه هفتم، نگاه درستی به خصوصی سازی ندارد

روغنی تصریح کرد: اگر نگاه آن شد که مثل سازمان های توسعه قبل از انقلاب؛ سرمایه اولیه را دولت بگذارد و کارهای بزرگ ایجاد کند و بعد از اجرا و به بهره‌برداری رسیدن به بخش خصوصی واگذار شود هیچ اشکالی ندارد. ولی نمی‌دانم چرا الان چنین نگاهی وجود ندارد. در برنامه این نگاه را ندیدم و چنین تجزیه و تحلیل تا به امروز به چشم نخورده است. 

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: علی‌رغم تاکیداتی که در راستای کوچک شدن دولت و چابک بودن دولت وجود دارد، نه تنها شاهد این موضوع نیستیم بلکه شاهد افزایش و بزرگ شدن دولت هستیم. خصوصی کردن شرکت‌ های بانک ها یک نمونه بارز این موضوع است.

زیر ساخت های کشور، دولت محور هستند

وی ادامه داد: متاسفانه تشکلی که باید به بخش خصوصی اعتقاد راسخ داشته باشد در کشور ما نیست. زیرساخت‌های کشور دولت‌محور هستند. تا زمانی که امکان و شرکت در اختیار دولت است همه جوره حمایت می‌شوند و وقتی در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرند کلاً دست حمایت از روی آن برداشته می‌شود. متاسفانه چنین تفکری در کشور ما وجود دارد.

 

شرکت ها منابع برداشت پنهانی دولت هستند؛ پس دولت دوست دارد بزرگ باشد!

رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران اظهار کرد: متاسفانه دولت دوست دارد بزرگ باشد. لذا شرکت‌ها، بخشی از منابع پنهانی که مورد نیاز دولت‌هاست را تامین می‌کنند. ایجاد رانت و فرصت‌هایی که دولت به آن نیاز دارد، سرفصل بودجه‌هایی است که در اینجا می‌توان برداشت لازم را داشت. بنابراین، دولت هیچ گاه دوست ندارد کوچک باشد. دوست دارد بدنه قوی و بزرگی داشته باشد.

روغنی اضافه کرد: بزرگ شدن دولت به معنای کوچک شدن بخش خصوصی است. هر چه دولت بزرگتر شود بخش خصوصی کوچکتر می‌شود و برعکس.

 

از برنامه اول تا سوم موفق بودند اما احمدی نژاد برنامه ها را کنار گذاشت و هیچ کسی هم از او مطالبه نکرد چرا آنها را کنار گذاشتید؟! / در پاسخگو کردن دولت ها، ضعف قانونی داریم!

او با اشاره به تمدید مجدد برنامه ششم توسعه تا اخر امسال از سوی مجلس به جماران گفت: در کشور ضعف دیگری که وجود دارد این است که قوانین در صورت عدم اجرای اقدامی، مسئول مربوطه پاسخگو نیست و کسی آنها را پاسخگو نمی‌کند. در دولت احمدی‌نژاد نگاه بدبینانه به سازمان برنامه وجود داشت و برنامه ها را کلاً کنار گذاشتند. در نتیجه جایگاهی نبود که از دولت سوال و مطالبه کند که چرا کنار گذاشتید؟ بنابراین، با وجود آنکه برنامه اول و دوم و سوم در کشور موفق بودند که حتی آمار هم این را نشان می‌دهد؛ از برنامه چهارم به بعد توفیقی حاصل نشد؛ دولت‌ها هم پاسخگو نبودند.

 

 

اخبار مرتبط

رئیسی قانون تمدید برنامه ششم توسعه را ابلاغ کرد

مدیرکل پیشین وزارت نفت: خیالتان راحت، پوتین در ایران سرمایه گذاری نمی کند! فرصت هاب گازی منطقه از دست رفت / چین و روسیه مردم ایران را فقیر می خواهند!

محسن میردامادی: دانشگاه سربازخانه نیست/ انقلاب فرهنگی دوباره شکل گرفت

هنوز رویکرد در برنامه های توسعه بعد از انقلاب تغییر نکرده! چرا از زمان امیرکبیر تاکنون موفق نبودیم؟! قراردادهای کوتاه مدت یعنی اقتصاد ما تولید محور نیست

بخشنامه بودجه سال 1403 کل کشور تصویب شد

میزگرد در مورد برنامه هفتم توسعه/ اولاد: هرجا صحبت از تامین مالی است، گفته زمین می‌فروشیم!/ عسگرپور: از کسانی که برنامه را نوشته‌اند بپرسید بازسازی انقلابی ساختار یعنی چه؟/ اشتریان: آشفتگی خاصی بر برنامه حاکم است؛ وظایف دستگاه‌ها جابه‌جا شده است

چشم انداز تلخ برنامه هفتم! مملکت در احتمال افتادن به چاه؟ / فقط 2درصد اقتصاد ما رقابتی است/ رتبه 113 ایران در شاخص مالکیت!

مومنی:فرمان توقف رسیدگی به سند برنامه هفتم توسعه صادرشود/ مسئولیت گریزی نهادمند و ایفای نقش بدلی اپوزیسیون توسط مقامات رسمی کشور/با روندهای مشکوک در زمینه حاکمیت زدایی از حکومت به دست حکومت روبرو هستیم

مومنی:پافشاری حیرت انگیز به استمرار کوته نگری و رانت محوری در برنامه هفتم/نگرانی‌های جدی درباره برنامه هفتم تدوین شده در دولت و مجلس وجود دارد/توافق عربستان و آمریکا درعقیم کردن پتانسیل‌های کسب درآمد ارزی از صادرات غیرنفتی ایران

پزشکیان، نماینده مجلس: رشد اقتصادی که در لایحه برنامه هفتم توسعه آمده امکان پذیر نیست

نمایندگان مخالف و موافق برنامه هفتم چه می‌گویند؟ حاجی دلیگانی: مشکلات فنی به برنامه وارد است/ سید کریم حسینی: اختلافات طبیعی است/ حسن نوروزی: اختلافی وجود ندارد؛ حواشی‌ وجود دارد!

حسن تاش: شاخص بهره وری انرژی ایران یکی از بدترین های جهان است / هاب انرژی ایران و روسیه معنا ندارد! روی همکاری با روس ها حساب نکنید / برنامه هفتم در بخش بهره وری انرژی بسیار ضعیف است/ افزایش مصرف بنزین بخاطر کیفیت پایین آن است

انتهای پیام

نظر شما