شناسهٔ خبر: 63105431 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سردار رادان: هشت هزار دوربین البسه پلیس آنلاین است

تهران - ایرنا - فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد که هشت هزار دوربین البسه پلیس اکنون به صورت برخط فعال است.

صاحب‌خبر -

سردار احمدرضا رادان روز چهارشنبه در آیین الحاق تجهیزات زمینی و هوایی به یگان‌های فراجا گفت: پلیس اکنون ۲۰ هزار دوربین البسه در اختیار دارد که از این تعداد فقط هشت هزار دوربین آنلاین بوده و باقی به صورت آفلاین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی درباره مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی برای تجهیز پلیس به دوربین البسه توضیح داد: این مصوبه برای پلیس، مردم و هم دستگاهای نظارتی در ارتقای امنیت کمک خواهد کرد.

فرمانده کل انتظامی تاکید کرد: اما اثرگذاری این مصوبه منوط بر این است که در متمم این قانون موضوع اعتبارات آن به خوبی و بر اساس نیاز دیده شود.

سردار رادان ادامه داد: در شرایطی می‌توان از این قانون در مسیر درست و تمامی ظرفیت آن بهره برد که بودجه و توان مالی آن دیده شود. ما توانایی و ظرفیت در اختیار گرفتن تجهیزات نظارتی را داریم و شناسایی‌های فنی نیز انجام شده است، اما باید اعتبار مورد نیاز در اختیارمان قرار گیرد.

وی گفت: چنانچه بر اساس مصوبه مجلس بخواهیم تمامی ماموران به صورت آنلاین از پایش تصویری برخوردار باشند و خودروهایی که بخواهند جابجایی متهم را انجام دهند، حداقل نیازمند ۱۵۰ هزار دوربین هستیم.

به گزارش ایرنا، مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه نیروی انتظامی را مکلف کرد که در پایان سال نخست اجرای این برنامه نسبت به نصب دوربین روی البسه نیروهای پلیس اقدام کند.

با تصویب مجلس شورای اسلامی، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است نسبت به ثبت داده مکانی و تصویربرداری از محل انجام عملیات‌ها از طریق دوربین‌های نصب شده روی لباس ضابطان، خودروها و اماکن مربوطه اقدام کند.

بر اساس این مصوبه و به منظور ارتقاء نظم و امنیت عمومی، حمایت پایدار و موثر از عملکرد ضابطان و افزایش ضریب اطمینان به گزارش‌ها و پیشگیری از تخلفات احتمالی، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است تا پایان سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به ثبت داده مکانی و تصویربرداری از محل انجام عملیات‌ها اعم از بازرسی، ورود، معاینه محل، بررسی صحنه جرم، دستگیری و نگهداری متهمان و مجرمان، کشف آلات جرم و توقیف و نگهداری اشیای مکشوفه با رعایت حریم خصوصی، حقوق شهروندی و به استثنای جرائم منافی عفت از طریق دوربین‌های نصب شده روی لباس ضابطان، خودروها و اماکن مربوط، با حفظ محرمانگی اطلاعات دوربین‌ها اقدام کند و ضمن نظارت و پایش مستمر نسبت به صحت عملکرد تجهیزات و حفظ محتوای ضبط شده حداقل تا مدت ۶ ماه امکان دسترسی مقام قضایی به داده‌های مذکور را به عنوان پیوست پرونده فراهم آورد.

الحاق پهپاد به مرزبانی و پلیس راهور برای انجام ماموریت ها

به گزارش ایرنا، در آیین الحاق تجهیزات زمینی و هوایی به مجموعه فراجا که در معاونت آماد و پشتیبانی فراجا برگزار شد، فرمانده کل انتظامی کشور از الحاق پهپاد به مرزبانی و پلیس راهور برای انجام ماموریت ها خبر داد.

سردار رادان با بیان اینکه این دومین الحاق در سال جاری به شمار می رود، افزود: امروز تعدادی خودروی تاکتیکی و فرماندهی برای اجرای ماموریت‌ها، خودرو جمعی برای جابجایی نیروها، یک فروند بالگرد و پهپاد(کوادکوپتر) به پلیس اضافه می شود.

وی افزود: تعدادی از این ‌پهپادها در پایش مرزها و تعدادی دیگر در موضوعات ترافیکی در شهرها و راه‌ها به کارگیری خواهند شد و تلاش داریم تا پایان سال دو الحاق دیگر داشته باشیم.

فرمانده فراجا با بیان اینکه در آینده الحاق دریایی برای افزایش توان دریایی در راستای مبارزه با قاچاق کالا و الحاق مجموعه‌ای از پهپادها برای افزایش توان رزم و کنترل مرزها و همچنین حوزه جاده‌ای خواهیم داشت، ادامه داد: با دومین الحاق عملیات حرکت برای رسیدن‌ به حریف در حوزه مرز و خدمات مرزی و پایش مرزها بهتر از گذشته‌ خواهد شد.

وی در خصوص تجهیزات مرزی و کاهش فیزیکی نیروها در مرز که از سوی خبرنگاران مطرح شد، عنوان کرد: اگر موضوع پلیس هوشمند است مرزبان هوشمند را نیز شامل می شود. باید سه بعد در هوشمندی را لحاظ کنیم. اول "نفر" است که باید قابلیت این را داشته باشد که به عنوان نفر هوشمند در ماموریت ورود کند. دوم ساختار و بافتار است که این ساختار اساسا هوشمندی را در خود راه دهد و سوم که تکمیل کننده دو بعد دیگر است تجهیزات می باشد.

سردار رادان افزود: امروز بیشتر مسیرها به سمت این هوشمندی است و ما هم مسیر هوشمندی را شروع کردیم در جاهایی اتفاقات خوبی افتاد و همکاران و مردم لذت و بهره آن را بردند نمونه آن ماموریت اربعین بود که سابقه نداشت مردم با ۴ ثانیه ایستایی مرحله شناسایی، تایید و عبور را انجام دهند. هرچه تجهیزات و امکانات بیشتر باشد سودش را همه می برند. هر هزینه ای برای امنیت، درآمد است.

فرمانده کل انتظامی تصریح کرد: در مرز برای جلوگیری از انواع قاچاق و یا در مقابله با تروریست ها، اگر تجهیزات باشد با اطمینان بیشتری می توان از عهده ماموریت ها برآمد.

وی در خصوص تجهیز خودروها به دوربین عنوان داشت: نباید فراموش کنیم که این امر هزینه و بودجه اش بایستی تهیه بشود.

سردار رادان در خصوص تولید داخلی تجهیزات نیز گفت: اولویت ما برای تجهیزات و امکانات، تولید داخلی است. بیش از ۹۰ درصد تجهیزات مان بومی و تولید داخل است.

وی در حوزه تجهیزات خودرویی نیز افزود: تلاش شده آن تعداد از خودروهای  که می شود در ماموریت ها استفاده بشود از خودروی تولید داخل باشد که در حال حاضر ۷۵ درصد از خودروهای ما داخلی است.

استقبال فراجا از بکارگیری بالگردهای جدید

فرمانده فراجا در خصوص بالگردهای نیروی انتظامی نیز گفت: در حوزه بالگرد به شدت راغب هستیم، آنچه تولید داخل است، استفاده کنیم.

سردار رادان یادآور شد: امسال الحاق تجهیزات دریایی را به مجموعه پلیس خواهیم داشت که بتواند به توان عملیاتی ما در دریا در مواجه با قاچاق و پایش مرزهای دریایی کمک کند.

وی خاطر نشان کرد: در آینده نیز تعداد زیادی پهپاد برای پایش و کنترل نوار مرزی و حوزه ترافیک و حوزه عملیاتی به مجموعه پلیش اضافه خواهد شد.

نظر شما