جوان آنلاین: رژیمصهیونیستی بدون توقف، سیاست کشتار سیستماتیک و پاکسازی قومی را علیه غیرنظامیان ساکن غزه ادامه میدهد و هر روز ابعاد جدیدی از این جنایتها برای جهانیان گشوده میشود. با شهادت حدود ۶ هزار نفر از فلسطینیان غزه که یکسوم آنها را کودکان تشکیل میدهند، وزارت بهداشت این منطقه از فروپاشی کامل شبکه بهداشت به دلیل نبود برق و سوخت خبر داد؛ اقدامی که جان هزاران مجروح دیگر را که به خدمات دارویی نیاز دارند، تهدید میکند و سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی با فاجعهبار خواندن وضعیت مردم، خواستار آتشبس فوری و ارسال کمکهای بشردوستانه شدهاند.
در حالی که تنها ۱۹ روز از حملات رژیمصهیونیستی به نوار غزه میگذرد، فاجعه انسانی در این منطقه به سطح هشدار رسیده است. وزارت بهداشت غزه دیروز آخرین آمار شهدا و زخمیهای غزه را اعلام کرد که طبق آن تعداد شهدا به ۵ هزارو ۷۹۱ تن و تعداد زخمیها به بیش از هزارو ۸۰۰ تن رسیده است. به گزارش شبکه المیادین، طبق بیانیه وزارت بهداشت غزه، از بین شهدا ۲ هزارو ۳۶۰ تن کودک و هزارو ۲۹۲ تن زن هستند. اشغالگران در ساعات گذشته ۴۷کشتار علیه خانوادههای فلسطینی انجام دادهاند که ۷۰۴شهید بر جای گذاشته است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) باید مراکز خود را جهت کاهش فشار بر بیمارستانها که با وضعیت فاجعهآمیز روبهرو هستند، باز کند. این وزارتخانه افزود: ۱۲بیمارستان و ۳۲مرکز بهداشت از کار افتاده و ما نگران توقف فعالیت بیشتر این مراکز به دلیل نبود سوخت و هدفگیریهای رژیمصهیونیستی هستیم. این وزارتخانه تأکید کرد: فروپاشی کامل سیستم بهداشتی در بیمارستانهای غزه را اعلام میکنیم.
به گزارش سایت النشره، کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرد، بیمارستانهای شمال غزه با شرایط بسیار دشواری مواجه هستند. پزشکان در وضعیت خوبی نیستند و تیمهای پزشکی به حمایت نیاز دارند. نیازهای بیمارستانهای شمال غزه بسیار زیاد است. این کمیته اعلام کرد: بیمارستانها نباید هدف حملات قرار بگیرند و باید به کارکنان بخش بهداشت اجازه داد فعالیتشان را انجام دهند.
هر چند سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی مدعی هستند در روزهای اخیر تعدادی کامیون حامل کمکهای دارویی را از طریق گذرگاه رفح به غزه ارسال کردهاند، اما فلسطینیان از این مسئله اظهار بیاطلاعی میکنند. در این راستا، مسئولان وزارت بهداشت فلسطین دیروز اعلام کردند تاکنون هیچ کدام از کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را دریافت نکردهاند. «منیر البرش» مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در گفتگو با شبکه «المیادین» گفت که «تا این لحظه حتی یک دانه قرص از کمکهایی را که درباره ورود آن به نوار غزه صحبت میشود، دریافت نکردهایم.» طبق گزارش المیادین، البرش توضیح داد: این کمکها ابتدا وارد گذرگاه رفح شده و سپس به گذرگاه کفر ابوسالم منتقل و در آنجا هم از سوی نظامیان رژیم اشغالگر بازرسی میشود و قبل از توزیع، به رفح بازمیگردد. با وجود این همه شهید و زخمی و نبود امکانات بهداشتی در غزه، جنگندههای صهیونیستی کماکان به حملات خود ادامه میدهند. یک منبع پزشکی به الجزیره گفت که بامداد سهشنبه در نتیجه حملات جدید رژیمصهیونیستی به منازل در البریج و دیرالبلح در مرکز نوار غزه، ۲۳فلسطینی به شهادت رسیدند. وزارت داخلی غزه همچنین از شهادت ۱۰نفر و زخمیشدن تعدادی دیگر در بمباران رژیمصهیونیستی که خانهای در رفح در جنوب نوار غزه را هدف قرار داد، خبر داد. این حمله در منطقه الحشاشین در رفح رخ داد.
حملات گسترده اسرائیل به غزه، یک رسوایی بشری برای این رژیم است که جان غیرنظامیان در نوار غزه را تحت تأثیر قرار میدهد و وجدان همه بشریت را به چالش میکشد، زیرا ساکنان غزه پس از قطعشدن غذا، برق، آب و همه منابع، در پی حملات هوایی اسرائیل، با یک بحران انسانی عمیق روبهرو هستند و این جنایتها در سایه سکوت مدعیان دفاع از حقوق بشر غربی انجام میشود که تضمین امنیت صهیونیستها را بر هر چیز دیگری ارجح میدانند.
درخواست توقف جنگ در غزه
با تشدید فاجعه انسانی در غزه، بازیگران بینالمللی دنبال توقف فوری درگیریها هستند. کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار برقراری «آتشبس فوری بشردوستانه» در غزه شد و از رهبران خواست «انتخابهای شجاعانه» داشته باشند.
به گزارش اسکای نیوز، فولکر تورک، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای تأکید کرد: اولین گام باید یک آتشبس فوری بشردوستانه باشد که جان غیرنظامیان را از طریق ارسال سریع و مؤثر کمکهای بشردوستانه به غزه نجات دهد.
وی افزود: بشریت باید در اولویت باشد. در جنگ میان حماس و رژیمصهیونیستی بسیاری از غیرنظامیان از جمله بسیاری از کودکان از هر دو طرف کشته شدهاند. به گزارش شبکه الجزیره، تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر هم دیروز یک موضع جدی منطقهای و بینالمللی در برابر تنش خطرناکی که امنیت منطقه و جهان را تهدید میکند، خواستار شد. آلثانی اظهار کرد: سیاست یک بام و دو هوا و رفتار به شکلی که گویا جان کودکان به حساب نمیآیند، نمیپذیریم و سکوت در برابر بمباران وحشیانه علیه غیرنظامیان در غزه جایز نیست. ما خواهان صلح و مخالف به خطر افتادن جان غیرنظامیان بیگناه از هر طرف هستیم و به قطعنامههای بینالمللی و ابتکارعمل صلح عربی پایبندیم.
رأفت اسلامی حماس در برابر اسرای صهیونیست
در حالی که رژیمصهیونیستی بیش از هفت دهه است رفتار وحشیانهای در برابر اسرای فلسطینی از خود نشان داده، اما گروههای مقاومت در برابر اسرای صهیونیست رفتاری انساندوستانه دارند. زن اسیر اسرائیلی که دوشنبه شب به دلایل انساندوستانه از سوی حماس آزاد شده بود، در گفتگو با یک رسانه صهیونیستی از شرایط اسارت و رفتار انسانی نیروهای حماس با خود و سایر اسرا سخن گفت. وبگاه اسرائیلی «وای نت» در هجدهمین روز عملیات طوفان الاقصی، اظهارات «یوخفد لیفشتیز» یکی از دو اسیر زن آزادشده از سوی جنبش حماس به دلایل انساندوستانه را منتشر کرد. جنبش حماس دوشنبه شب، با وساطت مصر و قطر، این اسیر ۸۵ساله را به همراه «نوریت یتسحاک» دیگر زن اسرائیلی که رژیم اشغالگر از جمعه گذشته حاضر به تحویل گرفتن آنها نشده بود، آزاد کرد. یوخفد لیفشتیز در خصوص لحظه به اسارت گرفتهشدنش که بیش از دو هفته از آن میگذرد و نیز شرایط اسارتش نزد حماس گفت: آنها ما را در یک مدرسه نگه داشتند، سپس مرا با موتورسیکلت به جایی بردند و برای اینکه سقوط نکنم، یکی از پشت من را روی موتور نگه داشت. آنها از حصار مرزی نوار غزه عبور کردند و در ابتدا مرا در شهر عبسان نگه داشتند. بعد از آن، اما نمیدانم مرا به کجا بردند. یوخفد درباره رفتار نیروهای حماس گفت: آنها با ما بسیار مهربان بودند. به تمیزی محیط اطرافمان اهمیت میدادند و آنها بودند که حمامها را تمیز میکردند نه ما. زمانی که ما به مکان نگهداری دستگیرشدهها رسیدیم، آنها به ما گفتند که از تعالیم قرآن پیروی میکنند و ما را اذیت نخواهند کرد. ما از همان غذایی میخوردیم که آنها میخوردند.