شناسهٔ خبر: 63066971 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

آخرین تحولات جنگ در غزه

ستاره صبح-علی فرزادی: تحلیلگران امید داشتند که در اجلاس صلح قاهره کشورهای منطقه بتوانند به راه حلی برای پایان جنگ در فلسطین اشغالی دست یابند.این نشست به دلیل آنچه که دخالت کشورهای غربی خوانده شده بدون نتیجه پایان یافت.در ادامه آخرین تحولات از جنگ را می خوانید:

صاحب‌خبر -

تداوم درگیری بین 
حزب الله و اسرائیل
نظامیان اسرائیل و نظامیان گروه حزب‌الله لبنان در چند منطقه در نقاط مرزی کشور دست به تبادل آتش زدند. 
بنا به گزارش‌ها صدای انفجاری مهیب در مرز و در نزدیکی ساحل دریای مدیترانه شنیده شده است. خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که ارتش اسرائیل چند روستای مرزی در خاک لبنان را گلوله‌باران کرد.  در مقابل سخنگوی ارتش اسرائیل از آتش گشودن گروهی از مردان مسلح در مرز سخن گفت. وی افزود که پس از آن یک پهپاد اسرائیلی آنها را هدف گرفت.
جنگ اسرائیل با گروه حماس در حالی وارد روز هفدهم شد که آمریکا تلاش می کند با فشار مصر و قطر گذارگاه مرزی رفح بین غزه و مصر را باز کند. بر اساس گزارش ها روز گذشته 17کامیون مواد غذایی و دارو موفق شدند از گذرگاه رفح وارد خاک غزه شوند و کالاهای خود را به فلسطینی های گرفتار برسانند.

پایان اجلاس صلح قاهره
اجلاس رهبران کشورهای جهان، که «برای صلح» در قاهره گرد هم آمده بودند، بدون دستیابی به توافقی پایان یافت. کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس خواستار برقراری «آتش‌بس» میان اسرائیل و حماس شدند و با حمایت از «کمک گسترده» به غزه، بر لزوم یافتن «راه‌حل» قطعی برای ۷۵ سال درگیری میان اسرائیل و فلسطین تاکید کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با بیان اینکه از زمان حمله حماس تا کنون بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی در اسرائیل توسط حماس کشته و ۲۰۰ نفر هم  به گروگان گرفته شده‌اند، گفت: «ما باید اکنون برای پایان دادن به این کابوس اقدام کنیم.» در این اجلاس ملک عبدالله دوم پادشاه اردن خواستار «آتش‌بس فوری» شد. عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر، نیز با تاکید بر «حق» فلسطینیان تاکید کرد که «تنها راه‌حل مسئله فلسطین عدالت است» و «آنها باید بتوانند دولت خود را ایجاد کنند.»

این در شرایطی است که به گفته وزارت بهداشت غزه تا کنون بیش از 4500 نفر فلسطینی نیز در اثر حملات تلافی‌جویانه اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند که حدود 40 درصد آنها کودک هستند. از سوی دیگر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، خواستار «پایان دادن به اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل» و «راه‌حل دو دولت» شد. در این اجلاس علاوه بر حضور پررنگ مقامات اتحادیه عرب، نمایندگان کشورهای روسیه، چین، ژاپن، کانادا، بریتانیا و ایالات متحده نیز حضور داشتند.
ترکیه: حمایت بین‌المللی از اسرائیل منجر به بی‌عدالتی فزاینده علیه فلسطینی‌ها شده است هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در اجلاس «برای صلح» در مصر گفت که حمایت بین‌المللی از اسرائیل منجر به «بی‌عدالتی فزاینده» علیه فلسطینی‌ها شده است.

اثر جنگ بر قیمت نفت
محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق روز شنبه هشدار داد که گسترش جنگ به کشورهای دیگر در منطقه خاورمیانه بر بازار نفت تاثیر خواهد گذاشت. سخنان نخست‌وزیر عراق می‌تواند به طور تلویحی اشاره‌ای به حملات شبه‌نظامیان عراقی مورد ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه باشد. نخست‌وزیر عراق که در نشست «برای صلح» در مصر سخن می‌گفت با تخلیه نوار غزه مخالفت کرد. او تاکید کرد که فلسطینی‌ها به جز «سرزمین‌شان» جای دیگری برای رفتن ندارند.  محمد شیاع سودانی خواستار برقراری آتش‌بس در ازای مبادله اسرا بین حماس و اسرائیل شد.  سفر رئیس مجلس ملی فرانسه به اسرائیل  یائل برون پیوه، رئیس مجلس ملی فرانسه برای سفری ۲۴ ساعته به اسرائیل رفت. هدف از این سفر ابراز «حمایت» از اسرائیل پس از حملات حماس و رسیدگی به امور «بشردوستانه» عنوان شده است. پیش از این وزیر خارجه فرانسه و شماری از نمایندگان پارلمان به اسرائیل سفر کرده بودند. 

رئیس‌جمهوری مصر: 
فرستادن فلسطینی‌ها به داخل خاک مصر راه‌حل نیست
عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر بار دیگر بر مخالفت کشورش با انتقال فلسطینی‌ها ساکن نوار غزه به داخل خاک مصر تاکید کرد. وی افزود که فرستادن فلسطینی‌ها به داخل خاک مصر به معنای «پایان رویای کشور فلسطین» خواهد بود و نمی‌تواند یک راه‌حل باشد. 

ضرورت تشکیل کشور فلسطینی
رئیس‌جمهوری مصر چهارچوبی را پایان مناقشه جاری ترسیم کرد که شامل تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، مذاکره برای برقراری آتش‌بس و مذاکره بین فلسطینی‌ها و اسرائیل بر سر تشکیل کشور فلسطین براساس مرزهای پیش از جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی می‌شود.