جوان آنلاین: سرانجام پس از فشارهای جامعه بینالمللی به رژیم صهیونیستی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه، گذرگاه رفح دیروز برای ساعاتی بازگشایی شد و در اولین اقدام، چند کامیون حامل کمکهای دارویی و غذایی وارد غزه شدند؛ اقدامی که شاید اندکی از آلام فلسطینیان که در وضعیت فاجعهبار انسانی قرار دارند، بکاهد.
با تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار بیامان فلسطینیان، این روزها تمرکز جامعه جهانی بر باز کردن گذرگاه رفح در مرز مصر و چگونگی ورود کمکهای بشردوستانه به ساکنان غزه است و پس از رایزنیهای مکرر طرفهای خارجی با صهیونیستها، روز شنبه در این زمینه گشایشی حاصل شد. دفتر اطلاعرسانی حماس روز شنبه اعلام کرد که ۲۰ کامیون شامل مقادیری ملزومات پزشکی و مقادیر محدودی مواد غذایی وارد غزه شده است. به گزارش شبکه المیادین، برنامه جهانی غذا هم اعلام کرد که کاروان کمکهای اولیه شامل سه کامیون حامل ۶۰ تن مواد غذایی اضطراری، از جمله کنسرو، تن ماهی و پاستا، علاوه بر آرد و گندم است. سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرد که کمکهایی از جمله داروهایی برای درمان شوک و سایر بیماریهای مزمن ارسال کرده است. پس از ورود کامیونهایی که روزها در سمت مصر منتظر مانده بودند، این گذرگاه دوباره بسته شد. به گزارش روزنامه القدسالعربی، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) قرار است این کمکها را دریافت و سپس توزیع کند. این کمکها درحالی ارسال شده که هنوز صدها کامیون در سمت مصری گذرگاه یا در شهر عریش، جایی که قاهره فرودگاه خود را برای دریافت محمولههای امدادی بینالمللی تعیین کرده است، منتظر ورود به غزه هستند. به گزارش شبکه اسکاینیوز، مارتین گریفیتس، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل دیروز در بیانیهای تأکید کرد که این کاروان نباید آخرین باشد. وی گفت: «اطمینان دارم که این روند ارسال کمک، آغاز یک تلاش پایدار برای تأمین مواد اولیه، غذا، آب، دارو و سوخت به مردم غزه به صورت ایمن، بدون قید و شرط و بدون مانع خواهد بود.» گذرگاه رفح در شمال صحرای سینا تنها خروجی نوار غزه است که تحت نظارت اسرائیل نیست. پیشتر برخی منابع اعلام کرده بودند که رژیم صهیونیستی به دولت مصر هشدار داده در صورت ورود کمکهای بشردوستانه به غزه آنها را منهدم خواهد کرد و به همین دلیل مصریها نیز از ارسال این کمکهای خودداری کردند. پس از گذشت ۱۵ روز از محاصره شدید نوار غزه توسط اسرائیل، جمعیت ۴/۲ میلیون نفری همچنان از آب، غذا، برق، دارو و سوخت محروم هستند که این مسئله انتقادات و اعتراضات جهانی را به همراه داشته است. ارسال این کمکهای جزئی به مردم غزه درحالی انجام میشود که وزارت بهداشت فلسطین روز شنبه در تازهترین آمار خود از شهادت بیش از ۴ هزار و ۳۸۵ فلسطینی و مجروح شدن ۱۳ هزار و ۵۶۱ فلسطینی خبر داد و گفت که ۷۰درصد قربانیان جنگ، زنان، کودکان و افراد مسن هستند. به گزارش الجزیره، طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین در میان شهدا هزار و ۷۵۶ تن کودک و ۹۷۶ تن زن هستند. از سوی دیگر، هلال احمر غزه نیز تأیید کرد که هشدار رژیم صهیونیستی را برای تخلیه فوری بیمارستان قدس در منطقه تلالهوا در غزه به منظور آمادگی برای بمباران آن دریافت کرده است. سازمان هلال احمر فلسطین خاطرنشان کرد که بیمارستان قدس که اشغالگران خواستار تخلیه فوری آن شدهاند، بیش از ۴۰۰ بیمار دارد. هلال احمر فلسطین افزود: بیمارستان همچنین ۱۲ هزار غیرنظامی آواره را در خود جای داده است. این سازمان از جهان خواست اقدام فوری برای جلوگیری از وقوع یک قتل عام جدید در بیمارستان قدس انجام دهند تا آنچه در بیمارستان المعمدانی رخ داد، اتفاق نیفتد. با این حال، مردمی که در این بیمارستان سنگر گرفتهاند گفتند که با وجود هشدارهای دشمن صهیونیستی در این بیمارستان خواهند ماند.
غزه اولین کمکهای بشردوستانه را دریافت کرد
سرانجام پس از فشارهای جامعه بینالمللی به رژیم صهیونیستی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه، گذرگاه رفح دیروز برای ساعاتی بازگشایی شد و در اولین اقدام، چند کامیون حامل کمکهای دارویی و غذایی وارد غزه شدند؛ اقدامی که شاید اندکی از آلام فلسطینیان که در وضعیت فاجعهبار انسانی قرار دارند، بکاهد.
صاحبخبر -
∎