به گزارش راهبرد معاصر، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع "صلح از طریق گفتگو" در خصوص تجاوزات رژیم صهیونیستی و جنایات علیه مردم فلسطین گفت: برای دههها، فلسطینیها از اشغال، تجاوز، تبعیض و سیاست آپارتاید رژیم اسرائیل رنج بردهاند. امروز جامعه جهانی شاهد افزایش هولناک دیگری در جنایات و مجازاتهای دسته جمعی علیه مردم فلسطین در نوار غزه توسط رژیم اسرائیل به ویژه حملات تروریستی شنیع به بیمارستان الاهلی، است.
ایروانی با اشاره به هدف قرار دادن عمدی یک بیمارستان در غزه ادامه داد: این عمل با نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه، چیزی جز جنایت جنگی نیست. به همین ترتیب، کشتار بیرویه مردم بیگناه غزه از جمله زنان و کودکان در جریان بمباران هوایی 14 روزه که زیرساختهای حیاتی و غیرنظامی را ویران کرد، مصداق شدیدترین ماهیت جنایات جنگی است.
وی افزود: ما از ناتوانی شورا در اتخاذ یک قطعنامه اساسی که خواستار آتش بس فوری و رسیدگی به وضعیت فاجعه بار انسانی در فلسطین است، بسیار ناامید هستیم.
ایروانی همچنین گفت: از سازمان ملل متحد و شورای امنیت میخواهیم که برای پایان دادن به این تراژدی که مصداق نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی است، اقدامی فوری انجام دهند.
وی تاکید کرد: پس از هفت دهه بیکنشی، شورای امنیت اکنون باید به مسئولیت خود عمل کند و اقدامی قاطع برای رسیدگی به مصیبت جاری مردم فلسطین انجام دهد.
ایروانی همچنین درباره نقض قطعنامه 2231 توسط آمریکا و سه کشور اروپایی و عدم انجام تعهدات خود در برجام گفت: خروج غیرقانونی و غیرمسئولانه ایالات متحده از برجام و به دنبال آن اقدامات بعدی ایالات متحده و E3 که تعهدات خود را بر اساس برجام و قطعنامه 2231 نقض کردند، چالش مهم و اساسی را برای توافق ایجاد کرد. این چالش متأسفانه به دلیل مطالبات بیش از حد احزاب غربی و طرح موضوعات غیر مرتبط ادامه یافت.
نماینده ایران افزود: با این حال، بازگشت به اجرای کامل توافق همچنان امکان پذیر است، اگر ایالات متحده و E3 مسئولیت پذیری و رویکردی عمل گرایانه نشان دهند.
وی ادامه داد: از دو روز پیش، تمامی محدودیتهای باقیمانده در زمینه فعالیتهای موشکی، صادرات و واردات تسلیحات و تراکنشهای مالی مربوط به افراد و نهادهای ایرانی به طور کامل لغو شده و دیگر مشمول هیچ گونه محدودیت شورای امنیت نیست.
نماینده ایران در سازمان ملل همچنین گفت: اعتماد داریم که کشورهای عضو با جدیت به تعهدات خود ذیل ماده 25 منشور ملل متحد عمل خواهند کرد و به پایان محدودیتهای مندرج در قطعنامه 2231 احترام خواهند گذاشت.
ایروانی اظهار کرد: شورای امنیت باید اطمینان حاصل کند که تصمیماتش از قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل پیروی میکند و منعکس کننده بهترین منافع جامعه بین المللی به عنوان یک کل است.
وی افزود: ضروری است اطمینان حاصل شود که اقدامات شورا، به ویژه آنهایی که در فصل هفتم آمده است، به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار میگیرند و از سوء استفاده و دستکاری با اهداف سیاسی محافظت میشوند. این اقدامات تنها باید زمانی مورد استناد قرار گیرند که واقعاً برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی، پس از پیگیری حل و فصل اختلافات مسالمتآمیز همانطور که در فصل ششم منشور ذکر شده است، استفاده شود./ تسنیم
∎