سرويس خارجي-
طي 13 روز گذشته رژيم صهيونيستي با دو شكست بزرگ و تاريخي روبهرو بوده است. شكست نخست زماني بود كه عمليات طوفان الاقصي توسط نيروهاي فلسطيني از نوار غزه آغاز شد و نه ارتش و نه دستگاهها و نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي رژيم صهيونيستي نتوانستند كاري از پيش ببرند. پس از اين شكست، تلآويو به بمباران سنگين نوار غزه روي آورد و تلاش كرد تا شكست خود در برابر گروه فلسطيني حماس را جبران كند، اما رژيم صهيونيستي به تازگي دومين شكست را متحمل شده است. دومين شكست زماني به اسرائيل تحميل شد كه با موشكي 200 پوندي بيمارستاني در جنوب نوار غزه را هدف قرار داد. بيمارستاني كه فقط محل بستري زخميها و آسيبديدگان نبود، بلكه در پاركينگ و حياط آن صدها خانواده زير آتشبار موشكهاي اشغالگران پناه گرفته بودند. جنايت بزرگ اسرائيل در بيمارستان «المعمداني» در جنوب نوار غزه تاكنون بيش از يك هزار نفر شهيد برجاي گذاشته و افكارعمومي جهاني را عليه صهيونيستها بسيج كرده است.
چرا بمباران بيمارستان «المعمداني»
شكست دوم صهيونيستهاست؟
چون اين حادثه مسئله مظلوميت فلسطین را زندهتر از قبل كرد و هویت اسلامي-عربی را در کانون توجهات در جهان قرار داد. همچنين حمايت تمام قد سياستمداران اروپا و آمريكا از اسرائيل در جنايت بيمارستان «المعمداني» بدون محكوم كردن تلآويو، خشم جهان اسلام از غرب را دو چندان كرده و بي ترديد دامنه درگيري را از خاورمیانه به درون کشورهای غربی و آمريكا خواهد كشاند. بسياري انتظار داشتند كه غرب مدعي حقوق بشر، رژيم صهيونيستي را در جنايت بيمارستان «المعمداني» محكوم كند، اما هيچكدام از كشورهاي اروپايي و غربي پس از اين جنايت، اسرائيل را محكوم نكردند.
جنايت بيمارستان «المعمداني»، همچنين هزینه عبور از ژست میانجیگری و بيطرفي براي آمریکا را
دو چندان كرد. اكنون ديگر براي بسياري ثابت شده است كه آمريكا يك ميانجي بيطرف در تحولات فلسطين نيست. تصاوير حضور بايدن در تلآويو با چشمان اشكبار در آغوش نتانياهو 12 ساعت پس از به خاك خون كشيده شدن فلسطينيها در بيمارستان «المعمداني» نشان داد كه براي رهبران واشنگتن شيرينزباني در تلآويو اصل است نه خون غيرنظاميان بيگناه. بايدن به خانوادههاي اسرائيلي تسليت گفت، اما در حالي كه فلسطينيها مشغول دفن اجساد صدها نفر از شهداي فاجعه «المعمداني» در خاك غزه بودند، او هيچ اشارهاي به قربانيان بمباران بيمارستان «المعمداني» نكرد.
جنايت بيمارستان «المعمداني» همچنین باعث افزايش هزينه و سختتر شدن ادامه حضور كشورهاي عربي در پیمان ابراهیم و یا سختتر شدن پیوستن كشورهاي جديد عربي به اين پيمان شده است. در واقع جنايت صهيونيستها در بيمارستان «المعمداني» هزينه سازش اعراب با اشغالگران را دوچندان كرده و در نهایت قدرت موازنه را به سود گروههاي مقاومت افزايش داده است. قدرت گروههاي مقاومت به حمايت مردمي در منطقه وابسته است و بيترديد فاجعهآفريني صهيونيستها در بيمارستان «المعمداني» به همدلي بيشتر افكار عمومي جهان اسلام و منطقه با گروههاي مقاومت و جهادي فلسطين منجر خواهد شد.
پنهان شدن اسرائيل پشت جنايت «المعمداني»
رژيم صهيونيستي پس از بمباران بيمارستان المعمداني در غزه به خود لرزيد و حتي جرأت قبول مسئوليت در اين فاجعه را ندارد. بايدن هم در سخنرانيهايش در تلآويو مدعي شد كه نتانياهو او را متقاعد كرده كه اين بمباران كار تلآويو نيست. البته اولينبار نيست كه صهيونيستها از پذيرش مسئوليت شانه خالي ميكنند. اشغالگران در ماجراي فاجعه قتلعام غيرنظاميان در روستاي قاناي لبنان در سال 1995 و قتل شيرين ابوعاقله، خبرنگار فلسطيني در سال گذشته نيز در ابتدا دخالت خود در اين فجايع را منكر شدند و بعدها با انتشار مستندات دقيقتر مجبور به پذيرش مسئوليت شدند.
در واقع صهيونيستها از ترس افزايش فشار جهاني عليه خود، با مدركسازي و جعل تصاوير بهدنبال روايت وارونه از فاجعه «المعمداني» هستند و سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستي ادعا كرده است كه فاجعه بيمارستان «المعمداني» در نتيجه برخورد موشك گروههاي مسلح فلسطيني و جهاد اسلامي رخ داده است، اما به چند دليل اين ادعاي آنان دروغ از آب درآمد:
تصاويري كه صهيونيستها از لحظه پرتاب موشكهاي جهاد اسلامي از جنوب نوار غزه نشان دادند، خانههايي با چراغ روشن را نشان ميدهد، در حالي كه در لحظه پرتاب موشك كه شب هنگام بود، كل نوار غزه بهدليل محاصره كامل در بي برقي و تاريكي تقريبا مطلق قرار داشت. ارتش اسرائيل پس از انتشار تصاويري از پرتاب موشك با خانههاي چراغ روشن، اين فيلم را حذف كرد.
بيمارستان «المعمداني» در جنوب نوار غزه قرار دارد و گروههاي مقاومت فلسطيني موشكها و راكتهاي خود را از مجاورت مرزهاي شمالي غزه پرتاب ميكنند. منطقه جنوب نوار غزه بهدليل فاصله 40 كيلومتري با مرز مناطق اشغالي به ندرت محل پرتاب موشك و راكت از سوي گروههاي فلسطيني بوده است. اسقف کلیسا در بيتالمقدس هم اعلام کرده است که پیش از بمباران، سه اخطار تلفنی از اسرائیل دریافت کرده است که اسرائیل به بیمارستان حمله خواهد کرد.
بر اساس ویدئوي زمان حادثه، صدای موشک در واقع یک موشک هدایت ماهوارهای JDAM است. اين را بسياري از كارشناسان نظامي هم تایید كردهاند كه موشك اصابت كرده به بيمارستان «المعمداني» يك موشك JDAM بوده است. حماس قابلیتهای شلیک موشك JDAM را ندارد و اين موشك در اختيار ارتش رژيم صهيونيستي است كه از قضا آمريكا در اختيار تلآويو قرار داده است. در واقع بسياري از تسليحات و مهماتي كه اكنون بر سر نوار غزه ريخته ميشود، بمبها و موشكهاي آمريكايي هستند كه در چند هفته گذشته از طريق پل هوايي واشنگتن-تلآويو در اختيار ارتش رژيم صهيونيستي قرار گرفته و شهروندان فلسطيني در حال حاضر بزرگترين قرباني تسليحات آمريكايي هستند. همچنين در یکی از برنامههای کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، «اوهید هیمو»، روزنامهنگار اسرائیلی که متخصص امور امنیتی است، وقتي خبر بمباران بیمارستان المعمدانی را دریافت کرد؛ گفت: «ارتش آنجا را منفجر کرد.»
شب بحراني پشت سفارتخانههاي آمريكا
فاجعهآفريني صهيونيستها در بيمارستان «المعمداني» از همان ساعات ابتدايي شب حادثه با واكنشهاي گسترده جهاني بهويژه در كشورهاي منطقه روبهرو شد. در يمن، عراق، تونس، ليبي، تركيه، لبنان، الجزاير، اردن، مصر، مراكش و سوريه بلافاصله پس از انتشار خبر فاجعه؛ هزاران نفر به خيابانها آمدند و روبهروي سفارتخانهها و مراكز ديپلماتيك آمريكا دست به تظاهرات زدند. در تركيه يك مقر مربوط به ناتو آتش گرفت و گزارشهايي از آتشسوزي ورودي سفارت آمريكا در لبنان منتشر شد. در اردن نيروهاي پليس با دشواري توانستند مانع از اشغال سفارت رژيم صهيونيستي در شهر امان توسط معترضان شوند و در تونس معترضان خواستار اخراج همه سفراي كشورهاي اروپايي و آمريكا شدند. در برخي كشورهاي اروپايي مانند آلمان، فرانسه و اسپانيا و حتي در آمريكا با وجود اعمال محدوديتها براي حمايت از فلسطين، اما در همان شب فاجعه صدها نفر از حاميان فلسطين به خيابانها آمدند و دولت عراق ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد. سردبیر الجزیره هنگام وقوع فاجعه بيمارستان «المعمداني» نوشت: «امشب مردم جهان هولوکاست را جلوی چشمان خود دیدند.» همچنين در پی بمباران بیمارستان معمدانی، اعتصاب سراسری در کرانه باختری اعلام شد.
آمریکا پای کار در جنگ اسرائیل علیه غزه
نیویورکتایمز در گزارشي به نقل از پنتاگون ابعادي از حضور و مديريت آمريكا در بمباران غزه را آشكار كرده است. در اين گزارش، پنتاگون گفته است: «ما یک تیم کوچک از نیروهای عملیات ویژه را به اسرائیل فرستادیم؛ تیم ما در اسرائیل به اطلاعات مربوط به گروگانها کمک خواهد کرد. برای احتیاط قبل از هرگونه مأموریت احتمالی، هواپیما در منطقه مستقر کردیم.»
اذعان وزير تندرو رژيم صهيونيستي به جنايت
روز گذشته دفتر رسانهای آنروا(آژانس کاریابی و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی) در غزه اعلام كرد كه ما با یک فاجعه انسانی روبهرو هستیم و میخواهیم هرچه زودتر کمکهای اولیه وارد غزه شوند. به گفته آنروا، مدارس سازمان ملل در غزه حدود ۵۰۰ هزار آواره را در خود جای دادهاند و اين نهاد خواهان کمکهای فوری بيشتر شد. با وجود هشدار نهاد وابسته به سازمان ملل، اما «ایتمار بنگویر»، وزیر افراطي امنیت ملی رژيم صهيونيستي پس از بمباران بیمارستان المعمدانی با سنگدلي تمام به انجام جنايت در نوار غزه اذعان كرد و گفت: «تا زمانی که حماس اسرا را آزاد نکند، تنها چیزی که باید وارد غزه شود صدها تُن مواد منفجره است که از آسمان بر سر آنها ریخته میشود نه کمکهای انساندوستانه.»
بحران انساني در غزه
وضعيت انساني در نوار غزه همچنان بحراني است و آنگونه كه الجزيره گزارش داده است، پیکر ۱۵۰۰ نفر همچنان زیر آوار است و خطر بروز فاجعه زیستمحیطی وجود دارد. در اين گزارش گفته شده: «هزاران خانواده در غزه بدون سرپناه هستند و در خیابانها زندگی میکنند و بیشتر بیمارستانها درهای خود را به روی آوارگان باز کردهاند و بطریهای آب در فروشگاهها تمام شده است و کمبود شدید مواد غذایی در سراسر نوار غزه هست. هر لحظه توقف فعالیت بیمارستانها بهخاطر تمام شدن سوخت وجود دارد و تاكنون 30 مرکز پزشکی از مدار فعاليت خارج شده است.» وزارت بهداشت فلسطین نيز روز چهارشنبه اعلام كرد كه شمار قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۳۳۰۰ شهید و ۱۳ هزار مجروح رسيده است.