شناسهٔ خبر: 62962087 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

نگاهی بر تفاوت‌های طوفان پاییزی الاقصی و جنگ تابستانی ۳۳ روزه

زمانی که جنگ ۳۳ روزه برای حزب الله پیروزمندانه به اتمام رسید، پس لرزه‌های این جنگ هیبت پوشالی رژیم صهیونیستی را تبدیل به خانه عنکبوت کرد؛ خانه سستی که با طوفان الاقصی درحال فروپاشی است.

صاحب‌خبر -

در حالی عملیات راهبردی طوفان الاقصی در سرزمین فلسطین از سوی مقاومت فلسطین آغاز شد که گرد و خاک ناشی از این طوفان در سراسر منطقه احساس شد. این طوفان نه تنها افسران خواب آلود صهیونیستی را از بسترشان با لباس خواب سراسیمه و بهت زده بیرون کشید که بسیاری از حاکمان عربی و غربی منطقه نیز تا ساعاتی از شروع این عملیات طوفانی متحیر و شگفت زده بودند.

این طوفان عظیم که به گفته کارشناسان حوزه فلسطین در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده برای برخی از افسران و رهبران صهیونیستی پیشکسوت تا حدی یادآور زنده شدن یاد و خاطره کابوس جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ بود.

اگر چه جنگ ۲۰۰۶ رژیم صهیونیستی علیه حزب الله لبنان با عملیات طوفان الاقصی دارای شباهت‌هایی هست و به اعتقاد کارشناسان این جنگ درس‎‌های بزرگی برای گروه‌های مقاومت در منطقه از جمله حماس در برداشت، اما تفاوت این دو رویارویی از همان نقطه اول به دلیل بُعد تهاجمی طوفان الاقصی و ُبعد دفاعی جنگ ۳۳ روزه ابعاد متفاوت دیگری را از این دو تجربه تلخ برای رژیم صهیونیستی بر ملأ می‌کند.

مهمترین اهداف و بهانه برای جنگ ۲۰۰۶ چه بود؟

این جنگ به «جنگ تموز» نیز معروف است. رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۴ برخلاف توافق با حزب‌الله، سه اسیر لبنانی را آزاد نکرد. حزب‌الله برای آزادی آن‌ها، در جولای ۲۰۰۶ م، در عملیات «الوعد الصادق» دو نظامی صهیونیست را اسیر گرفت. رژیم صهیونیستی در مقابل این عملیات، به لبنان اعلام جنگ کرد. محققان معتقدند تل آویو قصد حمله به لبنان را داشت و عملیات حزب الله موجب بهانه‌ای برای آغاز جنگ شد. رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ به صورت رسمی خلع سلاح حزب‌الله و آزادی دو اسیر خود را خواستار شد. خواسته‌هایی که در پایان جنگ به آن‌ها دست نیافت و خواهان آتش بش شد.

خسارات جانی و مالی در جنگ تموز

این جنگ برای هر دو طرف دارای خساراتی جانی و مالی و نظامی بود. اما به هر حال رژیم صهیونیستی به دلیل برتری تسلیحاتی ضربات و خسارات زیاد جانی و مالی را به مردم و کشور لبنان وارد کرد.

این جنگ نابرابر ۳۳ روز طول کشید و در پایان به دلیل عجز رژیم صهیونیستی از ادامه این جنگ در برابر نیروهای مقاومت حزب الله با رایزنی‌های غربی و عربی براساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت، آتش‌بس برقرار شد.

صهیونیست‌ها با بیش از ۴۰ هزار نظامی وارد این جنگ شدند در حالی که به لحاظ نیروی هوایی، دریایی و سلاح‌های زرهی زمینی بسیار برتر از نیروهای حزب‌الله بودند و ارتش رژیم صهیونیستی خود را ششمین ارتش بزرگ جهان می‌خواند.

نگاهی بر تفاوت‌های طوفان پاییزی الاقصی و جنگ تابستانی ۳۳ روزه

پیشروی‌های حزب الله در جنگ ۳۳ روزه

کارشناسان معتقدند قدرت و توان نظامی رژیم صهیونیستی با حزب‌الله قابل مقایسه نبود. حزب‌الله توانست در روزهای ابتدایی جنگ با حمله موشکی، ناوچه پیشرفته صهیونیستی ساعر ۵ را مورد حمله قرار دهد. حزب‌الله توانست به بندر مهم حیفا حمله موشکی کند و پس از مدتی مناطق و شهرک‌های دورتر از حیفا را نیز مورد حمله خود قرار دهد. ارتش رژیم صهیونیستی مسلح به تانک مرکاوا بود و آن را دژی مستحکم برای خود می‌دانست. حزب‌الله توانست با موشک‌هایی این تانک‌ها را نابود کند و تلفات بسیاری از این طریق از دشمن خود بگیرد. حزب‌الله هلی‌کوپتر رژیم صهیونیستی را نیز نابود کرد.

خسارات لبنان در جنگ ۳۳ روزه

حملات رژیم صهیونیستی به طور خاص بر روی مناطق شیعه‌نشین تمرکز داشت. براثر حملات رژیم صهیونیستی ۱۵ هزار خانه به صورت کامل نابود شد، ۳۱ مکان حیاتی از جمله فرودگاه، بنادر تجاری و صیادی، ایستگاه‌های هیدرولیک آبی، پالایشگاه نفت، و نیروگاه برق کاملاً نابود شد. ۸۰ پل و حدود ۹۰ شرکت آسیب جدی دید. دو بیمارستان به صورت کامل نابود شد و سه بیمارستان به صورت جدی آسیب دید. بیش از هزار و ۱۸۳ نفر از غیر نظامیان لبنانی در این جنگ شهید شدند که یک سوم آن کودک بودند.

قدرت نظامی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه

حزب‌الله توانست در این جنگ چهار هزار موشک به اراضی اشغالی شلیک کند و در مجموع ۱۶۵ صهیونیست کشته شدند.

برخی کارشناسان نظامی معتقدند، این جنگ برخلاف دیگر جنگ‌های رژیم صهیونیستی نه تنها ارتش این رژیم بلکه شهرک نشینان را درگیر کرد همچنین حملات حزب‌الله به اراضی اشغالی جدای بحث خرابی و تلفات، این اثر مهم را داشت که شهرک نشینان صهیونیست نیز فهمیدند جنگ به آن‌ها نیز می‌تواند لطمه وارد کند و این ضربه‌ای به جبهه داخلی صهیونیست‌ها بود.

وقتی ابهت رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه فروریخت

بسیاری از محافل و کارشناسان عبری زبان معتقدند که نظریه «فروپاشی رژیم صهیونیستی از درون» نیز بعد از جنگ ۳۳ روزه با لبنان تقویت شد؛ چرا که شهرک‌نشینان اعتماد خود را به ارتش و نهاد سیاسی از دست داده‌اند، جوانان صهیونیست تمایلی برای حضور در ارتش ندارند، روند مهاجرت معکوس با شیب تندتری دنبال می‌شود، احساس ناامنی موجب فرار صهیونیست‌ها از فلسطین اشغالی شده به سمت اروپا شده و همچنین شکاف اجتماعی میان صهیونیست‌ها روز به روز عمیق‌تر می‌شود.

درس‌هایی که حماس از حزب الله به خوبی آموخت

رییس واحد عملیات نیروی دریایی رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با روزنامه صهیونیستی "معاریو" با بیان اینکه حزب الله دشمن بسیار زیرکی است، گفت: حزب الله از جنگ دوم لبنان (جنگ ۳۳ روزه) تجربیات و درس‌های زیادی گرفته و بعد از هدف قرار دادن ناو صهیونیستی "حانیت" امروز تلاش می‌کند، ضمن ارتقا بخشیدن توانایی‌های خود، هدف‌های بیشتری برای حمله شناسایی کند.

این افسر عالی رتبه صهیونیستی در ادامه این مصاحبه که به مناسبت پایان مأموریت وی در نیروی دریایی رژیم صهیونیستی و عهده دار شدن منصب جدید "معاونت رییس ستاد ارتش" این رژیم انجام گرفت، خاطر نشان کرد که جنبش حماس نیز همواره در حال درس گرفتن از حزب الله و حرکت در پشت سر آن است.

چگونه جنگ ۳۳ روزه زمینه ساز شکل گیری طوفان الاقصی شد

بعد از پایان یافتن کابوس جنگ ۳۳ روزه برای رهبران و افسران عالی رتبه صهیونیستی آنها در طول ۱۷ سال پیش بینی‌هایی را در خصوص پیشروی گروه‌های مقاومت اعم از حماس و حزب الله به داخل اراضی اشغالی داشتند.

بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی از همان ساعات اولیه عملیات گمانه زنی‌هایی مبنی بر مشارکت حزب الله لبنان در این عملیات از سوی مزارع شبعا صورت گرفت. در همین راستا حزب الله لبنان ۳ پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی را در مزارع اشغالی شبعا در مرز بین فلسطین اشغالی و لبنان هدف حمله موشکی و خمپاره‌ای قرار داده است.

تفاوت‌های طوفان پاییزی الاقصی و جنگ تابستانی ۲۰۰۶

با نگاه اولیه به اخبار مخابره شد از سرزمین‌های اشغالی و مبارزان گروه‌های مقاومت فلسطینی شاهد تفاوت فاحشی در میزان پیشرفت گروه‌های مقاومت فلسطینی و ضربه پذیری بیشتر رژیم صهیونیستی در دو جنگ تابستانی و پاییزی هستیم.

عملیات طوفانی که در همان ساعات اولیه با شلیک ۵ هزار موشک به سمت اراضی اشغالی آغاز شد و این در حالی بود که در جنگ ۳۳ روزه تنها ۴ هزار موشک به سمت فلسطین اشغالی شلیک شد.

در طوفان الاقصی در سه روز اولیه با وجود اخبار سانسور شده رسانه‌های صهیونیستی خبر هلاکت بیش از هزار نفر از صهیونیست‌ها مخابره شده که در قیاس با جنگ ۳۳ روزه با ۱۶۵ کشته، این آمار حداقل ۱۰ برابر شده است.

جنگ ۳۳ روزه به بهانه آزادی دو صهیونیست شعله ور شد و هزاران زن و کودک بی گناه لبنانی به خاطر آن به خاک و خون کشیده شدند، اما امروز در طوفان الاقصی تاکنون ۱۵۰ صهیونیست که در میان آنها از افسران عالی رتبه ارتش حضور دارند در دستان گروه‌های مقاومت اسیر هستند. این اسیران صهیونیستی در آینده هر کدامشان برای گروه مقاومت سرآغاز یک پیروزی بزرگ هستند که تاکنون مقامات حماس فقط به یک نمونه آن اشاره کردند و آن آزادی تمامی زنان فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی در قبال آزادی چند اسیر صهیونیستی است.

در حالی که همواره گروه‌های مقاومت در طول سال‌های اخیر یکی از هشدارهایشان به سران رژیم صهیونیستی هدف قرار دادن شهرک‌های آنان و تسلط بر این شهرک‌ها بود امروز در طوفان الاقصی شاهد به بار نشستن این رجزهای واقعی هستیم.

امروز فلسطینیان در طوفان الاقصی، تحت پوشش حملات موشکی وارد شهرک‌های صهیونیست نشین شدند و اکنون در ۲۰ شهرک و ۱۱ پایگاه نظامی حضور دارند و این پیشروی‌ها هر روز ادامه دارد. یک نظریه مشهور وجود دارد که معتقد است «با تسخیر نخستین شهرک صهیونیست‌نشین، ساکنان تل‌آویو پا به فرار می‌گذارند» و حالا فلسطینی‌ها این نظریه را برای نخستین بار در مقیاسی کوچک آزمایش کردند.

استفاده از پهپادهای فلسطینی در یک جنگ نظامی با تل آویو برای اولین بار توسط مقامات نظامی صهیونیست تأیید شد. در صورت ورود حزب الله به جنگ این حملات پهبادی تقویت خواهد شد.

طوفان الاقصی سرزمین‌های غصب شده فلسطینی‌ها را درنوردید

جنگ ۳۳ روزه در داخل خاک لبنان روی داد، اما عملیات طوفان الاقصی در داخل اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ روی داده است.

حمله به غیر نظامیان وجه اشتراک جنایت صهیونیست‌ها در دو جنگ

یکی از وجوه مشترک تمام تجاوزهای نظامی صهیونیست‌ها علیه ملت لبنان و فلسطین در دو جنگ ۳۳ روزه و عملیات طوفان الاقصی هدف قرار دادن غیر نظامیان است. این رژیم جعلی زمانی که خود را در عرصه میدانی و نظامی ضعیف می‌بیند دست به کشتار غیر نظامیان در مناطق مسکونی می‌زند. موردی که در جنگ تموز نیز شاهد آن بودیم. در آن جنگ تابستانی بیش از هزار غیر نظامی لبنانی به شهادت رسیدند که قربانی اصلی آن زنان و کودکان بودند و امروز نیز در طوفان الاقصی تا این لحظه بیش از ۵۰۰ غیر نظامی به شهادت رسیدند که غالب آن‌ها زنان و کودکان فلسطینی هستند.

سخن پایانی

در سال‌های اخیر بسیاری از مقامات صهیونیست در اظهارات مشترکی اعلام کردند که زمان فروپاشی رژیم صهیونیستی نزدیک است. امروز طوفان الاقصی مهر تأییدی بر پیش بینی‌های صهیونیست‌ها مبنی بر نابودی این رژیم جعلی زد. «نوآم چامسکی» دانشمند علوم شناختی و منتقد اجتماعی آمریکایی نیز در کتاب خود با عنوان «جنگ غزه و پایان اسرائیل» می‌نویسد: «اسرائیل به دلیل ۲ تهدید داخلی و خارجی در سال ۲۰۳۰ نابود می‌شود».