به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، اجرای آتش بس در نوار غزه در حالی وارد نوزدهمین روز خود میشود که اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره سیطره این کشور بر نوار غزه و کوچاندن اهالی آن همچنان جنجال زیادی را در محافل بینالمللی برانگیخته است.
واکنشها به این اظهارات ترامپ درباره غزه همچنان ادامه دارد و مردم فلسطین هر تلاشی برای کوچاندن آنها از نوار غزه را رد و محکوم میکنند و این اظهارات ترامپ را تهدیدی مستقیم برای موجودیت و حقوق تاریخی فلسطینیها در سرزمین خودشان میدانند.
فلسطینیها معتقدند که هرگونه طرحی برای کوچاندن اهالی غزه به کشورهای دیگر چیزی نیست؛ جز تلاش برای انحلال آرمان فلسطین و نابودی حقوق مشروع فلسطینیها برای بازگشت به شهرها و روستاهای خود که از سال 1948 توسط رژیم صهیونیستی اشغال شد.
هشدار گوترش درباره پاکسازی نژادی در غزه
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز درباره هر تلاشی برای پاکسازی نژادی در غزه هشدار داده و بر لزوم پایبندی به قوانین بینالمللی هنگام جستجوی راهکار برای حل مسئله فلسطین تاکید کرد.
گوترش در نشست سازمان ملل در واکنش تلویحی به طرح و سخنان ترامپ برای سیطره آمریکا بر نوار غزه و بیرون کردن اهالی این منطقه گفت: هنگامی که در جستجوی راهکار برای حل مسئله فلسطین هستیم، نباید مشکلات را تشدید کنیم و پایبندی به اصول حقوق بینالملل در این زمینه بسیار مهم است.
در حالی که گوترش در سخنرانی خود در کمیته سازمان ملل در مورد حقوق مسلم مردم فلسطین علناً اشارهای به پیشنهاد ترامپ درباره غزه نکرد، اما «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت که اظهارات گوترش به عنوان یک واکنش فرضی معقول و بهجاست.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش اوایل روز چهارشنبه با «عبدالله دوم» پادشاه اردن طی تماسی تلفنی درباره وضعیت منطقه گفتگو کرده است.
گوترش تاکید کرد که هرگونه صلح پایدار، مستلزم پیشرفت ملموس و پایدار به سمت اجرای راهکار دو دولتی، پایان اشغالگری و ایجاد یک کشور مستقل فلسطین است که غزه هم بخش جداییناپذیر از آن میباشد.
فلسطینیها سرزمین خودشان را رها نمیکنند
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هم با صدور بیانیهای اعلام کرد که اظهارات نژادپرستانه ترامپ درباره اخراج مردم فلسطین از غزه را به شدت رد و محکوم میکنیم و مردم ما دیگر هرگز آواره نخواهند شد و اشغالگران صهیونیست هستند که باید فلسطین را ترک کنند.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تاکید کرد: ما تنها در یک نکته با ترامپ موافقیم و آن هم این است که مردم غزه نمیخواهند به اردوگاههای ویران شده برگردند؛ زیرا مردم غزه هرگز این اردوگاهها را انتخاب نکردند؛ بلکه در سال 1948 به اجبار از شهرها و روستاهای اصلی خودشان در فلسطین آواره شدند. همه کمکها و ابزارهای بازسازی نوار غزه بدون محدودیت و بیقید و شرط باید وارد این باریکه شود.
دولت غزه درباره اینکه چنین اظهارات تحریک آمیزی تنها منجر به تشدید ناامنی و بیثباتی در منطقه میشود تاکید کرد: این ذهنیت استعماری هیچ سودی ندارد و ملت فلسطین به سرزمین خود متعهد هستند و اشغالگران خارجی باید سرزمین ما را ترک کنند.
آمریکا همه گزینهها درباره غزه را بررسی میکند
این در حالی است که «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا درباره طرح ترامپ برای سیطره بر غزه اعلام کرد ما آنچه را که در خصوص پیشنهاد سیطره بر نوار غزه انجام خواهیم داد، فاش نمیکنیم و همه گزینهها در مورد این پیشنهاد روی میز است.
وی افزود: من ترجیح میدهم که نیروهای آمریکایی در غزه مستقر نشوند اما اگر رئیس جمهور اینگونه بخواهد نمیتوانیم آن را رد کنیم. ترامپ درباره آینده نوار غزه بعد از حماس توسط اسرائیل صحبت خواهد کرد و مسئله استقرار نیروهای آمریکایی در غزه هنوز راه درازی در پیش دارد.
وزیر دفاع آمریکا گفت: ما میخواهیم از اسرائیل در موضوع آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست در غزه) حمایت کنیم. من با ترامپ و متحدان و شرکای خود در مورد آنچه که در غزه انجام خواهیم داد، گفتگوهای عمیق و طولانی خواهم داشت.
استقبال گسترده صهیونیستها از طرح ترامپ برای سیطره بر غزه
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در گفتگو با فاکس نیوز اعلام کرد که ترامپ بزرگترین دوستی است که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته است.
استقبال گسترده صهیونیستها از طرح ترامپ برای سیطره بر نوار غزه هم همچنان ادامه دارد و شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که 72 اسرائیلیها از پیشنهاد ترامپ برای سیطره بر نوار غزه و کوچاندن اهالی این منطقه استقبال میکنند.
نگرانی صهیونیستها از تاثیر اظهارات ترامپ بر پرونده تبادل اسرا
از سوی دیگر روزنامه عبری هاآرتص اعلام کرد: نگرانیهایی در میان اسرائیلیها وجود دارد؛ مبنی بر اینکه ممکن است سخنان ترامپ درباره سیطره بر نوار غزه و آواره کردن اهالی این منطقه، بر مسئله آزادی اسرای اسرائیلی از غزه که قرار است شنبه مذاکرات جدید درباره آن انجام شود، تاثیر منفی بگذارد.
این رسانه صهیونیستی افزود: حماس ممکن است ترجیح دهد اسرای اسرائیلی را به عنوان کارت معامله و ابزار چانه زنی با هدف از بین بردن طرح ترامپ درباره غزه قرار دهد و هنوز کسی نمیداند که حماس چه واکنش عملی به این پیشنهاد ترامپ نشان خواهد داد.
اعزام تیم مذاکرهکننده اسرائیلی به دوحه
این در حالی است که روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت به نقل از مقامات صهیونیست اعلام کرد که تیم مذاکره کننده اسرائیل شنبه آینده برای گفتگو در مورد توافق با حماس، عازم دوحه میشود.
این رسانه عبری افزود: اما هیئت مذاکره کننده اسرائیلی تنها در مورد تکمیل مرحله اول توافق آتش بس گفتگو خواهد کرد نه چیز دیگری. ترجیح اسرائیل این است که تا زمانی که نشسته امنیتی کابینه اسرائیل در مورد طرح ترامپ برای غزه برگزار نشده، بحثی در مورد مرحله دوم اجرای آتش بس انجام نشود.
وضعیت بحرانی آوارگان غزه و غرق شدن چادرهای آوارگان
از طرف دیگر، وضعیت انسانی در نوار غزه همچنان بحرانی است و نهادهای دولتی در این باریکه از عدم ورود کمکهای کافی شکایت دارند.
اداره دفاع مدنی در نوار غزه اعلام کرد که هیئتهای بینالمللی در تضمین ورود کمکهای کافی به نوار غزه کوتاهی میکنند. وضعیت بسیار غم انگیز است و همزمان با کاهش دمای هوا شرایط ساکنان غزه بدتر میشود.
این نهاد دولتی غزه تاکید کرد که کمکهای بسیار کمی وارد غزه شده و هنوز چادر و یا خانههای سیار به آوارگان نرسیده است. ارتش اشغالگر هم همچنان ورود سوخت و کمکهای کافی و تجهیزات برای آواربرداری را نمیدهد. شکست آشکاری از سوی هیئتهای بینالمللی در تضمین ورود کمک به نوار غزه وجود دارد و تیمهای ما تقریباً بعد از از دست دادن 80 درصد توانمندیهای اداره دفاع مدنی در خلال جنگ، قادر به پاسخگویی به نیازهای انسانی مردم نیستند.
اداره دفاع مدنی غزه تاکید کرد: ما از صلیب سرخ بینالمللی میخواهیم تا از تیمهای دفاع مدنی غزه حمایت فوری کنند و تجهیزات کافی را در اختیار ما قرار دهند. ارتش اشغالگر عامدانه مانع ورود کمکها به نوار غزه میشود تا درد و رنج مردم ما را بیشتر کند.
منابع محلی همچنین گزارش دادند که شب گذشته در نتیجه باد و باران شدید تعداد زیادی از چادرهای آوارگان در جنوب نوار غزه در آب غرق شد که منجر به تشدید وخامت اوضاع معیشتی ساکنان غزه در سایه سرمای شدید شده است.
محاصره شدید اردوگاههای کرانه باختری
در مورد تحولات کرانه باختری هم، در هفدهمین روز لشکرکشی ارتش اشغالگر به شمال کرانهباختری، حملات پهپادی و انفجار و سوزاندن خانهها در اردوگاه جنین ادامه دارد و منابع محلی از محاصره شدید اردوگاههای طولکرم و الفارعه در طوباس و جلوگیری از رسیدن آب و غذا به آنجا خبر میدهند.
نیروهای اشغالگر منطقه طمون را که از وضعیت انسانی فاجعه بار به دلیل محاصره و عملیاتهای نظامی گسترده ارتش صهیونیستی رنج میبرد، هدف حمله پهپادی قرار دادند و دهها خانواده در طمون تحت محاصره هستند که کمک میخواهند.
به گفته منابع محلی، صهیونیستها 4 روز است که به محاصره شهروندان فلسطینی در اردوگاه الفارعه در جنوب طوباس ادامه میدهند و مانع رسیدن آب و غذا به این اردوگاه میشوند؛ همانند جنایاتی که بیش از 15 ماه در نوار غزه انجام دادند.
این منابع اعلام کردند که ساکنان اردوگاه الفارعه به شدت نیازمند کمک هستند و نیروهای اشغالگر چندین روز است که علاوه بر جلوگیری از ورود آب و غذا به این اردوگاه، مانع رسیدن تیمهای آمبولانس به اینجا هم میشوند. نظامیان صهیونیست همچنین به حملات علیه خانههای فلسطینیها، بیرون کردن ساکنان اردوگاه و بازداشت گسترده شهروندان ادامه میدهند.
انتهای پیام/
∎