شناسهٔ خبر: 62947288 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

آیا شکست تل‌آویو معطوف به نبرد نظامی می‌شود؟

استیصال صهیونیست‌ها در جنگ رسانه‌ای

شکست صهیونیست‌ها درنبرد رسانه‌ای و روانی، بر عمق شکست راهبردی-امنیتی این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی افزوده است. تصویرسازی کاذب رسانه‌های غربی از وقایع جاری در غزه و اراضی اشغالی ، جملگی در راستای توجیه جنایات تل‌آویو مورداستفاده قرار گرفت اما به نتیجه نرسید.

صاحب‌خبر -

شکست صهیونیست‌ها درنبرد رسانه‌ای  و روانی، بر عمق شکست راهبردی-امنیتی این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی افزوده است. تصویرسازی کاذب رسانه‌های غربی از وقایع جاری در غزه و اراضی اشغالی ، جملگی در راستای توجیه جنایات تل‌آویو مورداستفاده قرار گرفت اما به نتیجه نرسید. سؤال اصلی اینجاست که چه مؤلفه‌هایی منجر به شکست روایتگری کاذب غرب( باوجود منظومه تبلیغاتی عظیم آن ) در بحبوحه حوادث اخیر شده است؟ به نظر می‌رسد بخشی از ماجرا، به سوء سوابق رسانه‌های غربی در روایتگری از وقایع جاری در نظام بین‌الملل مربوط باشد.

افکار عمومی آمریکا و کشورهای اروپایی پس از وقایعی مانند جنگ اوکراین ، متوجه تفاوت روایتگری و روایت‌سازی از سوی رسانه‌های خود شده‌اند. به‌عنوان‌مثال، در جریان نبرد باخموت در اوکراین، درحالی‌که نیروهای روسی سرتاسر شهر را به تصرف خود درآورده بودند، رسانه‌ها مدعی پیشروی فوق‌العاده نیروهای اوکراینی در این منازعه شدند. این دروغ سازی زمانی آشکار شد که زلنسکی ناچار شد تحت تأثیر شکست درنبرد باخموت و ناکامی در ضد حمله ادعایی اوکراینی‌ها، وزیر دفاع خود را برکنار کند. روایت‌سازی‌های رسانه‌های غربی از عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه، به‌مراتب نسبت به آنچه در اوکراین می‌گذرد نیز شدیدتر است. متعاقب شکست میدانی و نظامی صهیونیست‌ها، حامیان غربی تل‌آویو تلاش دارند چنین شکست سخت و پرهزینه‌ای را در میدان رسانه و تبلیغات جبران کنند.

بااین‌حال به نظرمی رسد این بار نیز غربی‌ها به بن‌بست خورده‌اند! این شکست به‌اندازه‌ای آشکار است که اخیرا شبکه یورونیوز با ادبیاتی خاص نسبت به آن اذعان کرده است:
«واکنش‌های جهانی متفاوت به خونریزی در اسرائیل و غزه، سبب شد تا بار دیگر وجود اختلافات عمیق بین کشورها نمایان‌تر شود، روندی که از زمان آغاز جنگ در اوکراین سرعت بیشتری پیداکرده و کشورهای غربی را درصحنه جهانی به‌طور فزاینده‌‌ای منفک از سایرین قرار داده است.تحلیلگران در گفت‌وگو با یورونیوز اعتراف کرده‌اند که وقوع جنگ بین تل‌آویو  و حماس شکافی را که از قبل‌ [بین کشورها] بر سر اوکراین قابل‌مشاهده بود را عمیق‌تر می‌کند.

برتران بدیع، استاد دانشگاه سیانس پو پاریس در این خصوص معتقد است که کشورهای عربی  از نحوه واکنش مردم خودشان در قبال حمایت از اسرائیل هراسان هستند:
«نقطه ابهام اصلی   برای کشورهای عربی منطقه در حقیقت همان بسیج افکار عمومی در بحبوحه چنین احساسات و خشم شدید است.موضع مردم این کشورها با آرمان فلسطین ممزوج است».به عبارت بهتر، رسانه‌های غربی در جریان عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه با گزاره و حقیقتی مواجه شده‌اند که قدرت انکار آن را ازدست‌داده‌اند.این گزاره ، مربوط به عدم‌تغییر نگاه زیربنایی و مبنایی شهروندان کشورهای عربی( حتی کشورهایی که سران آن‌ها تن به عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی داده‌اند ) و حتی شهروندان اروپایی نسبت به جنایات و ماهیت رژیم اشغالگر قدس  می باشد. صهیونیست‌ها اکنون جنگ امنیتی و تبلیغاتی را توأمان در برابر رزمندگان مقاومت باخته‌اند….

سانسورهای بی‌نتیجه در تل‌آویو
در رصد شکست جنگ رسانه‌ای رژیم صهیونیستی، لازم است بر روی روایتگری‌های ناقص و دروغین آن‌ها نسبت به شرایط داخلی در این رژیم نیز تمرکز ویژه‌ای نماییم. واقعیت امر این است که شکاف میان نظامیان-سیاستمداران در تل‌آویو به نقطه اوج خود رسیده و حتی تشکیل کابینه‌ای اضطراری( با حضور همه احزاب و گروه‌های صهیونیست) نیز نتوانسته است مانع از این اختلافات شود.شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داده است که در جریان بازدید بنیامین نتانیاهو از نظامیان ذخیره ارتش این رژیم، او در میانه اعتراض شدید آن‌ها مجبور به لغو سخنرانی خود شده است.نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که برای دیدار با نظامیان این رژیم به تیپ ۶۹۷ در نزدیکی شهر «رحوفوت» در ۳۵ کیلومتری جنوب تل‌آویو رفته بود، با اعتراض شدید آن‌ها مواجه شد.شبکه ۱۲ اسرائیل این اتفاق را غیرعادی توصیف کرد و گفت که نتانیاهو در میانه دادوفریاد نظامیان ذخیره، مجبور شد تا با تعداد اندکی از آن‌ها به‌طور جداگانه دیدار کرده و برایشان سخنرانی کوتاهی بکند؛ او سپس عکس یادگاری خود را گرفت و از پادگان خارج شد.

 ادعاهایی که ثمره‌ای ندارد 
نتانیاهو همچنین با نظامیان صهیونیستی در نزدیکی غزه نیز دیدار کرد و در جمع آن‌ها مدعی شد: «آیا آماده هستید؟ مرحله بعدی درراه است».این در حالی است که سیگنال‌های مخابره شده از سوی ارتش و نظامیان رژیم صهیونیستی نسبت به ماجراجویی‌های نتانیاهو، بیش‌ازپیش حامیان رژیم اشغالگر قدس را نگران ساخته است! به‌تازگی ده‌ها نفر از خانواده‌های اسرای صهیونیستیِ نزد حماس، مقابل وزارت جنگ این رژیم تجمع کرده و خواستار کناره‌گیری نتانیاهو و آزادی اسرا شدند.به اذعان مقامات رژیم اسرائیل، بالغ‌بر ۱۰۰ نظامی و ۲۰۰ نفر از ساکنان اراضی اشغالی  در اسارت رزمندگان مقاومت به سر می‌برند و غافلگیری تمامی نهادهای امنیتی و نظامی این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی در تاریخ ۱۵ مهر، به یک آبروریزی تاریخی برای صهیونیست‌ها تبدیل‌شده است. در جریان این عملیات تاکنون ۱۵۰۰ صهیونیست به هلاکت رسیده و ۳۸۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.در چنین شرایطی زمینه‌سازی رسانه‌های غربی برای توجیه نبرد زمینی به غزه، صرفا منجر به افزایش تصاعدی هزینه‌های شکست رسانه‌ای -عملیاتی صهیونیست‌ها و حامیان تبلیغاتی این رژیم خواهد شد. بی‌دلیل نیست که نشریه صهیونیستی هاآرتص دریکی از تازه‌ترین مطالب خود، نتانیاهو را اصلی‌ترین معضل در اراضی اشغالی دانسته و شکست اخیر را کاملا مرتبط باسیاست‌ها و رفتارهای وی و دیگر اعضای کابینه ائتلافی‌اش ( مخصوصا بن گویر و اسموتریچ) دانسته است.