شناسهٔ خبر: 62908455 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

اعطای مدرک دکتری به شیخ زکزاکی

دکترای افتخاری دانشگاه تهران به شخصیت‌های اثرگذار در سطح ملی و بین‌المللی اعطا می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از فارس، در هیأت منتخب شورای دانشگاه تهران مصوب شده است که مدرک دکترای افتخاری مطالعات جهان: صلح و حل منازعه Honorary Doctorate on World Studies: Peace and Conflict Resolution به شیخ ابراهیم یعقوب زکزاکی به عنوان یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار و پر افتخار جهان اسلام پس از انقلاب اسلامی که از اندیشمندان الهام گرفته از مکتب امامین انقلاب اسلامی و دارای سوابق مبارزاتی سترگ و توفیقات بزرگ در دعوت به مذهب تشیع و اسلام ناب محمدی(ص) است، اعطا شود.

دکترای افتخاری دانشگاه تهران به شخصیت‌های اثرگذار در سطح ملی و بین‌المللی اعطا می‌شود و از لحظاتی پیش مراسم اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه تهران به شیخ ابراهیم یعقوب زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه با حضور مسؤولان آموزشی کشور آغاز شده است.

سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در مراسم اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه، گفت: افتخاری نصیب دانشگاه تهران شده است که دکترای افتخاری این دانشگاه را به این استاد عزیز کنیم، پس از اینکه دانشکده مطالعات جهان این پیشنهاد را دادند موضوع در هیأت منتخب شورای دانشگاه تهران دانشگاه مورد بحث گذاشته شده و به اتفاق آرا مصوب شد.

وی با بیان اینکه صلح و حل منازعه Honorary Doctorate on World Studies: Peace and Conflict Resolution موضوع دکترای افتخاری شیخ عزیز در نظر گرفته شده است، گفت: ما در مورد این موضوع به بیان رهبر معظم انقلاب تأکید کردیم.

مقیمی گفت: ما امروز اینجا هستیم که بتوانیم الگوواره واقعی صلح که شیخ زکزاکی است به جهانیان مطرح کنیم، ایشان پرورش یافته اسلام و امامین اسلامی است و بهترین الگو برای حوزه آکادمیک جهانی و عامه مردم است.

ما پارادایم کلاسیک و مدرن را نسبت به صلح می بینیم، آنچه توسط استکبار در رویکرد مدرن صلح دیده می شود و مبنای ارائه آن در عرصه بین المللی است اینگونه است که همه تحت تبعیت ارزش های آنها باشد و اگر ملتی خود را تطبیق نداد آنها را وادار به پذیرش کنیم، صلح در ادبیات غربی ها یعنی حفظ وضع موجود که آنها از طریق جنگ به دست آوردند و یعنی اگر ما برنده شدیم طرف بازنده باید از ما تمکین کند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: در تعابیر غربی ها دولت ها صلح را میسازند نه ملت ها، سیاست تعیین کننده صلح است نه فرهنگ.

مقیمی خاطرنشان کرد: در حقیقت در نظام استکباری صلح به گونه ای تعریف شده که همه ملت ها و کشورها باید ارزش های آنها را بپذیرند و به عبارتی صلح طراحی پذیر است و محصول فکر غربی است، اما رویکرد کلاسیک غربی ها به گونه دیگری است، الگوی مناسب رویکرد کلاسیک باید به جایگاه اصلی بازگردد و علامه زکزاکی یکی از بهترین الگوها برای معرفی ادبیات صلح جهانی است و من این اندیشه و تفکر استاد که در عرصه عملیاتی به منصه ظهور رسانده به مثابه دکترین صلح قلمداد می کنم و از این رو شورای دانشگاه تهران دکترای افتخاری را به ایشان اعطا می کند.

رئیس دانشگاه تهران گفت: آنچه در زندگی این استاد عزیز اتفاق افتاده بیانگر این است که اصالت در اسلام با صلح است نه جنگ؛ در قرآن هم تعداد انگشت شماری درباره جنگ صحبت شده است و بیشتر صلح مدنظر بوده است، جنگ و صلح دو روی یک سکه است که در رویکرد سلبی غرب گفته می شود که جنگ باید به کنار برود اما پشت صحنه این گزاره ظاهری این است که آنچه ما با جنگ به دست آوردیم باید مبنا باشد و هیچکس نمی تواند این مبنا را کنار بزند.

مقیمی اظهار داشت: شیخ ابراهیم زکزاکی به عنوان فردی که هیچ قدرت سیاسی و نظامی در اختیار ندارد اما تحول عظیمی در آفریقا رخ داده است، نفوذ بسیاری در مردم دارد که این نفوذ مبتنی بر درونی سازی ارزش هاست؛ نفوذ هم تحت تاثیر چند رویکرد است یکی قدرت اجبار و اطاعت پذیری است که رژیم امریکا از این نفوذ استفاده می کند؛ رویکرد دوم هم مبتنی بر همذات پنداری است که افراد از سلبریتی ها و افراد اینچنینی اطاعت می کنند.

رئیس دانشگاه تهران سخنان خود را با درود به روح پاک همه شهدا بخصوص 6 فرزند شهید شیخ زکزاکی پایان داد.

در ادامه مصطفی رستمی رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به شیخ زکزاکی با تشکر از بانیان این اقدام ارزشمند، گفت: قطعا اعطای مدرک دکتری به استاد عزیز شیخ زکزاکی بیش از اینکه به قدر ایشان بیفزاید نشان دهنده مسیر درست و کار مجاهدانه و عالمانه ایشان است.

وی افزود: در دنیایی که جایزه صلح و حقوق بشر آلوده به زشت ترین کودک کشی ها، ظلم ها و جنایات علیه بشریت است قطعا اعطای جایزه نوبل به شرکا و اذناب جنایتکاران دامن صلح را آلوده نمی کند و حرکت شیخ عزیز مبتنی بر قرآن است و قطعا به وعده های قرآنی منجر می شود که قرآن وعده داده است باطل نابود میشود و حق ماندگار است.

رستمی ادامه داد: حرکت شیخ که همراه با مجاهدت و صبر است هم دفاع از مرزهای اسلام و هم ارتباط با سایر بخش ها بوده که با دستانی خالی اما با باوری ثروتمند در آفریقا آغاز کرده اند و قطعا شایسته بالاترین مدارک علمی هستند، ما که امکانات فراوانی برای بیان حق داریم باید از ایشان الگوبرداری کنیم که با دست خالی این کار را انجام داده اند.

صفری مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز گفت: ای شیخ دانشجویانی که امروز می بینید فرزندان امامین انقلاب هستند، اینها مکان برایشان محدودیت نیست و حضورشان شوری است در دانشگاه.

وی افزود: عهد می بندیم از یاری مستضعفین جهان در مسیر مبارزه حق علیه باطل تا ظهور منجی عالم بشریت یک لحظه ننشینیم.

سعیدرضا عاملی رئیس شورای علمی دانشگاه تهران هم گفت: شیخ زکزاکی را خداوند عزیز کرد، همه زورگویان تلاش کردند ایشان را ذلیل کنند اما خداوند به ایشان عزت داد، دانشگاه تهران هم مفتخر است که به این خانواده مقاومت دکترای افتخاری می دهد، همسر ایشان هم اهل مقاومت است و شور و فداکاری و توحید در این خانواده است.

وی افزود: شیخ زکزاکی به شاگردانش گفته است اگر در کاری که برای خدا می کنید منتظر تشویق هستید کارتان برای خدا نیست، ایشان کارهایی در نیجریه انجام داد که الگوی عمل صالحانه است، ایشان باوجود اینکه خواهر و 6 فرزندش در راه خدا شهید شدند با بدن رنجور به زندان رفتند.

عاملی ادامه داد: آزادی ایشان به سادگی فراهم نشده است، راه خدا رنج و محنت دارد و امروز هم دلهای ما آرامش ندارد و برای پیروزی مردم عزیز فلسطین دعا می کنیم.

استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به شیخ زکزاکی بدون حتی یک رأی مخالف در شورای علمی دانشگاه تصویب شد، بالاترین دکترای افتخاری این دانشگاه به دلیل روحیه عدالت خواهی و مقاومت به جناب آقای دکتر زکزاکی تقدیم می شود.

وی اضافه کرد: دوران ظهور امام زمان عدالت فراوان بدون کینه توزی و با صلح فراگیر است، مدرک دکتر زکزاکی هم به دلیل عدالت و صلح اعطا شده است.

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در مراسم اعطای مدرک دکترای افتخاری به شیخ زکزاکی گفت: کشور ایران کشور خود شماست و ما افتخار می کنیم که در سرزمین ما و سرزمین خودتان حضور یافتید، شما شهید زنده هستید، شما قطعا سرباز امام زمان هستید و من به نیت زیارت یکی از سربازان امام زمان به محضر شما رسیدم.

وی افزود: توصیه ای به دانشجویان معزز رشته های علوم انسانی دارم که نسبت به رفتار علامه زکزاکی و هویت ایشان نظریه هویت استخراج کنم و از هنرمندان تقاضا می کنم زندگی این شهید زنده را به تصویر بکشند.

علی اکبر صالحی عضو حقیقی شورای علمی دانشگاه تهران هم گفت: شیخ زکزاکی راه حق را نشان داد و راه سعادت را مشخص کرد.

غلامعلی حدادعادل هم گفت: دانشگاه تهران به پاس ایمان و استقامت این مرد بزرگ دکترای افتخاری را اعطا می کند و این افتخار برای دانشگاه تهران است که می تواند از چنین بزرگمردی تجلیل کند.

وی افزود: با استناد و ارجاع به آیه قرآن عرض می کنم که استقامت کلیدواژه زندگی شیخ زکزاکی است، هر کس شرح حال این بزرگمرد را بخواند به اسطوره و افسانه شبیه تر است تا واقعیت.

حدادعادل ادامه داد: در رفتار و سیره ایشان چند نکته وجود دارد، یکی همان استقامت است و دوم دعوت به اسلام نه با شعار و سخنرانی بلکه با عمل است، کسانی که رفتار ایشان را در آفریقا تحسین می کنند می دانند که ایشان اسلام را با عمل معرفی کردند، نکته دیگر هوشمندی ایشان در راستای تقریب شیعه و سنی است که در دام تقابل شیعه و سنی نیفتاده اند، نکته بعدی هم توجه ایشان به آموزش و پرورش است، این مرد بزرگ ۳۰۰ مدرسه در نیجریه تاسیس کرده و راه را به دیگران هم نشان داده است و طلب توفیق بیشتر برای ایشان داریم.

وی عنوان کرد: جا دارد به یاد مقاومت مردم فلسطینی باشیم و به دشمنان آنها بگوییم همانطور که طوفان الاقصی نتیجه ظلم سالیان شما بود، طلم های امروز شما برای شما آرامش و امنیت ایجاد نمی کند، این ظلم ها طوفان های سهمگین بزرگتری را در آینده متوجه شما خواهد کرد.

نظر شما