شناسهٔ خبر: 62889783 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

گزارش خبری کیهان

جنگ غزه، روز هشتم صهیونیست‌ها همچنان زیر ضربات سنگین مقاومت

برای چندین دهه، سرویس‌های اطلاعاتی رژيم اسرائیل در ‌هاله‌ای از شکست‌ناپذیری خود را نشان مي‌دادند، اما اين‌ هاله خيالي برای موساد و شین‌بت اسرائیل در 7 اکتبر 2023 يعني يك هفته پيش با آغاز عمليات طوفان الاقصي فروپاشيد و صهيونيست‌ها همچنان زير حملات سنگين نيروهاي مقاومت فلسطين قرار دارند. این را رسانه‌ها و کارشناسان می‌گویند.

صاحب‌خبر -
 
سرويس خارجي-
 
فلسطين اشغالي هشت روز پس از آغاز حمله نيروهاي مقاومت فلسطيني ناامن و شوك‌زده است. بسياري از صهيونيست‌ها همچنان پس از هشت روز از آغاز عمليات طوفان الاقصي در بهت و حيرت هستند كه چگونه در عرض چند ساعت ارتش به اصطلاح افسانه‌اي آنها فروپاشيد و حصارهاي پولادين مرزي زير پاي نيروهاي مقاومت فلسطين به خاك افتاد. 
طوفان الاقصي نه فقط مقامات امنیتی رژيم اسرائیل بلكه مقامات آمريكايي را نيز شوكه كرد. از آنجا که سازمان جاسوسي سیاي آمريكا با موساد و شین‌بت در تل‌آويو از نزدیک همکاری می‌کند، براي واشنگتن و تل‌آويو اين پرسش مشترك مطرح است كه چگونه همه ساختارها و حصارهاي امنيتي مناطق جنوب رژيم اسرائيل در كمتر از يك روز فروپاشيد؟
برای چندین دهه، سرویس‌های اطلاعاتی رژيم اسرائیل و آمريكا در‌ هاله‌ای از شکست‌ناپذیری خود را نشان مي‌دادند، اما اين ‌هاله خيالي برای سیا در 11 سپتامبر 2001 فروپاشيد و برای موساد و شین‌بت اسرائیل هم افسانه شكست‌ناپذيري در 7 اکتبر 2023 يعني يك هفته پيش با آغاز عمليات طوفان الاقصي به پایان رسید.
شكست بزرگ
آخرین‌باری که رژيم اسرائیل مانند اين روزها غافلگير شد 50 سال پیش بود. زماني كه مصر و سوریه در جريان جنگ يوم كيپور در سال 1973 به صهيونيست‌ها حمله کردند. «گلدا مئیر»، نخست‌وزیر وقت رژيم اسرائیل به‌دلیل عدم موفقیت در جلوگیری و پيش‌بيني جنگ، هدف انتقادات گسترده قرار گرفت و شش ماه پس از جنگ مهيبي كه 2656 كشته را روي دست صهيونيست‌ها گذاشت، از مقام خود استعفا داد. اكنون به نظر مي‌رسد كه همين سرنوشت نيز در انتظار كابينه نتانياهو خواهد بود و احتمالا پس از فروكش كردن آتش جنگ، نتانياهو به‌عنوان يك نخست‌وزير شكست‌خورده ناچار به كناره‌گيري از نخست‌وزيري خواهد بود. سیمور هرش، روزنامه‌‌نگار و نویسنده آمریکایی هم در يادداستي نوشت: «بنیامین نتانیاهو احتمالا در حال کناره‌گیری باشد و تنها تا زمان پایان درگیری‌ها در دفتر باقی بماند.» به گفته هرش، حمله به جنوب اسرائیل بزرگ‌ترین شکست در تاریخ اسرائیل است، چون بیست‌ودو شهرک برای ساعاتی به کنترل حماس درآمد و این باعث کشته شدن سربازان و غیرنظامیان زیادی شد. این روزنامه‌نگار آمریکایی اظهار کرد: «وضعيت براي نتانياهو بسيار پيچيده و كار او تمام است.» روزنامه یدیعوت آحارانوت نيز در مطلبي نوشت: «نتانیاهو گناهکار اصلی است و باید استعفا کند.» «موشه یعلون»، رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل نيز گفته است: «دولت اسرائیل و نخست‌وزیر آن باید استعفا کنند و شکست را بپذیرند.» وبگاه «آکسیوس»، نزدیک به منابع آمریکایی و رژیم صهیونیستی نيز در گزارشي روز گذشته نوشت كه شکست اطلاعاتی اسرائیل در رصد عملیات حماس گسترده و راهبردی بوده است.
«بروس‌ هافمن»، کارشناس ارشد مبارزه با تروریسم در شورای روابط خارجی آمريكا در سخناني جنجالي گفته است: «هیچ سازمان اطلاعاتي بی‌عیب نیست، اما جنگ امروز در اسرائيل بي‌ترديد يك شکست بزرگ براي تل‌آويو است.» «یاکوف آمیدور»، مشاور امنیت ملی سابق بنیامین نتانیاهو نيز به آسوشيتدپرس گفته است: «این یک شکست بزرگ است. این عملیات درواقع ثابت می‌کند که توانایی‌های نظامي و امنيتي- اطلاعاتي ما در مناطق جنوبي ضعيف است.» دریادار «دانیال ‌هاگری»، سخنگوی ارشد ارتش رژيم اسرائيل نيز اعتراف کرده است که ارتش يك عذرخواهي بزرگ به اسرائيلي‌ها بدهکار است. «ژنرال اسحاق بریک»، از فرماندهان ذخيره ارتش رژيم صهيونيستي گفته است: «شکست این‌بار بسیار جدی‌تر از یوم کیپور است، زیرا ما باور نداشتیم که از لحاظ اطلاعاتی سقوط کنیم. چگونه ممکن است؟ یک سال است که حماس در حال آماده‌‌سازی عملیات است، هزاران نفر در نیروهایشان این را می‌دانند، و فقط ما نمی‌دانستیم؟»
رژيم صهيونيستي چگونه شكست خورد؟
نظريات مختلفي درباره چگونگي شكست ارتش و نهادهاي امنيتي رژيم صهيونيستي در برابر عمليات دقيق حماس وجود دارد. بسياري گفته‌‎اند كه عمليات طوفان الاقصي به ماه‌ها برنامه‌ريزي دقيق و حساب‌شده نياز داشت و كار يك يا چند شبانه‌روز نبوده است، پس چرا دستگاه‌هاي امنيتي رژيم صهيونيستي كه مدعي آگاهي از همه تحركات در غزه هستند، نتوانستند عمليات دقيق و حساب‌شده نيروهاي مقاومت را پيش‌بيني و شناسايي كنند؟ «امیر آویوی» كه یک ژنرال بازنشسته اسرائیلی است، گفته است که حماس بدون ردپا در غزه كار خود را به پيش برد، اما سرویس‌های امنیتی اسرائیل كه به ابزارهای فناوری بسيار مدرن متكي هستند، نتوانستند اطلاعات كافي را از نيروهاي مقاومت به دست آورند، چون فلسطيني‌ها در غزه راه‌هایی برای فرار از شبكه نفوذ موساد و شاباك پیدا کرده بودند. براساس اين نظريه، رژيم اسرائيل با تكيه بر پيشرفته‌ترين تجهيزات امنيتي روز، نتوانست ردپايي از عمليات حماس به دست آورد، چون نيروهاي مقاومت فلسطين برخلاف صهيونيست‌ها از سلطه تكنولوژيك و فناوري‌هاي ارتباطي دوري كردند و با كنار زدن تلفن‌هاي هوشنمد و يارانه، ارتباطات خود را بسيار محدود و بدون ابزار و وسيله‌هاي تكنولوژيك به پيش بردند، از اين‌رو نهادهاي امنيتي رژيم صهيونيستي مانند موساد و شين‌بت يا همان شاباك هيچ‌گاه نتوانستند به محفل ارتباطي مقاومت فلسطين در غزه رخنه كند. «آموس ‌هارل»، مفسر نظامي نيز در روزنامه ‌هاآرتص نوشت: «در عمل، صدها یا نه هزاران نفر از نيروهاي حماس ماه‌ها برای یک حمله غافلگیرانه آماده می‌شدند، بدون اینکه این اطلاعات فاش شده باشد، نتایج اين حمله فاجعه‌بار است.» «مارتین ایندیک» نيز که در دوران دولت اوباما به‌عنوان فرستاده ویژه برای مذاکرات اسرائیل و فلسطین خدمت می‌کرد، گفت که اختلافات داخلی در تل‌آويو آن‌قدر زياد شده بود که باعث غافل شدن اسرائیلی‌ها از تحركات حماس شد و حماس در يك فرصت طلايي ضربه كاري به اسرائيل زد.
این جنگ مثل جنگ‌های قبلی نیست
در آمريكا نيز بسياري اعتراف كرده‌اند كه جنگ امروز در فلسطين مانند گذشته نيست. وال‌استریت ژورنال (wsj) در اين ارتباط گزارش داده است كه فراخوان نیروهای ذخیره به ارتش اسرائیل، استارتاپ‌های فعال در حوزه فناوری را فلج کرده است و اکثر آنها در حالت سردرگمی به‌سر می‌برند. به گفته اين روزنامه آمريكايي، مدیران شرکت‌های نوظهور در تلاش برای انتقال فعالیت‌های خود به اروپا یا آمریکا هستند، زیرا حجم خسارات وارده به اسرائیل نشان می‌دهد که این جنگ با جنگ‌های قبلی فرق دارد و اقتصاد اسرائیل در چهار روز اول جنگ با حماس، رقمی معادل 7 میلیارد دلار متضرر شده و تجارت تقریبا تعطیل است.
پشته از كشته‌هاي اسرائيل
تلفات صهيونيست‌ها در جريان عمليات نيروهاي مقاومت فلسطين همچنان رو به افزايش است و پيش‌بيني شده آمار تلفات صهيونيست‌ها بسيار بيشتر از ميزان اعلام شده باشد. تا شامگاه جمعه، رسانه‌های رژیم صهیونیستی اذعان کردند که از آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۱۵۰۰ نفر از صهیونیست‌ها کشته و ۳۴۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز نبرد طوفان الاقصی به‌طور قطره‌چکانی هر روز اسامی شماری از کشته‌های نظامی خود را اعلام می‌کند که به نظر می‌رسد این کار را به علت شمار بالای تلفات نظامیان خود و ترس از واکنش‌ها در سطح داخلی در سرزمین‌های اشغالی انجام می‌دهد. در اين ميان، ارتش رژيم صهيونيستي شاهد بالاترين تعداد تلفات خود در طي چند دهه گذشته است و تا روز جمعه ارتش رژيم صهيونيستي 250 تلفات از ميان نظاميان داشته است.
حمله موشكي هنگام حضور وزير خارجه انگليس
حملات موشكي نيروهاي فلسطيني عليه اشغالگران پايان‌ناپذير است و دو روز پيش نيز، هنگامي كه «جيمز كورلي»، وزير خارجه انگليس از شهرک صهیونیست‌نشین اوفاکیم بازدید مي‌كرد، آژير حمله موشكي باعث فرار كورلي به پناهگاه شد.
زندگي پناهگاهي صهيونيست‌ها
ناامني و ادامه حملات موشكي عليه مناطق اشغالي باعث اختلال در زندگي صهيونيست‌ها در همه مناطق شده و منابع عبري‌زبان گفته‌‎اند كه بیش از یک میلیون نفر در شمال اسرائیل هم‌اکنون در پناهگاه‌ها و مکان‌های امن به‌سر می‌برند. از سوي ديگر، روز پنج‌شنبه سخنگوی سرایاالقدس خطاب به رژيم اسرائیل اعلام كرد كه نبرد با اشغالگران دیگر محدود به نوار غزه نیست، ما ورود رسمی کرانه باختری به عملیات طوفان الاقصی را اعلام می‌کنیم و ممکن است نبرد به‌زودی به داخل اراضی اشغالی کشیده شود.
شكست یک پروژه تبليغاتي 
طي چند روزه گذشته كه جنگ در مناطق اشغالي فلسطين جريان داشته، صهيونيست‌ها تلاش زيادي كردند تا برخي اتهامات مانند كودك‌كشي و بدرفتاري با اسرا را متوجه نيروهاي مقاومت فلسطين كنند، اما دو روز پيش حماس در اقدامي بشردوستانه يك زن به همراه فرزند خردسالش را آزاد كرد و ديروز اين زن تازه آزاد شده در يك شبكه تلويزيوني عبري‌زبان از رفتار انساني نيروهاي حماس تقدير كرد و گفت: «آنها با احترام به من لباس دادند و فرزندم را حمل كردند و در جايي امن مرا نگه داشتند.» مجری تلويزيون اسکای‌نیوز نيز در يك برنامه تلويزيوني گفت كه تاكنون سه‌بار از اسرائیل خواسته‌ایم مدارک ادعای بریدن سر کودکان توسط حماس را به ما بدهد اما هیچ مدرکی ارائه نکردند.
برخي گزارش‌ها هم حاكي از آن است كه به‌طور كلي بسياري از زنان و كودكان قرباني‌شده در جنگ 
طوفان الاقصي در نتيجه عمليات نظامي خود صهيونيست‌ها جان خود را از دست داده‌اند. درواقع آنها قرباني عمليات اشتباهي نيروهاي صهيونيستي شده‌اند، چون در روزهاي نخست جنگ چند خبر درباره كشته شدن اشتباهي برخي نظاميان ارتش رژيم صهيونيستي به دست نيروهاي خود ارتش منتشر شده بود. «صالح العاروری»، معاون رهبر جنبش مقاومت اسلامی «حماس» نيز در مصاحبه با شبکه الجزیره اعلام کرد که تعدادی از کشته‌های صهیونیست‌ها از غیر نظامیان در داخل شهرک‌های صهیونیست‌نشین در حملات خود ارتش صهیونیستی کشته شده‌اند.
بن‌بست 
با وجود ادعاي ورود زميني فوري صهيونيست‌ها به غزه، اما به نظر مي‌رسد كه نتانياهو قادر به انجام آسان عمليات زميني در غزه نيست. گفته شده برخی از فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی به نتانیاهو اعلام کرده‌‎اند كه ارتش امکان ورود به غزه را ندارد و خواستار آتش‌بس شده‌اند. پيش از اين نيز، برخي گزارش‌ها درباره دشواري جنگ شهري براي صهيونيست‌ها در نوار غزه منتشر شده بود. رسانه‌های رژیم صهیونیستی هم روز جمعه اذعان کردند که این رژیم با وجود حملات گسترده به نوار غزه در یک هفته گذشته، تاکنون دستاورد قابل‌توجهی کسب نکرده است. این رسانه‌ها همچنین گزارش دادند که پیش رفتن به ‌سوی جنگ همه‌جانبه می‌تواند منجر به تغییر دراماتیک توازن قدرت در خاورمیانه شود.
تسليم‌ناپذير
با وجود حجم زياد بمباران غزه، اما فلسطيني‎‌‎ها حاضر به ترك خانه‌هاي خود نيستند. تا روز گذشته ارتش رژيم صهيونيستي اعلام كرده بود كه تاكنون 3600 بمب به وزن 4 هزار تن در نوار غزه پرتاب شده و احتمالا اين بمب‌ها اكنون بسيار بيشتر هم شده است. جمعیت غزه ۲ میلیون نفر و نیمی از آنها زن و بچه‌اند. مساحت غزه هم چیزی در حدود میدان آزادی تهران تا کرج است و بمباران اين منطقه با بيش از 4 هزار تن بمب حكايت از يك فاجعه انساني دارد. سازمان ملل هم اعلام كرده است كه تل‌آويو درخواست خروج يك‌ونيم ميليون نفر از شمال غزه را مطرح كرده، اما اين اقدام غيرعملي است و امكان خروج اين جمعيت از ساكنان غزه وجود ندارد. 
همچنين آمار شهداي نوار غزه تا شامگاه روز جمعه به ۱۵۷۲ شهید رسيد. در اين ميان حدود 500 نفر از شهدا، كودك بوده‌اند. در اين مدت ۷۲۶۲ نفر نيز در نتيجه بمباران‌هاي رژيم صهيونيستي مجروح شده‌اند. واشنگتن‌پست در گزارشي گفته است كه بمب‌های ریخته‌شده بر روی غزه ظرف ۶ روز گذشته با بمب‌های ریخته‌شده آمریکا در افغانستان ظرف یک‌سال برابری می‌کند.
فصل جديد عمليات در عمق اسرائيل
روز گذشته همچنين گردان‌های القسام شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد که شهر تل‌آویو از جمله شهرهایی است که در حملات موشکی ظهر جمعه هدف قرار گرفته است. این گردان‌ها همچنین اعلام کردند که تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در منطقه کفار سعد را با دو پهپاد انتحاری از نوع «الزواری» هدف قرار داده است.
واكنش‌هاي خارجي به جنايات جنگي در فلسطين
بسياري از مقامات خارجي نيز به وقوع جنايات جنگي توسط صهيونيست‌ها در فلسطين اذعان دارند، از جمله «ولاديمیر پوتین»، رئيس‌جمهور روسيه اعلام كرد كه محاصره نوار غزه از سوی اسرائیل غیرقابل قبول و شبیه محاصره لنینگراد از سوی نازی‌هاست. همچنين امیر قطر رسما اعلام کرد که اگر بمباران غزه متوقف نشود، عرضه گاز به جهان را متوقف خواهد کرد. خبرگزاری رویترز هم اعلام کرد که عربستان مذاکرات عادی‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرده است.
شهادت جوانی فلسطینی در درگیری‌های قدس
روز گذشته منابع محلی نيز اعلام کردند که در درگیری‌های شهرک عیساویه در قدس اشغالی، جوانی فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیده است. شمار شهدای کرانه باختری در روز جمعه به 12 نفر و از آغاز نبرد طوفان الاقصی به 46 نفر افزایش یافته است.