گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، درگیری گسترده میان حماس و رژیم صهیونیستی در حالی وارد ششمین روز خود شد که غزه زیر سنگینترین حملات هوایی صهیونیستها صحنه دیگری از خشونت عریان علیه ملتی را به نمایش میگذارد که هفده سال تحت محاصره بودهاند.
درحالیکه رژیم صهیونیستی ژست آمادگی برای حمله زمینی را به خود گرفته، نهادهای بینالمللی و حتی حامیان تلآویو ازجمله اتحادیه اروپا هشدار می دهند که قطع آب، غذا و برق غزه نقض قوانین بینالمللی است.
همزمان، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده که تلاشهایی برای ایجاد یک گذرگاه امن و انتقال غیرنظامیان غزه به مصر در دست انجام است که هنوز به نتیجه نرسیده است.
این ادعای کاخ سفید واکنش تند «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه را در پی داشت که پیشتر هم آمریکا را به مصادره تلاشهای میانجیگرایانه برای حل مسئله فلسطین متهم کرده بود.
پوتین به صراحت در این باره گفت: سرزمینی که فلسطینیها در آن زندگی میکنند از نظر تاریخی متعلق به آنهاست. علاوه بر این، قرار بود یک کشور مستقل فلسطینی ایجاد شود. به نظر من، توصیه برای انتقال فلسطینیها به مصر نمیتواند صلح ایجاد کند.
اکنون، گروههای مقاومت ازجمله جهاد اسلامی، حزبالله لبنان و همچنین حزبالله عراق در مواجهه با تشدید درگیریها برای ورود به صحنه نبرد و باز کردن جبهههای جدید به روی صهیونیستها و حامیانشان آمادهاند.
در فلسطین اشغالی نیز به نظر میآید که صهیونیستها بعد از ماهها جدال، تکثر آراء و اختلافهای حزبی و مذهبی، بالاخره نزاع را کنار گذاشته و دستکم در طول جنگ با مقاومت، به تشکیل کابینه اضطراری یا به قول خودشان «کابینه وحدت ملی» رضایت دادهاند.
گزارش تحولات فلسطین اشغالی، غزه و واکنشها به عملیات طوفان الاقصی را با خبرگزاری آنا دنبال کنید:
*ارتش رژیم صهیونیستی: 4 هزار تن بمب بر سر غزه ریختیم
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که نیروی هوایی این رژیم در شش روز گذشته حدود شش هزار بمب به وزن چهار هزار تن بر سر مردم غزه ریخته است.
به نوشته الجزیره، او گفت که در این مدت بیش از ۳۶۰۰ نقطه از جمله مراکز فرماندهی، مدیریت و زیرساختهای حماس هدف حملات قرار گرفتهاند؛ او البته اشاره به بمباران بی هدف صدها خانه مسکونی و کشتار زنان و کودکان نکرد که به هیچ هدف نظامی تلقی نمیشود.
*بیانیه جهاد اسلامی در انتقاد از اظهارات بلینکن
جنبش جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیه ای اظهارات کینه توزانه آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا درباره اینکه واشنگتن حامی جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین است، را به شدت محکوم کرد.
در بیانیه مطبوعاتی جنبش جهاد اسلامی فلسطین آمده است: هدف اظهارات بلینکن و همچنین اظهارات قبلی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا که نیروهای مقاومت در نوار غزه را به داعش تشبیه کرد، ترساندن آزادگان جهان از حمایت مردم فلسطین و چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای انجام نسل کشی علیه مردم غزه و همچنین تامین چتر حمایت سیاسی از این رژیم برای فرار از مجازات و پاسخگویی است.
*افزایش تعداد شهدای غزه
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در تازهترین آمار خود اعلام کرد که شمار شهدای غزه در نبرد طوفان الاقصی تا این لحظه به ۱۴۱۷ نفر افزایش یافته است.
*دستور نخستوزیر عراق برای ارسال کمک به غزه
«محمد السودانی» نخست وزیر عراق بعد از ظهر امروز پنجشنبه دستور داد که کمکهای انساندوستانه به نوار غزه ارسال شود.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق گزارش داد: در تأیید مواضع ثابت و اصولی عراق در قبال مسئله فلسطین، نخست وزیر دستور ارسال کمکهای انساندوستانه را صادر کرد.
العوادی خبر داد که ارسال این کمکها با هماهنگی مسئولان مصری صورت خواهد گرفت؛ کمکهایی که شامل تجهیزات پزشکی و درمانی و نیازهای انسانی فوری برای ملت فلسطین است.
*آمریکا: از اسرائیل حمایت میکنیم
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اضافه کرد: شما ممکن است آنقدر قوی باشید که از خود دفاع کنید، اما تا زمانی که ایالات متحده وجود دارد، هرگز مجبور نخواهید شد.
وی که در این دیدار حمله حماس به مواضع رژیم صهیونیستی را حکومت ترور نامید، مدعی شد: «هرکس خواهان صلح و عدالت است، باید حکومت ترور حماس را محکوم کند.»
بلینکن که تلاش داشت خود را سخنگوی ملت فلسطین معرفی کند، گفت: «ما میدانیم که حماس نماینده مردم فلسطین یا آرزوهای مشروع آنها برای زندگی در امنیت بر اساس اصول آزادی، عدالت و کرامت نیست.»
* تازه ترین آمار از شمار شهدای غزه
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای تجاوز به نوار غزه تا این ساعت به یک هزار و ۳۵۴ نفر رسیده است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که از ابتدای تجاوز به غزه تاکنون شش هزار و ۴۹ نفر نیز مجروح شدهاند.
*آلمان پروژه های حمایت از فلسطین را تعلیق کرد
«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان صبح امروز در جلسه پارلمان این کشور گفت: هر کسی که از حماس تمجید کند، تروریستی بودن اقدامات این گروه را نپذیرد یا پرچم های اسرائیل را به آتش بکشد، با پیگرد قانونی و مجازات روبهرو خواهد شد.
صدراعظم آلمان با ممنوع اعلام کردن فعالیتهای یک گروه حامی فلسطین، اعضای آن را متهم کرد روز شنبه به خیابانهای منطقه نئوکلن برلین آمدند تا با توزیع شیرینی به عابران، عملیات طوفان الاقصی را جشن بگیرند.
او در ساختمان بوندستاگ، محل مجلس آلمان گفت: ما یهودی ستیزی را تحمل نمی کنیم.
شولتز همچنین از ممنوعیت تمامی فعالیت های حماس در آلمان خبر داد و گفت: هر فردی را که در چنین فعالیت هایی دست داشته باشد تحت پیگرد قانونی قرار خواهند داد.
شولتز ادامه داد: تا زمانی که این موارد به طور کامل بررسی نشود، ما هیچ بودجه همکاری جدیدی به فلسطینی ها ارائه نخواهیم کرد.
*لاوروف: موضوع تشکیل کشور فلسطین جدی گرفته شود
وزیر خارجه روسیه با تأکید بر لزوم توقف درگیریها در اراضی اشغالی تصریح کرد که پس از پایان جنگ فعلی باید موضوع تشکیل کشور فلسطین پیش برود.
*دومین ناو هواپیمابر آمریکا در راه مدیترانه
بعد از اعزام ناو هواپیمابر فورد آمریکا به مدیترانه شرقی در حمایت از رژیم صهیونیستی، کاخ سفید اعلام کرد دومین ناو هواپیمابر ایالات متحده برای استقرار عازم مدیترانه میشود اما محل استقرار دقیق آن هنوز مشخص نیست.
*اتحادیه عرب: اسرائیل محاصره غزه را لغو کند
اتحادیه عرب در نشستی اضطراری که با مشارکت وزرای خارجه کشورهای عضو در مقر این اتحادیه در قاهره برگزار شده، محاصره کامل نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی و همچنین کشتن غیرنظامیان «از دو طرف» را محکوم کرد.
وزرای خارجه عرب در این نشست بر «ضرورت رفع محاصره نوار غزه و اجازه فوری رساندن کمکهای بشردوستانه و غذا و سوخت به این باریکه و از جمله از طریق نهادهای سازمان ملل متحد تاکید کردند».
حاضران در این نشست همچنین خواستار «لغو تصمیمات ظالمانه رژیم صهیونیستی با قطع جریان برق و آب از نوار غزه شدند.
*بلینکن وارد اراضی اشغالی شد
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا برای دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی وارد اراضی اشغالی شد.
پیش از این، مقامهای آمریکایی گفته بودند که بلینکن امروز (پنجشنبه) با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دیگر مقامهای این رژیم موقت دیدار و گفتوگو خواهد کرد و پس از آن به اردن سفر میکند و با ملک عبدالله پادشاه اردن و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و گفتوگو میکند.
*توافق تلآویو و مصر برای ایجاد کریدور امن در غزه
وبگاه «آکسیوس» گزارش کرد که مقامهای رژیم صهیونیستی و مصر عملاً برای ایجاد یک کریدور امن به منظور خروج اتباع خارجی از غزه به توافق رسیدهاند.
مقامهای آمریکایی و اسرائیلی میگویند که ۵۰۰ آمریکایی و صدها تبعه خارجی دیگر در غزه هستند که در بین این افراد، امدادگران سازمان ملل، اعضای سازمانهای غیرانتفاعی و خبرنگاران نیز حضور دارند.
طبق این گزارش، مسدود شدن گذرگاههای مرزی فلسطین اشغالی و مصر و تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی، عملاً خروج از غزه را غیرممکن کرده است و عملیات زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی نیز خروج از این منطقه را دشوارتر خواهد کرد.
*شورای امنیت درباره خاورمیانه نشست برگزار می کند
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه برای بررسی اوضاع خاورمیانه نشست برگزار میکند.
*بنسلمان: در حمایت از آرمان فلسطین، استوار هستیم
ولیعهد سعودی ضمن ابراز نگرانی درباره وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه، گفت که ریاض در حال تلاش برای برقراری ارتباط با همه طرفهای بینالمللی و منطقهای برای توقف درگیریها است.
وی مدعی شد: «موضع عربستان نسبت به حمایت از تلاشها برای دستیابی به صلح جامع و عادلانه استوار است».
*سرایا القدس: ورود کرانه باختری به عملیات طوفان الاقصی را اعلام میکنیم
سخنگوی شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی با بیان اینکه نبرد با اشغالگران دیگر محدود به نوار غزه نیست، گفت که آنچه در جنوب لبنان اتفاق افتاد تنها نمونه کوچکی است از آنچه انتظار شما را میکشد.
*آمار مجروحان صهیونیست
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه گزارش داد که از آغاز جنگ [عملیات طوفان الاقصی] تاکنون سه هزار و ۲۶۸ تن به عنوان مجروح به بیمارستانهای این رژیم مراجعه کردهاند.
انتهای پیام/
نظر شما