صهیونیستها همانطور که انتظار میرفت، حملات دیوانهواری را علیه فلسطینیان در نوار غزه در دستور کار قرار دادهاند تا یک ویرانی سیستماتیک برای این منطقه ۳/۲ میلیون نفری رقم بخورد. شمار شهدا و زخمیها که تعداد قابلتوجهی از آنان را کودکان تشکیل میدهند، رو به افزایش است. حجم بالای خرابیها در کنار قطع آب و برق که در روزهای گذشته خبرساز شده بود و از کار افتادن تنها نیروگاه و شواهدی مبنی بر استفاده از بمب فسفری باعث شده عملاً مردمی که در این باریکه به سر میبرند، خود را برای روزهای سختتری آماده کنند.
رژیم صهیونیستی روز دوشنبه به دنبال دستور یوآوگالانت، وزیر جنگ، سناریوی محاصره کامل نوار غزه را کلید زد و با قطع برق و آب این منطقه، وارد فاز اجرایی این سناریو شد. روز چهارشنبه در شرایطی که محاصره کامل غزه عملاً اجرایی شده بود، تنها نیروگاه تأمین برق این منطقه به دلیل نداشتن سوخت از کار افتاد. شبکه الجزیره اعلام کرد که ازکار افتادن نیروگاه برق غزه، باعث شد برق این باریکه به صورت سراسری قطع شود. از کار افتادن نیروگاه برق غزه در شرایطی انجام شد که مقامهای فلسطینی درباره رو به اتمام بودن سوخت این نیروگاه در محاصره همهجانبه نوار غزه هشدار داده بودند. همزمان، وزارت خارجه فلسطین اعلام کرد که صهیونیستها در منطقه حیالکرامه واقع در شمال غزه از سلاح فسفری استفاده کردهاند. رامی عبدو، رئیس دیدهبان حقوق بشر اروپا ـ مدیترانه در ژنو گفته که نیروهای نظامی اسرائیل در حملات به مناطق پرجمعیت شمالغربی غزه از بمبهای فسفری استفاده میکنند. دیدهبان حقوق بشر مستقر در نیویورک نیز در گزارشهای قبلی به استفاده اسرائیل از بمبهای فسفری در حملات به نوار غزه اشاره کرده بود.
سندی نداریم
روز چهارشنبه در بحبوحه هجمهها علیه حماس، اورن زیو، خبرنگار- عکاس اسرائیلی با اشاره به بازدیدش از روستایی که ادعا میشود حماس در آن کودکان را سربریده است، در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما در طول این بازدید هیچ سندی دال بر این امر نیافتیم. نه ما، نه سخنگوی ارتش نه فرماندهان. هیچ کدام سندی ندارند. شما نیز به این امر اشاره نکنید. در طول این بازدید، خبرنگاران اجازه داشتند با صدها سرباز بدون نظارت سخنگوی ارتش صحبت کنند.» وی درباره این ادعاها که حماس به شدت آنها را تکذیب کرده است به این نکته هم اذعان کرد که متأسفانه اسرائیل الان از این ادعای دروغ برای تشدید بمباران غزه استفاده خواهد کرد تا جنایات جنگیاش را در آنجا توجیه کند. آمارهای رو به افزایش از شهدا و زخمیها، این دستاویز صهیونیستها را تأیید میکند. دیروز وزارت بهداشت فلسطین آخرین آمار شهدا و زخمیها را منتشر کرد که طبق آن در نوار غزه هزار و ۵۵ تن شهید و ۵ هزار و ۱۸۴ نفر دیگر زخمی شدهاند. تعداد شهدای کرانه باختری هم به ۲۳ نفر رسیده و ۱۳۰ تن دیگر هم در شمار زخمیها هستند. یکی از مقامات جنبش حماس صبح روز چهارشنبه اعلام کرد که فقط از سهشنبه شب تا صبح چهارشنبه، بیش از ۳۰ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند. سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاعرسانی دولت در غزه در این باره گفت: «در جریان بمباران شب گذشته غزه که تا صبح ادامه یافت، دهها ساختمان مسکونی، کارخانه، مسجد و فروشگاه را ویران کرد.» آمار وزارت بهداشت غزه حاکی از این است که حدود ۶۰ درصد از زخمیهای بمباران غزه کودکان و زنان هستند. همزمان با این تحولات، منابع فلسطینی از آتشسوزی مهیب در انبار چوب در شرق جبالیا در نتیجه بمباران متوالی رژیم صهیونیستی به غزه خبر دادند. دانشگاه غزه هم در پی حملات صهیونیستها به صورت کامل تخریب شد.
آمبولانس هدف قرار گرفت
صهیونیستها به کادر درمان و خبرنگاران هم رحم نکردهاند. وزارت بهداشت فلسطین، رژیم اشغالگر صهیونیستی همزمان با بمباران غزه، مراکز بهداشتی و پزشکی و آمبولانسها را نیز عامدانه مورد هدف قرار داده و مانع امدادرسانی میشود. تاکنون، شهادت چهار نفر از اعضای کادر پزشکی در جریان حملات صهیونیستها تأیید شده است. خبرنگار شبکه «روسیا الیوم» گزارش داد رژیم صهیونیستی یک آمبولانس متعلق به هلال احمر فلسطین را در شرق غزه هدف قرار داد که در پی آن یک نفر از اعضای کادر پزشکی به شهادت رسید. همچنین اتحادیه روزنامهنگاران فلسطین اعلام کرده است که نیروهای اسرائیلی از سال ۲۰۰۰ بیش از ۵۰ روزنامهنگار فلسطینی را کشتهاند. کشتار هدفمند خبرنگاران در کنار مجموعه اقدامات تروریستی اخیر، به شدت برجسته شده است. تاکنون ۹ خبرنگار در حمله رژیم صهیونیستی به غزه شهید شدند. در این میان سه کودک به همراه مادر روزنامهنگار و پدرشان در نتیجه حمله هوایی اسرائیل شهید شدند. در این رابطه، شریف منصور، هماهنگکننده برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه آزادی مطبوعات (CPJ) گفت: «ما از همه اسرائیل میخواهیم به یاد داشته باشد که خبرنگاران غیرنظامی هستند و نباید مورد هدف قرار گیرند!»
شواهد روشن درباره جنایات جنگی صهیونیستها
کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای اعلام کرد که کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی، شواهد آشکاری درباره وقوع جنایات جنگی پیدا کرده است. در راستای تحولات اخیر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در تماس تلفنی با میریانا اسپولیاریک ایگر، رئیس صلیب سرخ جهانی ضمن محکومیت تشدید محاصره انسانی غزه با اشاره به جنایات صهیونیستها گفت: «همه اینها مصداق مجازات دستهجمعی و جنایت سیستماتیک جنگی علیه بشریت است.» اسپولیاریک نیز ضمن تأیید مواضع امیرعبداللهیان گفت: «متأسفانه به دلایل امنیتی اکنون امکان تحرک برای کارکنان ما در نوار غزه وجود ندارد. از همه طرفها و دولتهایی که ذینفوذ هستند میخواهیم کمک کنند تا صلیب سرخ جهانی بتواند نقش بیطرف و انسانی خود را حفظ و در هماهنگی کامل وظایفش را انجام دهد.» جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم بعد از پایان نشست وزرای خارجه این سازمان درباره مسئله فلسطین در جمع خبرنگاران، گفت: «اسرائیل با قطع آب، برق و غذا علیه نوار غزه در حال نقض قوانین بینالمللی است. حملات فزاینده اسرائیل منجر به مرگ صدها غیرنظامی از جمله کودکان میشود.» او که بر حق دفاع رژیم صهیونیستی تاکید کرد، فقط برخی از پاسخهای اسرائیل به اقدامات حماس را نقض قوانین بینالمللی دانست.