سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد، این ارتش در انتقام از عملیات طوفان الاقصی قصد دارد هر ساختمانی در غزه را با خاک یکسان کرده و غزه را به «شهر چادرها» تبدیل کند.
جاناتان کنریکوس، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت، «نیروهای واحدهای پیادهنظام، زرهی و توپخانهای» این ارتش به علاوه ۳۰۰ هزار سرباز ذخیره به نزدیکی نوار غزه فرستاده میشوند تا ماموریتی را که دولت صهیونیستی به آنها محول کرده، اجرا کنند.
به نوشته روزنامه «دیلی میل»، این نظامی ارشد صهیونیستی در ادامه تهدیداتش مدعی شد: «هدف از این اقدام اطمینان پیدا کردن از این است که حماس در پایان این جنگ دیگر توانمندی نظامی که از طریق آن بتواند شهروندان اسرائیلی را کشته یا تهدید کند، نداشته باشد.»
شرایط فوق بحرانی در مناطق اشغالی / آب و برق غزه قطع شد
نیروهای مرزبانی رژیم صهیونیستی در شهرهای سدیروت و اشکلون در جنوب اراضی اشغالی با قوای جنبش حماس در اواخر روز سه شنبه و اوایل روز چهارشنبه، چهار روز بعد از اجرای عملیات برق آسای طوفان الاقصی توسط نیروهای مقاومت فلسطین علیه صهیونیستها، درگیری پیدا کردند.
صبح روز چهارشنبه موجی از راکتهای شلیک شده از سمت نوار غزه ابتدا شهر اشکلون و ساعاتی بعد از آن نیز شهر سدیروت را هدف گرفتند. دیلی میل نوشت این راکتها در سدیروت باعث مجروح شدن دست کم یک صهیونیستی و آسیب دیدن پنج ساختمان شدند.
سه سرباز اسرائیلی هم در تقابل با نیروهای مقاومت در شمال و در مرز با لبنان، جایی که نیروهای جهاد اسلامی فلسطین به همراه حزبالله دست به حملاتی زدند، کشته شدند.
صبح امروز چهارشنبه، آژیر حملات هوایی در شمال اراضی اشغالی در پی پرتاب راکتهایی جدید از سوی حزبالله به صدا در آمده و ارتش صهیونیستی مجبور به درگیر شدن در هر دو سوی شمال و جنوب اراضی اشغالی شده است.
روز شنبه گردان عزالدین قسام، شاخه مسلح حماس عملیات طوفان الاقصی را با عبور از حصار در مرز غزه کلید زد.
دنیل، هاگاری، سخنگوی ارتش صهیونیستها مدعی شد، تا کنون دست کم ۱۶۹ سرباز این ارتش در نبرد با نیروهای حماس کشته شدهاند.
او به خبرنگاران گفت: «تا صبح امروز، ما کشته شدن ۱۶۹ سرباز ارتش اسرائیل را به خانوادههایشان اطلاع دادهایم.»
به نوشته دیلی میل، تلفات عملیات برقآسای روز شنبه نیروهای حماس در اراضی اشغالی به ۱۲۰۰ تن رسیده و این حمله تبدیل به مرگبارترین حمله در تاریخ ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. مقامهای نوار غزه نیز گزارش دادند، با ادامه حملات هوایی صهیونیستها علیه این باریکه، بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی به شهادت رسیدهاند.
یکی از کانونهای این حملات هوایی صهیونیستها محله الفرقان بود؛ محلهای که نامش را از یک مسجد برگرفته و به زعم مقامات ارتش رژیم صهیونیستی کانونی برای حملات حماس به این رژیم است.
حماس اعلام کرده که دو تن از مقامهای ارشد این جنبش به شهادت رسیدهاند در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده، تا کنون اجساد نزدیک به ۱۵۰۰ نیروهای به شهادت رسیده حماس را یافته است.
تصاویری که روز سه شنبه انتشار یافتند نشان دادند، ساختمانها در چندین بخش از نوار غزه به تلی از آوار بدل شدهاند.
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با خط و نشان کشیدن برای حماس ادعا کرد: «حماس تغییر میخواست و این تغییر را به دست خواهد آورد. وضعیتی که قبلا در غزه موجود بود، دیگر وجود نخواهد داشت.»
او در سخنرانی برای سربازان صهیونیستی نزدیک حصار مرز غزه گفت: ما این حمله را از هوا شروع کردیم و در ادامه همچنین حمله زمینی انجام میدهیم. ما از روز دوم کنترل منطقه را در دست داشتهایم و در وضعیت تهاجمی به سر میبریم و تهاجم ما تنها تشدید خواهد شد.
به نوشته دیلی میل، نگرانیهایی از بابت بروز نزاع منطقهای پیش از اجرای حمله زمینی ارتش صهیونیستی وجود دارد.
یک مقام وابسته به حماس روز چهارشنبه گفت، در پی صدها حمله هوایی شبانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه دهها نفر کشته و صدها تن هم زخمی شدند.
یک مقام دانشگاه اسلامی شهر غزه نیز گفت، این حملات منجر به از بین رفتن چند ساختمان این دانشگاه شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد، دهها هدف حماس را در حملات هوایی شبانه هدف قرار داده است.
این ارتش ادعا کرد، جنگندههایش «سامانههای شناسایی پیشرفته» که حماس برای شناسایی جنگندهها و هواپیماها استفاده میکند را از بین بردهاند.
طبق ادعای صهیونیستها، جنگندههای این رژیم به ۸۰ هدف متعلق به حماس در منطقه بیت حانون در شمال شرق نوار غزه از جمله دو شعبه بانک که مورد استفاده گروه حماس در غزه بودهاند، حمله کردهاند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به عملیات طوفان الاقصی اقدام به اعمال «محاصره کامل» نوار غزه کرده و جریان محمولههای غذایی، آب، برق و سوخت به این منطقه را مسدود کرده است.
وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرده، در این منطقه دست کم ۹۰۰ نفر به شهادت رسیده و ۴۶۰۰ تن هم زخمی شدهاند.
آژانسهای امدادرسان از رژیم صهیونیستی خواستهاند با ایجاد کریدورهای انسانی اجازه به ورود محمولههای غذا و پزشکی به نوار غزه را بدهد.
وزرای خارجی اتحادیه اروپا در پی اعلامیه رژیم صهیونیستی برای انسداد کامل جریان آب، برق، غذا و سوخت به نوار غزه با هدف ایجاد محاصره کامل، خواستار ایجاد کریدور انسانی شدهاند.
فولکر تورک، مقام حقوق بشری ارشد سازمان ملل هشدار داد، چنین محاصرههایی طبق قوانین بشردوستانه بین المللی ممنوع هستند.
منابع پزشکی گفتند، کالاهای پزشکی شامل کپسول اکسیژن در بیمارستان الشفا در غزه رو به اتمام هستند.
رسانههای فلسطینی گزارش کردند، حملات هوایی صهیونیستها خانههای مسکونی در شهرهای غزه، خان یونس، و اردوگاه البریج در مرکز غزه را هدف گرفتهاند.
بر اساس برخی گزارشها، یکی از این خانهها متعلق به پدر محمد الضیف، فرمانده گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس بوده و در اثر آن برادر و چند عضو دیگر خانواده او به شهادت رسیدند.
تعدادی از ساکنان مناطق هدف گرفته شده، در رسانههای اجتماعی درخواست کمک کرده و گفتند، ساختمانهای زیادی فرو ریختهاند و گاها در این فروریزشها بالغ بر ۵۰ نفر زیر آوار رفتهاند در حالی که امدادرسانها هم نمیتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند.
سازمان ملل اعلام کرد، بیش از ۱۸۰۰۰۰ نفر از مردم غزه در اثر حملات صهیونیستها بی خانمان شده و بسیاری از آنها در خیابانها یا در مدارس به سر میبرند.
در سردخانه بیمارستان خان یونس در غزه اجساد شهدا روی برانکاردها بر زمین ماندهاند در حالی که اسامی آنها را روی شکمشان نوشته اند. پزشکان از بستگان شهدا خواستهاند به دلیل کمبود فضا برای جا دادن اجساد، آنها را تحویل بگیرند.
یک ساختمان شهرداری که به عنوان پناهگاه اضطراری استفاده میشد هدف بمباران جنگندههای صهیونیستی قرار گرفت. بازماندگان این حمله از وجود شهدای زیادی در اثر این حمله خبر میدهند.
سازمان ملل اعلام کرده، بیش از ۲۵۰۰۰۰ نفر از خانههایشان در غزه گریختهاند که بالاترین رقم از زمانی که تهاجم زمینی و هوایی صهیونیستها در سال ۲۰۱۴ به آوارگی حدود ۴۰۰۰۰۰ نفر منجر شد، است. اکثریت این آوارگان در مدارس تحت اداره آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل اسکان پیدا کردهاند. همچنین سازمان ملل اعلام کرد، آسیب دیدن سه تاسیسات آب و فاضلاب، باعث قطع خدمات دهی به ۴۰۰۰۰۰ نفر شده است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز اعلام کرد محمولههایی که از قبل برای هفت بیمارستان در غزه تدارک دیده بود در پی سیل مجروحان جنگی تمام شدهاند. رئیس سازمان امدادرسان «پزشکان بدون مرز» گفت، تجهیزات جراحی، آنتی بیوتیکها، سوخت و سایر تجهیزات پزشکی در دو بیمارستان تحت مدیریت این سازمان در غزه رو به اتمام هستند.
سازمان برنامه جهانی غذا (WFP) روز سه شنبه اعلام کرد که در پی تشدید خشونتها، کمکهای غذایی را برای حدود ۸۰۰۰۰۰ نفر در غزه و کرانه باختری در نظر گرفته است.
سازمان WFP برای بودجهای ۱۷.۳ میلیون دلاری در چهار هفته آینده برای رسیدگی به "وضعیت بحرانی" فلسطین درخواست کرده است. این سازمان همچنین مشابه سازمان بهداشت جهانی درخواست ایجاد کریدور بشردوستانه برای ارائه کمک به غزه را مطرح کرده است.