شناسهٔ خبر: 62845249 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قدس | لینک خبر

در صحنه میدانی نبرد فلسطین چه می‌گذرد؟

جنایت صهیونیست‌ها با استفاده از بمب‌های فسفری و جنگ‎‌افزارهای ممنوعه

عملیات بی‌سابقه مقاومت فلسطین در نوار غزه علیه رژیم اسرائیل موسوم به «طوفان الاقصی» که از شنبه این هفته در واکنش به هتک حرمت مسجدالاقصی و یورش مکرر صهیونیست‌ها به این مکان مقدس آغاز شد، روز گذشته نیز ادامه پیدا کرد.

صاحب‌خبر -

در چهارمین روز از این نبرد، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین با بمباران مناطق مختلف نوار غزه همچنان ادامه داشت. تاکنون شمار صهیونیست‌های کشته شده در این عملیات به هزارو100 رسیده و زخمی‌ها هم از مرز 2هزارو741 نفر گذشته است. ارتش رژیم به هلاکت ۱۲۴ نظامی خود اذعان کرده است. به گفته «گیلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، حدود ۱۵۰صهیونیست نیز در نوار غزه اسیر نیروهای مقاومت فلسطین هستند. 770 فلسطینی - ازجمله ۱۴۳کودک و ۱۰۵ زن - هم شهید شده و زخمی‌ها به 4هزار نفر رسیده است. این در حالی است که تحلیلگران درباره احتمال طولانی شدن جنگ علیه نوار غزه و وقوع یک جنگ چندجانبه هشدار داده‌اند. 

در صحنه میدانی چه گذشت؟
در چهارمین روز نبرد، علاوه بر ادامه موشکباران شهرک‌های صهیونیست‌نشین، گردان‌های عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس اعلام کرد دو پایگاه هوایی زیکیم و رعیم را هدف قرار داده است. همچنین براساس تصاویر منتشر شده، رژیم صهیونیستی با نقض کامل حقوق انسانی، به استفاده از بمب‌ها و جنگ‎‌افزارهای ممنوعه رو آورده و در بمباران مناطق متعددی در غزه از بمب‌های فسفری استفاده می‌کند. حمله صهیونیست‌ها به دفتر شبکه العالم معاونت برون‌مرزی رسانه ملی در منطقه الرمال در غزه از تحولات دیگر روز چهارم جنگ بود. دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در غزه هم اعلام کرد تعداد شهدای خبرنگار در حملات دشمن صهیونیستی به هفت نفر رسیده است. تل‌آویو با هدف جلوگیری از مخابره اخبار جنایات فجیعش به جهان از خبرنگاران خارجی خواسته نوار غزه را از طریق گذرگاه رفح ترک کنند. 
از سوی دیگر، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از حمله جنگنده‌های این رژیم به هزارو707 هدف در غزه از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی خبر داد. صهیونیست‌ها همچنین تمامی شهرک‌های صهیونیستی مجاور باریکه غزه را تخلیه کرده‌اند. روزنامه هاآرتص اما به نقل از فرمانده یگان نظامی ۹۸ ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد اتاق عملیات این یگان به طور کامل نابود شده و همه نظامیان حاضر در آن نیز کشته شده‌اند. بیش از ۷۵درصد صهیونیست‌های ساکن الجلیل در شمال فلسطین اشغالی نیز از ترس نفوذ و حمله احتمالی مبارزان مقاومت این منطقه را ترک کرده‌اند. وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی ۱۰هزار قبضه سلاح دیگر میان شهرک‌نشینان در مناطق مختلف توزیع کرده‌است. پایگاه خبری عبری‌زبان والا از کمبود شدید موادغذایی در فروشگاه‌ها و مغازه‌های اسرائیلی خبر داد. بسیاری از صهیونیست‌ها نیز فرار را بر قرار ترجیح داده و با ترک سرزمین‌های اشغالی راهی کشورهای دیگر و موطن‌های اصلی خود شده‌اند. روزنامه هاآرتص دیروز درباره پیامدهای حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه هشدار داد و نوشت: ورود زمینی به غزه می‌تواند به یک تله راهبردی برای اسرائیل تبدیل شود و ما را در معرض خطرات جدی قرار دهد.
در مقابل، جنبش حماس اعلام کرد روز جمعه آینده را روز «جمعه طوفان الاقصی» برای جهان اسلام و کشورهای عربی و همه آزادگان جهان برای یاری قدس و الاقصی و غزه اعلام می‌کنیم. همزمان آنروا (مؤسسه سازمان ملل در رسیدگی به امور آوارگان فلسطینی) هم از افزایش آمار آوارگان فلسطینی در مناطق مختلف نوار غزه به بیش از 187هزار نفر خبر داده است. کانال 12 اسرائیل هم اعلام کرد رژیم صهیونیستی به مصر هشدار داده هر کامیونی که کمک‌های انسان‌دوستانه به نوار غزه منتقل کند، هدف حمله قرار خواهد گرفت. آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا اما در بیانیه‌ای مشترک در کنار رژیم اسرائیل و جنایت‌های آن در حق مردم فلسطین و غزه ایستادند. عربستان سعودی خواستار برگزاری نشست فوری سازمان همکاری اسلامی به منظور بررسی تنش‌ها در نوار غزه شد. 
«فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق با بیان اینکه امیدوار است جنگ در غزه به کشورهای اطراف سرایت نکند، پیش‌بینی کرد تنش‌ها در غزه دست‌کم به مدت 10روز ادامه داشته باشد. جالب آنکه «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات در تماس تلفنی با «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با اسرائیل اعلام همبستگی کرد.

اسرائیل از غرب، نظامی وارد می‌کند! 
همزمان منابع عبری اذعان کردند نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در پی ناتوانی در مقابله با مقاومت درصدد واردات نیروی نظامی از اروپا و آمریکاست. پیش‌تر، یک مقام دفاعی آمریکایی از ارسال گسترده کمک‌های آمریکا به تل‌آویو در قالب سامانه‌های پدافند هوایی و دیگر مهمات خبر داد. 
وزارت انرژی رژیم صهیونیستی اما در پی تنش در مرزهای جنوبی، از توقف موقت تولید گاز در میدان گازی «تمار» در نزدیکی ساحل جنوبی خبر داد. میدان گازی تمار در ۲۵کیلومتری شهر ساحلی اشدود در ساحل جنوبی فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه قرار گرفته و از شمال نوار غزه قابل مشاهده بوده و در تیررس نیروهای حماس قرار دارد.

نبرد کاملاً فلسطینی است
اما همزمان با اتهام‌زنی هماهنگ رژیم صهیونیستی و شرکای غربی‌اش در مورد دخالت ایران در جنگ اخیر، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با اشاره به اینکه عملیات طوفان الاقصی از طراحی تا اجرا نبردی فلسطینی است، در عین حال بر وجوب مشارکت امت اسلامی در این نبرد به‌ویژه نیروهای مقاومت تأکید کرد. یکی دیگر از سران حماس هم با رد ادعاها مبنی بر دریافت کمک یا چراغ سبز از ایران برای عملیات طوفان الاقصی، گفت: «ما 2هزار رزمنده را به عملیات نظامی علیه اسرائیل فرستادیم و هنوز 40هزار رزمنده دیگر در نوار غزه داریم».

خبرنگار: هدایت جاوید